Kako zagnati blog, ki ga gostuje WordPress, v manj kot 15 minutah

Ko sem prvič namestil blog WordPress, sem si skoraj potegnil lase. Procesu je bilo enostavno slediti, a vsakič, ko sem prišel do konca, bi prišel do napake in tako kot številne druge napake ni nikoli povedal, kaj je narobe. Kasneje, ko sem se pozanimal pri mojem spletnem gostitelju in se hudo poškodoval, so me obvestili, da je kakšen potepuški pes pojedel mojo datoteko .htacess. Tako sem preimenoval prizadeto datoteko in whoa, namestil sem svoj prvi WordPress blog doslej!

Ni bilo nič velikega. K vraga, koga šalim? Občutek dosežka, ki je prišel s tisto prvo namestitvijo, je bil kot noben drug. Najprej sem bil vesel, da je namestitev končno uspela. Drugič, bil sem navdušen, da sem naredil velik korak v smeri svojih sanj o lastništvu spletnega podjetja. Od takrat sem na spletne strežnike in osebne računalnike namestil nešteto primerov WordPressa.

Pod pogojem, da veste, kaj počnete, bi morali namestiti ali bolje zagnati blog, ki ga gostite sami, trajati manj kot petnajst minut. Delo je enostavno in zelo lahko opravi vsakdo. Če ste navdušeni in ste pripravljeni na zagon svojega prvega bloga, pustite, da odštevajo timerji in s tem zaključite. Uživajte in ne pozabite deliti svojih misli v komentarjih, vedno se veselimo vaših povratnih informacij.

Kaj rabiš

Najprej najprej poglejmo, kaj boste potrebovali. Potrebovali boste paket spletnega gostovanja. Za samostojen spletni blog WordPress za razliko od brezplačnega spletnega dnevnika (npr. Yourname.wordpress.com) potrebuje spletni strežnik. Tu boste namestili platformo WordPress. Naslednje je vaše ime domene. To je identiteta vašega spletnega dnevnika. To je virtualni naslov vašega spletnega dnevnika (URL). Za ti osnovni osnovni osnovni načini je potreben nekaj načina plačila. Upoštevajte le, da gre za ponavljajoča se mesečna ali letna plačila, zato poskrbite, da ustrezno upoštevate proračun.

In nazadnje boste potrebovali približno petnajst (15) minut svojega časa, da namestite skript WordPress in prilagodite blog novi temi in nekaj dodatkov. Komaj čakam, da začnete…

Izbira popolnega gostovanja za WordPress

Najprej naj bo vaš spletni blog WordPress v prijetnem domu. Če ne imate lastnih spletnih strežnikov, boste morali najeti strežniški prostor. To temo smo v preteklosti že večkrat obravnavali tukaj, tukaj in tukaj, če pa teh objav še niste videli, je tu kratek povzetek dejavnikov, na katere morate biti pozorni pri izbiri pravega spletnega gostovanja za svoj blog WordPress :

  • Cena: Ne gre vedno za najcenejšo ponudbo na trgu. Hkrati ne plačujte funkcij, ki jih ne potrebujete zdaj ali v bližnji prihodnosti. Če plačate tisto, kar potrebujete, morate predhodno poznati zahteve svojega samoplačniškega spletnega dnevnika WordPress. Spletni gostitelji, kot so WPEngine, Bluehost, GoDaddy in HostMonster, imajo nekaj odličnih cen, tudi za upravljano gostovanje v WordPressu. Poleg tega, če katero koli od njih ujamete v dobrem razpoloženju, lahko izkoristite velikodušne popuste in kupone, da zmanjšate stroške spletnega gostovanja (oglejte si našo stran s kuponi WordPress in si oglejte nekatere trenutne ponudbe gostiteljev). Začnite majhno ali odvisno od potreb vašega spletnega mesta in ustrezno prilagodite lestvico navzgor ali navzdol. Ne igrajte poceni s svojim spletnim podjetjem, vendar ne pustite, da vas podjetje zavaja.
  • Lastnosti & Izvedba: Želite biti s spletnim gostiteljem, ki “… zagotavlja čas, super hitri strežniki, [neomejeno] pasovno širino in dovolj prostora na disku, da ustrezajo vašim potrebam.” Toda koliko je dovolj? Večina spletnih gostiteljev nudi neomeren prostor na disku, neomejeno pasovno širino in neomejeno poddomena med drugimi funkcijami. Kljub temu bi morala biti večina podatkov v pasovni širini na mesec in 5 GB prostora na disku dovolj. Druge funkcije, ki jih morate upoštevati, so med drugimi domene dodatkov, varnostne kopije, podpora za e-pošto in skripte. Jetpack je ob nenehnih časih na voljo z odlično funkcijo, ki vam pošilja opozorila po e-pošti vsakič, ko se vaše spletno mesto zmanjša. Če začnete dobivati ​​veliko teh opozoril, razmislite o spremembi spletnega gostitelja ali nadgradnji na vrhunski načrt gostovanja.
  • Kakovost podpore strankam: Skrb za stranke je na prvem mestu. Če imate radi svoje stranke (in kdo jih ne), jim vedno želite nasmehniti na njihovih obrazih. Seveda obstajajo stranke, ki jih morate čim prej pognati na robnik, vendar to ni bistvo. Spletni gostitelj, ki ga izberete za svoj spletni blog WordPress, mora imeti dober ugled za podporo strankam. Ne želite, da obiskovalci vidijo napake, ker skrb za stranke gostitelja ne more dovolj hitro odpraviti naključne težave. Mnenja v internetu vam bodo hitro povedala, če vaš ponudnik gostovanja WordPress izbire ceni podporo strankam.

Tu na WPExplorer vse naše bralce absolutno ljubimo in cenimo. Prav tako imamo radi in uporabljamo WPEngine – najvišje uvrščeni gostitelj WordPress-a, vendar za namene tega vadbe izbiram Bluehost, ker je zanesljiv, ponuja veliko vrhunskih funkcij in je uporabniška podpora preprosto vsaj neverjetna..

Vendar je spletno gostovanje le en del enačbe. Potrebovali boste tudi ime domene, da bodo lahko stranke, prijatelji in družina našli svoj spletni dnevnik WordPress v spletu.

Izbira popolnega imena domene

Zdaj, ko smo se nastanili na udobnem domu za vaš WordPress blog, je edino, kar potrebujemo, naslov, torej končno boste imeli URL za vaše vizitke ljudje lahko najdejo vaše podjetje. Ime vaše domene je lahko karkoli želite. Lahko je vaše ime, kombinacija vašega imena in vaše najljubše pijače, ime vašega izdelka z malo zasuka – karkoli! V spletu sem videl nekaj smešnih domen, vendar je to že en dan.

Mimogrede, ime domene je nekaj podobnega facebook.com ali youtube.com, če imate glavo v oblakih. Ponavadi stanejo približno 10 dolarjev dolarjev na leto in vedno lahko dobite brezplačno domeno, ko se prijavite na Bluehost. Mnogi drugi spletni gostitelji ponujajo brezplačno domeno, zato se v zvezi s tem ne počutite omejeni.

Izberete lahko, da registrirate svoje ime domene pri svojem spletnem gostitelju ali pri partnerju za registracijo domen, na primer Namecheap (tukaj registriram svoje domene) ali GoDaddy. Ne glede na to, ali svojo domeno registrirate pri registrarju ali spletnem gostitelju, ne pustite, da bi se vaš um spustil, natančno vam bom povedal, kaj morate storiti, da domeno v nekaj minutah usmerite na svoj WordPress blog. Najprej pa vzemimo a selfie dihajte in nato nastavite svoj spletni račun za gostovanje.

Nastavitev računa za spletno gostovanje

Za odprtje računa za spletno gostovanje boste potrebovali ime domene. Če se želite registrirati pri registratorju domen, kot je vaš trully, pojdite na Namecheap ali kjer koli in to preprosto storite. To je preprost in preprost postopek. Ne pričakujem, da boste naleteli na težave. Če želite dobiti brezplačno domeno (brezplačno vsaj eno leto), pojdite na Bluehost in na sredini domače strani kliknite zeleni gumb »začnite zdaj«..

bluehost

To bi vas moralo odvesti na stran za prijavo, kjer lahko izberete svoj paket za spletno gostovanje. Ob pisanju so na voljo trije paketi: zaganjalnik pri 3,95 dolarja na mesec, plus 6,95 dolarja na mesec in poslovni provizija pri 14,95 dolarja na mesec:

izberi svoj načrt

Upoštevajte, da so to promocijske cene samo za prvi mandat (tako približno deluje kakšen popust za gostovanje). Po prvem mandatu se cene obnovijo po običajnih cenah. Kljub temu je to zelo dostopno gostovanje in je kot nalašč za vse, ki se šele začnejo.

Če svoje domene registrirate s registrarjem v nasprotju s spletnim gostiteljem, boste morali prilagoditi podatke svojega strežnika imen (DNS). Če svoj paket gostovanja kupite pri Bluehostu, ga boste morali dodati ns1.bluehost.com in ns2.bluehost.com v vaše zapise o strežniku imen. Ni preveč zapleteno, vendar ne oklevajte in se obrnite na registracijo domene ali poiščite njihova pogosta vprašanja, če potrebujete pomoč.

Po registraciji vaše domene bo lahko propagiranje trajalo približno 24 ur. V tej vadnici tega časa ne upoštevamo. Če ste pravkar kupili svojo domeno, si morate privoščiti nekaj odmora za kavo ��

Če gremo mimo, preidimo na naslednji korak. Izberite načrt, ki ustreza vašim potrebam. To vas bo vodilo na stran, kjer boste dodali ali izbrali ime svoje domene:

prijavi se zdaj

Če želite brezplačno domeno, uporabite polje na levi strani. Če že imate ime domene, uporabite polje na desni. Izberite edinstveno domeno, vendar upoštevajte, da vaša izbira morda ni na voljo:

domena ni na voljo

Če ta ni na voljo, preprosto izberite drugo domeno ali spremenite .com pripono v nekaj podobnega .org, .net ali .us. Na koncu dneva boste vedno dobili domeno, ki vam je všeč, zato je ne prekrivajte.

Kliknite »Naprej« in preusmerili vas boste na drugo stran, ki zbira vaše podatke, podatke o paketu in podatke za obračun. Izberite, kar potrebujete, vnesite svoje podatke za obračun in na dnu kliknite zeleni gumb »Naprej«. Bluehost vam omogoča plačevanje s kreditno kartico ali s PayPalom, zato ste tukaj dobro pokriti. Pojdite naprej in dokončajte plačilo.

Kaj pa zdaj?

Prijavite se v svoj e-poštni račun in videli boste e-poštno sporočilo »Dobrodošli v Bluehostu«. Ta začetni e-poštni naslov vsebuje vse povezave, ki jih potrebujete za začetek. V račun se lahko prijavite https://my.bluehost.com/cgi-bin/cplogin ali kliknete katero koli (ali nekaj) povezav v pozdravnem e-poštnem sporočilu. Vaša nadzorna plošča (imenovana tudi c-plošča) mora izgledati tako:

Nadzorna plošča

Zabavno, kajne?

Namestitev spletnega dnevnika WordPress, ki ga sam gosti

V razdelku »Graditelji spletnih strani« kliknite ikono WordPress. Zabavni del se šele začne. Nov zavihek, ki se odpre, vodi do Mojo Marketplace En klik Namestitve. Preprosto kliknite zeleni gumb »Namesti« ali izberite »Uvozi« obstoječo namestitev WordPress-a. V našem primeru je “Namesti”.

Na naslednji strani izberite domeno, v katero želite namestiti svoj WordPress blog. Vaša domena bi se morala pojavljati tukaj, dokler je bila registrirana. Kliknite »Preveri domeno«. Počakajte pet sekund. Za nastavitev uporabniškega uporabniškega imena in gesla kliknite “Prikaži napredne možnosti”. Strinjate se s pogoji in kliknite »Namesti zdaj«. Počakajte nekaj sekund ali pojdite po kavo.

Vrnite se in kliknite črni gumb »Prikaži poverilnice«, ki se prikaže na oranžnem pasu na vrhu strani. Odpre se še ena stran z URL-jem vašega spletnega dnevnika in podatki o prijavi. Prijavite se v svoj WordPress blog prek http://www.yourdomain.com/wp-admin. Nadomestite youdomain.com s svojim dejanskim domenskim imenom zdaj, ko ga imate.

V vašem novem spletnem dnevniku WordPress privzeto najdete najnovejšo različico teme WordPress, imenovano dvajset štirinajst. To je osnovna tema in če vam ni všeč zeleno-črna kaša, pojdite na Videz -> Teme v skrbniškem meniju WordPress. Tukaj kliknite »Dodaj novo«, da izberete tisoče brezplačnih tem, ki so na voljo na WordPress.org.

Naša brezplačna zbirka tematik je polna osupljivih tem, ki jih lahko uporabite za izboljšanje videza vašega spletnega dnevnika. Če pa iščete popolno temo WordPress, ki je prilagojena vašim potrebam, priporočam skupno vlečenje in spustitev WordPress teme.

Na tej točki smo zelo pripravljeni pri postavljanju vašega spletnega dnevnika o WordPressu in z nami bi morali storiti vse, kar želite. Moram Vtičniki da aktivirate Akismet – smrtonosni morilec neželene pošte – in namestite poljubne vtičnike, ki so vam všeč iz družbenih medijev, članstva v eCommerce in Admin vtičnike, če omenim le nekaj.

Ne morete čakati, da objavite svojo vsebino? Pojdi do Objave -> Dodaj novo ustvarite svojo prvo objavo na spletnem dnevniku, Strani -> Dodaj novo ustvariti novo stran (npr. kratko o strani z vašo izjavo o poslanstvu) ali Mediji -> Dodaj novo  za prenos zvočnih, video ali slikovnih datotek. Prav tako lahko naložite datoteke za prenos, zato lahko prosto delite svojo e-knjigo PDF. Privzeta velikost datoteke za nalaganje je omejena na 50 MB, vendar lahko to enostavno spremenite tako, da dodate nekaj vrstic kode v neko datoteko PHP. Zaenkrat se ne ukvarjajte s tem, vse se boste tukaj naučili pravočasno.

Nadzorna plošča WordPress Admin je lepa in enostavna za uporabo, in četudi ste začetnik (greenhorn sam), bi se morali čudovito ustvarjati z WordPressom. Vedno se ne pozabite odjaviti s svojega spletnega mesta. Pred vsem pa se čim bolj zabavajte.

Več virov

Nekateri izmed naslednjih člankov so me navdušili, tako da, če želite prebrati več o nastavitvi samostojnega spletnega dnevnika WordPress, ne morem razmišljati o boljših virih:

Če zaženete v krč

Zgodi se, vsi delamo napake. Torej, v primeru, da na poti naletite na kakršne koli težave, tukaj je nekaj koristnih povezav z odličnimi nasveti za nove igralce, vaš blog in celo SEO. In seveda je na našem blogu na voljo še več koristnih informacij (preprosto uporabite to vrhunsko iskalno polje v naslovu in poiščite tisto, kar potrebujete).

  • Novost v WordPressu? Izogibajte se tem 10 napakam novincev
  • 15 pogoste napake WordPress pri rešitvah
  • 15 Napake v WordPressu, ki se jih je treba izogniti za vsako ceno
  • Serija prispevkov: Navadne napake v SEO na spletnem mestu WordPress
  • Serija prispevkov: Kako zbrisati svoj WordPress blog v 10 preprostih korakih

Zaključek

Kaj sem izpustil? Mmmh, trenutno ne morem ničesar misliti. Tu je približno 4:00, v ozadju pa igra “Party The Pain Away” Tech N9ne. Brez kave mi je, kar pomeni, da grem dol. Do naslednjič se pogovorimo v spodnjem razdelku za komentarje. Adios in God Speed ​​amigos!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me