Pravi stroški izdelave spletnega mesta z WordPressom

Današnja objava sveti v enem najpogostejših vprašanj o WordPressu, ki ga nobu in profesionalci postavljajo ves čas. Kolikšni so resnični stroški izdelave spletnega mesta WordPress? No, za reševanje te zagoneve bom začel s kratko zgodbo, ker so zgodbe … no … super. Pripravljeni? Dobro.

Če me boste razvajali, prosim preberite naslednji odstavek v tistem britanskem naglasu, ki ga imamo vsi radi.

Tokrat sem zadel sam račun za gostovanje prodajalca pri priljubljenem gostitelju v Middlesbroughu v Veliki Britaniji. Potem ko sem si nekaj dni razbil možgane, sem se odločil, da bom začel s ponudbo gostovanja, poceni za umazanijo WordPress. Mislim, kaj bi še lahko naredili z brezplačnim računom gostovanja preprodajalcev?

WordPress je brezplačen

WordPress.org, samoodstojen WordPress

Sestavil sem spletno stran WordPress in sprožil trženje. Če na kratko povem, so bile stvari po številnih standardih videti dobro, saj sem že prvi dan dobil šest vrat iz gozda. To je velika težava, ker sem povezavo na svojem Facebook profilu delil samo enkrat.

Edina težava? Previdno so se zavezali, saj naj bi bilo po njihovem razumevanju – vseh šest – WordPress (in vse, kar spada zraven) brezplačno! Ena od možnosti, gospa, je bila tako razdelana, da je vašo označila za resnično umetnico zaračunavanje letne pristojbine za WordPress. Tako je, popolnoma je pozabila na gostovalni del.

Šla je tako daleč, da me je usmerila proti WordPress.com, a preden sem lahko pojasnila, da za WordPress nisem plačevala, ampak gostovala, je ni bilo več. Poof! Izginilo je v zraku kar tako.

“Nehajte nas prevarati, WordPress je brezplačen!” Ne glede na to, kje ste poštena dama, nikogar nisem poklical in sem to delal solo. Drugih fantov ni bilo. Naučil sem se lekcije, vse zaprl in prodal račun prodajalca za najemnino. Kaj? Življenje je pač takšno.

Izdelava spletnih strani z uporabo WordPress stane denar

Svetovanje za razvijalce WordPress

To bo stalo denarja za izdelavo profesionalnega spletnega mesta z lastnim gostovanjem z uporabo WordPressa. Preden se odpravite na pustolovščino WordPress, morate upoštevati stroške, kot so ime domene, gostovanje, oblikovanje in tako naprej. Brez dvoma lahko brezplačno začnete svojo blogersko pot na WordPress.com, vendar je okus WordPressa, ki ga boste tam dobili, zelo omejen v funkcionalnosti in slogu.

Prav tako se morate pomiriti s prisilnimi oglasi in poddomene (tj. Tvojeitename.wordpress.com), dokler ne nadgradite na enega od njihovih premium paketov, in fant oh fant, so smešno dragi ali kaj !? Če želite enako prožnost in možnosti spletnega mesta, ki ga gostuje sami, boste morali odpreti VIP paket – govorimo o 5000 USD + na mesec (ne štejemo zajetne namestitvene pristojbine)!

Začnite z načrtom

Kakšni so torej dejanski stroški izdelave popolnega spletnega mesta WordPress? No, vse to sega v vas in funkcije, ki jih potrebujete. Ne pozabite, da morate začeti z načrtom, ki bo odgovoril na nekaj osnovnih vprašanj, kot so:

 • Kakšen je namen ali cilj vaše spletne strani?
 • Kdo je vaša ciljna publika?
 • Kdo je vaša najbolj idealna stranka (znana tudi kot persona)?

Vaš načrt bo obveščal o vseh dejavnostih na vašem spletnem mestu WordPress, vključno z razvojem, vsebinsko strategijo, trženjem in tako naprej. Vendar na koncu dneva in dokler bomo govorili o stroških, bodisi določite čas, da naredite vse sami, ali pa denar porabite za najete roke. Izbira je vaša.

Splošno, tukaj je razčlenitev najpogostejših stroškov, nastalih pri ustvarjanju spletnega mesta WordPress:

 • Za začetek potrebujete ime domene, kot je wpexplorer.com
 • Račun spletnega gostovanja, v katerem živi vaše spletno mesto
 • Pristojbine za razvijalce ali proračun za vrhunske WordPress teme in vtičnike
 • Ustvarjanje vsebine
 • Očitno marketinški porabi
 • Nekaj ​​izobraževanja o WordPressu
 • Vzdrževalne storitve, kot so varnostno kopiranje in varnost
 • Osebni čas, ki prihaja z priložnostnimi stroški

S tem povzetkom, ki je nagnal vaš apetit, pojdite in si oglejte podrobnejše podatke.

Oris stroškov spletnega mesta WordPress

Kot smo že omenili, je WordPress morda brezplačen, vendar vaše spletno mesto ni. Tukaj je seznam stroškov.

Ime domene: 15 USD
Zasebnost SSL in zasebnosti domene: 8 USD+

Ime vaše domene je, kako vas bodo potencialni našli v spletu. Zamislite si to kot poslovni naslov vaše digitalne trgovine, portfelja, agencije, trgovine itd. Zdaj je vaše ime domene lahko karkoli želite, samo zagotovite, da je primerno za vaše stranke, privlačno in nepozabno. Veste, iz česa lahko verjetno naredite sledilno vrstico. Naj bo največ tri besede.

Običajna domena .com znaša približno 10-15 dolarjev dolarjev na leto (odvisno od registrarja, ki ga uporabljate), kar je na cenejšem spletnem mestu. Lahko dobite tudi .net, .org, .biz, .guru ali piko na ičem drugem, kar vam je všeč, ne pozabite, da se cene razlikujejo. Nekateri spletni gostitelji vas bodo celo leto priklenili z brezplačno domeno, ker ste rock, vendar bodo naknadni stroški obnove prišli iz vašega žepa.

Nato imamo dodatne dodatke, kot sta WhoisGuard (zasebnost) in HTTPS, ker cene ne morete postaviti na anonimnost in varnost. HTTPS je v resnici obvezen, če boste na svojem spletnem mestu zbirali občutljive podatke. Mimogrede, je tudi a Google SEO meritev dandanes, tako da, zavarujte svoja spletna mesta. HTTPS lahko stane kjer koli od 0 USD (z Let’s Encrypt) vse do 960 USD na leto na domeno, poleg tega pa bo dodatna zasebnost domene ali WhoisGuard stala približno 8 dolarjev na leto na domeno.

Opomba: Nekateri paketi spletnega gostovanja, kot je deljeno gostovanje, ne podpirajo HTTPS, zato se najprej posvetujte s svojim gostiteljskim podjetjem, da se izognete razočaranju.

Obstajajo domenska imena in razširitve, ki stanejo celo bogastvo, vendar se dobro zabavate na zabavi z značilnim cenovno določenim popravkom imena. Ko je konec koncev vse narejeno in storjeno, čeprav domena stane med 15 in 100 dolarjev na leto, preverite tako začetne stroške registracije kot tudi letno podaljšanje, da ne boste ostali z drago možnostjo.

Mnogi uporabljajo velike registratorje, kot sta GoDaddy in NameCheap. Vzemite si čas, da pametno izberete svojo domeno, saj bo predstavljala vas in vašo blagovno znamko zdaj in v prihodnosti.

GoDaddy 0,99 $ .COM Domene

Kliknite tukaj, da dobite svojo domeno .COM za samo 0,99 USD za prvo leto od GoDaddy. Domene običajno stanejo 14,99 USD, zato boste prvo leto, ko se registrirate, prihranili 14 USD.

Pridobite svoje ime domene za 99 centov

Spletno gostovanje: Delite, upravljajte in drugi

V preteklosti smo si ogledali, kako izbrati najboljše gostovanje v WordPressu. Poleg tega smo to temo že večkrat obravnavali, kar pomeni, da bi morali biti dobro zajeti na tem področju. Zaradi tega bom ta razdelek imel kratek, če pa niste prebrali naših prejšnjih objav, je tu sok:

 • Kaj morate vedeti o upravljanem gostovanju WordPressa
 • Kako izbrati pravi WordPress gostovanje
 • Priporočljivo gostovanje v WordPressu

Izbira popolnega gostovanja za vaše WordPress spletno mesto je spet odvisna od vas in funkcij ali stopnje učinkovitosti, ki jo potrebujete. Majhen osebni blog zahteva manj strežniških virov v primerjavi z večavtorskim blogom, ki dnevno služi na milijone ogledov strani.

V isti luči različni WordPress paketi za gostovanje prihajajo z različnimi funkcijami in različnimi cenami. Začnimo z najcenejšo in najpogostejšo vrsto spletnega gostovanja.

Skupno gostovanje: 2,95 USD + na mesec

Če začenjate z osebnim blogom in bi radi preizkusili vode, je skupno gostovanje, ki stane približno 5 dolarjev dolarja na mesec, idealna rešitev za vas. Funkcije so omejene, dobivate manj energije in ste bolj nagnjeni k varnostnim grožnjam, ker strežnik delite z milijonom in enim drugim spletnim mestom.

Kljub temu ta možnost zadostuje za lažja mesta z majhnimi količinami prometa. Podjetja, ki se na tem prizorišču borijo z zobmi in nohti, vključujejo Siteground in Bluehost.

Bluehost 2,95 $ v skupni rabi gostovanja

Z našo ekskluzivno povezavo samo za bralce WPExplorerja lahko od Bluehosta dobite skupni načrt gostovanja za samo 2,95 dolarja na mesec za prvo leto (in se obnovi za samo 7,99 USD / mesec po tem). To vključuje BREZPLAČNO ime domene, namestitev WordPress z enim klikom in odlično podporo 24/7. Poleg tega imajo 30-dnevno garancijo vračila denarja, tako da nimate česa izgubiti!

Pridobite 2,95 USD za skupno gostovanje

Upravljavec WordPress gostovanja: 20 USD + na mesec

Ta vrsta storitve je specializirana za WordPress spletna mesta in je optimizirana za ogromne količine prometa, zato je idealna za majhna in srednje velika spletna mesta. Ti se v celoti osredotočajo na WordPress, kar pomeni, da med drugim dobite varnost na visoki ravni, večjo moč in izjemno podporo.

Cene upravljanih gostovanj se med posameznimi gostitelji razlikujejo, prav tako tudi lastnosti vsakega paketa. Upravljano gostovanje WordPressa lahko najdete od 15 dolarjev (ali v nekaterih primerih v promocijskih obdobjih), običajno pa bodo paketi v razponu od 20 do 30 dolarjev. Z WPEngine gostujemo naša spletna mesta in nikoli nismo imeli težav.

WP Engine 20% popusta plus dva meseca brezplačno gostovanje

Z našo ekskluzivno povezavo boste prihranili 20% pri svojem prvem plačilu za kateri koli načrt upravljanja WordPress gostovanja iz WP Engine plus, ko boste izbrali letni načrt, boste prejeli dodatna 2 meseca BREZPLAČNEGA gostovanja!

Prihranite 20% Plus V WP Engine dobite 2 meseca brezplačno

Media Temple 2 meseca brezplačno gostovanje

Uporabite našo povezavo in si zagotovite 2 meseca prostega, tako da v programu Media Temple izberete osebni upravljani program WordPress gostovanja. Osebni načrti znašajo 20 dolarjev na mesec, tako da boste prvo leto prihranili 40 evrov.

Pridobite 2 meseca brezplačno v Media Temple

Seveda obstaja veliko drugih možnosti gostovanja. Druge cenene in zmogljive možnosti gostovanja vključujejo:

 • Navidezni zasebni strežniki – Virtualni stroji, ki vam nudijo super uporabniški nadzor nad spletnim strežnikom. So izredno močni, vendar prinašajo večje stroške. Povprečni stroški znašajo približno 75 dolarjev na mesec. Virov strežnika ne delite z nikomer, ampak fizično strojno opremo delite z drugimi.
 • Namenski strežniki – Tu si spletni strežnik najamete sami. Ne delite nobenega vira, vključno s fizično infrastrukturo, nikomur drugemu. Vi ste šef in igrate v velikih ligah, saj je izklicna cena približno 150 dolarjev na mesec.

Pričakujete, da boste plačali približno 90 do 150 dolarjev na leto za skupni račun gostovanja. Če greste z upravljanim gostovanjem WordPressa, znesek naraste na približno 360 do 1200 dolarjev na leto. Na splošno in ob upoštevanju vseh možnosti gostovanja, ki so na voljo na trgu, lahko plačujete med 90 in 10.000 dolarjev + (da, prav ste prebrali) na leto, odvisno od vaših potreb. Brezplačno gostovanje je vsekakor ne-ne.

Oblika in funkcionalnost

Oblikovanje spletnih strani WordPress

Zagotovo želite, da se vaše spletno mesto WordPress izpostavi, če želite postaviti konkurenco na svoje mesto in zaslužiti denar. Tu imate dve možnosti. Ti lahko:

 • Zavihajte rokave (ali najemite razvijalca) in ustvarite svoje spletno mesto iz nič, skupaj z vgrajeno funkcionalnostjo, ki prepolovi vašo odvisnost od vtičnikov, ali
 • Nakup vrhunskih WordPress tem in vtičnikov ter izvedite spremembe

Kakor koli že, porabite čas ali denar in denar.

Spletni dizajn po meri: 3000 USD+

Cena obeh možnosti, izdelava spletnega mesta po meri WordPress, ima svoje prednosti in slabosti. Na seznamu profesionalcev imate vrhunski dizajn, ki je popolnoma narejen za vašo blagovno znamko – barve, osebni okusi, slog itd. S tem načrtom, o katerem smo govorili, lahko svoj dizajn natančno oblikujete tako, kot ga vidite z mislijo oko.

Drugič, in kar je še pomembneje, lahko dosežete hitrejše hitrosti nalaganja, če vi ali razvijalec poznate njegove stvari in ne urejate vogalov z vgrajeno funkcionalnostjo. Odlično kodiranje ves čas dobi veliko.

Glavni problem je seveda dejavnik cene in časa. Teme in spletna mesta po meri WordPress po meri niso poceni. Za gradnjo potrebujejo tudi veliko časa. Po Nathanu B. Wellerju, ki je objavil res lepo Vodnik za cene WordPress v Elegantnih temah, lahko pričakujete, da izkašljate med:

 • 3.000 in 6000 USD za temo po meri WordPress
 • 6.000 in 15.000 dolarjev za spletno mesto po meri WordPress z vgrajeno funkcionalnostjo vtičnikov
 • 6.000 in 20.000 dolarjev za spletno mesto za e-trgovino po meri WordPress
 • 12.000 in 60.000 dolarjev + za aplikacijo WordPress po meri

Glede zadev, ki se nanašajo na ceno, še doda:

Ta pristop najbolje deluje, kadar strokovnost, vizija in proračun vsi se vrstijo. Naročniki, se boste morali prepričati, da je to rešitev, ki jo dejansko potrebujete, preden spustite tovrstni denar – in preverite reference!

Na kratko, očitno je, da je po meri urejeno WordPress spletno mesto izven središča mnogih začetnikov z majhnimi proračuni. Odlična rešitev je, da, če imate testo, če pa potrebujete cenejšo in relativno hitrejšo rešitev, vas z veseljem opozorimo na vrhunske WordPress teme in vtičnike.

Teme Premium WordPress: 2 USD+

Odkar je WordPress nastajal pred desetletjem ali več, smo videli temo WordPress in trgi vtičnikov na ogromen način. Izkusili smo rojstvo tem in vtičnikov vseh vrst, oblik in velikosti.

Imamo čudeže na eni strani, ki so povsem zunaj tega sveta, ogromno tem, ki so kot dvorezni meči, ker od tu pošiljajo v Timbuktu, in ostre elegantne WordPress teme, s katerimi se lahko ukvarjate. Govorim o prijaznih temah, kot so:

 • Najboljše teme WordPress za ciljno stran
 • Izobraževanje, učenje in upravljanje tečajev WordPress teme
 • 30+ najboljših WordPress tem za vrtnarjenje in urejanje okolice v letu 2016
 • Priporočene teme WordPress

Na splošno se premium teme začnejo pri Creative Marketu od $ 2 do 13 USD ali Themeforest, medtem ko se članarine na spletnih straneh, kot sta Elegant Themes in Themify, začnejo približno 70 USD. Lahko dobite celo impresivne teme WordPressa, kot je Total za manj kot 60 dolarjev. Oglejte si tudi našo stran s kuponi WordPress – imamo ekskluzivne ponudbe za številne priljubljene tematske trgovine WordPress, da boste morda kliknili povezavo in si prihranili nekaj denarja.

Ne glede na to, katero temo ste izbrali, si vzemite čas za ogled svojih možnosti. Ne kupujte teme samo zato, ker je lepa (čeprav bi morala biti) – pred nakupom preverite funkcije teme, združljivost vtičnikov in kakovost avtorjeve podpore..

Premium WordPress vtičniki: 5 USD+

Nato imamo vrhunske vtičnike WordPress, ki vam omogočajo, da na svoje spletno mesto dodate poljubno funkcionalnost z samski nekaj klikov. Vse od SEO do družbene izmenjave do e-trgovine in administracije med drugim. To področje smo obširno obravnavali s super objavami, kot so:

 • 20 najboljših vtičnikov WordPress Builder za vlečenje in spuščanje strani
 • 30+ najboljših vtičnikov za WordPress Widget za (skoraj) vse
 • 10 najboljših vtičnikov za upravljanje z več avtorji WordPress
 • Priporočljivi vtičniki za WordPress

Premium WordPress vtičniki so sorazmerno cenovno dostopni (začenjajo se pri Codecanyonu za samo 5 USD) in jih je enostavno konfigurirati. Seveda, bolj zapleten je vtičnik, višja je cena, zato se pripravite na šok nalepk, ko gre za vtičnike in razširitve za e-trgovino, ki so pogosto nad 100 dolarjev.

Opomba: Če imate težek proračun ali se vam zagotovo zdi, da lahko brezplačne teme in vtičnike WordPress dobite na naslovu Tema WordPress.org in repozitorij vtičnikov oz. Z brezplačnimi možnostmi imate omejeno funkcionalnost, vendar lahko vseeno zgrabite nekaj vrhunskih vtičnikov in tem. Kopati morate le malo globlje.

Storitve vzdrževanja spletnega mesta: 5 USD+

Izdelava spletnega mesta WordPress je odlična, vendar je to le začetek. Po zagonu morate vzdrževati svoje WordPress spletno mesto, kar vam pride zelo drago. Na primer, potrebujete varnostne in varnostne rešitve v primeru, da bi negativci udarili. Med druge naloge vzdrževanja so med drugim vključene posodobitve, nadgradnje, neželena pošta, nastavitve in prekinjene povezave.

Svoje mesto WordPress lahko sami ohranite v dobri formi, kar traja veliko časa, ali pa oddajate zunanja sredstva.

Za WordPress varnostne kopije, lahko uporabite storitve tretjih oseb, kot so:

 • VaultPress, ki poskrbi za varnostno kopiranje in varnost za kar 99 dolarjev na leto
 • Backup Buddy, trenutno cene 80 USD za enoletno licenco za eno spletno stran
 • BlogVault, ki se začne z 89 dolarjev dolarjev na leto za mala podjetja in blogerje
 • Ali katero koli drugo storitev in vtičnike, ki smo jih opisali v našem najboljšem priročniku za varnostne kopije

Na vrh Varnost WordPressa storitve vključujejo:

 • Akismet, ki se začne od 5 dolarjev na mesec (vendar je vključen tudi v člansko 99 VaultPress članstvo)
 • Sucuri, ki ponuja nagrajeno varščino, ki se začne pri 199,99 USD letno
 • iThemes Varnost (brezplačno, vendar se različica pro prične pri 80 USD na leto s 25% popustom pri prijavi
 • Varnostna ključavnica WP (začne se pri 147 USD na mesec)

In če ne želite dnevno upravljati Vzdrževanje WordPress-a (posodobitve za WordPress, teme, vtičnike itd.) lahko najamete tudi podjetje, ki to stori tudi za vas. Oglejte si naš članek o najboljših vzdrževalnih storitvah WordPress, če želite izvedeti več.

Marketing in oglaševanje

Marketing, oglaševanje, SEO in ustvarjanje vsebine

Če prvič pritisnete na gumb za objavo, boste po hrbtenici poslali valove navdušenja, vendar se bo to hitro razblinilo, če nihče ne bo prebral vaše vsebine. V marketing morate vložiti čas in denar, da boste svojo vsebino in s tem tudi ponudbo opazili.

Med drugim potrebujete SEO, veliko vsebine in glasila, da bi dobili besedo. Medtem ko lahko tržite poceni ali brezplačno, traja veliko časa, da dobite rezultate.

Optimizacija iskalnikov: 69 dolarjev+

Svojo objavo morate prilagoditi iskalnim iskalnikom, kar vam bo prineslo veliko ciljanega prometa, če boste naredili pravilno. Uporabite lahko vrhunske storitve vtičnikov ali brezplačne možnosti, čeprav vam bo slednje vzelo več časa. SEO vtičniki in nasveti, ki jih morate upoštevati vključujejo:

 • Moz ponuja tono super brezplačna orodja za SEO, vendar njihova storitev Pro (od 99 dolarjev na mesec) ponuja na tone več (za 30-dnevno preskusno različico, če jo želite preizkusiti)
 • Yoast SEO, ki je brezplačen, vendar bo premium različica vrnila med 69 in 1499 dolarjev na leto, odvisno od števila spletnih mest
 • Za nasvete o upravljanju in izboljšanju SEO na lastno pobudo preverite:
  • WordPress SEO Best Practices za leto 2015 in naprej
  • 10 najpomembnejših funkcij WordPress SEO by Yoast
  • Vodič za začetnike o WordPress SEO (Post serija)
  • WordPress SEO: višje uvrstitev v iskalnikih
  • Med številnimi drugimi članki o WordPress SEO

Ustvarjanje vsebine: 50 USD + na izdelek

Ne bom vam lagal, ustvarjanje rednih spletnih vsebin ni lahka naloga. Vprašajte me, to počnem za preživetje, vendar se ne morem pritoževati, ker – računi. To in od pisanja imam veliko užitka. Ali lahko rečemo isto za vas? Kljub temu pa boste potrebovali svežo vsebino, da boste lahko brskali o Googlu in prodajali svoje izdelke / storitve.

Če vam primanjkuje časa ali ne morete napisati niti enega odstavka, ne da bi mucka umrla, morate investirati v spletno mesto in najeti svobodnega pisatelja. Plačali boste urejeno vsoto, odvisno od zapletenosti teme in pisatelja, ki ga najamete, vendar ne krivite; vse je vredno Blogovi z več avtorji so boljši kot solo naloge, saj ste:

 • Pridobite članke strokovnjakov
 • Svoj spletni dnevnik redno posodabljajte in
 • Prihranite čas za druge naloge

Dobre objave se začnejo v razponu od 50 do 80 dolarjev, toda bolj uveljavljeni pisci (pogosto z večjimi družbenimi spremljanji in številnimi strašnimi blogi, ki trkajo na njihova vrata) bodo naložili 150 dolarjev + kos. Lahko sestaviš mesečno pogodbo s svojim pisateljem, da boš kar najbolj potegnil svoj denar. Lahko pa se lotite dela in pišete svojo vsebino. Tako kot ples, tudi pisanje je enostavno, ko se ujameš.

Obrazci + glasila: 39 USD+

Za zbiranje informacij od svojih bralcev potrebujete obrazce. Pomislite na obrazec za najem, svojo stran za stike, ankete in vpise na glasila in kaj lahko zadnja dva storita za vaše tržne kampanje za e-pošto. Tu imate na voljo nekaj možnosti, kot so:

  • Gravity Forms, ki se združuje z glavnimi storitvami trženja e-pošte
  • Obrazci WP ki ima zelo enostaven vmesnik za ustvarjanje obrazcev povleci in spusti

Ta orodja so združena z e-poštno storitvijo, kot je MailChimp, Aweber ali Mad Mimi vam lahko pomaga ustvariti uporaben seznam naročnikov. In ker govorimo o trženju, je tu v objavo več objav:

 • Trendi trženja WordPressa: poudarek na višjem postopku prodaje na dotik
 • Nasveti in triki Facebooka, kako uresničiti svojo čarobnost za spletno mesto WordPress
 • Kako privabiti več prometa na svoje mesto WordPress

WordPress izobraževanje: 0 USD+

Preden lahko WordPress uporabite za izdelavo in zagon spletnega mesta, se morate naučiti vrvi. Količina denarja in čas, ki ga porabite tukaj, sta odvisna od stvari, ki se jih želite naučiti. In obseg je tematik, kot sta bloganje in razvoj WordPress-a, ki je poudaril. Na WPExplorerju imamo tukaj brezplačno vadbo in vire za WordPress, vendar obstaja veliko možnosti, kot je WP101, Lynda, Treehouse in drugi, če iščete vodene video tečaje, iz katerih se lahko učite.

Strošek vašega časa

Ne glede na to, ali najamete izvajalce ali to storite sami, vam bo izdelava in vodenje spletnega mesta WordPress vzela velik kos vašega časa. To še posebej velja, če to počnete polni delovni čas.

Delo z WordPressom in z njim je enostavno, a kot vsaka druga življenjska obveznost vam bo vzela čas. Če trenutno zaslužite 20 dolarjev na uro, vsak dan pa potrebujete 2 uri za delo na svojem mestu WordPress, vas bo to stalo 40 dolarjev dnevno.

Tudi če ne zaslužite niti centa in želite obrniti tabele s spletnim mestom WordPress, obstaja priložnost za nakup. Tako ali drugače boste porabili čas in / ali denar na svoji strani WordPress. Koliko natančno? V celoti je odvisno od vas in kaj želite doseči s svojim spletnim mestom.

Končni obračun

Stroški delujočega spletnega mesta WordPress

Če izberete gostovanje Upravljanega WordPress-a, brezplačno temo po ugodnih cenah in nekaj ključnih vtičnikov, za prvo leto zaženite svoje spletno mesto, za nekaj več kot 1200 USD. Pri tem ne upoštevamo nobenega ustvarjanja vsebine (ki bo vsak mesec stala od nekaj sto do več kot tisoč, če oddate zunanje vire), marketinških stroškov (ki se razlikujejo glede na mesto oglaševanja, katere ključne besede ciljate itd. ) ali dodatne vtičnike za e-poslovanje.

Tako lahko za približno 100 USD na mesec (skupaj s svojim časom) imate zelo super spletno stran z WordPressom z vsemi zvončki in žvižgi. Ne preveč slabo?

Zaključne besede

Platforma WordPress je 100% brezplačna. Gre za projekt odprte kode, ki ga omogoča skupnost razvijalcev, blogerjev, prevajalcev, oblikovalcev in drugih.

Izdelava in upravljanje profesionalnega spletnega mesta WordPress pa na drugi strani stane veliko. V WordPressu boste porabili nekaj ur in porabili denar za izdelavo uspešnega spletnega mesta. Ne obremenjujte se nobenega, vse se splača in na koncu res ne stane toliko. To je odlična pustolovščina in ena najboljših izkušenj, kar jih boste kdaj doživeli.

Je ta objava odgovorila na vsa vaša vprašanja? Imate kakšen predlog ali priporočilo, ki ga želite podati? Z veseljem bi se oglasili od vas kot cenjenega člana skupnosti WPExplorer. V komentarju spodaj ne odlašajte z deli. Hvala vnaprej!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me