Kako zaslužiti z blogom WordPress

 1. 1. Trenutno bere: Kako zaslužiti z blogom WordPress
 2. 2. Kako zaslužiti s prodajo izdelkov in storitev WordPress
 3. 3. Kako svoj blog WordPress spremeniti v posel

Eno največjih iskanj v spletu je kako zaslužiti. Ko boste iskali natančnejšo besedno zvezo, kako zaslužiti z WordPressom, boste vseeno našli neverjetnih 397 milijonov + rezultatov. Na podlagi teh številk lahko sklepate, da ljudje resnično zaslužijo od svojih blogov (zlasti tistih, ki so uvrščeni na vrh rezultatov iskanja!).

Zdaj pa za še pomembnejše vprašanje – kako ljudje pišejo o zaslužku? No, verjetno živijo od objave na spletnem dnevniku, ki jo berete. Tako je – samo blog. Seveda pisci verjetno uporabljajo nekaj ključnih metod za pridobivanje dohodka od objav, danes pa bomo delili nekaj teh, ki jih je WPExplorer zlasti uporabljal skozi leta, skupaj z nasveti iz lastnih osebnih izkušenj. Seveda obstajajo načini, kako se od bloganja odpraviti, da povečate svoj dohodkovni portfelj in jih bomo delili v nekaj naslednjih objavah.

Zdaj, da se lotite dobrih stvari! Naš vodnik razdelimo na tri dele: kako zaslužiti s svojim blogom, kako zaslužiti s prodajo storitev ali izdelkov in navodila o tem, kako ustvariti podjetje iz svojega spletnega dnevnika. Za zdaj pa se želimo osredotočiti na najlažji način zaslužka v spletu z WordPressom, ki zasluži vaš blog. Na koncu te objave boste ugotovili, da lahko ustvarite dohodek z uporabo svojega spletnega dnevnika kot izhodišče presenetljivo enostavno.

1. Povezane povezave

Morda najlažji način, da začnete zaslužiti nekaj denarja na svojem blogu, je s partnerskimi povezavami. Povezane povezave (imenovane tudi referenčne povezave) so povezave, ki jih postavite v svoje besedilo ali na slike, ki bralce usmerijo na spletno mesto tretje osebe. Potem, če bralci nadaljujete z nakupom na spletnem mestu tretje osebe, za njihovo napotitev naročite naročilo.

Prijava na partnerske programe je enostavna. Večina spletnih mest, ki prodajajo blago ali storitve, bo imela v glavi ali spodnji strani povezavo za „podružnice“. Samo kliknite nanj, če želite izvedeti, kako se prijaviti za določen program. Nekatera spletna mesta uporabljajo lasten partnerski program, medtem ko druga delajo prek podružnične mreže. Nekatere pogostejše mreže vključujejo Amazon AssociatesShareasale, Komisija stičišče, e-Junkie in Polmer udarca. Omrežja vam olajšajo vključitev v programe, saj lahko običajno brskate po prodajalcih in samo kliknete gumb, da se prijavite za njihov program.

Envato podružnični program

V preteklih letih smo se pridružili številnim partnerskim programom in mrežam in ena naših najuspešnejših je bila Themeforest. S sklicevanjem uporabnikov na izdelke, ki smo jih ustvarili ali všeč, naredimo majhno provizijo. In doslej smo lahko 16000+ ljudem pomagali najti svojo popolno WordPress temo na Themeforest.

Ko se pridružite programu, se lahko prijavite v svoj račun, če želite kopirati partnerske povezave. Ko dodajate povezave do svoje vsebine, bodite pozorni na besedilo sidra. Želite, da bi bilo smiselno, da bodo vaši bralci vedeli, da bodo s klikom na povezavo, ki ste jo postavili na “najboljše WordPress teme”, prešli na seznam ali trg za teme WordPress.

Precej povezava prikrivanje

Izbirate lahko tudi tako, da svoje partnerske povezave dodate takšne, kakršne so, ali jih lahko nekoliko očistite s predalnikom za povezave. Priporočamo Precej povezava vtičnik, saj je enostaven za uporabo in vsebuje privzeto možnosti za sledenje brez sledenja in klikov. Tako lahko spremljate, katere povezave pretvorijo ali ne.

Ne glede na to, kam ali kako dodate svoje partnerske povezave v objavo, morate razkriti, da uporabljate podružnične povezave. To zahteva Zvezna komisija za trgovino in njihovo enostavno sledenje Vodnik za razkritje FTC .com to ne bi smelo biti preveč težko. Pomembno pri tem je, da na vsaki strani dodate razkritje s partnerskimi povezavami, ki jih lahko naročite, če bralci kliknejo in opravijo nakup (lahko vidite našo na dnu strani, ki jo vključimo na vsaki strani, odkar oglaševanje na stranski vrstici).

OPOMBA: Zakoni o FTC za panoge, kot so zdravje, odpis dolga, nepremičnine in druge zapletene teme, so lahko veliko strožji od zakonov o spletnem oblikovanju. Prosimo, obiščite Spletna stran FTC in preberite pravila o svoji panogi, preden na svoje spletno mesto dodate partnerske povezave, da boste prepričani, da upoštevate vse ustrezne zakone.

Povezana vrhniška trženjska konferenca

Želite izvedeti več o affiliate marketingu? Razmislite o udeležbi Pridružitveni vrh Vzhod ali Zahod. To je eden največjih partnerskih trženjskih in mrežnih dogodkov v ZDA. Ponujajo različne seje, na katerih se lahko naučite o tem, da ste podružnica, pravila, ki jih morate upoštevati, in nasvete, da postanete uspešni. Je dokaj drago, a dobra novica je, da prej ko kupite, lahko dobite velik popust za zgodnje ptice. In tisto, kar porabite za dogodek, lahko uveljavljate kot poslovni strošek (tema, ki jo je treba zajeti v poznejši objavi).

2. Oglasna mesta

Razen povezav do partnerskih povezav, ki jih dodate neposredno v vsebino, so oglasni spoti odličen način, kako zaslužiti denar na svojem spletnem dnevniku s priporočilom drugih izdelkov v spletu. Z oglasi imate tri možnosti – ustvarite svoje oglase s partnerskimi povezavami do drugih spletnih mest, prodajajte svoje oglase za mesečno naročnino sami ali se pridružite oglasnemu omrežju, ki bo prodajalo vaš oglasni prostor za vas..

Ustvarjanje in upravljanje oglasov na vašem spletnem mestu bi lahko bilo bolj smiselno, če želite popoln nadzor nad estetiko oglasov in kje so povezave med oglasi. In ker boste uporabljali lastne partnerske povezave, boste zaslužili nekaj denarja, ko bodo bralci kliknili in opravili nakup. To je bila pot, ki smo jo pred časom ubrali na WPExplorerju. Za nas je to delovalo odlično, a ker je naš blog zrasel tako, da vključuje lastne izdelke WordPress, smo odstranili dodatne oglase.

Ko ti prodajajte svoje mest za oglase mesečno drugim podjetjem, potem določite pavšalno mesečno ceno, ne glede na to, kolikokrat uporabniki kliknejo vaše oglase. To je lepo, saj veste, da boste od svojih oglasov neprestano prihajali, toda težaven del je, da vaši kupci ne bodo obnavljali vsak mesec, če njihovi oglasi ne bodo dobili klikov.

BySellAds Advertising Network

Vaša zadnja možnost je pridružite se oglasnemu omrežju in dovolite jim, da storijo težko delo za vas. Všeč so oglasna omrežja Adsense, Oglasi Amazon CPM in BuySellAds prevzamete oglasni prostor in ga prodate kupcem. BuySellAds vam omogoča nekoliko več nadzora, saj lahko na njihovem spletnem mestu prodajate mesečne oglase ali oglase CMP (cena na prikaze) in dobite končno odobritev dejanskega slikovnega gradiva, ki bo postavljeno na vašem spletnem mestu.

Z Adsense in Amazon CPM imate zelo malo nadzora nad tem, kar je prikazano na vašem spletnem mestu, vendar sta oba omrežja uporabljala napredne sisteme za prikazovanje oglasov, pomembnih za vašo vsebino in / ali vaše bralce (zato ne skrbite – če pišete o spletnem oblikovanju bralci ne bi smeli videti oglasov za konjske neveste, razen če so v prostem času to google).

Upoštevajte tudi, da so oglasi Adsense na spletnih mestih običajno plačljivi na klik, zato plačilo prejmete le, ko bralci kliknejo oglas z višjo stopnjo na klik. Amazon na drugi strani plačuje nižjo ceno, vendar delujejo po sistemu stroškov na prikaz, tako da denar prejmete vsakič, ko bodo vaši bralci videli oglas. Ne glede na omrežje, ki ga izberete, ne pozabite, da bodo vse oglaševalske mreže zmanjšale prihodek od oglasov, ki ga ustvarite s svojimi storitvami.

3. Glasila

Glasila so še ena odlična priložnost za dohodek. Glasila so kot posnetek spletnega dnevnika, saj verjetno najnovejše objave ali novice delite s svojimi naročniki in tako kot svoj blog imate priložnost vključiti tudi oglase. Tako kot oglasi lahko tudi sami prodajate sporočil za novice ali prek omrežja, kot je BuySellAds.

Glasilo, izdelano s programom MailChimp

Medtem ko so oglasi običajno v redu za zaslužitev glasila, nekatere storitve trženja e-pošte, kot sta MailChimp in MadMimi ne dovolijo uporabe partnerskih povezav v glasilih, poslanih z njihovo storitvijo. Poleg tega veliko podružničnih programov (na primer Amazon Affiliates) ne dovoljuje vključitve njihovih partnerskih povezav v glasila, ne glede na to, kdo je vaš ponudnik e-poštnih storitev..

Vsekakor preden pred izgradnjo oglaševalskih spotov ali partnerskih povezav za vaše novice dvakrat preverite pogoje storitve e-poštnega trženja in partnerske programe, ki jih želite vključiti (če to dovoljuje vaša storitev glasila).

4. Sponzorirane objave in pregledi

Denar lahko zaslužite tudi tako, da napišete članek, če najdete koga, ki bi ga sponzoriral. S sponzoriranimi objavami se lahko podjetje obrne na vas (ali pa jim lahko pošljete predlog), da izdelek pregleda, če vam ga brezplačno oddajo ali vam plača pristojbino za pisanje članka. Kar je super! Pomemben del tega dela je, da: 1) bodite pošteni v svojem pregledu izdelka ali storitve in 2) ne pozabite razkriti, da gre za sponzorirano objavo (tako kot razkrivate partnerske povezave).

Mnenja bi morala biti poštena. Četudi vam podjetje plača sto dolarjev, se prepričajte, da boste njihov izdelek natančno pogledali, ga dejansko uporabili in svoje izkušnje delili s svojimi bralci. Ko nastavite pogodbo za svoje sponzorirano objavo ali preglejte, preverite pogoje, če želite v objavi uporabiti lastne partnerske povezave. Tako lahko tudi po prejetju izdelka ali začetnega plačila za pisanje članka v prihodnosti še vedno ustvarite dohodek tako, da bralce nagovarjate, da izdelek sami kupujejo (seveda je ta zadnji del smiseln le, če ste napisali pozitivno mnenje ).

5. Nagradna igra (pogosteje se imenuje “Giveaways”)

Podobno kot sponzorirane objave lahko tudi na svojem spletnem dnevniku gostiš podelitve (čeprav je pravilen izraz “nagradna igra”). Sprva boste morda pomislili – da ne boste mogli zastonj podariti nečesa. Tu se motiš. Giveaways običajno ustvarijo spodobne vrtove prometa, saj lahko vključujejo dnevne načine vnosa, napotijo ​​na možnosti prijateljev in seveda vnose v družabno skupno rabo.

Rafflecopter Giveaway Manager

Pri izvedbi podelitve je zelo pomembno, da spremljate vse vnose in izberete povsem naključnega zmagovalca. Za to osebno uporabljamo Rafflecopter. Olajšajo nastavitev vašega predavanja, ustvarijo pripomoček, ki ga lahko vdelate v objavo ali stran, upravljate z vnosi in izberete zmagovalca. Ponujajo številne možnosti za oddajo vnosov, tako da lahko izkoristite povečano število novih obiskovalcev tako, da dodate vnose prek všečkov na Facebook strani, se naročite na glasilo, spremljate na Twitterju, cvrknete sporočilo, sledite na Pinterestu, pripnete sliko, odgovorite na anketo, komentirate svojo objavo ali dodate svojo možnost po meri (čeprav ta od prijavitelja zahteva preverjanje, tako da ni tako zanesljiv kot drugi obrazci).

Preden se odpravite in začnete z oddajo, je nekaj pravil, ki jih morate upoštevati, če ste v ZDA (čeprav sem prepričan, da tudi zunaj ZDA obstaja veliko pravil, z njimi preprosto nismo seznanjeni ). Tu je nekaj nasvetov, ki jih bomo upoštevali, da bomo svoje podelitve lahko nadaljevali s trenutnimi pravili in predpisi:

 1. Ti ne more od obiskovalcev zahtevajo, da kupijo karkoli, kar bi lahko vnesli – zaradi tega bi bilo vaše podeljevanje loterija, kar je nezakonito.
 2. Naj bo vaša nagrada nižja od 600 USD, da se zmagovalcu ne bo treba uveljavljati pri svojih davkih. Vsakič, ko je treba IRS predložiti plačilo ali nagrado v višini 600 USD ali več, je treba na IRS predložiti obrazec 1099-Misc.
 3. Ne pozabite napisati ustreznih pogojev za oddajo. Če uporabljate Rafflecopter, imate srečo – predlogo za prednapolnitev, ki je enostavna za uporabo, se je dobro začela. Začne se celo z vseobsegajočim „praznino, kjer prepoveduje zakon“, ki vas v bistvu zakonito pokrije z namigovanjem udeležencem, da se pred vstopom v svoj podvig samostojno prepričajo, ali lahko vstopijo v vaše predaje.
 4. V ZDA obstajajo posebna pravila o otrokovi uporabi interneta, vključno z vstopom v spletne daritve. Vsekakor se prepričajte, da v svojih pogojih dodate pogoj, da morajo biti udeleženci stari 13 let ali več in imeti starševsko soglasje, če so mlajši od 18 let.
 5. Končnega datuma oddaje ne morete spremeniti. Tudi če ne dobite odgovora, za katerega ste upali, da boste morali odpovedati, ko ste rekli, da boste stvari ohranili poštene in kvadratne.
 6. Nazadnje morate izročiti nagrado. Tudi če vaš sponzor sponzorja izgine, morate poskrbeti, da bo zmagovalec prejel nagrado (ali enakovredno nagrado, če je izvirnik ukinil).

Druge stvari, ki jih je treba upoštevati, vključujejo državne zakone (to boste morali raziskati ali preveriti pri uradu generalnega državnega tožilca za vsako državo, v kateri boste oglaševali in gostili svoje podelitve), pravila o družbenih omrežjih (Kerry O’Shea Gorgone o tem ima odličen članek) in še veliko več (Sara F. Hawkins ima objavo o podelitvi spletnega dnevnika, ki bi jo morali res prebrati).

6. Ekskluzivna vsebina (prek članstva ali naročnin)

Poleg vseh zgornjih metod lahko zaslužite tudi z ekskluzivno vsebino. Tu na WPExplorer svojim bralcem, ki se prijavijo na račun, ponujamo ekskluzivne brezplačne teme in vtičnike. Naša članarina je brezplačna, vendar obstaja veliko spletnih mest, ki so lahko zaslužile s tem, da članom ponujajo ekskluzivno premium vsebino.

Članstva v Premium Street Journal

Odličen primer velikega obsega je Časopis Wall Street, ki prikazuje nekaj prosto prebiranje objav, večinoma pa odlomke člankov, ki jih morate odkleniti. Drug primer, ki je manj osredotočen na novice, je Envato Tuts+ Spletna stran. Domov je na tone odličnih člankov in vaj, dodani so videoposnetki in vsebina brez oglasov, do katerih lahko dostopate le s članstvom.

Če želite ustvariti svoje spletno mesto s članstvom ali naročnino, priporočamo uporabo vtičnika. Všeč so nam Omeji vsebino Pro, MemberPress in članstvo s strani WPMUdev. Če si želite ogledati še več možnosti, si lahko ogledate tudi našo zbirko najboljših vtičnikov za članstvo v WordPressu. Vse to so odlični vtičniki, ki vam pomagajo ustvariti in upravljati ekskluzivno vsebino članov. Bodite prepričani, da boste še naprej dajali redne in kakovostne vsebine, ki jih boste lahko držali pri svojih članih.

Edino opozorilo je, da morate pri prodaji prodajnih naročnin ali članstva paziti, da upoštevate vse lokalne zakone o zbiranju in e-trgovini. Kadar koli prodajate prek spleta, morate zbrati neko obliko podatkov o strankah, kar pomeni, da morate upoštevati ustrezne zakone o zasebnosti in varnosti. Če ste v ZDA na blagajni Ameriška administracija za mala podjetja – imajo na voljo veliko virov in vodnikov za pomoč spletnim podjetjem. Upoštevajte tudi zakone o davku na promet v vašem kraju. Ker je članstvo v blogu nematerialno digitalno dobro številne države v ZDA od vas ne bodo zahtevale plačila prometnega davka, vendar nekatere države, kot so Havaji, uporabljajo davek od prodaje za dobesedno vse (tudi če ste nekdo v drugi državi, ki prodaja osebi na Havajih). Več o prometnem davku lahko izveste od TaxJar in Alvalara. Samo bodite pripravljeni in opravite raziskave v redu?

7. Razprodaja

Nazadnje lahko zaslužite tako, da ustvarite blog z edinim namenom prodaje. Obstaja veliko razvijalcev in blogerjev, ki so naredili kariero ustvarjanja začetih spletnih mest in njihove prodaje, ne da bi pri tem šli in jih v celoti zaslužili. Čeprav lahko prodajate donosni blog, ki ga vodite tudi leta.

Pravilo, s katerim smo se srečali, je, da je blog vreden dve leti mesečnega dohodka, ki ga trenutno ustvarja. Torej, če vaš blog zasluži 1000 USD na mesec od oglasov in pridružene prodaje, potem je odkupna cena verjetno približno 24.000 USD. Seveda je to le smernica, nekaj je lahko vrednega le tistega, kar je kdo pripravljen plačati za to (čeprav pri umetniških delih to običajno zniža cene ne navzdol). Če se obrnete na prodajo svojega spletnega dnevnika, si vzemite nekaj časa, da razmislite o ponudbi, ciljih svojega spletnega mesta (če obdržite) in se morda obrnite na druge zainteresirane kupce, če obstajajo.

Dražbe spletnih strani Flippa

Če želite prodati svoj blog, obstaja veliko spletnih mest, ki vam lahko olajšajo prodajo. Flippa je dobro znana možnost za licitiranje vašega spletnega mesta, domene ali aplikacije. Poleg tega ponujajo možnost, da vaše spletno mesto kategorizirate kot uveljavljeno ali zagnano spletno mesto, tako da kupci vedo, kaj lahko pričakujejo in kaj lahko ponudijo. Preden začnete svoje spletno mesto prodati, se prepričajte, da imate podatke storitve Google Analytics, poročila o prihodkih in drugo dokumentacijo, s pomočjo katere lahko dokažete stabilnost in potencialno donosnost svojega spletnega mesta. Bolje boste lahko to dokazali kupcem, večje so vaše možnosti za zagotovitev premium cene za vaše spletno mesto.

Nasvet: Pomen prometa na spletnem mestu

Preden se odpravite v sončni zahod, da postane vaša WordPress pustolovska pustolovščina, je zelo, zelo pomembno, da se spomnite, da potrebujete promet na spletnem mestu, da lahko bloganje postanete polni. Čeprav so vsi načini, kako zaslužiti z vašega zgoraj omenjenega bloga, uspešni, potrebujete spodobno količino prometa, da ustvarite pomemben dohodek. Bloganje ni shema “hitro obogati”, če bi se vsi pogovarjali, bi se vedno ukvarjali z blogi! Zaradi občutljivega ravnotežja kakovostne vsebine, dobrega prometa in angažiranih bralcev je blog donosen.

Kakovostna vsebina

Najlažji način, da si dolgoročno pomagate sami, je, da poskrbite, da ste za svoj spletni dnevnik kakovostne in izvirne vsebine. Zaradi ljubezni do WordPress-a ne »strgajte vsebine« z drugih strani. Vzemite si čas, napišite članke po lastnih besedah ​​in to storite na pravi način. Zagotovo lahko navajate vire, če so pomembni za temo vaše objave, delite definicijo s slovarja.com ali vključite delček kode iz kodeksa WordPress če kreditite svoj vir. Pomembno je, da vključite ime in povezavo do izvirnega vira informacij.

Dober SEO

Skupaj z dobro vsebino morate slediti dobrim praksam SEO, da lahko iskalniki z veseljem navedejo vaše spletno mesto v njihovih rezultatih. Iskalniki so eden izmed najboljših virov novega prometa. Oglejte si nekaj naših priljubljenih člankov o WordPress SEO, da se izrazite.

 • Vodnik za začetnike pri WordPress SEO (Post serija)
 • WordPress SEO Best Practices za leto 2015 in naprej
 • Hitri vodnik za namestitev in nastavitev Yoast SEO za WordPress

Angažiranje bralcev

Povezane povezave in oglasi ne bodo prinesli nobenega dohodka, če vaši bralci niso angažirani, se vrnejo na svoje spletno mesto in kliknejo na vaše povezave. Aktivnosti obiskovalcev lahko povečate na več načinov, vendar tukaj je nekaj objav, s katerimi boste lahko na pravi poti:

 • Izboljšajte sodelovanje in preprečite izgubljene potenciale z WordPress Exit Pop-up Vtičniki
 • WordPress vtičniki za večjo interakcijo in sodelovanje občinstva
 • Preprost načrt za povečanje posla na vašem spletnem dnevniku WordPress
 • Kako ustvariti povezave na svojem WordPress blogu za povečano sodelovanje
 • 5 WordPress vtičnikov, ki lahko povečajo bralčevo sodelovanje na vašem WordPress blogu

Ostani na vezi

Naslednjič bomo pokrivali kako zaslužiti s storitvami in izdelki WordPress. Prav tako bomo delili, kako smo začeli, in na poti, ki smo jo sprejeli za povečanje svojega portfelja izdelkov, da ga ne boste želeli zamuditi!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me