Kako ustvariti spletni portfelj z WordPressom

Sestavljanje portfelja je pomembno za študente, ki se prijavljajo na določene diplomske programe ali se pripravljajo na svojo poklicno pot. Številni delodajalci ali stranke (ali univerze, če gre za šolski program) zaprosijo za vzorce dela kot del procesa najema (ali sprejemanja), ker lahko na ta način vidijo, kaj ste sposobni in kakšno delo ste naredil že prej. Portfelj je najboljši način, da predstavite te vzorce in jih pripravite za predstavitev.

V tem članku se bomo osredotočili na prednosti portfelja in uporabo WordPress-a za ustvarjanje portfeljev, ki bodo uspešno iskali vaše delo. Torej, začnimo!

Zakaj imeti spletni portfelj?

Z napredkom tehnologije in skoraj vsem, ki uporabljajo internet, vedno več študentov hrani elektronske kopije svojih portfeljev v spletu in celo ustvarja spletna mesta, da jih shrani. Uporaba spletnega portfelja vam lahko olajša stvari, ko začnete v karieri:

  • Spletni portfelji postanejo del vaše splošne spletne prisotnosti, še posebej, če na svoje profile socialnih medijev vključite povezavo, da bodo potencialni delodajalci, stranke ali stranke lažje našli vaše delo, ko vas iščejo.
  • Povezavo do svojega spletnega mesta je enostavno in ni vam treba skrbeti glede velikosti datotek za priloge po e-pošti ali pošiljanja velikega faksa.
  • Povezavo lahko vključite v svoj življenjepis, tako da vodje zaposlitve natančno vedo, kje lahko najdejo vaše delo.

Spletni portfelj potencialnim delodajalcem tudi pokaže, da lahko uporabite vsaj en sistem za upravljanje vsebin in so seznanjeni s tem, kako delujejo spletna mesta. V času, ko ljudje vseh starosti in nabori spretnosti iščejo zaposlitev, vam to lahko daje prednost pred drugimi prijavljenimi.

Uvod v WordPress

Uporaba WordPressa za ustvarjanje spletnega portfelja je precej preprosta. Če že imate račun pri WordPress.com, razmislite o prehodu (ali vsaj dodajanju novega spletnega mesta) na samoplačniško WordPress.org – glede na prilagoditev je to veliko bolj vsestransko uporabno in imeli boste veliko večji nadzor nad tem, kako vaše spletno mesto izgleda in deluje.

Tudi če ste popolnoma novi v WordPressu, priporočamo, da začnete s samostojnim gostovanjem. Obstaja majhna mesečna pristojbina za gostovanje in letna pristojbina za registracijo domen, vendar je za dodane stroške in odgovornost vredno imeti popoln nadzor nad svojim portfeljskim mestom. Obstaja tudi bonus vidik: Če registrirate ime svoje domene, pomeni, da ne boste imeli poddomene .wordpress.com, zato bo vaš spletni naslov videti bolj profesionalno.

Stroški so lahko velik dejavnik za študente, zato, ko raziskujete podjetja, ki gostujejo, preverite, ali imajo študente posebne cene. Bluehost in SiteGround sta dva, ki ponujata študentske načrte.

Pri izbiri imena vaše domene (ime vašega spletnega mesta) je najbolje uporabiti svoje ime – večja je verjetnost, da se prikaže pri iskanju. Morda boste želeli razmisliti tudi o uporabi oznake, da bo jasno, o čem govori vaše spletno mesto.

Izbira teme portfelja WordPress

Nato izberite temo za svoje spletno mesto. Osnovna tema bloga bo verjetno ustrezala vašim potrebam, če pa želite, da se vaš portfelj izstopa, bi morali imeti temo, ki je zasnovana za prikaz vsebine portfelja. Imamo seznam nekaterih naših najljubših tematik portfelja WordPress teme.

Brezplačne teme so odličen način za začetek, vendar na splošno nimajo dodatnih funkcij ali možnosti prilagajanja, ki jih najdete v premium temi. Če želite ustvariti profesionalni spletni portfelj, potem razmislite o nadgradnji na različico svoje teme (če je primerno) ali o nakupu premium teme, ki se lahko razlikuje v ceni od 2 do 199 dolarjev. Teme je mogoče kupiti na več spletnih tržnicah, kot so ThemeForest, Creative Market, StudioPress, Tematski fižol, Elegantne teme in toliko drugih.

Tukaj je le nekaj naših najljubših:

Skupaj posneto predstavitev WordPress teme

Skupaj je naša najboljša izbira zaradi enostavne uporabe, močnih možnosti in prilagodljivosti. Čeprav je ta tema večnamenska tema povleci in spusti, je vgrajen portfelj odličen za ustvarjanje spletne zbirke vašega dela. In na voljo je veliko demo predstavitev, ki jih lahko uporabite za začetek.

tema čebulnega portfelja wordpress

Čebula avtorja Shindiri Studio je presenetljiva tema portfelja z več postavitvami. Izberite mrežo, zidano mrežo, lepljiv ali agencijski portfelj za prikaz projektov.

Mesa Brezplačna WordPress tema

Mesa je tema za bloganje z brezplačno postavitvijo zidanih postavk, ki bi jo zlahka uporabili za spletni portfelj. S podporo za slike, galerije, avdio, video in citate je ta tema odličen brezplačen način za prikaz vaših medijev v spletu.

Vong Portfolio - Odziven Tema WordPress portfelja

sever iz Array Themes je osupljiva možnost za izgradnjo spletnega portfelja. Ta tema ima vse, kar potrebujete, vključno s koristnim spletnim blogom, osupljivim portfeljem in enostavnimi stranmi (arhivi, stiki in celotna širina), s katerimi lahko predstavite svoje delo.

Galerija Pro Tema

Galerija Pro od StudioPress je odlična možnost, če radi uporabljate okvir Genesis. Ta čista, minimalna in seveda moderna tema je enostaven način, da dodate svoj življenjepis in svoj portfelj na svoje WordPress spletno mesto.

Tema brez WordPress brez ananasa

Ananas je preprosta tema brezplačnega bloganja s čisto postavitvijo enega stolpca. Minimalna zasnova te teme je kot nalašč za prikazovanje vaših najnovejših del med izdelavo, in ker tema podpira več predstavnostnih formatov (slika, zvok, video, citat) in vključuje osnovne možnosti oblikovanja, lahko pustite, da vaše delo zasije.

Uporaba dodatka za portfelj

Druga možnost, če vam ni všeč nobena tema portfelja, je dodajanje vtičnika za portfelj. V skladišču WordPress je na voljo več brezplačnih vtičnikov za portfelj, ki jih uporabite za dodajanje portfelja skoraj vsaki temi. Če želite dodati vtičnik, pojdite na Vtičniki v vašem skrbniškem meniju in kliknite Dodaj novo brskanje po vaših brezplačnih možnostih.

Obstaja tudi veliko odličnih vtičnikov premium premium, ki imajo več funkcij in funkcionalnosti kot njihovi brezplačni kolegi. Prej smo govorili o portfeljih WordPress vtičnikov, a v primeru, da ste ga zamudili, je nekaj naših fav vtičnikov:

ključni vtičnik wordpress plugin

Osnovna mreža by topicpunch je eden najbolj prodajanih vtičnikov portfelja in z dobrim razlogom. S tem vtičnikom lahko ustvarite poljuben slog mrežnega portfelja, ki ga želite, z uporabo vključenih postavitev, vrstic in stolpcev, virov virov, animacij, prednaloženih polj, preoblek, barv po meri in še veliko več

Wordpress vtičnik za predstavitvene mreže

Mreža medijev by LC Web je odlična možnost, ki vam omogoča neomejeno postavitev. Uporabite ustvarjalnik vizualne mreže, da svoje fotografije, videoposnetke, povezave in zvočne datoteke razporedite v popolnoma odzivne mreže.

wordpress vtičnik za časopis portfelja revij

Instagram časopis by C Rivers je edinstven dodatek za portfelj, ki slike vašega portfelja potegne iz nečesa, kar večina od nas že uporablja – Instagram. Pripnite trenutne slike trenutnih projektov in jih dodajte v svoj portfelj spletnih strani s tem vtičnikom!

Izbira vsebine

Preden začnete dodajati vsebino v svoj portfelj, se prepričajte, kaj veste, kaj želite vključiti! Ker na svojem področju še niste opravili veliko strokovnega dela, je dobro uporabiti akademske prispevke, razredne projekte ali predstavitve in vse projekte, ki jih izvajate v skupnosti. Če imate življenjepis ali življenjepis, boste morda želeli ustvariti tudi stran.

Poskusite vključiti vzorce, ki so pomembni za polje, ki ga vnašate. Če ste pisatelj, uporabite pisanje projektov in publikacij. Če ste umetnik ali inženir ali če se ukvarjate s trgovino, kot je mizarstvo, naložite slike stvari, ki ste jih zasnovali, ustvarili, izdelali ali popravili. Znanstveniki bi lahko zagotovili laboratorijska poročila. Računovodje lahko vključujejo finančna poročila in analize. Idejo dobite.

Ko dodate svoje vzorce dela, napišite kratek opis vsakega, da podate nekaj konteksta. Morda boste želeli razložiti, kakšen je bil projekt in kako je komu (ali bi prinesel) korist ali kako drugače prispeval na terenu. Tu je preprost primer skupaj s povezavo do naloženega dokumenta:

opis dela

Ne pretiravajte s številom naloženih vzorcev. Vaš portfelj se bo povečal kot vi, zato ne čutite, da bi potrebovali na tone polnila. Izberite najboljše projekte, 10-15 jih je veliko in jih razvrstite v kategorijo glede na vrsto projekta. To bo delodajalcem olajšalo iskanje ustreznih vzorcev.

Nalaganje vzorcev

Naložbe svojih delovnih vzorcev v WordPress ni težko, vendar se lahko čas in trud razlikujejo glede na obliko vzorcev. Če imate elektronske kopije ali slike, potem ste pripravljeni. Če jih ne, jih morate pridobiti.

Trde kopije papirjev, poročil in natisnjenih fotografij je mogoče skenirati v PDF datoteke. Fotografirajte fizične predmete, kot so slike ali skulpture. Glasbo in videoposnetke lahko snemate ali urejate v digitalne formate. Ne glede na to, kaj izberete za prenos, se prepričajte, da so datoteke shranjene na mestu, namenjenem delovnim vzorcem, tako da točno veste, kje jih najti.

Ko bodo digitalne kopije pripravljene, je čas za prenos! Prijavite se v svoj WordPress račun in pojdite na svojo skrbniško stran. Pomaknite se do svoje predstavnostne knjižnice in izberite Dodaj novo:

dodajte medije

Na zaslonu Naloži nov medij lahko datoteke preprosto povlečete in spustite v polje ali pa kliknete Izberite Datoteke gumb za brskanje datotek, ki jih želite naložiti.

Dodajanje vzorcev v vaš portfelj

Zdaj, ko imate nameščeno temo ali vtičnik ter naložene vzorce (in vse druge datoteke), lahko svoje delo dodate v svoj portfelj. V Administratorju se pomaknite na stran Portfolio in kliknite Dodaj novo. To bo odprlo urejevalnik besedil.

newportfoliopost

Za večino tem in vtičnikov je dodajanje nove objave v portfelju tako enostavno kot dodajanje objave v spletnem dnevniku. Za večino portfeljev boste dodali naslov objave, opis in predstavljeno sliko kot običajno. Lahko pa imate na voljo dodatna polja za vnos dodatnih informacij o vašem vzorcu za lokacijo, datum, kontekst itd. Nekatera tema s portfelji, na primer Total, lahko vključuje celo metaboks galerije, kamor lahko naložite vse svoje galerije ali drsne slike za svojo objavo..

galerija-meta-škatla

Ko so vse potrebne informacije izpolnjene, kliknite Objavi. Ta-da! Zdaj ste uspešno dodali delovni vzorec v svoj WordPress portfelj. Ponovite te korake za vsak vzorec, ki ga želite dodati.


Predstavitev vašega najboljšega dela v portfelju je pomembna za dober vtis pri prijavi na delovna mesta ali akademske programe. Uporaba spletnega portfelja vam bo pomagala, da se še bolj ločite in dosežete širšo publiko – in WordPress je eno najboljših orodij za to. Na voljo je veliko virov za sestavljanje odličnega portfelja, zato se zabavajte!

Ste že ustvarili spletni portfelj? Ali razmišljate o ustvarjanju enega? Delite svoje nasvete ali postavite kakršna koli vprašanja v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me