Kako ustvariti slike za svoj WordPress blog brez oblikovalskih spretnosti

Kako ustvariti slike za svoj WordPress blog brez oblikovalskih spretnosti

Kdaj ste zadnjič slišali, da je nekdo govoril o Photoshopu, da je oblikoval slike za skoraj vse? Verjetno pred kratkim. Morda se zdi najboljša rešitev za grafično oblikovanje, vendar kaj če nimate niti najmanjšega pojma o uporabi Photoshopa? Ali pa kaj, če ste to preverili in se vam zdi malo neprimerno, ker niste mogli ugotoviti, kako ga uporabljati?

Zaupaj mi – nisi sam! Na srečo, obstaja drug način. Pravzaprav več.

Če želite na svojem spletnem mestu ustvariti nekaj lepih in prepričljivih slik, vendar ne želite porabiti časa ali denarja, da postanete usposobljeni strokovnjak za Photoshop, imate možnosti. Internet je napolnjen z alternativnimi možnostmi oblikovanja slik za vaše WordPress spletno mesto. Najbolj kul del je, da za njihovo uporabo ne potrebujemo nobenih oblikovalskih izkušenj. Poglejmo.

1. Canva

Canva Free Online Photo Editor

Canva je moja najboljša izbira na tem seznamu, saj se v bistvu vsi počutijo kot profesionalni oblikovalec. Ima ogromno število neverjetnih modelov in mnogi od njih so brezplačni. Tudi če ne najdete nečesa v njihovem brezplačnem razdelku, ima orodje na tisoče dodatnih komponent, ki jih lahko vržete v slike, in vsaka od njih je le 1 USD.

Moj najljubši del Canve je začetek postopka. Preprosto izberete vrsto slike, ki jo ustvarite – na primer Facebook objavo, objavo bloga ali naslovnico Kindle – in Canva samodejno ustvari pravo velikost, skupaj z nekaj predlogi, da ustreza izbrani kategoriji.

Pridobite Canvo

2. GIMP

Brezplačni in odprtokodni urejevalnik slik GIMP

GIMP je lokalna, odprtokodna alternativa Photoshopu. Na tem seznamu ni najlažje orodje, vendar ga rad priporočam, ker je popolnoma prost. Če si želite vzeti nekaj časa za učenje, kako uporabljati GIMP, imajo na spletu veliko videoposnetkov in vadnic, da začnete.

GIMP je kot WordPress; trajalo bo zelo dolgo, zato ne glede na to, koliko časa ali denarja vložite v orodje, ne boste zapravili.

Pridobite GIMP

3. PicMonkey

PicMonkey Spletni urejevalnik fotografij

Brezplačna različica PicMonkeyja ima precej kratek postopek za združevanje več fotografij in njihovo privlačnost za vaše spletno mesto. To orodje najbolje deluje pri ustvarjanju kolažev, vendar se lahko dotaknete slik in dodate besedilo, če želite.

Preprosto pojdite skozi postopek v štirih korakih in v nekaj sekundah bi morali biti dobri z novimi slikami. Podobno kot pri Canvi ima tudi to orodje območje za določitev vrste slike, ki jo nameravate narediti, na primer Facebook ovitek in druge oblike z različnimi dimenzijami.

Pridobite PicMonkey

4. Pixelmator

Pixelmator Pro urejevalnik slik

Pixelmator deluje samo za Mac, vendar je zapleten format Photoshopa in ga razdeli na veliko enostavnejše orodje. Pixelmator lahko uporabljate v tabličnem računalniku ali telefonu, orodje pa ima na desetine predlog, da začnete brez večjega oblikovalskega znanja. Prav tako lahko poskusite z roko pri barvanju, saj ponuja nekaj čudovitih čopičev.

Pridobite Pixelmator

5. Pixlr urejevalnik

Pixlr urejevalnik za fotografije

Pixlr Editor je moje priporočilo, če želite brezplačno spletno orodje, ki deluje skoraj tako kot Photoshop. Pixlr ima še dva izdelka, imenovana Pixlr-o-matic in Pixlr Express. Izbirajte med temi lepimi, odvisno od tega, kaj načrtujete.

Če želite več moči, pojdite na Pixlr Editor, vendar boste morda morali vzeti nekaj časa, da se naučite uporabljati orodje. Če želite samo naložiti svoje fotografije in vključiti nekaj filtrov in obrobov, pojdite s Pixlr-o-matic. Na koncu preizkusite Pixlr Express, če želite fotografije narediti blage. Express je nekoliko naprednejši od možnosti Pixlr-o-matic.

Pridobite Pixlr

6. BeFunky

Urejanje fotografij BeFunky

bBeFunky je brezplačen urejevalnik fotografij, ustvarjalec kolažev in splošno orodje za oblikovanje. Zastonj. Če želite uporabiti premium učinke, ga lahko nadgradite. Čeprav osnovna brezplačna različica še vedno opravi nalogo, če želite le nekaj hitrih popravkov fotografij. Najbolj mi je všeč BeFunky, da vmesnik ni preveč zmeden za tiste, ki šele začnejo z urejanjem fotografij.

To je pravzaprav močno orodje z večino funkcij Photoshopa, ki bi jih pričakovali. Toda zaslona ne prekrivajo zaslona ali ga preveč zastrašujejo, kot ga lahko vidite v Photoshopu.

Bodi BeFunky

7. Adobe Photoshop Elements

Adobe Photoshop Elements

Adobe Photoshop Elements je odziv družbe Adobe na veliko podporo, ki jo ljudje izkažejo za preprostejša orodja za urejanje fotografij. Photoshop je čudovito orodje, a ga je v resnici preveč. Nihče ne uporablja vsega, kar je tam zapakirano. Poleg tega je na splošno neroden.

Namesto da uporabljate običajni Photoshop in porabite preveč denarja, pojdite z Photoshop Elements. To je cenovno dostopen in hiter način, da v samo nekaj sekundah naložite svoje fotografije, spremenite nekaj filtrov in naredite, da so videti izjemno profesionalni. Zelo mi je všeč dejstvo, da lahko Photoshop Elements uporabljate v kateri koli napravi. Nekaj ​​navadnega Photoshopa vam ne omogoča.

Programska oprema Elements celo vključuje veliko navdiha, kot so nasveti za oblikovanje, ideje in triki, ko se trudite najti popolno sliko za to objavo spletnega dnevnika ali stran z izdelki.

Pridobite Adobe Photoshop Elements

8. PicCollage

PicCollage Image App

PicCollage je aplikacija, ki bi jo uporabljal le, če bi skušal prikazati kup slik v kolažu. Vedno sem mislil, da so kolaži nekoliko lepljivi, še posebej za bolj profesionalno spletno mesto, a zaradi te aplikacije so videti čudovito. Preizkusite program PicCollage, ki vključuje nalepke, okvirje, besedilo in drugo. Nekoliko čudno poskušate urejati fotografije v telefonu ali tabličnem računalniku, vendar se tega navadite.

Pridobite PicCollage

9. Fotor

Fotor Online Photo Editor

Fotor je spletno orodje za urejanje fotografij s številnimi enostavnimi možnostmi za ustvarjanje slik za vaš blog ali družabne medije v nobenem trenutku. Obstaja na tone možnosti za svetlobo, barve, velikost, foto učinke, retuširanje in še več. Želite hitro začeti? Obstaja na tone brezplačnih predlog. Poleg tega obstaja na stotine pisav, zabavnih nalepk, oblik slik in veliko spletnih vodnikov, s katerimi lahko urejate profesionalce.

Nadgradite na Pro za podporo projektu, pa tudi dostop do ekskluzivnih orodij za urejanje in naprednih funkcij.

Pridobite Fotor

10. PowerPoint

PowerPoint kot urejevalnik slik

Iz nekega razloga ljudje vedno pozabijo na PowerPoint, ko gre za urejanje in oblikovanje slik za spletna mesta. Ko razmislite, je PowerPoint odličen način za oblikovanje slik. To je urejevalnik povleci in spusti in večina ljudi se nauči, kako uporabljati programsko opremo v razredu ali srednji šoli.

Lahko rišete slike, spreminjate meje, velikosti in več. Imajo celo veliko oblik in simbolov, da vaše slike postanejo bolj privlačne. Ko končate urejanje slik v programu PowerPoint, jih lahko shranite v slikovni obliki. Nato jih le lepo spustite na vaše spletno mesto.

Pridobite Powerpoint

Bonus: SumoPaint

Spletna barva SumoPaint

Ste kdaj zamudili dobro staro aplikacijo za barvanje? No, imaš srečo. SumoPaint je brezplačna spletna različica. Čeprav to v resnici ni urejevalnik fotografij, lahko ustvarite svoje slike SumoPaint. Brez dvoma jih naredite tako kičaste.

Pridobite SumoPaint

Zaključek

Večina teh orodij je izredno enostavna za uporabo. Toda ne glede na to, katerega ste izbrali, bi morali biti sposobni hitro obesiti stvari samo z igranjem.

Kljub temu vedno slišimo, kako ljudje uporabljajo Photoshop za oblikovanje slik, vendar resnično ne potrebujete tako zapletene programske opreme, da bi vaše spletno mesto izgledalo lepo. Držite se možnosti, obravnavanih tukaj, in prav boste v redu!

Delite svoje misli v spodnjem razdelku s komentarji. Ali imate vprašanja o teh orodjih za ustvarjanje slik za svoj WordPress blog? Ali orodje, ki ga priporočate?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me