Preprost seznam WordPress Blog Post za boljšo vsebino

Preprost seznam WordPress Blog Post za boljšo vsebino

Prebrali ste, da trdna spletna vsebina bolj kot kateri koli drug dejavnik določa uspešnost vašega spletnega mesta. Kaj pa določa, ali ste napisali ali ne dobro objava na blogu?

Nemogoče je to objektivno povedati, vendar obstajajo številni splošno dogovorjeni predmeti, ki lahko prispevajo k učinkovitosti vaših objav na spletnem dnevniku. Vključite jih v vsako objavo, ki jo objavite, in dobro se vam bo pridružila.

Glede na zgoraj navedeno v tem članku bomo začeli z raziskovanjem anatomije objave v blogu, nato pa pokazali, kako lahko sestavne dele, navedene v vtičniku, vključite v kontrolni seznam vtičnikov, ki ga lahko zaženete vsakič, ko ustvarite objava bloga v WordPressu. Naj se pokvarijo!

Anatomija najbolj kakovostne objave v spletnem dnevniku

Kaj je torej treba vključiti v običajno objavo spletnega dnevnika? Pojdimo z medicinsko metaforo. Če bi oris blogov predstavljal okostje, bi njegova struktura obsegala deset ključnih točk. Spodaj je prikazan vsak izmed njih:

  1. Trdna ključna tema in tema. Izberite temo objave na spletnem dnevniku, ki je nekako koristna za vaše bralce, nato pa poiščite sorodno ključno besedo, ki bo pomagala zasidrati vašo temo in pomagati ljudem in pajkom v iskalnikih vedeti, o čem govori vaša objava na spletnem dnevniku.
  2. Zbirni naslovi in ​​podštevilke. Potreben je čas, da se naučite pisati naslove, ki bodo pritegnili pozornost bralcev, vendar je to bistvena spretnost, saj je vaš naslov pogosto razlika med klikom ali prehodom. In ker večina obiskovalcev spletnega mesta skenira objave na spletnem dnevniku, velja isti koncept za podštevilke.
  3. Pravilno oblikovanje. Glede na vrsto objave v spletnem dnevniku, ki jo napišete, se lahko razlikuje tisto, kar velja za »pravilno« oblikovanje. V tem primeru je treba na splošno uporabljati podštevilke (h2, h3 itd.) In vključiti krepko, poševna pisava, sezname in druge podobne elemente za zagotavljanje raznolikosti v vaših objavah na spletnem dnevniku.
  4. Meta opisi. To so povzetki, ki se pojavijo v rezultatih iskalnikov; uporabljajo jih tudi spletna mesta v družabnih medijih in družabne zaznamke. Vaši naj ne bodo daljši od 159 znakov (vključno s presledki). Meta opisi niso pomembni za SEO, vendar bralcem sporočajo, kaj lahko pričakujejo, ko bodo na spletnih straneh na spletnih straneh iskalnikov ali na spletnih straneh družbenih medijev naleteli na vašo stran.
  5. Mediji. Vsaka objava mora vsebovati vsaj eno sliko in druge oblike medijev, če je mogoče. Videoposnetki, infografika, podcasti in zvočne datoteke izboljšujejo bralno izkušnjo in spodbujajo družabno izmenjavo. Prav tako ne bodo vsi obiskovalci vaše spletne strani prebrali vsakega prispevka; nekateri bodo morda morali poslušati podcast, ko delajo ali vozijo v službo. Ko spoznate svoje občinstvo, bi morala biti vaša izbira medijev bolj usmerjena.
  6. Zaključek in poziv k ukrepanju. Sklepi bralcem pomagajo prebaviti vsebino vašega spletnega dnevnika in se odločiti, kaj bodo storili naprej, poziv k dejanju pa bralce spodbuja k sodelovanju z vašo blogersko skupnostjo.
  7. Ustrezno povezovanje. Poleg tega, da ste videti neprofesionalno, lahko porušene povezave vodijo pajkove iskalce, da verjamejo, da je vaše spletno mesto nezanesljivo, zaradi česar se bo uvrstitev na vašo spletno stran poslabšala. WordPress vtičniki kot Preverjanje prekinjenih povezav lahko pregleda vaše spletno mesto in tako zagotovi, da notranje in zunanje povezave delujejo pravilno.
  8. Kategorije in oznake. Poleg tega, da vam pomagajo pri strukturiranju tem o objavah na spletnem dnevniku, kategorije komunicirajo iskalnikom z osnovnimi pojmi, napisanimi na vašem spletnem dnevniku. Podobno imajo oznake širši doseg in bi morale vsebovati povezane izraze.
  9. Urejanje. Ne glede na to, kolikokrat ste članek prebrali v vizualnem ali urejevalniku besedila, bi moral biti branje kot predogled WordPressa zagotovo del vaše rutine. To je najboljši način za urejanje in lektoriranje objave na spletnem dnevniku, saj vam omogoča, da vidite večjo sliko in izberete tipkarske napake, strukturne težave, ki bi jih sicer pogrešali.
  10. Načrtovanje. Ne pišete nečesa, kar boste objavili takoj, kajne? Seveda ne – vaš uredniški koledar je načrtovan vnaprej. Upoštevajte to, ko morate končati objavo, jo morate načrtovati!

Tam ga imate – zanesljivo strukturo za vsako objavo spletnega dnevnika WordPress, ki jo objavite. Glede na temo spletnega dnevnika, ciljno skupino in poslovne cilje boste morda morali dodati seznam ali drugače spremeniti ta seznam. Če pa vključite zgoraj opisano, ste dober začetek.

Zdaj vemo, kaj želimo narediti, svojo načrtovano strukturo moramo spremeniti v kontrolni seznam, tako da bomo lahko zagotovili, da bo to izvedeno vsakič.

Zakaj so kontrolni seznami tako pomembni?

Morda se sprašujete, ali je treba imeti kontrolni seznam za objavo spletnega dnevnika WordPress. Bila sem ravno tako skeptična, ko sem prvič začela redno blogirati. Pred časom pa sem ugotovil, da moram vzpostaviti sistem, če bom to blogersko stvar resnično izpeljal.

Razumete, da je celo z najboljšimi nameni preprosto pozabiti nalogo ali dve, ne da bi se uradno sklicevali na to, kaj je objava v blogu popolna. Atul Gawande, avtor Manifest kontrolnega seznama, napisal, da tudi strokovnjaki, kot so usposobljeni kirurgi, potrebujejo kontrolne sezname (vedel bi moral – on je kirurg).

Kontrolni seznam ni kos. Je neprecenljiva pomoč za vašo učinkovitost. Odgovorni so za nas in racionalizirajo postopek, ki lahko postane monoton ali pozaben.

Uporaba vtičnika za kontrolni seznam pred objavo

Predobjavite vtičnik za kontrolni seznam objav

S pomočjo vtičnika Pre-publish Checklist lahko ustvarite prilagojen kontrolni seznam, ki je značilen za vašo lastno strukturo objav na spletnem dnevniku in nikoli ne pozabite na korak. Pojdimo skozi njegovo namestitev. Precej hitro je – torej tukaj!

Ta brezplačni vtičnik je na voljo v skladišču WordPress.org. Kar pomeni, da se lahko preprosto namestite na Vtičnike> Dodaj novo in poiščete kontrolni seznam pred objavo.

Predobjavite vtični meni Kontrolni seznam objav

Po namestitvi in ​​aktiviranju vtičnika bi morali videti, da je nov Predobjavi kontrolni seznam element je bil dodan pod Nastavitve na vaši glavni nadzorni plošči WordPress. Tu boste lahko ustvarili in upravljali svoj kontrolni seznam in z njim povezane možnosti.

Pred objavo nastavitev kontrolnega seznama objav

Vtičnik se sproži, ko uporabnik poskuša objaviti novo objavo ali stran na vašem spletnem mestu. Torej, prvi korak je določiti, kaj želite, da se zgodi, ko uporabniki kliknejo objavo. Kot lahko vidite zgoraj, obstajajo možnosti za uveljavitev popolnega izpolnjevanja kontrolnega seznama, dodajte opozorilo, ko uporabnik poskuša objaviti, ne da bi končal seznam, ali pa preprosto dovoli objavo vsebine (tudi če je kontrolni seznam prezrt). Izberete lahko tudi, da omogočite kontrolni seznam pred objavo na objavah in / ali straneh. Večina spletnih mest bo verjetno uporabljala samo vtičnik za objave (zlasti več avtorskih blogov). Ko nastavite, da jih nastavite na svoje spletno mesto, shranite nastavitve.

Predobjavi upravljanje s seznami objav

Nato morate sestaviti kontrolni seznam. To je hiter in enostaven postopek. Za začetek je na voljo privzeti seznam elementov (prikazano zgoraj). Če želite dodati nove elemente, preprosto uporabite besedilno polje na dnu strani. Nato kliknite Dodaj na seznam če želite dodati nov element na dno svojega seznama. Če želite spremeniti vrstni red, preprosto kliknite ikono hamburgerja na levi strani seznama in jo povlecite na svoje mesto. Ko dodate vse želene izdelke na svoj seznam, ste končali.

Takole je videti kontrolni seznam pri ustvarjanju nove objave z Gutenbergovim urejevalnikom:

Predobjavi kontrolni seznam objav Gutenberg

In tako je videti, če imate (tako kot mi) raje klasični urejevalnik:

Predobjavite klasični urejevalnik kontrolnih seznamov

Hitro opombo. Če uporabljate klasični urejevalnik, vendar ne vidite kontrolnega seznama, ga boste morda morali omogočiti na zavihku Možnosti zaslona v zgornjem desnem kotu zaslona objave. Samo potrdite polje in vaš kontrolni seznam se mora prikazati.

Če je omogočen kontrolni seznam pred objavo, lahko enostavno pregledate predmete, ko so izpolnjeni. V idealnem primeru, dokler jih seveda ne dokončate, ko objavite svojo objavo ali stran. Glede na nastavitev, ki ste jo izbrali za dejanje kontrolnega seznama, bi moralo biti prikazano opozorilo, če kliknete objavo, preden dopolnite seznam.

Pred objavo sporočila s kontrolnim seznamom objave

Ker je bila izbrana možnost za prikaz opozorila, vendar še vedno dovoljenje objave, je bilo videti sporočilo. In če mene vprašate, je zelo koristen opomnik.

Čeprav aktiviranje tega vtičnika ni obvezno, vam lahko pomaga, da se začnete ustvarjati boljše objave na spletnem dnevniku. Natančneje, potrjuje, da so vsi elementi (ki se vam zdijo potrebni) pritegnili bralce in jih ohranili.


Pisanje vsebine, ki pritegne vaše bralce in jih spodbudi k ukrepanju, ni nujno nemogoče – potrebujete le kontrolni seznam.

Potrebovali boste osredotočeno temo, očarljiv naslov in podporne točke, poudarjene s podnaslovi in ​​drugimi elementi oblikovanja. Če želite pritegniti pozornost bralcev, boste želeli vključiti predstavljeno sliko in druge oblike predstavnosti (če je mogoče). Meta podatki, kategorije in oznake omogočajo boljše iskanje po objavi vašega spletnega dnevnika, vaš povzetek in poziv k dejanju pa je glazura na torti. Ko končate z urejanjem, vam ostane le načrtovanje objave za objavo.

Ko vključite zgoraj naštete elemente v vse svoje objave na spletnem dnevniku, bo rezultat dobro strukturirana in privlačna objava, ki jo bodo iskalniki iskali in delili po spletu..

Kaj bi vključili na kontrolni seznam za objavo spletnega dnevnika WordPress? Sem izpustil kakšne predmete? Če želite dodati na ta seznam in / ali deliti svoje misli v spodnjem razdelku s komentarji, vas prosimo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me