Nasveti, kako postati samostojni pisatelj, od enega Bloggerja do drugega

Vodnik po samostojnem bloganju za WordPress

Pisanje člankov za WordPress na blogu je lahko prijeten način sprostitve, sproščanje vsakodnevnih napetosti in dobra metoda za obvladovanje stresa, kaj pa početje kot delo? Kaj pa, če postaneš samostojni pisatelj?

To, da si svobodnjak, ni vrt, poln vrtnic, ampak je izkušnja, ki je lahko zelo zadovoljna tako za tvoj prihodek kot za občutek dosežka. Poskusite vprašati spletnega oblikovalca, kako lepo je poslovati s strankami, saj boste razumeli mojo poanto. V tem priročniku bom z vami delil svoje osebne izkušnje, ideje in metode v upanju, da vas bo navdihnil, da boste postali samostojni pisatelj.

Odločite se kaj Ti Želite pisati o

Odločanje o tem, o čem bi radi pisali, je lahko naporna izkušnja, če niste odločen tip osebe. Kot splošno pravilo, bi morali pisati o tem, kaj imate najraje. Dogovarjanje za manj ali preprosto skakanje na trend ni možnost. Pisanje za blog profesionalno ni nekaj, kar bi lahko dosegli z blagim zanimanjem – potrebujete strast.

Ljudje bodo radi brali o vaših izkušnjah, vašem strokovnem znanju in vaših mnenjih, če prihajajo iz mesta, kjer ste za to navdušeni. V nasprotnem primeru se članki, ki jih napišete, zdijo dolgočasni in prazni. Na internetu je preveč preveč vsebine, da bi prispevali z dolgočasnimi članki. Ko pišete o nečem, mora biti vaša strast tam.

Ne čakajte, da se zgodi

Načrtujete kaj napisati za blog? Ne načrtujte preveč in ne premišljujte. Ko postanete samostojni pisatelj, je ustvarjanje člankov lahko boleče počasen postopek, če načrtujete preveč. Odprite prazno stran v svojem najljubšem urejevalniku in začnite pisati. Kot splošno pravilo se mi zdi veliko lažje najprej se osredotočite na širšo idejo in nato dodajte glavne teme / naslove. Če imate napisane glavne teme, bo preostanek članka tekel veliko hitreje in lažje.

Ustvarite svoj spletni dnevnik in nadaljujte

Če želite pritegniti pozornost, morate pripraviti svoj blog. Izberite cenovno ugodno storitev gostovanja, če želite začeti blog (ena odlična možnost je Cloudways, ki se začne že pri 10 USD / mesec – za pregled več o tem preglejte moj pregled Cloudways-a). Ko objavite dovolj vsebine, poskusite ustvariti svojo nadaljuj prek spleta.

Čeprav lahko uporabljate brezplačne storitve, kot je about.me, vedno imam raje svoje domene. Svoje spletno življenjepis lahko sami naredite z enostavnimi orodji in v nobenem trenutku. Za domeno predlagam, da preprosto uporabite svoje ime. V mojem primeru, alexvojacek.com je več kot dovolj.

Postanite samostojni pisatelj: Nadaljujte

Uporabite ustrezna orodja

Preden se odkopljemo, upoštevajte, da delam v sistemu Windows 10, zato orodja priporočajo uporabnikom sistema Windows. Nekateri so na voljo tudi v iOS-u, vendar boste morali preveriti trgovino z aplikacijami.

Sestavljanje življenjepisa je lahko zelo enostavno, če uporabljate ustrezna orodja. Medtem ko lahko uporabite eno od teh čudovitih tem za nadaljevanje WordPress-a, je še en odličen način za začetek lastnega življenjepisa z brezplačnim ustvarjalcem spletnih mest, kot so Mobirise, Wix itd. z dodajanjem modulov, slik in besedila. Ko je vaše spletno mesto pripravljeno, je preprosto tako, kot da kopirate datoteke na svoj novi račun gostovanja in da bo vaše spletno mesto vidno takoj. Mobirise je ustvarjalec spletnih strani HTML, ki deluje v celoti brez kode, tako da absolutno ni potrebno nobeno predhodno znanje. Razen premikanja datotek na gostovanje in ker je ustvarjalec HTML-ja, vam ne bo treba niti ustvarjati baz podatkov!

Delo na člankih, ko postanete samostojni pisatelj, zahteva nekaj orodij. Če radi pišete brez povezave, bo Word najboljši prijatelj. Če uporabljate Windows, ne pozabite dodati OneNote v vaš najljubši nabor programov. To priročno orodje vam bo omogočilo enostavno shranjevanje vsebine in sinhronizacijo z oblakom. Zelo koristno je, če imate nove ideje, o katerih lahko pišete, in nimate dovolj časa za dejansko nov dokument. OneNote se sinhronizira z vsemi napravami, tako da je preprost način za hitro beleženje, ki se lahko kasneje spremeni v polne članke.

Postanite samostojni pisatelj: Orodja

Če vse članke urejate sami, je dobro, da se v to vklopite Photoshop. To orodje vam omogoča enostavno upravljanje slik. Če niste pristojni za Adobe, se lahko vedno pomikate po brezplačni poti GIMP.

Če želite samo izboljšati, zmanjšati ali izrezati slike, je na spletu veliko brezplačnih možnosti. Odlična možnost je Urejevalnik fotografij PicsArt – ki omogočajo dostop do več kot 100 milijonov fotografij, nalepk, memov in še več. Ali pa naložite svoje slike in uporabite njihov napredni urejevalnik, da spremenite osvetlitev, izbrišete ozadja, dodate učinke – v bistvu vse, kar lahko naredite s programom Photoshop (in nato še nekaj!).

Lahko pa uporabite tudi nekaj preprostega, kot je Faststone Image Viewer, ali Canin spletni urejevalnik fotografij (zaradi česar ne morate ničesar namestiti). Čudo je, da je tako zmogljiva programska oprema brezplačna za uporabo. Izkoristite kar najbolje.

Uporaba lastnih slik v vsaki objavi bloga je lahko težava, če vaše teme niso tehnične ali oprijemljive. Dober opiton je, da uporabljate brezplačne fotografije s spletnih mest, kot so odplakniti.

Če morate posneti posnetke svojega dela neposredno z namizja, samo dodajte program, kot je Snipaste iz Microsoftove trgovine (mimogrede, obstaja tudi namizna različica).

Uporabite socialne medije za svoje prednosti

Facebook je odličen za povezovanje s prijatelji, toda če je delo tisto, kar iščete, ga tam ne boste našli. Linkedin je čudovito socialno omrežje za iskanje zaposlitve. Izkoristite to z dodajanjem povezav in povečanjem omrežja. Ne bojte se objavljati člankov v omrežju in se predstavljati stikov, ki bi vas lahko zanimali za vaše delo.

Osebno ne priporočam, da se naročite na delovna omrežja, kot je Fiverr, razen če z veseljem delate skoraj brezplačno. Spletna mesta za spletna delovna mesta so napolnjena s konkurenco, zato je skoraj nemogoče najti dobra delovna mesta. 10-krat je bolje ustvariti lastne povezave in poiskati lastnike podjetij, ki jih zanimajo objavljanje vsebine tedensko. Skoki z naključnega opravila na naključno delo so rešitev, ki vam bo dolgoročno izčrpala energijo.

Postanite samostojni pisatelj: LinkedIn

Bodite aktivni v skupnostih v svoji niši

Vem, da sem omenil, da je Facebook slab za delovna mesta, vendar je ena njegovih najboljših uporabnikov skupina. Naj bo to skupnost razvijalcev, skupnost fotografij ali katera koli tema, ki se vam zdi zanimiva. Pridružitev skupinam je dober način za iskanje in spoznavanje občinstva za vsebino, ko postanete samostojni pisatelj. Vedno vprašajte upravitelja skupine ali skupnosti, če je dovoljeno objavljanje zunanje vsebine. Objavljanje vašega dela v Facebook Skupinah je zelo koristen način za razširitev občinstva, dosega in potencialnih potencialnih strank.

Postanite samostojni pisatelj: Facebook Skupine

Ne bojte se govoriti

Torej, vaša prva naloga je pripravljena in ne veste, kaj bi povedali. Se vam je to že kdaj zgodilo? Ne bojte se govoriti. Če se bo članek dotaknil nekaterih težkih tem ali pa vas je strah, da ne bo šlo dobro, ne ostanite povsem. Reci kaj. Bodite vljudni, vendar ne skrivajte svojih pravih motivacij.

Ljudje želijo brati poštene članke, četudi so tehnični. Podjetja ne bodo užaljena, če napišete kaj negativnega, če je spoštljivo in dobro napisano. Prepustili ste se strahu, da ljudje ne bodo všeč vaši vsebini. Vedno bodo ljudje, ki jih zanima, kaj imate povedati.

Ohranjajte zdravo okolje

Po nekaj časa pisanja za bloge boste kmalu ugotovili, da se vaše delo ureja, vedno znova. To je normalno. Svoj ego se moraš prepustiti pretvarjanju, da je tvoje delo vedno umetniško delo. Čeprav bi lahko bil, bo vsak resen blog ali revija imel urednike. Ti ljudje so zadolženi za pregledovanje vsebine, prilagajanje ciljem revije in povsem normalno je, da se urejajo.

Toda ne dovolite, da delo urejanja ostane nespremenjeno. Preveč urejanja lahko spremeni primarno sporočilo v vašem članku. Praviloma je, če je vsebina, ki jo urejate ne spremeni bistveno svoje ideje potem je v redu. Če sumite, da določena uredba članek spreminja temeljno, morate to sporočiti uredniku.

Obveščanje delodajalca o tem, da so bile urejenosti predaleč, je zdrav način ohranjanja zdravega okolja, pod pogojem, da to počnete s spoštovanjem in dobrim ravnanjem (kreten bo vse samo razjezil).

Postanite samostojni pisatelj – in uživajte!

Lahko napišete nekaj super člankov in nekaj ne tako dobrih. To je pričakovati. Ne sili se, da vsakič napišeš mojstrovino. Ne pozabite, da boste za samostojni pisatelj potrebovali predanost in predanost. S časom se bodo vaši članki še naprej izboljševali. Trik je v tem, da res uživaj v pisanju njim. Če vam uspe izravnati zavezo z užitkom, boste imeli najboljše iz obeh svetov. Kdo tega ne bi hotel?

Imate še kakšna vprašanja, kako postati samostojni pisatelj? Ali pa ste samostojni strokovnjak z več nasveti za skupno rabo? Pustite komentar – radi bi se oglasili od vas!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me