Nasveti, kako narediti WordPress Mobile prijazno

Nasveti, kako narediti WordPress Mobile prijazno

Ponavadi je, da ljudje, ki uporabljajo ročne naprave, naletijo na branje ali iščejo kar koli v spletu. Eno poročilo ocenjuje da se 60% iskanj začne iz mobilne naprave. Če je vaša ciljna publika del te populacije, ki je nenehno v gibanju, resnično nimate možnosti – poskrbite, da bo vaše spletno mesto videti dobro in da na mobilnih telefonih deluje odlično. V tej objavi si poglejmo nekaj, kar lahko naredite, da bo vaše spletno mesto WordPress mobilno prijazno.

Spletno mesto za mobilne naprave je videti kot drobna različica vašega običajnega spletnega mesta. Da bi dosegli ta videz, je potrebno optimizirati vsak element na vašem spletnem mestu, da se odzove na velikost zaslona. Da bi pritegnili in obdržali promet, boste morali zagotoviti, da se vaše spletno mesto hitro nalaga, zlasti na mobilnih napravah.

Naj bo vaše spletno mesto WordPress mobilno prijazno

Googlebot pregleduje številne vidike, medtem ko preverja, ali je spletna stran prijazna za mobilne naprave, tudi,

  • ali stran vsebuje preveč oglasov ali programsko opremo, ki ni primerna za mobilne naprave, kot sta Flash in Java.
  • če je velikost vsebine navzdol do zaslona in je besedilo berljivo, brez povečave ali vodoravnega drsenja.
  • ali so povezave postavljene ločeno, tako da jih je enostavno dotakniti.

Zakaj naj bo vaše spletno mesto WordPress prijazno do mobilnih naprav?

Izdelava spletnega mesta WordPress, ki je prijazna za mobilne naprave, je naravna posledica za eksplozivno povečanje števila mobilnih telefonov, boljšo povezanost z omrežjem in dostop do wifija na javnih mestih. Razlogi so bolj prepričljivi,

  • Iskalniki menijo, da je mobilnost prijazna kot dejavnik razvrščanja. Prijaznost do mobilnih naprav je določena na vsaki strani. To pomeni, da bodo območja vašega spletnega mesta, prilagojena mobilnim napravam, višje uvrščena v rezultate iskanja, preostala vsebina pa bo nižja.
  • Spletna stran s težko brskanjem lahko povzroči višjo stopnjo obiskov ene strani, kar lahko škodi SEO-ju vašega spletnega mesta. V nasprotju s tem pa lahko mobilna spletna stran prevede v boljšo hitrost spletnega mesta in SEO.
  • Izdelava spletnih strani za mobilnike prijazno pomeni, da imate čiste mreže in postavitve ter morda en univerzalni URL in eno kodno bazo.
  • Prijazna mobilnost izboljša okrepitev blagovne znamke in prodajo.

Kako narediti svojo spletno stran WordPress Mobile prijazno

Dandanes so sodobne teme WordPressa, kot je Total, odzivne in lahko spletno mesto prikažejo v kateri koli napravi. Ampak, lahko storite veliko stvari optimizirajte svoje spletno mesto za mobilne naprave, poleg uporabe odzivne teme.

1. Nas mobilni prvi pristop

V današnjem digitalnem scenariju ne smemo pretiravati o pomembnosti prijaznosti do mobilnih naprav. V ZDA, čas digitalnih medijev za mobilne telefone je višji za 51% v primerjavi z 42%. Da bi dosegli to občinstvo z dotikom in prstom, lastniki spletnih strani ne optimizirajo samo obstoječega oblikovanja spletnega mesta za več velikosti zaslona. Naredili bodo korak naprej in sprejeli mobilni prvi pristop.

Prvi pristop za mobilne naprave ustvarja UX zasnovo posebej za mobilne telefone in daje prednost vsebinski strategiji za manjšo velikost zaslona. Ne samo optimizira obstoječe običajne namizne spletne strani za mobilne telefone.

Drug pomemben razlog za mobilnost je Googlova objava novembra 2016, da se postopoma preusmeri na prvo mobilno indeksiranje. Ta način indeksiranja vključuje, da Google najprej preveri mobilne strani spletnega mesta glede indeksiranja pred stranmi namiznih računalnikov. Medtem ko izbirate spletno mesto za prvi mobilni indeks, Google uporablja »klasifikatorje«, da ugotovi, kako pripravljeno je spletno mesto za prvi indeks za mobilne naprave. Klasifikatorji določajo, kako enako je ali primerljivo namizno spletno mesto z mobilnim mestom, ko gre za vsebino, povezave, shemo, večpredstavnost itd. Pravzaprav oktobra Gary Illyes iz Googla je nakazal občinstvu na konferenci SMX vzhod v New Yorku, da so nekatera spletna mesta že na seznamu indeksov mobilnih telefonov in jih je treba spremljati še več.

2. Optimizirajte slike

Datoteke slik so navadno velike. Nalagajo se počasneje kot drugi viri, kot sta besedilo in HTML. Če želite, da je vaše spletno mesto mobilno prijazno, morate slike optimizirati tako, da ustrezajo manjšim zaslonom. Od različice 4.4 v veliki meri WordPress skrbi za to, lahko pa vedno uporabite tudi vtičnik WordPress za nadaljnjo optimizacijo slik.

Za optimizacijo slik lahko naredite veliko več, pri čemer morate vedno upoštevati, da je za optimizacijo slik potrebno uravnotežiti uporabniško izkušnjo, vizualno privlačnost in uspešnost strani. Najprej odstranite slike, ki ne dodajo vrednosti. Nato še preden naložite slike, jih optimizirajte tako, da jih stisnete na manjše velikosti datotek. Če uporabljate Photoshop, uporabite ta Shrani za splet možnost. Spletna orodja, kot so TinyPNG ali vtičniki kot WPSmush lahko tudi delo opravijo precej učinkovito. Obstaja tudi Stran Github s pomočjo katerih lahko primerjate različna orodja za stiskanje. Če želite izvedeti več o optimizaciji slike, uporabite naš vodič za optimizacijo slike.

3. Izvedite pospešene strani za mobilne naprave

Pospešene mobilne strani za WordPress

Pospešene mobilne strani je Google odprtokodna pobuda za hitro nalaganje vsebine na mobilnih napravah. Založnikom omogoča, da samo enkrat ustvarijo vsebino, prijazno do mobilnih naprav, in jo takoj naložijo povsod na mobilnem spletu. AMP je pravzaprav cel kup optimizacije na enotno spletno mesto, kot zahteva Google. Na voljo bo standardna paleta oblik oglasov, oglasnih omrežij in tehnologij. Hkrati lahko založniki izberejo tudi svoje formate, če ne gre za hitrost. Imamo lastno vadnico AMP za WordPress za ustvarjanje strani AMP, s pomočjo katere boste začeli. Priporočamo tudi AMP Start od Googla vam pomaga tudi ustvariti čudovite strani AMP s pripravljenimi predlogi in komponentami AMP.

Vsebine AMP bodo takoj na voljo v Googlovem iskanju in dostopne prek družabnih platform, kot so Twitter, LinkedIn in Pinterest.

Zaradi posebnega oblikovanja in dostave strani za mobilne naprave so te strani na mobilnih napravah veliko hitrejše. Povprečni čas nalaganja strani AMP, ki se naloži iz Googla, je manj kot pol sekunde. Od oktobra 2017 več kot 25 milijonov domen spletnih strani je objavilo več kot 4 milijarde strani AMP. AMP povzroči 10-odstotno povečanje prometa na spletni strani in podvoji čas, porabljen na strani. Spletna mesta za e-trgovino AMPed so bila priča 20-odstotnemu povečanju prodajnih konverzij na straneh, ki niso povezane z AMP.

AMP še ni dejavnik razvrščanja vendar ima lahko velik vpliv na uporabniško izkušnjo in posledično na SEO.

4. Izogibajte se celozaslonskim pojavnim oknom

V to ni dvoma popups delujejo. Vendar moramo med uporabo pojavnih oken vedno imeti uporabniško izkušnjo v ospredju. Pojavni okni, ki so pomembni za kontekst, imajo privlačne naslove in nudijo resnično vrednost bralcu, ki je boljši pri pretvorbi. Po drugi strani pa neželena pošta, ki težko odpušča pojavna okna, ki prikazujejo oglase nad glavno vsebino, zadostuje, da obiskovalca pošljejo mimo.

Ko uporabnik klikne na Googlovo stran, vsebino, ki jo imate indeksirano v mobilnem iskanju morajo biti na voljo. Oziroma se morda ne bodo uvrstili visoko v rezultate iskanja v mobilnih napravah (od januarja 2017). Pojavni okni kot odgovor na pravne obveznosti, na primer za piškotke in potrditev starosti ali za pogovorna okna za prijavo, ki omogočajo dostop do zaklenjene vsebine, so v redu z Googlom. Enako je z oglasi, ki zasedejo minimalno prostora na zaslonu in so zlahka nedopustni.

Nasprotno, pojavna okna, ki se pojavijo takoj, ko obiskovalec obišče iskalno stran, ki zajema glavno vsebino ali se obiskuje med brskalnikom, Google ne najde ugodnosti. Ditto za samostojne vmesne oglase, ki jih mora uporabnik zavrniti pred dostopom do glavne vsebine.

Druge dobre prakse, ki jih je treba upoštevati pri pojavnih okencih na mobilnih napravah, vključujejo izogibanje pojavnim oknom preko celega zaslona ali vključitvi razširljive vsebine, kot so harmonike ali razširljive škatle na vašem mobilnem spletnem mestu. Uporabite manjša sporočila, kot so pasice, vstavki ali diapozitivi, ali skrijete vsebino za zavihki.

John Mueller iz Googla kaže, da vmesni oglasi, ki se prikazujejo med iskalnim klikom in dostopom do vsebine, negativno vplivajo na uvrstitev. Posledično pojavni okni med premikanjem s strani na stran ali izhodom pojavnih pojavnih oken morda ne vplivajo na uvrstitev.

5. Razmislite o ustvarjanju mobilne aplikacije

WordPress Mobile pripravljen

Mobilna aplikacija je računalniški program, ki deluje na mobilni napravi, kot sta telefon ali ura. Na primer, Amazon ima nakupovalno aplikacijo Alexa. Aplikacije so zdaj na voljo in jih je mogoče naložiti za vse – za uporabnost, produktivnost, navigacijo, zabavo, šport ali fitnes. Facebook je najbolj prenašana aplikacija, s 140 milijonov mesečni prenosi aplikacij.

Veliko spletnih mest ima tako mobilna spletna mesta kot mobilne aplikacije. Aplikacija ponuja določene informacije v enostavno razumljivi obliki. Uporabiti je intuitivno in ponuja več interaktivnosti. Danes je večina dejavnosti e-trgovine, vključno s plačili, opravljenih prek mobilnih telefonov. Zato so mobilne aplikacije tu, da ostanejo in rastejo v številu. Najboljši del je, da lahko spletno mesto WordPress spremenite v aplikacijo ali naredite aplikacijo za svoja mala podjetja.

Mobilne aplikacije povečujejo promet, saj uporabnikom omogočajo neposredno tapkanje s svojih telefonov. Uporabniki lahko do vas v hipu dostopajo z nekaj kliki. Aplikacije pomagajo doseči več strank in se dobro integrirati s socialnimi omrežji. Z aplikacijami lahko redno posodabljate seznam izdelkov in dajete popuste in ponudbe. Ali pa se povežite s partnerskimi spletnimi mesti za dostop do vaše aplikacije in za boljšo vidljivost.

Zaviti

Ko opravite vse optimizacije, da bo vaše spletno mesto prilagojeno mobilni napravi, ne pozabite preizkusiti PageSpeed ​​vpogled v stran. The Google Mobile Friendly Test prav tako preizkuša spletna mesta na podlagi URL-ja.

Nasveti v tej objavi nikakor niso izčrpni. Obstajajo številne optimizacijske vtičnike za WordPress in več vodnikov, ki vam bodo pomagali izboljšati spletno mesto na mobilnikih. Če imate še kaj dodati ali imate vprašanje za nas, prosimo, delite v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me