Nasveti za razbremenitev spletnega mesta WordPress za boljšo učinkovitost

Vsak posameznik se želi v svojem življenju organizirati z vsem, kar ima pod nadzorom in dosledno. Iz svojega doma vedno odstranite nepotrebne predmete, da ostanejo čisti. Enako velja za vaše delovno mesto, še posebej, če za svoje podjetje uporabljate spletno mesto WordPress. Če želite očistiti, se morate potruditi, da odstranite vse, kar ni koristno.

Če smo natančni, uporabniki pridejo k vam, ker izkoristijo kakšen izdelek ali storitev in jim ni vseeno za vse, kar ste dali. Torej, vaše spletno mesto mora imeti namen in se ga držati za vsako stran. Dajanje nepomembnih podatkov brez sklicevanja na vašo nišo je le neuporaben napor, ki samo zmanjšuje vrednost vaše blagovne znamke.

Koraki za čiščenje namestitve WordPressa

Obstajajo različne taktike, ki jih lahko uporabite na svojem spletnem mestu WordPress, da postanejo prijazne do uporabnika in na koncu povečate sodelovanje obiskovalcev.

1. Odstranite nepotrebne vtičnike

Čeprav so vtičniki eden najpomembnejših elementov na katerem koli mestu WordPressa, vas lahko stanek, ki ni aktiven ali je slabo kodiran, stane hitrosti spletnega mesta, ki ni pametna poteza. Preprosto odstranite ali izključite vtičnike, ki jih ne uporabljate.

Poleg tega razmislite o zamenjavi nekaterih trenutnih vtičnikov s tistimi, ki služijo več namenom (Jetpack je odličen primer enega samega vtičnika, ki ponuja številne funkcije). Osredotočite se na svoje zahteve in ustrezno razrežite seznam (ne bodite zaščitnik vtičnikov).

2. Naj bo navigacija neotesana

Mega meni

Čisti pogled navigaciji. Odstranite prekomerne kategorije in za nemoteno iskanje uporabite ustrezne kategorije staršev in otrok. Prepričajte se, da navigacija vsebuje najpomembnejše strani, lahko uporabite oznake in pripomočke za kategorije, da svojim bralcem ponudite dostop do več vsebine.

Če vaše spletno mesto zahteva veliko povezav, potem razmislite o dodajanju menija. Mega moški obiskovalcem na vašem spletnem mestu ponujajo velike sezname informacij, hkrati pa vam omogočajo poenostavitev glavne navigacije. Vtičniki, kot so Uber Menu, Mega Main Menu in Hero Menu, nudijo fantastične meganske funkcije, ki so odlične za večino tem WordPress.

3. Organizirajte vsebino spletnega mesta

Če je vsebina vašega spletnega mesta neizmerna, jo organizirajte strukturirano tako, da združi v odstavke. Ne pozabite uporabiti tudi ustreznih naslovov. V vaših objavah in na straneh naj bodo naslovi H1 in potem morate v svoji objavi uporabiti H2, H3 itd. (Naša objava uporablja H2 za naslov »Koraki za čiščenje namestitve WordPress-a«, ki mu sledijo naslovi H3 za vsako številčno točko ). To izboljšuje berljivost in uporabniško izkušnjo, saj obiskovalce ne približa nečitljivi steni besedila.

Dajanje nekaj poudarka na osnovno oblikovanje lahko prinese opazne rezultate. To vključuje uporabo naslovov, seznamov, narekovajev, gumbov, povezav in celo različnih slogov pisav, da bi pretok vsebine postal bolj intuitiven.

4. Nadaljujte s preverjanjem ustreznosti

Pri uporabi slik, videoposnetkov ali drugih medijev v objavi spletnega mesta na svojem spletnem mestu WordPress se mora nanašati na zadevo. Poleg tega ne bi smeli hraniti medijev, ki niso pomembni za vaše mnenje. Občasno posodabljanje stare vsebine in z njo povezanih medijev je tudi dober način, da se prepričate, da nimate pokvarjenih slik ali povezav.

5. Redno zaganjajte posodobitve

Posodobite WordPress

Poskrbite, da boste redno posodabljali namestitev, teme in vtičnike WordPressa. Če se nekaj časa niste posodobili, to storite. Uporaba trenutne različice WordPressa mora zagotoviti, da dobivate najnovejše varnostne popravke za WordPress, kot tudi združljivost z vtičniki in temami za vaše spletno mesto.

Pred posodabljanjem priporočamo, da naredite varnostno kopijo spletnega mesta WordPress. To je pomembna previdnost, če se eden od prelomov vtičnikov, ko posodobite, obrnete na prejšnje stanje. Da bi varnostne kopije olajšali, razmislite o kateri koli od najboljših varnostnih storitev in vtičnikov za WordPress.

6. Spremljajte hitrost svojega spletnega mesta

Orodja Pingdom

Če se vaše spletno mesto predolgo nalaga, morate ugotoviti vzrok, ki lahko ovira njegovo nemoteno delovanje. Pingdom Orodja so odličen način za preverjanje hitrosti spletnega mesta WordPress.

Uporaba hitrega gostovanja je dobra možnost za boljšo hitrost spletnega mesta, vendar nekateri uporabljajo tudi deljeno gostovanje, saj nudi veliko vrednost za denar. Toda ne glede na to, vedno uporabljajte načrt gostovanja, ki je primeren za vaš spletni promet – s skupnim gostovanjem aktivno delite vire svojega strežnika s poljubnim številom drugih spletnih mest, z upravljanim gostovanjem pa vam pogosto dajo samo nastavljen znesek. Izberite načrt, ki je pravi za vas.

Oglejte si tudi svojo temo in aktivne vtičnike. Nekateri dodatki za WordPress (teme in vtičniki) so težki po virih (kot so nekateri veliki vtičniki drsnikov) in slabo kodirani lahko zagotovo upočasnijo vaše spletno mesto. Preden jih naložite in namestite, preizkusite hitrost predstavitvenih predstavitvenih tem v živo in pred dodajanjem novih raziskujte vtičnike.

7. Osvežite skrbniško ploščo

WP Optimizirajte vtičnik WordPress

Če želite delati samo na sebi spredaj, ni dovolj, to je tako, da samo obdržite obraz, hkrati pa oblečete nerodna oblačila – to ni dober znak. Področje zadnjega ali skrbniškega mesta na spletnem mestu WordPress je prav tako pomembno kot pogled od spredaj. Obstaja toliko skritih notranjih del, ki jih je mogoče optimizirati.

  • Odstranite teme, ki jih ne uporabljate več. Privzeto WordPress spletno mesto je z veliko temami, vendar vse niso potrebne. Praktično temo ne boste spreminjali tako pogosto. Torej, odložite svojo staro temo in nadaljujte z manj bremena.
  • Izbrišite čakajoče in neželene komentarje. To daje negativni vtis s stališča SEO. Uporabi Izpraznjena neželena pošta gumb, da te komentarje očistite samo z enim klikom, in to redno za boljše rezultate. Lahko poskusite tudi Čebela antispam vtičnik, ki je namenjen predvsem ohranjanju legitimnih komentarjev in preprečevanju nezaželene pošte.
  • Koš za smeti pogosto praznite. Objave in strani vašega spletnega mesta WordPress, ki jih odložite v smeti, bodo zasedele prostor, dokler se trajno ne izbrišejo. WordPress lahko trajno izbriše objave v svojem košu za smeti, zato ga uporabite.
  • Delajte na prekinjenih povezavah. Povezave, ki ne delujejo, pri obiskovalcih in iskalnikih povzročajo zelo slab vtis. Primarni korak je najti take povezave in jih nato popraviti. Uporabljajte vtičnike, kot so W3C Link Checker najti prekinjene povezave. Potem jih posodobite ročno ali izvedite 301 preusmeritve (preglejte tudi naš članek o odstranitvi pokvarjenih povezav in naš vodič za posodabljanje stalnih povezav).
  • Očistite bazo podatkov. Baza podatkov je nepogrešljiv del oziroma bolje rečeno srce vaše WordPress spletne strani, saj je v njej shranjena večina potrebnih podatkov. Torej ga je treba skrbno upravljati. To čiščenje lahko vključuje brisanje začasno uporabljenega prostora na disku, objave popravkov, neželene komentarje in druge elemente v smeti, pa tudi ostanke vtičnikov in tem. Zastonj WP-Optimizirajte plugin je zelo koristen vtičnik, s pomočjo katerega lahko na ta način optimizirate svojo bazo podatkov.
  • Onemogočite elemente z manj potrebe. To je tudi preprost način za obrezovanje nekoristnih elementov, ki so prisotni v katerem koli WordPressu. Kliknite na zavihek, ki se imenuje možnosti zaslona v zgornjem desnem kotu nadzorne plošče WordPress. Od tu lahko različne funkcije omogočite ali onemogočite tako, da samo potrdite ali počistite potrditvena polja.
  • Očistiti je treba tudi taksonomijo. Če ima vaše spletno mesto neuporabljene taksonomije, se ga znebite. Če obstajajo oznake in kategorije, ki jih ne uporabljate, jih odstranite ročno. Ker obstajajo taksonomije za vsako vrsto objave (ki lahko vključujejo objave na spletnem dnevniku, portfelj, osebje, pričevanja itd., Odvisno od teme in vtičnikov, ki jih imate aktivno), boste morali iti do vsakega, da preverite, ali ne uporabljate.
  • Neporabljeni mediji morajo izginiti. V WordPressu je ločena mapa z imenom prenosi ki vključuje vse predstavnostne datoteke, ki ste jih naložili na svoje spletno mesto. Na dolgi rok lahko to privede do velikega skladiščenja, zato ga je treba obrezati. Vtičniki, kot so Čiščenje slike lahko najde in izbriše takšne predstavnostne datoteke. Uporabite lahko tudi Prisilite si obnoviti sličice vtičnik, ki bo odstranil vse obrezane slike na spletnem mestu, ki so morda ostale od starih tem, in ponovno obrezal slike, kot je določeno za trenutno aktualno temo, kar lahko sprosti veliko prostora, če ste v preteklosti prešli med več tem.
  • Obrežite pripomočke, ki jih ne uporabljate. To velja tako za pripomočke na nadzorni plošči kot tudi za pripomočke, ki jih vidite na sprednjem delu svojega spletnega mesta. Za pripomočke na nadzorni plošči (ki jih vidite na glavni strani, ko se prvič prijavite v WordPress namestitev) odprite možnosti zaslona na vrhu zaslona omogočite in onemogočite polja avaialbe. Widgete na sprednjem koncu mesta WordPress na vaših stranskih trakah in nogah najdete pod videz> gradnike. Preprosto povlecite in spustite, da jih zamenjate ali preuredite.

Ni nujno, da na vašem spletnem mestu WordPress manjkajo vse zgornje točke. Vendar pa bodite pozorni in preverite morebitne napake, tudi majhne spremembe lahko prinesejo poštene rezultate.

Zaključek

Vaše spletno mesto WordPress lahko spremenite v nekaj urah, tako da ga temeljito očistite. Decluttering mu lahko omogoči bolj interaktiven pogled, tako da odstranite vse nepomembne elemente in ostale uredite na boljši način. Z enostavnimi besedami, morate odstraniti nepotrebno maščobo s svojega spletnega mesta. Samo zgrabite, kar je potrebno, in preostalo odložite.

Neprestano preverjajte stvari, ki niso uporabne, vendar še vedno zasedajo vaš prostor, poleg tega pa boste svojim bralcem omogočili neprijetno uporabniško izkušnjo. In vaša skrbniška plošča nadzorne plošče je enako pomembna kot zunanji izgled vašega spletnega mesta v spletu. Občasno je potrebno temeljito preveriti tako sprednji kot zadnji del vaše WordPress strani, na dolgi rok pa bo to vaše spletno mesto boljše. Rezultat bo hitrejše nalaganje spletnega mesta, skupaj z izboljšano uporabniško izkušnjo.

Imate še kakšne nasvete za razbijanje WordPress-a? Ali pa ste preizkusili naše? Radi bi slišali vašo izkušnjo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me