Kako zasnovati svoje WordPress spletno mesto z dinamično vsebino

Kako zasnovati svoje WordPress spletno mesto z dinamično vsebino

Kako lahko svoje spletno mesto naredim profesionalno? To je vprašanje, ki si ga mnogi zastavljeni graditelji spletnih strani zastavijo, ko načrtujejo svoj projekt. Očitno odgovori bodo vključevali izboljšanje zasnove ali dodajanje veliko domišljijskih funkcij.

V resnici je eden najbolj učinkovitih načinov, da resnično izboljšate svoje osnovno spletno mesto in ga naredite profesionalno, po meri z dodajanjem dinamične vsebine. Dinamična vsebina bo vašim uporabnikom omogočila veliko bolj izpolnitev izkušenj na vašem spletnem mestu.

Uvod o dinamični vsebini

Kaj natančno je dinamična vsebina?

Dinamična vsebina se nanaša na interaktivno spletno vsebino, ki se spreminja glede na čas, lokacijo in uporabnika. Ko uporabnik krmari po dinamičnem spletnem mestu, bo WordPress iz baze podatkov potegnil pravilne podatke, ki jih bodo lahko prikazale uporabniku, odvisno od tega, na kateri strani je.

S statično vsebino se tisto, kar vidite na sprednjem delu, ne bo spremenilo. Pravzaprav boste več kot verjetno potrebovali pomoč razvijalca, če želite vnesti spremembe. Vendar lahko z lastniki spletnih strani z dinamično vsebino vse na zadnji strani takoj uredijo brez kodiranja. Pomeni, da se informacije lahko spremenijo glede na to, kaj gleda uporabnik, kar zagotavlja veliko bolj interaktivno izkušnjo.

Za ponazoritev, če ste na spletnem mestu telovadnice, boste morda želeli pogledati različne telovadnice, ki so na voljo. Seveda bo vsaka telovadnica imela različne podatke, kot so lastno ime, naslov in seznam objektov. Zato boste ob kliku na vsako telovadnico videli različne vsebine, povezane z njo, ki jih ne boste našli na drugih straneh.

Telovadba za ravnovesje

Energetski klub

Prednosti dinamične vsebine

Dinamična vsebina vašemu spletnemu mestu prinaša številne prednosti, ki jih statična vsebina ne more ponuditi.

 • Boljša uporabniška izkušnja. Uporabniki si bodo lahko ogledali prilagojeno vsebino, kot so različne ponudbe, ki se bodo spreminjale glede na njihovo vedenje.
 • Izboljšajte KPI. Z dinamično vsebino lahko izboljšate konverzije in zmanjšate stopnjo obiskov ene strani na svojem spletnem mestu, tako da ustvarite prilagojeno vsebino.
 • Gladka navigacija. Dinamična vsebina omogoča brezhibno doživetje prek spletnega mesta v primerjavi s statično vsebino, saj lahko preprosto najdete želeno vsebino.
 • Enostaven za posodobitev. Svojo stran lahko preprosto uredite na hrbtni strani programa WordPress, ne da bi morali najeti strokovnega razvijalca.
 • Odziva se na velikosti zaslona. Dinamično spletno mesto se enostavno prilagodi različnim velikostim zaslona v primerjavi s statičnim.

Priporočamo dva načina, da ustvarite dinamično vsebino. Spodaj vam bomo prikazali dve možnosti in natančno, kako lahko z obema ustvarite svoja spletna mesta.

1. Ustvarite dinamično vsebino z orodnimi bloki in Gutenbergom

Nabor orodij

Informacije in prenos

Izstrelitev Bloki za nabor orodij ponuja nov način za ustvarjanje dinamične vsebine v WordPressu s svojim urejevalnikom blokov, Gutenberg.

Od ustanovitve pred letom dni se je Gutenberg bistveno izboljšal, saj je za vas na preprost in intuitiven način oblikoval in izvajal spletna mesta. Najboljši del je, da nekoderji lahko zdaj z Gutenbergom in integriranimi vtičniki enostavno izdelajo točno tisto, kar so imeli v mislih..

To vključuje dinamično vsebino, ki jo ustvarjalci spletnih strani lahko ustvarijo s pomočjo Gutenberga zahvaljujoč orodnim blokom.

Kako delujejo bloki orodij?

Orodja Blocks je nov vtičnik, ki ga lahko uporabljate na dveh frontah:

 1. Ustvarite po meri napredne funkcije, kot so predloge vsebine, arhivi in Pogledi.
 2. Podpirajte dinamične vire za bloke, zaradi česar so polja in taksonomije po meri na voljo za prikaz na vaših straneh.

Zato lahko z Bloki orodij uporabite preprosto dodajanje dinamične vsebine v katere koli objave, strani ali predloge brez kodiranja.

Spodaj sem ustvaril primer vsebinske predloge za spletno mesto demo telovadnice, ki zagotavlja, da bo vsak post v telovadnici imel enako zasnovo, vendar drugačno vsebino zahvaljujoč dinamični vsebini.

Predloga vsebine nabora orodij

Kako ustvariti predlogo vsebine z dinamično vsebino z uporabo blokov orodij

Na našem spletnem mestu ustvarimo predlogo za vrsto objave Gyms po meri.

Boste morali namestite Orodja Blocks preden začnete in zagotovite, da poznate osnove uporabe urejevalnika Gutenberg.

Obstajata dva glavna vira, iz katerih lahko črpate dinamično vsebino z orodnimi bloki. Lahko uporabite vir iz trenutne objave ali iz polja po meri. Spodaj bomo podali obe možnosti, da pokažemo, kdaj jih boste morda morali uporabiti.

Prikaz dinamične vsebine iz trenutne objave

Namenjen Orodja> Nadzorna plošča in kliknite na Ustvari predlogo za vsebino možnost poleg vrste objave, za katero želite ustvariti predlogo vsebine.

Ustvari predlogo za vsebino

Zdaj lahko začnemo dodajati svoje bloke za ustvarjanje naše vsebinske predloge. Predstavljajmo si, da želim dodati sliko. Najprej izberete + možnost v zgornjem levem kotu doda blok.

Nabor orodij Ustvari blok

Pomaknite se navzdol, dokler ne najdete seznama blokov nabora orodij in dodate Blok slike.

Blok slik nabora orodij

Zdaj boste videli vprašanje, ali želite uporabiti dinamične vire ali ne. Kliknite Da.

Dinamični vir slike nabora orodij

Izberite vir za svojo sliko. To določa, katera vsebina se bo WordPress potegnila navzgor, odvisno od možnosti, ki jo izberete. Želim prikazati predstavljene slike vsake telovadnice znotraj bloka, zato bom izbral Predstavljeni slikovni podatki možnost.

Slikovni podatki iz nabora orodij

Na desni stranski vrstici lahko dodatno prilagodite svojo sliko, če želite spremeniti vir dinamične vsebine ali oblikovati sliko, na primer.

Nastavitve slike nabora orodij

Prikaz dinamične vsebine iz polja po meri

Za izdelavo blokov z dinamično vsebino iz polja po meri lahko uporabimo isto predlogo vsebine kot prej. Tokrat bom dodala polje po meri za ocene vsake telovadnice kot dinamične vsebine.

Pojdite na seznam blokov orodij in dodajte Enoten blok polja.

Enoten poljski blok orodij

Na stranski vrstici na desni pod Vir polja, izberite Polje po meri vrsta polja.

Pod Skupine polja po meri spustni meni izberite Telovadnice vrsta objave Upoštevajte, da bo to ne glede na vrsto objave po meri, iz katere želite potegniti polje po meri.

Pod Polje po meri v spustnem meniju izberite polje po meri, ki ga želite prikazati. Izbral sem Ocena možnost.

Orodja Polja po meri po pošti

Če preklopite med različnimi objavami telovadnic na sprednjem delu, boste videli, da vsaka objava pokaže dinamično ceno za to telovadnico, zahvaljujoč dinamični vsebini. Opazite, kako nam za ustvarjanje dinamične vsebine sploh ni bilo treba uporabiti nobenega kodiranja.

V predlogo vsebine sem dodal še nekaj drugih blokov z dinamično vsebino. Oglejte si, kako je zdaj videti na sprednjem delu.

Primer telovadnice za nabor orodij

2. Ustvarjanje dinamične vsebine s skupno

Drug enako učinkovit način ustvarjanja dinamične vsebine je z uporabo teme Total za ustvarjanje vgrajenih dinamičnih predlog za objave.

Katere lastnosti ponuja skupna ponudba?

Skupaj je ena izmed najbolj priljubljenih tem v programu WordPress in je na voljo s številnimi funkcijami, ki jih lahko enostavno nastavite, ne da bi za izvajanje teh nalog morali prenesti več vtičnikov..

 • Enostaven demo uvoznik – Če želite izbrati uvoz enega od 40+ vgrajenih predstavitev v celoti, morate v enem kliku spremeniti svoje prazno spletno mesto v popolnoma funkcionalno spletno mesto, napolnjeno z vsebino..
 • Izdelovalec strani povleci in spusti – Total je integriran s priljubljenim ustvarjalcem strani WPBakery in vam nudi intuitiven ustvarjalec povleci in spusti, tako da boste lahko z lahkoto izdelali spletno mesto.
 • 100 elementov ustvarjalca strani – Izkoristite stotine elementov ustvarjalcev strani, da prilagodite svoje strani.
 • Lahko prilagodljiv – Z nastavitvami prilagajanja v živo lahko spremenite številne elemente na svojem spletnem mestu, vključno z barvami, pisavami, širinami in še veliko več.
 • Prijazno do razvijalcev – Total ima številne vgrajene kljuke in filtre, ki vam olajšajo spreminjanje teme s 450+ odrezki, ki so na voljo v spletni dokumentaciji.

In, seveda, lahko ustvarite dinamično vsebino s pomočjo Total. Spodaj vam pokažemo primer, kaj lahko dosežete z dinamično preprosto postavko portfelja.

Kako ustvariti dinamično predlogo vsebine s skupno

Namenjen Visual Composer> Predloge in kliknite Dodaj novo. Nato dodelite ime predlogi.

Skupna postavitev portfelja

Najprej bom dodal Objava medijev element, ki bo prikazal vse medije, ki jih dodate v svoje objave. Za portfelje so to lahko predstavljena slika, galerija, video itd.

Nato bom vključil Objavi vsebino modul, ki bo prikazal vse vsebine, ki so dodane v objave v urejevalniku.

Skupaj objavni medij

S funkcijo Skupaj lahko v dinamično predlogo vključite več elementov objave. Dodajte naslov objave, metapodatke, sorodne elemente, oznake, družabne povezave in drugo. Ko končate, kliknite Objavi.

Zdaj moramo dinamično predlogo dodeliti vrsti pošiljateljev po pošti po meri. Če želite to narediti, pojdite na WordPress Customizer, nato pa se odpravite do Portfelj in izberite predlogo, ki ste jo pravkar ustvarili pod Dinamična predloga (napredno).

Skupna dinamična predloga

Zdaj lahko vidite svoje medije v akciji. Kliknite Shrani in objavi in vaša dinamična vsebina mora biti pripravljena.

Skupna dinamična predloga predloge

Ustvarjanje dinamičnih predlog je še posebej dobra možnost, če gradite spletna mesta za stranke. Z njihovo uporabo lahko enkrat ustvarite predlogo in jo takoj dodelite vsem postavkam svojega portfelja. Ne samo to, ampak če boste morali spremeniti postavitev, morate samo urediti predlogo in posodobiti bodo tudi vse postavke svojega portfelja..


Povejte nam svoje izkušnje z ustvarjanjem dinamičnih vsebin! Zdaj imate na voljo dva načina za ustvarjanje dinamične vsebine. Lahko jih prenesete Bloki za nabor orodij ali Skupaj tema danes in začnite s prenašanjem svojega spletnega mesta od osnovnega do običajnega.

Ste uporabili katero od orodij za dodajanje dinamične vsebine na svoje spletno mesto? Sporočite nam, kako vam je uspelo v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me