Prednosti in slabosti teka WordPress na Ubuntu

Prednosti in slabosti teka WordPress na Ubuntu

Ubuntu je eden najboljših operacijskih sistemov za zagon vašega WordPress spletnega mesta. Vemo, to je velika izjava. In v tem članku ga bomo poskusili spakirati. Poleg tega, da je prosto dostopen, je tudi odprtokodni operacijski sistem Linux.

Ubuntu je skozi leta izdal različne različice OS. V tem članku se bomo sklicevali na Ubuntu 18.04.4 LTS, saj gre za trenutno zadnjo različico dolgoročne podpore. Ključnega pomena je preverite različico Ubuntuja morda tečete takoj, ko se prvič prijavite v svoj stroj.

Ubuntu Server

Za razliko od drugih OS Ubuntu običajno izda novo različico OS-a, Ubuntu okusi, v intervalu šest mesecev in dolgoročno podporo vsaki dve leti. Ima edinstveno shemo, ki omogoča pet let podpore za namizne in strežniške različice. Poleg tega Ubuntu ponuja devetmesečni podporni program za izdane standardne različice.

Če zaženete poslovno spletno mesto ali želite začeti blog z izvajanjem strežniške tehnologije operacijskega sistema Ubuntu, so vam zagotovljene temeljne prednosti, kot sta varnost podatkov in še veliko več. Najprej opišemo prednosti in slabosti delovanja spletnega mesta WordPress, ki ga poganja Ubuntu.

Prednosti delovanja spletnega mesta WordPress na Ubuntu

Naučimo se, kaj je pri Ubuntuju tako zelo, da bi ga morali lastniki spletnih strani WordPress vsekakor obravnavati kot možnost za zagon svojega spletnega mesta.

Ubuntu je brezplačen

Za začetnike vam ni treba skrbeti, da boste imeli proračun za upravljanje svojega WordPress spletnega mesta na Ubuntuju, ker je popolnoma brezplačno. Licenciranje ni potrebno. Ubuntu je milijonom poslovnih ljudi, institucij in profesionalnih blogerjev omogočil, da izkoristijo svoje storitve in zaženejo svoje spletno mesto z večjim nadzorom v primerjavi z deljenimi rešitvami gostovanja.

Prilagodljiv

Čeprav se WordPress lahko izvaja na Microsoftovem strežniku, večina razvijalcev spletnih mest raje Ubuntu za svoje stroje. Z Ubuntu CLI, ki ga bomo podrobneje opisali v naslednjem razdelku, imate neverjetne stopnje prilagajanja tako nadzora in upravljanja spletnega mesta, kot tudi njegovega notranjega dela ali njegovega nastanka..

Ubuntu je idealen za razvoj

Za razliko od čistega okna, ki od uporabnika zahteva, da na namizje ali računalnik ali karkoli drugega namesti Microsoftov pisarniški paket, Java, Python in urejevalnik besedil, bo zaradi čiste namestitve Ubuntu delo hitreje in lažje. Zasnovan je z izrazitimi podpornimi funkcijami, ki programerju omogočajo uporabo strojev takoj po pridobitvi. Nekaj ​​manjka? Z ukazom apt-get lahko hitro prenesete vse, kar potrebujete, z eno vrstico kode iz številnih Ubuntu skladišč.

Ubuntu: Razvoj

Čeprav je Windows zelo cenjen zaradi možnosti, da uporabniku omogoči enostavno večopravilnost s pomočjo grafičnega vmesnika, prednosti izbire Ubuntuja odtehtajo, saj uporabniku pomaga prihraniti čas. Ko se navadite na CLI, se boste lahko razvijali veliko bolj učinkovito in hitro, hkrati pa bo raven strežniških virov omejena na minimum.

Enostavne posodobitve

Ubuntu posodablja programsko opremo za ozadje, ne da bi vas motil pri izvajanju projekta; zaradi tega ga milijoni ljudi raje uporabljajo kot Windows, kar zahteva, da se motor med posodabljanjem ponovno zažene. Če imate najpomembnejše posodobitve (npr. Od Ubuntuja 18.04.03 do 18.04.04), bo posodobitev hitra, enostavna in ne bo motila vašega spletnega mesta. Posodobitve so tudi precej lažje.

Ubuntu: enostavne posodobitve

Obsežna dokumentacija

Ubuntu’s odprtokodno narava ponuja enako korist kot WordPress – neverjetno je dobro dokumentirana. Karkoli boste morda potrebovali, je verjetno, da je kdo naredil vadnico o tem. Novi uporabniki bodo ugotovili, da bo njihov izbrani iskalnik postal nov najboljši prijatelj, ko bodo postavili svoje spletno mesto.

Več do prijaznih virov

Zaradi pomanjkanja GUI je Ubuntu veliko bolj prijazen do virov v primerjavi s katero koli drugo strežniško programsko opremo. To sprosti prostor za zagon vašega spletnega mesta, namesto da bi hranili strežnik in njegove nebistvene postopke v ozadju.

Tako boste še dodatno prihranili. Lahko se odločite za cenovno dostopnejši in manj bogat strežnik, saj boste tako prihranili pri porabi virov.

Ubuntu je zasnovan s prednjo in sredinsko v ukazni vrstici

Ubuntu je zasnovan z odličnim vmesnikom ukazne vrstice, ki ga je dokaj enostavno naučiti kot privzeto podporo za svoj Bash. Poleg tega ima še druge ukaze, ki poenostavljajo upravljanje strežnika, uporabo lokalnih datotek in delo v razvojnem okolju.

Varno

Ubuntu uživa v zelo pogostih varnostnih posodobitvah svoje osnovne programske opreme in svojim uporabnikom ponuja veliko več prilagodljivosti pri oblikovanju popolnega požarnega zidu za vaše spletno mesto v primerjavi z drugimi operacijskimi sistemi. Medtem ko lahko za prvotno namestitev potrebujete raziskave in čas, boste na koncu dneva zelo dobro zaščiteni.

Dovoli dodatne skladišča za dodatno programsko opremo

Ubuntu ima več skladišč; prek njih zagotavlja dodatno programsko opremo za vaš sistem. Ta skladišča vključujejo brezplačno, odprto brezplačno programsko opremo, ki jo podpira Ubuntu, lastniške naprave, brezplačne in odprtokodne programe, ki jih vzdržuje skupnost, programsko opremo, ki jo podpira Ubuntu.

Slabosti delovanja spletnega mesta WordPress na Ubuntuju

Nekaj ​​razlogov, zakaj Ubuntu morda ni prava izbira za nekatere spletne skrbnike.

Krivulja strmega učenja

Glede na to, da je odprtokodna programska oprema usmerjena bolj k uporabnikom energije, je Ubuntu težje obvladati. Uporabniki, ki imajo malo izkušenj z uporabo vmesnika ukazne vrstice, bodo med izvajanjem nalog porabili veliko časa za iskanje vaj. Če rečemo, ko razumete temeljna načela, ki so v ozadju, je nadaljnji učni proces mnogo enostavnejši in vsekakor je vredno tega, kar iz njega izvlečete..

Zahteva strokovnjake

Ko se obravnava temo razvoja spletnega mesta, potrebuje strokovnjaka, ki je obvladal različne vrste ukazov in funkcij. Zapletena spletna aplikacija bo najverjetneje zahtevala več razvijalcev, ki bodo delali za njo. Vendar pa bi moral biti WordPress uporabnik popolnoma v redu, medtem ko začnemo sami.

Potencialne migracijske težave

Če razmišljate o spremembi spletnega mesta WordPress, ki gostuje v storitvah skupnega gostovanja, lahko pride do težav, ko migrirate WordPress spletno mesto na strežnik, ki ga poganja sistem Ubuntu.

Nasveti za delovanje Ubuntuja

Tu je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali izbrati Ubuntu kot vaše tekoče spletno mesto, ki vas bo vodilo na pravi poti.

Posodobite svoj OS takoj in redno

Po namestitvi Ubuntuja v vaš računalnik je treba prednostno posodobiti operacijski sistem, preden se osredotočite na svoj projekt. Priporočljivo je, da na trgu zaženete posodobitev najnovejše različice operacijskega sistema. Če po namestitvi ne uspe posodobiti Ubuntu OS, obstaja velika možnost, da se pri namestitvi skladišč ali programske opreme pojavijo težave..

Izberite želeni sklad

Raziščite in se odločite, kateri sveženj spletnega strežnika je pravi za vas. Dve najpogostejši možnosti sta LEMP in LAMP.

Razčistimo, kaj vse vsebuje:

  • LEMP – ta strežniški niz sestavljajo Linux, Nginx, MySQL in PHP.
  • LAMP – druga priljubljena izbira nadomešča Nginx z Apache in vsebuje tudi Linux, MySQL in PHP.

Na voljo so še druge možnosti, vendar boste z izbiro med tema dvema zagotovili lažje upravljanje spletnega mesta, saj gre za najbolj dobro dokumentirane svežnje.

Začnite z raziskovanjem

Začnite raziskovati vmesnik ukazne vrstice, se naučite najpogostejših potrebnih ukazov in izberite želeni način povezave. Ko uporabljate VPS s pogonom Ubuntu, se boste morali s strežnikom povezati prek SSH. Če ste uporabnik sistema Microsoft Windows, poskusite poskusiti PuTTY. Medtem, če uporabljate Linux ali iOS, se boste prek strežnika lahko povezali s strežnikom.

Naučite se bližnjic na tipkovnici

To je ena od prednosti izvajanja WordPress-a na Ubuntu-ju. Zagotavlja prilagodljivost, ki uporabniku omogoča nastavitev želenih bližnjic po lastni izbiri, kar vam bo pomagalo pri enostavnem odpiranju aplikacij, preklopu podoknov itd. nano urednik ali cepljenje stekel s TMUX, Ključnega pomena je, da se seznanite z različnimi bližnjicami na tipkovnici, ki bodo pripomogle k boljšemu upravljanju strežnika.


Jasno je, da do zdaj že razumete prednosti in slabosti delovanja spletnega mesta WordPress na Ubuntu. Odločitev je na koncu vaša. Kadar gre za izbiro idealnega spletnega gostitelja za vašo spletno stran, je treba veliko razmišljati.

Preden se odločite za dokončno odločitev, si je treba vzeti čas in pogledati možnosti, ki so na voljo. Kot začetni WordPress uporabnik je pomembno, da imate realne cilje, ob upoštevanju, da vam bodo izkušnje in cilji spletnega mesta pomagali pri ohranjanju sanj in pri sprejemanju najboljše odločitve.

Če iščete brezplačnega in preprostega gostitelja, ki ne potrebuje veliko težav, priporočam, da zaženete svoje WordPress spletno mesto na Ubuntu. Brez proračuna boste zagotovo imeli koristi od tega. To je odličen kraj, kjer lahko začnete majhno podjetje in ga gojite brez velikega hrupa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me