Kako vzpostaviti marketinško strategijo z WordPressom

Nekateri ljudje mislijo, da je vse, kar morajo storiti, da postavijo svoje WordPress spletno mesto in se odpravijo. Vendar, kot ste morda uganili, to preprosto ni res. Pravzaprav morate sestaviti marketinško strategijo in se je držati, če želite, da vaše spletno mesto WordPress uspe na dolgi razdalji.

Glede na to je spodaj šest korakov, ki jih lahko naredite za pripravo strategije trženja za vaše spletno mesto od zgoraj.

1. korak: razmislite (in preizkusite) svoj dizajn

Ustvarjanje spletnega mesta, ki bi ga radi pogledali, je resničen dosežek. Kot vam bo rekel katerikoli oblikovalec ali razvijalci, je to, da bi med pregledovanjem spletnega mesta med postopkom načrtovanja resnično nehali. Torej, ko naletite na enega, ki ga imate radi iz dneva v dan, se verjetno počutite, kot da ste resnično dosegli znamko. Žal preprosto všeč, kako je spletno mesto videti, ni znak uspešnosti.

Edini način, da resnično vemo, ali je vaše spletno mesto uspešno, je preizkusiti. Na voljo je več orodij, ki vam omogočajo, da to storite z relativno lahkoto. Številne je mogoče vgraditi takoj v nadzorno ploščo WordPress, kar je raven udobja, s katerim se zagotovo lahko vključim. Izbrati morate vidik zasnove spletnega mesta, ki ga želite preizkusiti. Nato ustvarite nadomestne različice tega oblikovalskega elementa. Od tam lahko izvedete A / B ali multivariatni test z uporabo Preizkusi Google Analytics.

Preizkusi z vsebino Google

Obstaja vtičnik WordPress (Brezplačni Googlovi vsebinski eksperimenti vtičnik WordPress) zato je zelo preprosto izvesti te poskuse na svojem spletnem mestu WordPress, ki jih je dobro preveriti, ali resno iščete svoje spletno mesto tako tržno, kot je lahko..

Prav tako boste morda želeli uporabiti funkcijo vrst objav po meri, da ustvarite predloge objav, ki jih je mogoče izvršiti v trenutku. Tako lahko zaženete novo ciljno stran ali pozovete k dejanju, ne da bi se morali poglobiti v kodo vsakič. To zagotavlja tudi oblikovalsko kohezijo celotnega spletnega mesta.

2. korak: SEO je Trženje

Ne tako, kot bi lahko resnično pozabili na to, vendar je optimizacija iskalnikov zagotovo pomemben del vaših marketinških prizadevanj. Vsaj tako bi moralo biti. In čeprav struktura večine WordPress spletnih mest prispeva k hitri razvrstitvi na spletnem mestu, niso natančno optimizirane. Za to morate narediti malo fino nastavitev.

Za začetek to pomeni, da počistite to mučno okence v nastavitvah »Odvrni iskalnike od indeksiranja tega spletnega mesta«.

Od tam boste morali razmišljati o stvareh, kot so trajne povezave in 301 preusmeritve in… no, lahko postane malo preveč. Zato sem velik zagovornik uporabe vtičnika SEO. Seveda izbira prav eno je nujno. Slaba oseba bi lahko uničila vaše spletno mesto in celo povzročila kazenske sankcije od Googla. Slabo! Čeprav jih je nekaj tam, ki se lahko uvrščajo med »dobre«, je moj najljubši WordPress SEO by Yoast.

WordPress SEO by Yoast

S tem vtičnikom lahko preprosto spremenite meta naslove, meta opise, stalne povezave, nastavitve RSS in ustvarite zemljevid spletnega mesta XML z le nekaj kliki. To je velik prihranek časa in nekaj, kar bi koga zanimalo uvrstitev njegovega iskalnika.

3. korak: razmislite, ali boste postali pridruženi partner

Eden od načinov za razširitev dosega vašega spletnega mesta WordPress je razmislek o pridruženem marketingu. V različnih oblikah, med katerimi je tudi prikazovanje oglaševalskih oglasov na stranski vrstici vašega spletnega mesta. Podatke o podružnicah lahko vstavite tudi v svoje objave, da jim omogočite večji doseg.

Pridružitveni dohodek je lahko donosen, vendar morate biti do tega pametni. Če obiskovalcem redno ponujate veliko sveže vsebine, jih nič ne izklopi hitreje kot nenadna preusmeritev na trganje izdelkov druge osebe. Torej, v izjavi o omejitvi odgovornosti na svojem spletnem mestu naj bo jasno, da imate na svojem spletnem mestu podružnične izdelke, vendar bodite prefinjeni, kako jih prikazujete.

4. korak: Uporabite oglaševanje v svojo korist

Ko začnete redno dobivati ​​promet na svojem spletnem mestu, boste morda želeli ponuditi kakšno oglaševanje. Začetek s pavšalnimi oglasi je morda pot, saj vam daje priložnost, da preizkusite vode glede na zanimanje oglaševalcev in vidite, kakšen odziv prejmejo začetni oglasi..

Ker pa vaše spletno mesto pridobiva na priljubljenosti, boste morda želeli preiti na model s ceno na klik ali s ceno na vtis. To bo odvisno od tega, ali se pridružite oglaševalskemu omrežju (in kateremu, če ga imate) in kaj običajno počnejo drugi v vaši panogi. Vedno lahko uporabite A / B testiranje na oglasih, ki jih prikazujete, in vidite, kateri model in kateri tip najbolje delujeta.

5. korak: Sestavite strategijo vsebine

Nemogoče je tržiti svoje spletno mesto brez vsebine. Pravzaprav je glavna spletna prodaja. Torej morate imeti strategijo za svojo vsebino, ki bo skladna z vašimi drugimi marketinškimi napori in bo vaše spletno mesto postavila pred čim več očesnih zrkel..

Dobra strategija za vsebino običajno označi nekaj ključnih polj. Za začetek bo klet poln informativnega in zabavnega pisanja, ki bo pritegnil bralce. To bo bodisi vzgajalo ali razveselilo. In najboljše vsebine so oboje. Imate srečo, da je to vrsta stvari, za katero je bil narejen WordPress. Ustvarjanje novih strani in novih objav je preprosto.

Vtičnik za uredniški koledar

Vendar boste morda želeli boljše slediti svojemu uredniškemu urniku, če res želite to rešiti. Vtičniki kot Uredniški koledar in CoSchedule so enostavni za uporabo in olajšajo upravljanje novih idej o objavi na spletnem dnevniku in kdaj kaj objaviti.

6. korak: Sledite svojemu napredku

Če pri obiskih spletnega mesta opazite vznemirjenje ali povečate število konverzij, boste morda samodejno mislili, da deluje vaša najnovejša marketinška strategija, vendar takšne domneve ni varno. Vidite, da so ti pozitivni znaki morda samo nakljuk ali rezultat le ene posebne sestavine vaše tržne strategije. In če ne spremljate svojih rezultatov, ne boste imeli pojma, kaj je ta komponenta.

Preprosteje povedano, le 15% vaše strategije bi lahko delovalo, vendar se iz meseca v mesec priključite in zapravite svoj čas na ostalih 85%. Samo ti ne bi vedel ničesar, če ne bi sledil.

Moj vir za iskanje rezultatov je Google Analytics. Omogoča vam določanje ciljev za sledenje in lahko vstavite povezave UTM za sledenje vira konverzij. Poleg tega lahko sestavite poročila po meri, ki prikazujejo določeno vrsto informacij, ki jih želite videti. In seveda, obstaja WordPress vtičnik za priročno integracijo na nadzorno ploščo.


WordPress omogoča enostavno in enostavno postavljanje in izvajanje tržne strategije za vaše spletno mesto. Od samega CMS-a do različnih vtičnikov, ki jih lahko uporabljate, ponuja popoln sistem za gradnjo prometa na mestu in povečanje konverzij. Če želite še naprej brati o tej temi, si oglejte Freddyjev zadnji vodič pri trženju vašega spletnega mesta WordPress.

Ste ustvarili tržno strategijo za svoje spletno mesto WordPress? Je bilo kaj o CMS, zaradi česar se je še posebej lotil te naloge? Vas je kaj zadržalo? Rada bi slišala o vaših izkušnjah v komentarjih!