Kako ustvariti slike skupne vsebine za socialne medije

Kako ustvariti slike skupne vsebine za socialne medije

Pot do popolnega članka je dolga. Izberite temo, ki bo očarala vaše občinstvo. Poiščite presenetljiv naslov. Osnutek vsebine. Preberite, preberite in ponovno preberite, dokler ni pripravljeno.

Vendar je treba opraviti še en kilometer, da bi delo opravili. Nekaterim ljudem ni vseeno, da bi šli skozi. Prepričajte se, da je objava dostopna v družabnih omrežjih.

“To je avtomatsko!” boste morda rekli Seveda, vsak spodoben primerek WordPress prihaja s vtičnikom, ki obravnava trmasto griznost za vas. Ni vam treba vedeti niti za Facebook Open Graph ali Twitter kartice.

Toda to je le polovica zgodbe. Ponovna uporaba meta meta v članku, kot je na družabnih omrežjih, je morda v redu. Vendar to vsekakor ni super.

Vaša vsebina na vašem spletnem mestu v primerjavi s socialnimi omrežji

Preden vam pokažemo, kako pripravite svojo vsebino za skupno rabo, si poglejmo, kako izgledajo vaši mediji na vašem spletnem mestu in družbenih omrežjih. Ker so te pogosto zelo različne.

Prepoznavnost blagovne znamke

Zadeve glede blagovne znamke. Močna blagovna znamka vam pomaga izboljšati zvestobo strank, spodbujati ustno besedo, pridobiti nove stranke … Vzpostavitev blagovne znamke je dejansko dejansko glavni namen bloga, o katerem pišete, saj to pogosto velja za korporativne bloge.

Prepoznavnost blagovne znamke

Ko je članek objavljen na spletnem mestu, z blagovno znamko upravlja spletno mesto:

 • Ime domene se prikaže v naslovni vrstici brskalnika.
 • Na spletnem mestu so pogosto na zgornji ravni navigacijska vrstica, ki vgradi logotip in kot barvo ozadja uporablja glavno barvo logotipa.
 • Edinstvene oblikovne lastnosti (pisava, postavitev itd.) Omogočajo preprosto prepoznavanje spletnega mesta s povratnimi obiskovalci.
 • Favicon v zavihku.

Kaj se zgodi z blagovno znamko, ko se članek deli na družbenem omrežju? (Skoraj) je ni več.

Poglejmo, kako izgleda skupni članek na Facebooku:

Facebook Share

Glavne komponente:

 • Podoba. Običajno gre za veliko sliko, prvi element, ki ga uporabniki Facebooka opazijo.
 • Naslov. To je prikazano krepko, to je prvi del besedila, ki ga preberete.
 • Opis.
 • Ime izvorne domene Ta element je prikazan z velikimi tiskanimi črkami in svetlo sive barve.

Ti elementi so na splošno uokvirjeni z dodatnimi informacijami. Zgoraj slika profila in ime osebe, ki je članek delila, skupaj z njegovim komentarjem. Spodaj so všečki in komentarji.

Blagovna znamka, ki je bila tako razširjena na spletni strani, je zdaj skoraj nevidna. Najslabši primer: ime domene se nekoliko razlikuje od blagovne znamke (npr. “New York Times” postane “nytimes.com”).

Predstavljena slika

Običajna WordPress objava je predstavljena s sliko. Ta slika v eni velikosti ustreza vsem namenom. Prvi od njih je pogosto, da se naslov nahaja na seznamih člankov, na primer na glavni strani spletnega dnevnika. Tako nastane enostaven dizajn s seznami, kjer lahko obiskovalec zlahka opazi, kaj ga zanima ali kaj je že pregledal.

Predstavljena slika se tudi redno pojavlja na vrhu strani s člankom. Ustvari prijazno povabilo za branje vsebine in prepreči zavrnitev prevelikega besedilnega bloka.

Ta slika lahko sledi vsem internim zahtevam. Široka slika, recimo 16: 9? Seveda! Kvadratna slika? Zakaj ne! Visoka podoba? Tako bi izvirno oblikovali!

Predstavljena slika se ponavadi ponovno uporablja, kot velja za delitve družbenih omrežij. Težava je v tem, da pravila zdaj postavljajo družbena omrežja. Z zasukom: družbena omrežja se skoraj nikoli ne pritožujejo in tiho obrežejo predstavljeno sliko, da ustrezajo njihovim lastnim zahtevam.

Večino časa je to v redu. Leva / desna ali zgornja / spodnja slika je nekoliko obrezana in rezultat je tako dober, kot če bi to storil človek.

Toda včasih samodejno obrezovanje preprosto ni v redu. Na primer v njegovem intervju Tima Ferrisa, Dr. Andrew Weil je videti v redu:

Autocropping: Objava spletnega dnevnika

Ko ga enkrat objavi na Facebooku, izgubi del glave:

Autocropping: Na Facebooku

Glavno vprašanje ni sam rezultat. Lahko bi trdili, da je rezultat spodoben. Pravi problem je nenadzorovan avtopilot: nalogo je pustil Facebook sam. Kar je žal, ko je bil ta članek deljen več kot 1.000-krat.

Naslov in opis

Besedilni metapodatki so še en vir neskladij med spletno stranjo in socialnimi omrežji.

Na spletnem mestu je prostor, dodeljen naslovu, običajno neomejen. Če ste nagnjeni k besedilu, bo spletno mesto z veseljem spoštovalo.

Naslov & Opis

Družbena omrežja so druga zgodba. Facebook omejuje naslov na dve vrstici, skrajša in dodaja elipso na predolge naslove. To je treba kombinirati s platformami: namizni brskalniki imajo koristi od večjih zaslonov kot domače aplikacije za pametne telefone.

Annotacija na namizju Facebook

Facebook Mobile Annotation

Je to kritično vprašanje? Verjetno ne. Kar pa ni normalno, je imeti naslov okrnjen, ne da bi vedeli za to.

Opis je še ena besedilna informacija, s katero se lahko prenašajo dodatne informacije. Facebook to prikazuje:

Članek Facebook Share

LinkedIn pa ne:

Članek LinkedIn Delite

Zato bi moral B2B blog, ki je bolj verjetno deliti na LinkedInu, bolje izkoristiti dolge naslove, da bi izkoristil razpoložljivi prostor, in vložiti malo truda v opis, ki ga bo le redko videti.

Naj bo blagovna znamka vidna, ko obiskovalci delijo vašo vsebino

To je bilo to zaradi težav. Čas za rešitve! Ko se vaša vsebina deli na družbenih omrežjih, je vaša blagovna znamka pravkar izprana. Vendar pa obstaja prostor prostega govora, ki ga lahko izkoristite: podoba.

Soočimo se s tem. Predstavljene slike pogosto niso navdihnjene. Ni slabo, zagotovo ne. Vendar jim primanjkuje izvirnosti, zaradi česar so v oceanu podobnih podob neopazni.

Družbene delnice brez trženja blagovnih znamk

Če umetnost fotografije ne bo spremenila revolucije, bi taka slika lahko nosila vsaj vašo blagovno znamko:

Družbene delnice z blagovno znamko

Čeprav slika ne bo bolj privlačna, je zdaj viden logotip WPExplorerja. Običajni uporabniki družbenih omrežij ga lahko opazijo, zavedajo se, da so videli ta logotip prej ali pa temu članku namenijo nekaj sekund ali pozornosti, ker so bili prej angažirani z WPExplorerjem.

Tu se zgodba ne sme ustaviti. Tudi če še vedno uporabljate navadne fotografije fotografij, lahko predstavljenim slikam podelite identiteto. Ko jih družbena omrežja prikažejo, članki WPExplorerja nenadoma postanejo te temno modro-sivkaste slike z belim logotipom v spodnjem levem kotu. Ljudje, ki so bili nekajkrat izpostavljeni temu dizajnu, bi ga lahko začeli opažati, tudi ko se hitro odmakne.

Kako ustvariti skupne slike za svoje objave

Kot večina stvari, je tudi na zahteven in enostaven način dodati svojo blagovno znamko za objavljanje slik.

Ročno (trda pot)

Seveda izvajanje teh praks ni raketna znanost. Slike lahko urejate bodisi naročnik bodisi sami. Članke lahko delite, preden jih uradno objavite, in jih pregledate z iPhone.

Ste pripravljeni na sejo urejanja slik? Vzemite svojo predstavljeno sliko, zaženite želeno programsko opremo ali storitev in ustvarite namenske velikosti:

 • Facebook in LinkedIn pričakujeta 1.200 × 630 slika. Manjša slika je lahko slabše kakovosti na zaslonih z visoko ločljivostjo. Večja slika morda sploh ne bo obdelana. Slika, ki nima pričakovanega razmerja 19,1: 10, je lahko obrezana ali ustvari popolnoma drugačno postavitev, ko je deljena. Upoštevajte, da se Facebook zanaša na Open Graph, ki je švicarska vojska družbenih metapodatkov. Večina služb jih išče in uveljavlja svoje omejitve. Pomembno je, da se držite Facebook pričakovanja, ki so dejansko standard.
 • Twitter ne uveljavlja stroge ločljivosti, ampak razmerje 2: 1 z minimalnimi in največjimi velikostmi. 1500 × 750 je super, čeprav si morda želite manjše slike.
 • Pinterest je bolj zapleten. Potrebuje 600 × 600 kvadratnih slik. Ali visok, 600 × 900 slik. Pravzaprav je vse v redu med 1: 1 in 2: 3 v redu. Oh, in zelo visok je podprtih tudi 600 × 1260 slik. Ti formati so bili posodobljeni leta 2018, tako da so prejšnje predpostavke morda zdaj zastarele.

Zdaj, ko imate slike, je čas, da jih uredite in dodate svojo blagovno znamko. Eno naenkrat. To bi moralo biti enostavno in dolgočasno hkrati. Še posebej, če menite, da je treba to operacijo izvesti vsaj dvakrat, saj Facebook in Twitter zahtevata slike različnih razmerij.

Glavno vprašanje tega pristopa je čas. Pisanje članka je že dolgotrajen in dolgotrajen proces. Zagotovo ne želimo dodati dodatnega koraka.

Samodejno (enostaven način)

Kako zdaj učinkovito ustvariti slike blagovne znamke? Čeprav obstaja veliko odličnih vtičnikov WordPress za družabne medije, preprosto dodajo gumb za skupno rabo na vašo spletno stran. Pravzaprav vam ne pomagajo oblikovati in optimizirati objavnih medijev za skupno rabo.

Tukaj postane priročnik za WordPress. Natančneje Resoc Social Editor za WordPress ki avtomatizira večino postopka in vam omogoča, da ročni del obvladate v nekaj sekundah.

Resoc Social Editor je plošča z možnostmi, ki se nahaja pod običajnim urejevalnikom objav. To si lahko predstavljate kot urejevalnik WYSIWYG (“To, kar vidite, je tisto, kar dobite”) za družbena omrežja.

Resoc Social Editor za WordPress

Enkrat za vse zasnovajte prekrivno sliko in jo v dveh klikih nanesite na svojo predstavljeno sliko. Ali pa naj bo to privzeto, da bodo vaše družabne slike samodejno z blagovno znamko.

Prekrivanje Resoc Social Editor

Facebookovo samodejno kopiranje ni tako veliko s trenutno sliko? Preprosto povlecite sliko ali jo povečajte / pomanjšajte z miško. Ni potrebe po zunanjem orodju.

Resoc Social Editor Autocropping

Izdaja o naslovih in opisih ni več ugibanja. Med tipkanjem si lahko ogledate, kako bo izgledal vaš članek na večjih platformah.

Naslov in opisi družbenega urednika Resoc Socialni urednik

Zaključek

Pri ustvarjanju skupnih vsebin za družbene medije je dejanski standard kakovosti dejansko “dovolj dober”. To ni presenetljivo, če doseganje “odličnega” zahteva bistveno več časa in truda.

Resoc Social Editor za WordPress spreminja posel. Ko so te naloge polavtomatske ali popolnoma avtomatizirane, bo vaše članke preprosto mogoče narediti izjemne, ko jih delite na družbenih omrežjih.

Dandanes lahko to zlahka postane diferenciator. S toliko dnevnih fotografij zalog, ki se uporabljajo kot predstavljene slike, je dovolj preprosta sprememba dodajanja vašega logotipa, da s ponavljajočo se osvetlitvijo vzbudite pozornost ali celo prepoznavnost blagovne znamke..

Da bi bila prva poteza še lažja, ekipa Resoc brezplačno oblikuje prekrivanje identitete vaše blagovne znamke. Ko je vtičnik nameščen, uredite objavo, kliknite »Ustvari novo prekrivanje«, nato »Zahtevajte BREZPLAČEN prekrivanje identitete znamke« in drugo voilà!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me