Kako z geslom zaščititi prenose z WordPressom

Kako z geslom zaščititi prenose z WordPressom

Naložljivi elementi, vključno z e-knjigami, priročniki z navodili, kontrolnim seznamom ali celo videoposnetki za usposabljanje, igrajo ključno vlogo na skoraj vseh spletnih mestih. Digitalne izdelke lahko prodajate neposredno v WordPressu ali pa ponujate te datoteke v obliki brezplačnih daril, s katerimi lahko vključite obiskovalce in povečate seznam naročnikov po e-pošti..

Zaradi porasta digitalnega piratstva je treba več pozornosti posvetiti zaščiti pri prenosu. Vzemite za primer piratstvo programske opreme. Piratska programska oprema predstavlja več kot tretjino vse aktivne programske opreme po vsem svetu industrija to stane več milijard dolarjev na leto.

V tej objavi bomo razpravljali o najbolj priljubljenem načinu za zaščito samo prenosov WordPress-a (namesto da zaščitite geslo za celotno WordPress spletno mesto). Nato vam bomo pokazali, kako uporabljati vtičnike Simple Download Monitor in Password Protect WordPress Pro za zaščito datotek z geslom.

Zakaj geslo ščiti WordPress prenose

Obstajajo različne rešitve za zaščito vaših prenosov, od neposredne omejitve dostopa do datotek do preprečevanja indeksiranja iskalnikov. Najpogostejši način je, da od uporabnikov zahtevate, da se pred prenosom prijavijo. Vendar pa bi lahko bilo mnogim uporabnikom neprijetno, saj se morajo registrirati, prijaviti in si zapomniti tudi svoje račune.

Druga priljubljena možnost je samo nastavitev zaščite z geslom. Datoteke lahko zaklenete z gesli in tako učinkovito zavarujete prenose. WordPress ponuja celo vgrajeno funkcijo za podporo zaščite z geslom za vsebino. Vendar ta funkcija ne pomaga pri zaščiti datotek, vdelanih ali pritrjenih na teh zasebnih straneh ali objavah. Kako lahko z geslom zaščitite svoje prenose?

Preprosto namestite vtičnike drugih proizvajalcev, da svoje predmete naložite z geslom. 2 priljubljena vtičnika Simple Download Monitor in Word Protect WordPress Pro sta zaščitena z geslom.

Uporabite vtičnik za preprosto prenašanje monitorja

Preprost prenosni vtičnik za monitor

Preprost monitor za prenos (SDM) pomaga pri upravljanju in sledenju vaših digitalnih prenosov. Ponuja funkcijo za zaščito datotek in dokumentov, ki jih lahko naložite z geslom. Do zasebnih datotek lahko dostopajo le tisti s pravilnim geslom.

Sledite tem preprostim korakom za namestitev vtičnika in zagon gesla, ki ščiti vaše datoteke.

1. korak: Namestite vtičnik

 1. Pojdi do Vtičnik> Dodaj novo na nadzorni plošči skrbnika WordPress
 2. V polje za ključne besede vnesite »Simple Monitor Monitor«
 3. Namestite in aktivirajte vtičnik

2. korak: zaščitite datoteke z geslom

 1. Kliknite Dodaj novo Spodaj Prenosi v levem navigacijskem meniju
  Monitor s preprostim prenosom: dodajte prenos
 2. Vnesite podrobnosti datoteke, kot so naslov, opis in sličica
  Monitor s preprostim prenosom: Podrobnosti
 3. Kliknite Uredi zraven Vidnost v Objavi območje
 4. Izberite Zaščiteno z geslom možnost in vnesite geslo
  Enostaven monitor za prenos: zaščiteno z geslom
 5. Objavi stran

3. korak: Vstavite kratko kodo v vsebino

Pomaknite se na dno strani, kjer si lahko ogledate razdelek Kratke kode.

Monitor s preprostim prenosom: Koda

Preprosto kopirajte to kratko kodo in jo prilepite na stran ali objavo, v kateri želite prikazati zaščiteno datoteko. Uporablja se za prikaz gumba za prenos zdaj. Tu so obiskovalci videli, ko dostopajo do strani, ki vsebuje kratko kodo:

Monitor s preprostim prenosom: Frontend

Brezplačna različica SDM omejuje uporabnike na nekaj funkcij. Če želite razširiti funkcionalnost vtičnikov, lahko kupite nekaj plačljivih dodatkov, kot so skriti gumb za prenos ali pošljite e-poštno sporočilo administratorju ko uporabnik prenese izdelek.

Podobno kot vgrajena funkcija WordPress tudi SDM omogoča, da nastavite eno geslo samo za vsak prenos. Piškotek ne shrani niti za shranjevanje teh gesel. Če z enim geslom zaščitite več kot 2 datoteke v isti vsebini, morajo uporabniki vnesti gesla za vsak prenos.

Poleg tega si morate zapomniti id datoteke in gesla. Posledično bo postala nočna mora, če boste morali zaščititi številne datoteke.

Če želite nastaviti več gesel za zaščito datotek za prenos ali dovolite svojim uporabnikom, da enkrat vnesejo geslo za dostop do vseh zaščitenih datotek in vsebine, morate razmisliti o PPWP Pro. Ta vtičnik ne samo da vam pomaga zaščititi dele z geslom, ampak tudi omeji dostop do zaščitenih datotek, vgrajenih v vsebino.

Dodajte Prepreči neposreden dostop do WordPress-a, zaščitenega z geslom

Prepreči neposreden dostop

Za pravilno delovanje funkcije zaščite z geslom morate namestiti vtičnik Prevent Direct Access (PDA) Gold skupaj z WordPress zaščiten z geslom (PPWP). PDA Gold podpira zaščito neposrednega dostopa do datotek pred indeksiranjem iskalnikov in nepooblaščenimi uporabniki, vendar PPWP Pro ponuja preprost način za dostop do teh datotek brez ustvarjanja članskega računa.

Za razliko od SDM, ki zahteva ustvarjanje kratke kode za vsako posamezno datoteko za prenos, PPWP Pro omogoča ustvarjanje ene kratke kode za zaščito vseh teh datotek.

Da bi postopek zaščite z geslom naredili uporabniku prijaznejši z netehnološkimi spretnostmi, se PPWP Pro brezhibno integrira z vrhunskimi oblikovalci strani WordPress, kot sta Elementor ali Beaver Builder. To omogoča neposredno izbiranje in zaščito datotek med urejanjem vsebine z uporabo UI bloka. Spodaj je opisano, kako začeti, če uporabljate Elementor:

 1. Poiščite element Zaščita z geslom (PPWP) pod elementom Elementor „Search Widget“
  PPWP Elementor widget
 2. Spustite blok, kjer bo prikazana zaščitena datoteka
  Možnosti pripomočka PPWP Elementor
 3. Vnesite gesla
 4. Po potrebi nastavite vloge na seznamu
 5. Izberite Dodajte predstavnost Spodaj Zaščitena vsebina območje
  PPWP Dodajte predstavnost
 6. Udari Zaščitite to datoteko potrditveno polje v datoteki Podrobnosti priloge in kopirajte tudi povezavo do datoteke
  Podrobnosti pritrditve PPWP
 7. Vstavite zaščiten URL datoteke s obliko: Ime vaše datoteke pod pogledom Besedilo
  PPWP zaščitena povezava

Kadar koli obiskovalci dostopajo do strani z zaščitenim prenosom, je ne bodo mogli neposredno prenesti. Namesto tega se prikaže opis datoteke in obrazec gesla. Do zaščitenih datotek lahko dostopajo le ob vnosu pravega gesla.

Datoteka PPWP

Lahko ustvarite celo več odsekov za prenos na stran. Če so zaščiteni z istim geslom, bodo uporabniki lahko enkrat vnesli geslo za dostop do vseh teh datotek.

Namesto da bi zagotovili posamezne prenose, lahko celotno stran zaščitite tudi z geslom. Vse datoteke, vgrajene v zaščiteno vsebino, bodo samodejno omejene na enkraten prenos. Tako so hkrati zaščiteni tako vsebina strani kot datoteke.

Uporabniške vloge s seznama dovoljenih si lahko ogledajo in prenesejo datoteke, ne da bi vam bilo treba vnesti gesla.

Ko gre za prilagoditev obrazca gesla, lahko spremenite opis obrazca in posodobite naslov datoteke za spreminjanje atributov kratke kode. Lažja rešitev je urejanje vgrajenih možnosti pod elementom PPWP v urejevalniku strani za urejanje strani.

Urejevalnik PPWP

Napredne možnosti zaščite z geslom

Pri integraciji z PDA Gold ima PPWP Pro dve napredni možnosti:

Prilagodite privzete piškotke
Z uporabo PPWP Pro lahko nastavite čas poteka piškotkov. Uporabnikom v tem obdobju ni treba ponovno vnesti tega gesla

Nastavite omejitev prenosa
PDA Gold pomaga zaščititi URL-je datotek z ustvarjanjem prenehajočih povezav za prenos. Po nekaj klikih lahko prenesete povezave za prenos. To uporabnikom onemogoča skupno rabo povezav za prenos z drugimi. Poleg tega datoteke ne bodo indeksirane in prikazane na nobenih straneh z rezultati iskalnih mehanizmov.

Pripravljeni ste za zaščito vaših geslov z geslom?

Obstajajo različni načini za zaščito datotek z geslom. Lahko uporabite bodisi Simple Monitor Monitor s svojimi premium dodatki ali PPWP Pro skupaj z vtičniki PDA Gold. Pridejo s svojimi lastnimi prednostmi, pa tudi s pomanjkljivostmi, ki vplivajo na upravljanje in zaščito datotek WordPress.

Ustvariti morate nove strani s prilogami in jih zaščititi, ko uporabljate Simple Download Monitor. Vtičnik PPWP Pro vam omogoča, da med urejanjem objave ali vsebine strani neposredno zavarujete datoteke. Prav tako je lažje nastaviti več kot eno geslo za zaščito prenosov datotek s PPWP Pro.

Skratka, če iščete brezplačno in zanesljivo rešitev za zagotovitev prenosov WordPress-a, pojdite z Simple Download Monitorjem. V nasprotnem primeru namestite PPWP Pro v primeru, da imate raje enostavnejši postopek zaščite in naprednejše funkcije.

Kateri vtičnik bi izbrali za zaščito z geslom vaših prenosov? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me