Nakup tem WordPress Pametni način

Povpraševanje po visokokakovostnih WordPress temah je INSANE. Obstaja TONS ljudi, ki vsak dan iščejo brezplačne in komercialne teme, ljudje, kot sem jaz, pa preživljajo s prodajo. Zaradi tako velikega povpraševanja ljudje nenehno odpirajo nove tematske trgovine in / ali ustvarjajo nove izdelke za prodajo na obstoječih tržnih mestih, kot so Themeforest ali Mojo Themes.

Kot kupec, promotor in razvijalec teme WordPress imam precej izkušenj z mnogimi priljubljenimi tematskimi trgovinami tam in njihovim delom. Prav tako sem navdušen nad izbiro kakovostnih predmetov nad ne tako odličnimi.

Želel sem deliti nekaj svojih nasvetov, da vam pomagam narediti “pametnejše” bolj izobražene nakupe, ko se odpravite na lov za “komercialnimi” temami WordPress – upoštevajte, da uporabljam izraz “komercialno”, ker …

“Niso vse komercialne teme premium teme in niso vse premium teme komercialne teme!”

Pogosto ljudje navajajo, da so vse komercialne teme premijske, vendar se izraz premium nanaša na nekaj, kar je izjemno in boljše od drugih te vrste. Ker pa vsi vemo, da so nekatere komercialne teme zanič in so lahko slabše od nekaterih brezplačnih tem, ki so na voljo.

Tu so moji nasveti …

Lahko zaupate prodajalcu?

Trgovina s temami: Ena prvih stvari, ki bi se morali vprašati, je, ali je prodajalcu mogoče zaupati. Ne samo zato, ker jim boste morda posredovali podatke o svoji kreditni kartici, ampak tudi zato, ker želite zagotoviti, da boste svoj izdelek dejansko prejeli in bo deloval, kot je opisano. S preprostim početjem Google iskanje pri prodajalcu bi morali dobiti dobro predstavo, če je ta oseba / podjetje zakonito. Ponavadi v nasprotnem primeru najdete kup groznih pregledov ali objav na spletnem dnevniku.

Prodajalec: Če kupujete od posameznega prodajalca na tržnici, lahko v komentarjih in ocenah pogosto razberete, če je prodajalec ljudem všeč. Na primer, če preberete nekaj komentarjev moje komercialne teme in pogledate moje ocene, boste v glavnem našli vse pozitivne positive

Če niso na tržnici in prodajajo neposredno s svojega spletnega mesta / bloga, kot je Devin Price počne na svojem blogu, ki prodaja njegovo Možnosti Framework Kit, lahko preberete nekaj njegovih objav, si ogledate njegov github in / ali twitter in takoj boste videli, da je njegov kul fant. Enako velja za mojega prijatelja Pippin Williamson ob Vtičniki Pippins (vsi poznajo Pippina). Če samo pogledate katerega koli od teh dveh ljudi, boste videli, da sta zelo vpletena v skupnost WordPress in dobro zaupanja vredni posamezniki.

Če pa se plačila izvajajo prek PayPal, imate dodatno plast varnosti, zato je nekaj, kar je vredno iskati, če ste še vedno zaskrbljeni.

Naročite brezplačno temo: Če prodajalec ponuja kakšno brezplačno temo, si omislite prenos in si oglejte kodo. Očitno ne skrbite, če opazite nekaj napak, ker je tema lahko stara ali pa se vanj ne vloži toliko pozornosti kot komercialne teme. Kar iščete, so šifrirana koda in skice. Če prodajalec odda brezplačne teme z vsemi vrstami neželene pošte ali šifrirano kodo, osebno ne bi zaupal njihovim komercialnim izdelkom.

Tema je bila nazadnje posodobljena…

Ena prvih stvari, ki bi jih osebno pogledal, je, ko je bila tema izdana ali nazadnje posodobljena. WordPress se nenehno razvija in želite se prepričati, da ne boste samo uporabljali nekaterih najnovejših funkcij, temveč tudi, da bo tema varna. Na primer, vsaka tema, ki uporablja Timthumb, ki ni bila posodobljena v zadnjih nekaj letih, je res slaba ideja – vsi veste o veliki ranljivosti Timthumb, ki je bila odkrita in pred kratkim zakrpana.

Ni važno, ali gre za staro temo, če je bila pred kratkim posodobljena, je še vedno odlična izbira! Če obstaja javni seznam sprememb, boste morda želeli, da si ga ogledate. Seveda lahko prodajalca vedno vprašate, ali je tema posodobljena, da deluje z najnovejšo različico WordPress-a.

V preteklosti so me ljudje spraševali, ali bodo moje teme delovale z nižjo različico WordPressa, ker niso želeli posodobiti svoje namestitve iz takšnih ali drugačnih razlogov. Iskreno, vseeno mi je, zakaj je razlog … vedno morate posodabljati namestitev WP!

Nikoli, VEDNO, naj vam tema ne prepreči uporabe najnovejše različice WordPress-a.

Preverite kodo z W3C

W3c ValidatorEna stvar, ki traja le nekaj sekund, je, da na domači strani teme, o kateri razmišljate o nakupu, preverite W3C. Vsako stran lahko preizkusite, običajno pa je, če je domača stran dobro kodirana, običajno bo tudi ostalo spletno mesto. Enako velja, če na domači strani pride na stotine napak, potem verjetno lahko pričakujete enako tudi za preostali del mesta.

Opomba: Nekatere napake, ki se pojavijo na W3C, so lahko povezane z vdelanimi videoposnetki, poskusno kodo… itd. Torej ne ugašajte teme, če dobite nekaj napak, preberite jih in si oglejte, za kaj gre, včasih v resnici ni nič.

Preverite ocene in ocene

Pogosto vidim ljudi, ki se pritožujejo nad ThemeForest, kjer prodajam svoje komercialne teme (atm), ker so kupili temo, ki je imela težavo in avtor jim ne bo pomagal rešiti. Če pogledam avtorja, pogosto vidim, da ima slabe ocene, ljudje komentirajo težave s temo… itd.

Teme so dokaj poceni in če vam ni treba izgubiti nekaj dolarjev tu in tam, pojdite naprej in kupite temo, če ne deluje, pa zahtevajte to kot izgubo pri davkih. V nasprotnem primeru branje nekaj komentarjev in zagotovitev, da ima avtor dobre ocene, ne bi škodilo. In če se resnično želite prepričati, da ste prava izbira, v spletu poiščite tržno mesto in preberite nekaj pregledov (upoštevajte, večino mnenj tam ustvarijo podružnice, zato bodite previdni, saj niso vsi pošteni ) morda pošljite nekaj tvitov in vprašajte ljudi za njihovo mnenje.

Če pogledamo funkcije in možnosti

Seveda, ko se odpravite na lov za novo temo, boste morda iskali veliko stvari, ponavadi želite posebne lastnosti ali oblikovalske elemente. Spodaj je le nekaj nasvetov, za katere menim, da so vedno potrebni, in stvari, ki niso tako potrebne.

Potrebno:

  • Dobro kodirani HTML, PHP in JS
  • Postavitev, ki ustreza vašim potrebam – tam je na stotine tisoč tem, prenehajte s sranjevanjem sranja in pridobite nekaj, kar deluje za vas ali vašo stranko (večinoma)
  • Avtorska podpora – če obstajajo težave s temo, je super, če vam bo avtor pomagal
  • Redne posodobitve – če želite temo uporabljati dlje časa, je potrebno posodobitve

Ni potrebno:

  • Možnosti SEO – te naj ne bodo vgrajene, uporabljajte Yoast SEO
  • Možnosti barv za vsak element – če ne poznate CSS-a, najemite spletnega razvijalca!
  • Vsaka možna predloga strani – veste, da lahko ustvarite nove predloge v otroški temi?
  • Kratke kode – teh ni treba vključiti v temo, za to je veliko odličnih vtičnikov

Funkcije programa WordPressNa žalost se zdi, da se trg v trgovinah, kot je Themeforest, nagiba k temam, ki so zakrnele in napihnjene. Ne vem, ali kupci nočejo porabiti denarja za nakup teme za vsako stranko, ne vedo, kako kodirati ali so preprosto leni… Zaradi tega sem v nekatere svoje teme dodal določene možnosti I ponavadi ne bi dodal, vendar obstajajo stvari, ki preprosto ne spadajo v temo, kot so možnosti SEO ali kratke kode 100+ (kaj? da, to sem že videl na seznamu funkcij teme).

Cena in licenciranje

To sta očitno dva zelo pomembna vidika, ko gre za nakup teme. Včasih imate stranko, ki vam je namenila proračun, da bi šli ven in kupili temo, ali osebno imate proračun za gospodarske stiske, ali morda imate ves denar na svetu, ki ga porabite. Ko gre za nakup komercialne teme, ni 100-odstotne korelacije med ceno in kakovostjo. Na primer, obstaja nekaj visokokakovostnih tem v programu Theme Trust, ki prodajajo po 2 teme za 25 dolarjev, nato pa pojdite na Themeforest in najdete teme, ki se prodajajo po 50 dolarjev (kar je dvakrat več od stroškov), ki so primerljive s tistimi v Theme Trust..

Višja cena NE pomeni višje kakovosti

Osebno Sploh ne bi gledal cene teme. Če ima WordPress tema točno tisto, kar potrebujete, prodajalec dobro zaupa in ima pozitivne ocene / ocene in seveda je bila tema dobro razvita, koga skrbi, koliko stane? Tudi pri 100 dolarjih bi bile nekatere teme še vedno vredne. Videl sem, da ljudje porabijo dvakrat toliko, ker so kupili teme, za katere so pozneje ugotovili, da niso ravno tisto, kar so iskali.

Ne pozabite, da če bi najeli samostojnega razvijalca, bi to lahko stalo na tisoče za spletno mesto. Nakup teme je še vedno cenovno ugodna možnost, tudi če kupite visokokakovostno nišno temo na višjem koncu proračuna, kot so tiste, ki jih najdete v AppThemes.

Licenciranje? Vsi bi morali biti GPL, ne?

Tvoje misli?

Na koncu bi rad slišal od vas, fantje. Kakšen je postopek, ko iščete novo temo za nakup? Kakšne so vaše izkušnje z različnimi tržnimi mesti in tematskimi prodajalnami? Prepričan sem, da se vam bo zdel koristen ali slab, če bi kdo prebral to objavo koristno, zato prosim delite!

Kako kupujete teme? Kakšne dobre ali slabe izkušnje? Komentar spodaj!