Shared vs Cloud Hosting – katero bi morali izbrati?

Shared vs Cloud Hosting - katero bi morali izbrati za svojo stran WordPress?

Gostovanje WordPress, gostovanje v oblaku in gostovanje v oblaku, dobrodošli v svetu ali uganke in skrivnosti. WordPress gostovanje je skoraj nočna mora za vsakega uporabnika WordPressa, ki ni dovolj seznanjen z vsemi različicami tega trga.

Torej želite gostovati na svojem novem spletnem mestu WordPress in želite vedeti, kaj je najboljša alternativa za vaš projekt? V tem članku se bom potrudil, da bom razjasnil glavne razlike med gostovanjem v skupni rabi v oblaku in podrobno razložil, zakaj boste morda potrebovali eno ali drugo, odvisno od projekta. Upam, da boste z branjem tega članka veliko bolje pripravljeni na spopadanje z vsemi alternativami in kar je najpomembneje, pripravljeni boste postavljati pomembna vprašanja gostiteljskim podjetjem v upanju, da boste imeli veliko boljšo predstavo o tem, kaj dobivate noter, preden se vanj zataknete!

Kaj je skupno gostovanje?

Skupno gostovanje je postopek gostovanja vašega spletnega mesta na strežniku in spletnih mest drugih uporabnikov. Zlasti strežnik se uporablja za vaše datoteke, vaše podatkovne baze in e-poštna sporočila skupaj z drugimi uporabniki, ki v osnovi delijo vire. Ker je narava gostovanja v tem, da se optimizira poraba virov, uporaba namenskega strežnika za eno stranko ni najboljša za ponudnika gostovanja. Zato se je rodil koncept skupnega gostovanja, v katerem skupina uporabnikov deli skupni strežnik.

V tej situaciji je uporabnik deljenje virov omenjenega strežnika z ostalo skupino na tem strežniku, to je najpogosteje znano kot vozlišče. Ker je večina namenskih strežnikov dovolj močna, da hkrati gosti več sto uporabnikov, ne da bi pri tem zlomil znoj, je to sprejemljiva praksa.

V svetu skupnega gostovanja uporabniki na skupnem strežniku običajno upravljajo s tistim, kar imenujemo a Nadzorna plošča. V ta namen gostiteljska podjetja kupujejo in uporabljajo skupne nadzorne plošče gostovanja. Obstaja na tone dobrih in dobro znanih nadzornih plošč, a najbolj priljubljene so cPanel in Plesk oniks. Nekaj ​​dobrih primerov brezplačnih nadzornih plošč sta VestaCP in Centos Web Panel, vendar jih zaradi svoje narave verjetno ne boste videli tako pogosto..

Shared vs Cloud Hosting: cPanel

Nadzorna plošča je odgovorna za nadzor virov in varnosti, tako da ima vse uporabnike v dobrem stanju (v skladu s pogoji vsakega gostiteljskega načrta). Nadzorna plošča je tudi zadolžena za upravljanje e-poštnih sporočil in domenskih dejanj, povezanih z DNS in podobno.

Če povzamem: gostovanje v skupni rabi je sestavljeno iz strežnika (imenovanega vozlišče), v katerem skupina uporabnikov vse vire deli prek nadzorne plošče.

Kakšne so prednosti skupnega gostovanja?

Skupno gostovanje je lahko hitrejše od gostovanja v oblaku, odvisno od kakovosti in predanosti gostiteljske družbe. To je lahko res, saj upravljanje namenskih strežniških virov, če je pravilno izvedeno, zagotavlja manjše zamude. Prav tako bo res dobra konfiguracija hitrejša od oblačne strukture zaradi načela zahtevnosti. Manj zapletena struktura v procesu gostovanja spletnega mesta bo zmanjšala zamude in povečala uspešnost.

Ali obstajajo pomanjkljivosti skupnega gostovanja?

Težava je v tem, da se večina podjetij glede tega ne igra pošteno. Običajno poskušajo povečati dobiček in pri tem poskušajo v vsako vozlišče postaviti čim več uporabnikov. To bo učinkovito povečalo zamude, saj bi strežniki lahko delovali s polno zmogljivostjo. Uvaja tudi drugo težavo: varnost. Preveč uporabnikov na enem strežniku se lahko iz varnostnih razlogov izkaže za težavno. To je mogoče omiliti z uporabo posebnih različic Linuxa za nadziranje dodeljevanja virov, kot je Cloud Linux. Tudi deljeno gostovanje ni idealno, če morate zagnati posebne scenarije, na primer namenski strežnik aplikacij za novo aplikacijo.

Najboljše skupno gostovanje

Spletno gostovanje Bluehost

Skupno gostovanje v Bluehostu

Eden največjih in najboljših primerov skupnega gostovanja je Bluehost. Ta priljubljena možnost spletnega gostovanja ponuja preprosto gostovanje v skupni rabi za vse vrste spletnih mest, vključno s tistimi, ki delujejo na WordPressu. Želite videti ta načrt gostovanja v akciji? Če želite izvedeti več, si oglejte naš vodnik o Bluehostu.

Kaj je gostovanje v oblaku?

Hosting v oblaku je umetnost uporabe skupine strežnikov za gostovanje skupine uporabnikov. V oblačnem gostovanju podjetja običajno ponujajo zasebno storitev, v kateri ima lahko stranka nabor prilagojenih orodij za nastavitev svojega zasebnega virtualnega strežnika. Storitve gostovanja v oblaku uporabljajo koncept drobnih strojev, v katerih lahko za določene namene odprete »strežnik aplikacij« ali z lahkoto ustvarite, začasno zaustavite in uničite svoje virtualne strežnike. To je idealno za razvijalce in ljudi, ki morajo uporabljati določene vire, pa naj bo to gostovanje spletnega mesta ali aplikacije.

Storitve gostovanja v oblaku ponujajo vire v obliki prostora za shranjevanje, zmogljivosti shranjevanja, razpoložljive pasovne širine, števila procesorjev in podobno, zato vam bodo zaračunali količino virov glede na čas, ki ste ga porabili. Močnejši so virtualni procesorji, zmogljivost pomnilnika in pomnilnika, višji so stroški. V tem kontekstu storitve v oblaku delujejo, kot je izdelava lastnega virtualiziranega računalnika, kamor dodajate stvari, dokler cena v primerjavi ne doseže vašega cilja.

Pri takšnem scenariju so strežniki virtualizirani, tako da so viri tudi virtualni. To pomeni, da lahko gostiteljsko podjetje, ko je dovolj veliko povpraševanje po virih, lahko dodajte nove strežnike na navidezno vozlišče da povečate količino virov, ne da bi morali stranke premakniti iz tega vozlišča. Tovrstna namestitev je idealna za širitev, saj podjetju ni treba skrbeti za vire in nima potrebe po prerazporeditvi uporabnikov. Oblačno strukturo je mogoče razširiti in razširiti na ne le nekaj strežnikov, ampak na stotine njih!

Shared vs Cloud Hosting: Virtual vozlišče

Javni vs zasebni oblak

Gostovanje v oblaku lahko razdelimo na Public vs Cloud. V večini primerov gostovanja v oblaku je podjetje, ki ponuja te storitve javni oblak modelov,. To pomeni, da sredstva črpajo iz baze javno dostopnih virtualnih strežnikov. To isto javno omrežje se uporablja za prenos podatkov. Z varnostjo se skrbi, da se podatki ohranjajo kot zasebni. Dober primer tega je Cloudways, storitev, ki temelji na drugih storitvah v oblaku (o katerih bomo malo govorili).

Na a zasebni oblak, podjetje je lastnik oblačnega omrežja in storitve so primernejše za aplikacije, kjer je varnost najpomembnejša. Zasebni oblaki so običajno strukture po meri, ki niso odvisne od zunanjih oblačnih omrežij.

Kakšne so prednosti gostovanja v oblaku?

Glavna prednost vzpostavitve strukture v oblaku je, da se podjetjem nikoli ni treba bati glede zmogljivosti vozlišč. V takšnem scenariju morajo preprosto dodati dodaten strežnik v virtualno strukturo. To učinkovito zmanjša dodeljevanje sredstev in poveča zmogljivost brez sprememb nadzorne plošče ali uporabnikov v vozlišču.

Ker je gostovanje v oblaku usmerjeno v vire, lahko prenehate uporabljati vir in se vam ne bo zaračunalo. To je zato, ker vam zaračunamo z uporabo virov, pri čemer vam v skupnem gostovanju zaračunamo določen znesek (ne glede na to, ali uporabljate vir ali ne).

In tam so slabosti gostovanja v oblaku?

Glavna pomanjkljivost strukture oblaka je kompleksnost. Če imate na spletu toliko strežnikov z vsem virtualiziranim, lahko podjetje težko ugotovi, kje je težava, ker se isti podatki delijo in shranijo na virtualiziran način. Ta vrsta strukture dodaja zamudo. Če so kritična spletna mesta nujna, je lahko, da ima struktura oblakov manj kot idealnih rezultatov. Druga težava pri gostovanju v oblaku je ta, da je ponavadi dražji od skupnih alternativ. 1 GB prostora na skupnem gostovanju je ponavadi cenejše od 1 GB prostora v storitvi v oblaku.

Prav tako večina storitev gostovanja v oblaku ne vključuje poštnih storitev. V ta namen morate ustvariti ločene virtualne stroje v ta namen (ali kupiti storitev), kjer večina deljenega gostovanja privzeto vključuje skrbništvo po pošti.

Najboljše gostovanje v oblaku

Cloudways Cloud gostovanje

Cloudways gostovanje v oblaku

Če iščete zanesljivo in cenovno dostopno gostovanje v oblaku, resnično ne bo nič bolje kot Cloudways. Ponudba vrhunskega gostovanja v oblaku (DigitalOcean, AWS, Google Cloud itd.) S preprostim vmesnikom, s katerim boste lahko bolje upravljali svoja spletna mesta. Izvedite več v našem celotnem pregledu Cloudways.

In zdaj dilema

To je vse logično in razumljivo, toda gostiteljske družbe običajno ne ponujajo načrtov za rezanje in sušenje v skupni rabi v primerjavi z oblaki. V današnjem svetu se mnogi gostitelji začnejo mešati v skupno rabo s storitvami gostovanja v oblaku tako, da jih ni več tako enostavno razlikovati. Na primer, zdaj je sprejemljivo ustvariti virtualizirane kontekste, v katerih eno vozlišče, ki se upravlja kot storitev skupnega gostovanja, zdaj sestavlja virtualiziran niz namenskih strežnikov. Tovrstna namestitev je skoraj enaka tistim, ki jih podjetja za gostovanje v oblaku opravljajo za svoje storitve.

Tako lahko ustvarite scenarij, v katerem plačujete za storitev skupnega gostovanja, ki se v glavnem obnaša kot gostovanje v oblaku, vendar deluje za nadzorno ploščo. Poleg tega so nekatera podjetja virtualizirala nadzorno ploščo znotraj VPS-a, tako da nimate niti poštene porazdelitve virov, ker dejanski strežnik, na katerem domuje nadzorna plošča, ni na voljo neposredno, le del tega strežnika!

Kaj narediti za to?

Na koncu ni pomembno, kaj podjetje počne s strežniki. Naj gre za namenske strežnike, ki delujejo kot čista vozlišča ali resnično strukturo gostovanja v oblaku, res je pomembno, kako dobro podjetje upravlja s celotnim paketom. A dobra storitev gostovanja v oblaku lahko deluje popolnoma v redu tudi za najzahtevnejše uporabe. Enako lahko rečemo dobro skupno gostovanje deluje na pravih vozliščih strojne opreme. V svetovnem merilu je pomembna kakovost gostiteljskega podjetja in njihova zavzetost do uporabnikov.

Ali je zame deljeno ali gostovanje v oblaku najboljše?

Poglejmo, imate novo spletno mesto WordPress, ki ga želite postaviti v splet. Vaša trenutno najpomembnejša skrb je cena in zmogljivost. Pri takšnem scenariju je skupno gostovanje verjetno najboljša stava, saj zmanjšate stroške z najemom storitve, ki potrebuje manj virov za nadzor vsakega vozlišča (kar pomeni boljše cene na uporabnika).

Po drugi strani pa vam bo storitev gostovanja v oblaku bolje služila, če ste podjetje ali posameznik, ki mora hitro nastaviti spletna mesta in aplikacije. Paneli za gostovanje v oblaku so običajno bolje pripravljeni na ustvarjanje in gostovanje najbolj divjih konfiguracij, ne da bi vas bilo treba skrbeti za karkoli. Ne pozabite, da boste morali poštni strežnik nastaviti sami, saj večina storitev gostovanja v oblaku ne ponuja nobenega.

Preklapljanje v skupni rabi z gostovanjem v oblaku

Ne glede na to, ali uporabljate skupno gostovanje ali gostovanje v oblaku, je dobra novica, da obe storitvi nista medsebojno izključeni. Skupno gostovanje je čudovito za gostovanje več mest, ki potrebujejo splošne možnosti za e-pošto, posredovanje, nadzor DNS, FTP in storitve baz podatkov. Storitve gostovanja v oblaku so bolj usmerjene v razvijalce in so lahko odlične za gostovanje aplikacij ali spletnih mest za posebne namene. Zaradi narave obeh storitev običajno dobro sodelujeta. Na primer za istočasno gostovanje spletnega mesta in aplikacije ali nadzor nad spletnim mestom, ki se pripenja na trgovino. Še bolje je, da danes večina podjetij lahko ponudi obe storitvi hkrati.

Če povzamem pozitivne rezultate Gostovanje v oblaku, ustvarite konfiguracije po meri, nadzorujete vire, do katerih dostopate, in celo zaustavite vire, da zmanjšate stroške. Edina prava slaba stran je, da sredstva ponavadi stanejo več kot pri skupnem gostovanju.

Skupno gostovanje prejmete boljšo bilanco storitev, ki je najbolj primerna za spletna mesta, storitve pa so cenejše od gostovanja v oblaku. Negativno pa je, da ne morete nadzirati virov niti zagnati ali ustaviti storitev, kot je gostovanje v oblaku.

Ne glede na storitev, ki jo izberete, zdaj imate veliko boljšo predstavo o prednostih in slabostih. Kaj imaš raje? Kakšne misli imate o gostovanju v skupni rabi v oblaku? Prosimo, delite svoje mnenje v spodnjih komentarjih!