Odpravljanje ovir: Zakaj je ključna dostopnost spletnega mesta WordPress

Odpravljanje ovir: Zakaj je ključna dostopnost spletnega mesta WordPress

V tej objavi vam bom pokazal, zakaj je tako pomembno, da vaše spletno mesto WordPress postane bolj dostopno in predstavim preprosta orodja, ki jih lahko uporabnik uporabi za povečanje dostopnosti za vsi. Zakaj? Ker je vaš končni cilj, da čim več ljudi obišče vaše spletno mesto. Kako lahko pričakujete, da to storite, če svojega spletnega mesta ne naredite dostopnega za vse?

Poleg tega se večina od nas osredotoči na iskanje čarobnih načinov privabljanja velikih količin prometa na našo spletno stran z uporabo najnovejših strategij trženja socialnih medijev in optimizacija iskalnikov metode, toda na kar veliko pozabimo, je to: Ljudje, ki ste jih že ugotovili, morate imeti možnost, da lahko preprosto krmarite po svojem spletnem mestu.

Tole je izjemno Pomembno, ker tako kot v poslovnih situacijah z opeko in malto, ljudje prihajajo v vseh vrstah, oblikah in velikostih. Konec koncev želite, da tisti, ki so si vzeli čas za obisk vaše ustanove, preživijo nekaj časa za ogledovanje, porabijo nekaj denarja, se pogosto vrnejo in najboljše je, da s seboj pripeljejo druge..

Če vas prej dostopnost spletnega mesta ni zanimala, bi morali biti zdaj. S tem rečeno, pojdimo naprej!

Kaj je dostopnost spletnega mesta?

Vzemimo si trenutek, da razumemo, o čem govorimo.

Dostopnost spletnega mesta se nanaša na prakso odstranjevanja ovir, ki preprečujejo interakcijo in dostop do spletnih strani invalidov. Ko so spletna mesta pravilno zasnovana, razvita in urejena, imajo vsi uporabniki enak dostop do informacij in funkcionalnosti.

Torej res govorimo o praksi odstranjevanja ovir. To se morda sliši zapleteno, ampak v resnici ni. Na primer a ovira na vašem spletnem mestu je lahko nekaj tako preprostega, kot da ne ustvarite vidnega in smiselnega naslova (tj. besedila, ki bo prikazano kot namig) za povezavo.

Če ste povprečen internetni popotnik in vas nenadoma pusti, da s strani oblikovalca spletne strani in / ali spletnega skrbnika ne bo manj truda, da bi po njegovem ali njenem spletnem mestu lažje krmarili, si samo predstavljajte, kaj ima oseba z vizijo invalidnost se zdaj čuti.

Internet skozi oči drugih

Ste se že kdaj vprašali, kako je bralcu po internetu ali drugače duševno ali telesno prizadeto osebo brskanje po internetu? Morebiti ne. Spodbujam vas, da si za to vzamete nekaj časa, saj lahko od zdaj naprej spremenite način ustvarjanja in zagon spletnih mest. Raziščimo nekatere izzive, s katerimi se soočajo številni uporabniki spleta:

 • Vizualno: okvare, vključno s slepoto, različne pogoste vrste slabega vida in slab vid, različne vrste barvne slepote.
 • Motor / mobilnost: npr. težave ali nezmožnost uporabe rok, vključno s tresenjem, počasnostjo mišic, izgubo finega nadzora mišic itd., zaradi stanj, kot so Parkinsonova bolezen, mišična distrofija, cerebralna paraliza, možganska kap.
 • Slušni: Gluhost ali naglušnost, vključno z naglušnimi osebami.
 • Epileptični napadi: Fotoepileptični napadi, ki jih povzročajo vizualni strobovodi ali utripajoči učinki.
 • Kognitivno / intelektualno: Razvojne težave, učne ovire (disleksija, diskalkulija itd.) In kognitivne težave z različnim poreklom, ki vplivajo na spomin, pozornost, razvojno “zrelost”, reševanje problemov in logične spretnosti itd..

The dobro novic je, da je veliko pomožne tehnologije na voljo invalidnim osebam, ki jim omogočajo, da uživajo v brskanju po mreži. Vaša naloga oblikovalca spletnih strani je zagotoviti, da se vaše spletno mesto drži določenih smernic, ki bodo omogočile delovanje teh tehnologij.

Priljubljena orodja za dostop do interneta

Ko že govorimo o podpornih tehnologijah, tukaj je izbor najbolj priljubljenih vtičnikov za dostop do interneta, ki se pogosto uporabljajo:

 • Programska oprema za bralnik zaslona ki uporablja sintetizirani govor za branje, kaj se dogaja v računalniku.
 • Osvežilni brajevi zasloni besedilo predstavlja kot brajice.
 • Programska oprema za povečevanje zaslona ki poveča tisto, kar je prikazano na monitorju.
 • Prepoznavanje govora softwarki pretvori glas v besedilo.
 • Prekrivanja s tipkovnico za lažje in natančnejše tipkanje

In ja, za to obstaja celo aplikacija:

 • Brezplačna asistenčna tehnologija iz eSSENTIAL Dostopnost pomaga ljudem, ki imajo težave z tipkanjem, premikanjem miške ali branjem zaslona.

Zdaj, ko razumete, s katerimi se soočajo invalidi, ko berejo blog ali se učijo o tem, kaj je Echidna (* namig *, da izgleda kot dodatni špičasti jež) in kaj rad poje, ali morda samo nakupujte za to popolno darilo na spletu si lahko ogledamo nekaj orodij, ki vam lahko pomagajo doseči temeljito dostopno zasnovo spletnega mesta. Konec koncev, če je vaše spletno mesto primerno dostopno invalidom, samo pomislite, kako enostavno bo to vsi za navigacijo.

Kako izbrati dostopno temo WordPress

Prvi korak do popolnoma dostopnega spletnega mesta je izbira teme, ki je pripravljena na dostopnost. Mnogi razvijalci tem si vzamejo čas za izvajanje smernic programa Priročnik o dostopnosti do teme WordPress, zato je najbolje, da avtorja preprosto vprašate, ali je določena tema pripravljena.

WAVE test dostopnosti

Na primer, tukaj pri WPExplorerju tesno sodelujemo z Univerza na Havajih da bi tema Total WordPress postala bolj dostopna. Bi radi pogledali? Če spletno mesto UH zaženete prek Orodje za ocenjevanje dostopnosti WAVE si lahko ogledate, kako so uporabili funkcije teme, da bi njihovo spletno mesto postalo uporabno za vse njihove učence.

WordPress.org Glavni imenik tem

Proste dostopne teme lahko najdete tudi na WordPress.org, samo kliknite na Teme Povezava v meniju na vrhu strani, da odprete Imenik tem. Poiščite podmeni z naslovom Funkcijski filter. Zraven bo imel malo prestave. Kliknite to.

To odpira množico možnosti, ki jih lahko izbirate med filtriranjem iskanja. Spodaj Lastnosti, kliknite zgornjo funkcijo, ki je – uganili ste – Dostopnost pripravljena.

Filter dostopnosti glavnega tematskega imenika WordPress.org

Nato lahko izberete toliko drugih filtrov, kot bi želeli. Na levi strani boste videli polje Uporabi filtre gumb, ki vam pokaže, koliko filtrov ste uporabili. Kliknite Uporabi filtre. Vedno imejte v rokah roke in noge.

Teme za spremnost dostopnosti za WordPress.org

Zdaj ste prispeli na cilj. Prosimo, ostanite sedeti, dokler se vozilo ne ustavi in ​​se vrata popolnoma odprejo. Nato izberite temo.

Pomembno je upoštevati, da je samo zato, ker je tema označena kot Dostopnost pripravljena ne pomeni, da je “popolnoma” dostopen. Če pa se je razvijalcu tematike lotila težava, ko je njihovo temo označil za dostopno, obstaja velika verjetnost, da je na tem področju nekaj opravil. Če imate kakršne koli težave, jih obvestite, da lahko to temo posodobijo drugim uporabnikom.

(Brezplačne) WordPress vtičniške rešitve za dostopnost

Dostopnost WP

Morda gradite svojo temo WordPress ali morda želite uporabiti katero koli temo, ki jo želite. Ne bojte se. Ena izmed neverjetnih stvari o svetu WordPressa je razpoložljivost več deset tisoč vtičnikov. Kadar koli imate potrebo po nečem, običajno obstaja vtičnik, ki ustreza računu.

Moj osebni izbor je Dostopnost WP, ki je na voljo z različnimi orodji, ki vam pomagajo poiskati in uničiti številne pogoste težave glede dostopnosti, na katere lahko naletite z uporabo WordPress teme. Zahteva zelo malo strokovnega znanja in minimalno količino namestitve.

Pomoč pri dostopnosti WP (WAH) je še ena možnost v enem, ki vključuje številne koristne funkcije za preskok povezav, spreminjanje velikosti pisave, skeniranje DOM, kontrastni način itd. Hiter način za dodajanje številnih dostopnih funkcij na spletno mesto.

Druge, ki jih boste morda želeli pregledati, izpolnjujejo bolj specifične potrebe po dostopnosti.

Dostopne pisave

The Widget za dostopnost ustvari pripomoček za preklop velikosti pisave za vaše stranske vrstice. Tako lahko bralci na vašem spletnem mestu enostavno spremenijo velikost besedila glede na svoje potrebe.

Druga možnost za lažje branje je Zeno Font Resizer. Vtičnik omogoča skrbnikom spletnega mesta, da nastavijo možnosti spreminjanja velikosti pisave (najmanjša in največja velikost, korake velikosti pri povečanju in znaku), pa tudi trajanje piškotka. Tako bodo uporabniki ob vrnitvi na vaše spletno mesto videli pisavo ustrezne velikosti.

Besedilo v govor

Za bralce z motnjami vida, ki imajo možnosti zvoka, je nujno. En vtičnik mi je všeč Speaker – Stran za govor. Ta vtičnik lahko ustvari zvočno različico vaših objav in strani. Najboljše od tega je, da vtičnik ponuja 190 glasov človeške kakovosti, ki jih lahko izbirate, podpira več kot 30 jezikov in odlično deluje z večino tem.

GSpeech besedilo do govorne rešitve je brezplačna možnost za zvočno dostopnost. Deluje s katerim koli besedilom na vaših straneh in doda zvočni blok na vaše spletno mesto. Nato lahko uporabite možnosti za spreminjanje barv, govornega zvočnika in še več.

Obrazci

Dostopnost obrazcev lahko preprosto pripravite s pomočjo vtičnikov Kontaktni obrazec 7: Dostopne privzete nastavitve in Polja obrazca WCAG za gravitacijske oblike, ali s preprosto uporabo dostopnega pripravljenega vtičnika, kot je Formidable Forms.

Poleg tega so na voljo številna druga koristna orodja in vtičniki za pomoč pri številnih različnih težavah, povezanih z dostopnostjo spletnega mesta. To je odlična stran da si ogledate celovit seznam priporočenih razvojnih orodij.

Testiranje dostopnosti vaše spletne strani

Ko ustvarite svoje spletno mesto, bi bilo dobro preizkusiti spremembe. Obstaja veliko metod in programske opreme, ki jo lahko uporabite za preizkušanje dostopnosti, vendar obstaja nekaj, kar omogoča preprosto testiranje.

Orodje za ocenjevanje dostopnosti WAVE

Eden, ki ga že omenjamo v tem članku, je Orodje za ocenjevanje dostopnosti WAVE avtor WebAIM. To koristno orodje prikazuje vse napake, opozorila, funkcije, strukturne elemente, nalepke ARIA in kontrastne napake, tako da se lahko ustrezno prilagodite.

tota11y orodje za dostop

Drugo orodje za razvijalce je Tota11y, orodje za vizualizacijo dostopnosti, ki ga je razvila Akademija Khan. To datoteko JS preprosto morate dodati na svoje spletno mesto, da omogočite orodje za dostopnost, ki se prikaže na zavihku z majhnimi ikonami očal na dnu zaslona. Samo kliknite, če si želite ogledati dostopne elemente na vaši strani, pa tudi napake ali kršitve, ki jih morda želite odpraviti.

Zaključek

Dostopnost spletnih strani je prav tako pomembna, če ne več torej kot zgolj usmerjanje prometa na vaše spletno mesto. Zdaj lahko razumete, zakaj je nujno zagotoviti, da lahko vsi, ki prispejo na cilj, v celoti dojamejo in se usmerjajo po vseh neverjetno zabavnih in informativnih informacijah, ki so vaše spletno mesto.

Torej, kaj čakaš? Izkoristite to priložnost, da svoje spletno mesto takoj naredite bolj dostopno!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me