Ste zaščitnik vtičnikov? Kako očistiti spletno mesto WordPress

Ste zaščitnik vtičnikov? Kako očistiti spletno mesto WordPress

Ste zaščitnik vtičnikov? Razmislite malo. Na začetku zveni nekoliko smešno, in seveda ti si niti eden od njih. Toda s stotimi strokovnjaki za WordPress, ki vsak teden priporočajo nove vtičnike, ni čudno, da so nekatera spletna mesta in spletni skrbniki na koncu nekoliko preveč opremljena za nalogo. Polovica vtičnika je s črno skoraj garancija, da bo na nek način pozitivno vplivala na vašo spodnjo vrstico, in če je brezplačna, je težko reči ne.

Vedela bi, da sem namestila in preizkusila skoraj vsak vtičnik družbene skupne rabe. Raje tega ne priznam, vendar sem precej prepričan, da sem to storil v upanju, da se bo občinstvo pojavilo iz skorajda tankega zraka z malo pritiska na desni vtičnik. In vem, da tudi nisem edini.

7 opozorilnih znakov, da ste WordPress vtičnik

Če kateri od opozorilnih znakov zazvoni, je verjetno, da bo vaše spletno mesto WordPress uporabilo spomladansko čiščenje. Še naprej berete, če želite videti, kako lahko pospešite WordPress z odstranitvijo neuporabljenih vtičnikov.

1. Nimate pojma, kaj polovica vtičnikov počne

Celoten razlog za namestitev vtičnika je, da ga dejansko uporabljate, in če ne uporabljate le polovice vtičnikov, ampak se sploh ne morete spomniti, kaj naj bi storili za vaše spletno mesto, je to slab znak, da morda ste skrbnik za vtičnike.

2. WordPress ne morete posodobiti zaradi zastarelih vtičnikov

Ne samo, da vam to preprečuje dostop do novih funkcij iz samih posodobitev programa WordPress, lahko pomeni tudi, da se morate vzdržati posodabljanja vtičnikov ali teme, ker ni več združljiva s svojo staro različico WordPress-a..

3. Vtičniki imate več kot del vsebine in vaše spletno mesto je staro več kot nekaj tednov

Ni vedno pomembno, vendar je ponavadi dober pokazatelj, da ste morda šli malo čez morje.

4. Redno posodabljanje vtičnikov hitro postaja zaposlitev za polni delovni čas in dejansko najamete nekoga, ki to naredi

Vsaj zdaj imate na krovu nekoga, ki lahko opravi čiščenje za vas, čeprav morda neradi, če se zavedajo, da se bodo zmanjšali, če ne bodo popolnoma odpravili delovnega časa.

5. Imate več okretnih večnamenskih vtičnikov “Heavy-Duty”, ki jih uporabljate samo za eno ali dve funkciji

Včasih manj manj ne pomeni boljšega ali hitrejšega. Včasih je bolje, da nekaj lažjih vtičnikov opravi isto delo.

6. Še vedno imate vtičnike, s katerimi ste “trgovali za boljšega”

Včasih je lahko preprosto pozabiti odstraniti staro, ko pride novo in boljše. Dobra novica je, da dokler so neaktivni, vsaj zasedejo prostor v zadnji strani. Slaba novica je, da zamaši vaš imenik vtičnikov in da lahko kaže na slabše in bolj škodljive razmere.

7. Imate dovolj vtičnikov, da boste “zagotovo uporabljali kakšen dan”

Čeprav se to morda zdi smiselno, je veliko boljša ideja, da v Evernoteju ali Googlovem dokumentu ustvarite opisni seznam vtičnikov in jih nadaljujete s časom. Če imate samo sedež vtičnikov, je verjetno, da bodo to kdajkoli storili. Uporabite jih ali jih izgubite.

Zakaj je veliko vtičnikov običajno slabo (in zakaj morate očistiti)

čiščenje vtičnikov

Odvečni vtičniki lahko vaše delo otežujejo in zapletejo, kot mora biti. In čeprav ni nič narobe, če imate veliko potrebnih vtičnikov, postane veliko vtičnikov, ki naložijo veliko virov, problem. To lahko upočasni hitrost nalaganja vašega spletnega mesta z dodajanjem dodatnih zahtev http. Preprosto povedano, brskalnik skoči skozi dodatne obroče, preden se lahko dejansko naloži in prikaže vaše spletno mesto, zato se nalaga počasneje. In počasnejše nalaganje vašega spletnega mesta lahko ima brutalne učinke na vašo spodnjo vrstico.

Če se vaše spletno mesto nalaga še posebej počasi, vas lahko preganja z osupljivimi stopnjami obiskov, izgubite zaupanje strank ali še huje, vidite neposreden vpliv na prodajo. Amazon je na primer poročal o opažanju zmanjšanja prodaje za kar 1% na vsakih 100 ms počasneje, ko se nalaga stran (Vir: Strangeloop). Druga raziskava je pokazala, da je 1-sekundno povečanje časa nalaganja povzročilo 7-odstotno zmanjšanje konverzij, 13% manj ogledov strani in 17% manjše zadovoljstvo kupcev (Vir: Tagman). Dobra novica je, da to pomeni, da bi povečanje hitrosti nalaganja moralo pokazati nasprotne rezultate.

Kot na kratko omenjeno zgoraj, vtičniki lahko tudi po naključju (ali celo ne tako po naključju v zelo, zelo redkih primerih) zagotovijo varnostne luknje, ki jih ljudje lahko zlorabijo, da dobijo dostop do zaledja vašega spletnega mesta.

Zadnji razlog je manj očiten. Če imate preveč vtičnikov, vam lahko povzroči preveč motenj, ki bi vas osredotočile od mesta, kjer je treba. To lahko postane izgovor, da se prestrašite nad malenkostmi. Če vas bodo malenkosti skrbele, lahko najdete nove nove poslovne priložnosti ali izboljšate svojo kopijo, da močno povečate konverzije ali najdete čas za omrežje in povečate svoje občinstvo.

Kako odpraviti spletno mesto WordPress

Na srečo čiščenje vtičnikov ni tako težko. Ugotovite, kateri vtičniki dejansko vplivajo na vaše spletno mesto, nato pa se znebite preostalega.

Morda bi vas mikalo vprašati: “Kaj so splošne bistvenosti?” Odgovor je, da obstaja veliko, veliko različnih mnenj o tej konkretni zadevi. Medtem ko nekateri ponavadi priporočajo široko paleto vtičnikov, so drugi veliko bolj minimalistični in predlagajo le: Analytics, predpomnjenje za hitrost, varnost, družabnost, SEO in seveda vključitev.

Zame je veliko pomembnejše vprašanje, kateri vtičniki so za vas in vašo spletno stran posebej pomembni?

Obstaja veliko različnih vrst spletnih strani z veliko različnimi cilji in potrebami. Lepota programa WordPress je v vsestranskosti in zmožnosti reševanja številnih izzivov s pomočjo vtičnikov, včasih pa lahko postane zaščitni sistem za vtičnike. Ugotovite torej, kateri vtičniki so pomembni, ostale pa zavrzite.

V idealnem primeru želite le ohraniti vtičnike, ki so uporabni za cilj, ki ga imate za vaše spletno mesto, na zelo oprijemljiv način. Vtičniki, ki izboljšajo spodnjo vrstico. Tudi če imate samo osebni blog, je nekje tam nekje merljiv cilj, na primer pridobivanje večje publike. In za podjetja, povratne obiskovalce, sodelovanje uporabnikov, naročnike in prodajo. In potem je seveda varnost. Ker nihče ne želi, da bi bilo njihovo spletno mesto ugrabljeno za noben čas.

Vtičniki, ki jih želite obdržati

WordPress dodatki, ki bi jih morali držati

Vtičniki za izboljšanje varnosti

Vtičniki, ki povečujejo varnost vašega spletnega mesta, zmanjšujejo tveganje za prihodnje težave. To vpliva na vašo spodnjo vrstico na način, da se izognete porabi denarja in ur frustracije, skušate si povrniti nadzor nad spletnim mestom, ki so ga ugrabili zaradi pomanjkanja predvidevanja.

Kevin je pred kratkim napisal pregled Hide My WP, v katerem pojasni, kako vtičnik poveča vašo varnost, tako da prikrije dejstvo, da vaše spletno mesto deluje na WordPressu, Tom pa je napisal tudi pregled vtičnikov Security Ninja, ki ga boste morda želeli preveriti tudi. Oba sta odlična vtičnika, ki jih boste morda želeli razmisliti, da bo vaše spletno mesto varno in varno.

Mimogrede, vtičniki lahko včasih zagotovijo varnostne luknje, da jih ljudje zlorabljajo, zato tudi manj odvečnih vtičnikov niti ni varna ideja.

Vtičniki za izboljšanje hitrosti nalaganja

Izboljšanje hitrosti nalaganja lahko pomaga znatno zmanjšati stopnje odskoka. Še posebej, če hitrost nalaganja vašega spletnega mesta presega nekaj sekund, lahko dobite vtičnik za predpomnilnik odlična izbira. Ne samo to, naš lastni Sourav vas bo celo sprejel, kako nastaviti WP Total Cache za optimalne rezultate (in se prepričajte, da si oglejte celoten vodnik po predpomnilniških serijah WordPress, če želite izvedeti več o tem, kako predpomnilnik deluje in kako ga lahko uporabljate izboljšati svoje WordPress spletno mesto).

Kot čiščenje lahko čiščenje vtičnikov, ki imajo malo funkcije, razen funkcije, ki je ne uporabljate, prav tako lahko pomaga zmanjšati hitrost nalaganja spletnega mesta.

Vtičniki za izboljšanje sodelovanja uporabnikov

Večje sodelovanje uporabnikov je pomembno, saj dlje ko se nekdo zadržuje in komunicira z vašim spletnim mestom, večja je verjetnost, da bodo resnično pozorni na vaše sporočilo in dejansko postali del vaše občinstva / postali stranka, ki plačuje. V zadnjih nekaj letih je velik del uporabnikovega udejstvovanja “deljenje”, vtičniki, ki pomagajo povečati skupno rabo, pa pomagajo vašemu zaključku, tako da pridobite več prometa. Če iščete dober vtičnik za skupno rabo, si oglejte naš seznam najboljših vtičnikov za družabne medije in tudi Tomin članek o tem, kako narediti vaše spletno mesto WordPress bolj socialno.

Vtičniki za izboljšanje stopenj vklopa / stopnje konverzije

Ne glede na to, ali gre za vtičnik, zaradi katerega se vaše prijavno polje dejansko bolje pretvori, ali vtičnik, ki zbira podatke o vedenju uporabnikov (očitno morate imeti podatke o vedenju uporabnika, če želite izvedeti, kaj vtičniki dejansko delajo razliko), očitno so vtičniki optin očitno pomembna za vašo spodnjo vrstico in ostanite. En vtičnik, ki ga priporočamo za zvišanje stopenj vključevanja, je OptinMonster.

Skoraj vsak vtičnik, ki ima opazen neposreden ali posreden vpliv na spodnjo vrstico, je vredno obdržati. In kateri koli vtičnik, ki sedi okoli, ne dela ničesar, se ne odpravi na malo potovanje in se nikoli več ne vrne.

Kako izmeriti učinkovitost vtičnika in njihov vpliv na hitrost nalaganja

Učinek vtičnikov Hitrost nalaganja

Nastavite Googlovo analitiko ali svoje najljubše orodje za testiranje vtičnikov, ki naj bi pomagali pri stopnjah konverzije. Če nikoli ne preizkusite svojih rezultatov brez njih in samo domnevate, da imajo pozitiven učinek, to storite. Preizkusite konverzije brez vtičnika. Prepričajte se, da ste mu omogočili ustrezno nadzorno obdobje (razen če je pri preobrazbi zelo očiten in boleč potek pretvorbe. V tem primeru morate seveda začeti znova delovati). Za analizo hitrosti nalaganja strani lahko uporabite Orodja Pingdom ali druga brezplačna orodja, ki želijo izmeriti, ali vtičnik upočasni vaše spletno mesto več kot je vredno.

Pomembno: Prepričajte se, da ste nastavitve postavili na določeno preskusno mesto hkrati in nekajkrat preizkusite hitrost nalaganja strani, preden začnete onemogočati vtičnike.

Če imate za preskus strani veliko različnih stvari, ki jih lahko preizkusite, je morda najbolje, da to storite v času najmanj zasednih ur. Če imate spletno mesto, ki je še posebej zasedeno, ali prek njega opravljate podjetje s polnim delovnim časom, ga ročno klonirate ali uporabite klonski vtičnik ( brezplačen vtičnik Duplicator je dobra možnost).

Vse to bi moralo biti vse na istem DNS-u in strežniku, nov blog lahko preprosto ustvarite v imeniku »wpclone« na svojem spletnem mestu. Nato lahko hitrosti preizkusite, ne da bi obiskovalci videli, da se zmedete.

Na primer, ena stvar bi se lahko zgodila, če imate res neroden vtičnik za prijavo, ki upočasni vašo hitrost nalaganja, čeprav poveča stopnjo vklopa, lahko dolgoročno škodi obiskovalcem in res, naročniki.

In zdaj … dejansko čiščenje

Če imate veliko zaostanka vsebine, imate veliko zastarelih vtičnikov ali pa je vaš prihodek odvisen od tega, da je vaše spletno mesto pripravljeno, varnostno kopiranje spletnega mesta, preden začnete, je odlična ideja, če ne povsem nujna (lahko na primer uporabite Backup Buddy).

Zdaj, ko ste odkrili, kateri vtičniki so uporabni in kateri neuporabni (za vas), je čas, da si umažete roke.

Izklopite in izbrišite vtičnike

Na srečo je dejansko odstranitev vtičnikov zelo preprosta. Preprosto odprite zavihek vtičnikov in se lotite dela. Izključite (če še niste storili) in odstranite presežne in neželene. Če nimate nekaj zelo zastarelih ali nepravilno delujočih vtičnikov, je treba odstraniti vse, tudi podatke sql. Torej ni potrebno dodatno čiščenje!

Če še vedno berete in vam je uspelo presejati vtičnike in očistiti smeti, vam priporočam še eno stvar. Nadaljnjo optimizacijo spletnega mesta naučite, kako pravilno namestiti in uporabljati vtičnike za predpomnjenje.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me