Uvod v računalništvo v oblaku z WordPressom

Uvod v računalništvo v oblaku z WordPressom
 1. 1. Kako namestiti WordPress v Microsoft Azure
 2. 2. Kako namestiti WordPress v Google Cloud
 3. 3. Namestite WordPress v AWS – Amazon Web Services
 4. 4. Trenutno bere: Uvod v računalništvo v oblaku z WordPressom
 5. 5. Kako namestiti WordPress v DigitalOcean

Dobrodošli v novem in posodobljenem priročniku za začetnike računalništva v oblaku za leto 2019. Računalništvo v oblaku je v zadnjih letih doživelo velik porast, saj so podjetja in mala in srednja podjetja večino svojih storitev preselili v oblak. Od vašega naročila Amazon do zgodbe o Instagramu do članka, ki ga trenutno berete, se shrani, obdela in dostavi vam – prek oblaka.

Opomba avtorja:

Ta uvodni članek o računalništvu v oblaku za WordPress je bil prvotno objavljen pred skoraj štirimi leti v letu 2015. V tem času smo opazili hitro sprejemanje računalništva v oblaku v več panogah in velike izboljšave osnovnih tehnologij v oblaku. Vendar pri vseh teh spremembah – osnovna načela in prednosti računalništva v oblaku ostajajo enaka. Primarne vrste rešitev za računalništvo v oblaku so nespremenjene. Še vedno imate zasebne, javne in hibridne razmestitve v oblaku. Kako so jih organizacije sprejele, se je spremenilo.

Ta priročnik služi kot začetnikov vodnik za razumevanje računalništva v oblaku in povezavo z WordPressom.

Začeli bomo z:

 • Kaj sploh je računalništvo v oblaku
 • Preučite njegove prednosti
 • Razumevanje različnih vrst rešitev za računalništvo v oblaku

Ko končamo, si bomo ogledali, kako računalništvo v oblaku omogoča WordPress.

Kaj je računalništvo v oblaku?

računalništvo v oblaku za pregled wordpressa

Po navedbah G2 množica, “Eden najpreprostejših načinov prikaza” oblaka “je shranjevanje. Tradicionalna lokalna shramba bo shranila datoteke na trdem disku. Ko shranite sliko ali prenesete program, se ta shrani v napravo. Nasprotno, shramba v oblaku shranjuje te datoteke v spletu. Datoteka se distribuira po oddaljenih strežnikih in je dostopna prek interneta. “

Zdaj razširite ta koncept “shranjevanja”, da bo vključeval moč obdelave in pošiljanje vsebine. Imate sodoben oblak.

Preprosto povedano, oblak je porazdeljeno omrežje računalnikov, ki naredi več kopij vaših podatkov v ločenih strojih. Če se en strežnik spusti, drugi prevzame. Končnemu uporabniku se računanje nikoli ne ustavi.

Različne vrste računalništva v oblaku

računalništvo v oblaku za vrste wordpressa

Obstajajo tri glavne vrste rešitev za računalništvo v oblaku, ki temeljijo na njihovi uporabi. Imate javne, zasebne in hibridne. Preden začnemo, boste morali razumeti, da oblak končno sestavlja več računalnikov (imenovanih strežnikov), ki se nahajajo v podatkovnih centrih.

 • A zasebni oblak je kot tvoj lastni Uber. Ne delite ga z drugimi in ga uporabljate samo za potovanje.
 • A javni oblak je kot bazen Uber. Potujete z ljudmi, ki gredo na isto destinacijo.
 • A hibridni oblak je kombinacija dveh. (Ne morem si zamisliti podobnega Uberja).

Stroški računalništva v oblaku

Zasebni oblak: Cena najema zasebnega ali javnega oblaka je podobna vaši vožnji Uber. Zasebne kabine (ali razmestitve v oblaku) stanejo več. Prednost je, da je veliko bolj varen in da ga je mogoče namestiti za požarnim zidom vašega podjetja.

Javni oblak: Javni oblak je zelo stroškovno učinkovit, vendar ima določene varnostne omejitve v primerjavi z javnim oblakom. Zato pri shranjevanju medicinskih ali vladnih podatkov na javnih strežnikih v oblaku opazite veliko težav glede skladnosti.

Hibridni oblak – najboljše iz obeh svetov: Podjetja so ugotovila, da najboljši donosnost naložbe pride, če združite zasebni in javni oblak, znan tudi kot hibridni oblak. Podjetja lahko varno shranijo občutljive podatke v zasebnem oblaku, ki jih ščitijo požarni zidovi podjetja. Paketna obdelava javnih ali anonimnih podatkov se lahko naloži v javni oblak.

Prednosti Cloud Computinga

računalništvo v oblaku za prednosti wordpressa

Čeprav se je osnovna tehnologija računalništva v oblaku hitro razvijala, se osnovne prednosti sprejemanja računalništva v oblaku sploh niso spremenile. Tu je kratek pregled:

Razpoložljivost in odvečnost: Ker je oblak omrežje več medsebojno povezanih računalnikov z enakimi kopijami datuma, dobite visoko razpoložljivost in odveč. Z drugimi besedami, vaše storitve ne oblekajo. Razen, če se celoten grozd spusti (takole Zatemnitev AWS).

Model s plačilom Ta model plačil je postal računalniški model zahvaljujoč računalništvu v oblaku. Gotovi so dnevi, ko ste morali rezervirati zmogljivosti za gostovanje in računalništvo v najkrajšem času. Z računalništvom v oblaku plačujete le za vire, ki jih uporabljate. Za oblake z visoko zmogljivostjo v oblaku jih lahko celo izposodite za nekaj ur in jim zaračunate samo zanje. Brez skritih stroškov, brez pristojbin za nastavitev – nič!

Prilagodljivost: Prilagodljivost vam omogoča, da preprosto kupite več računalniške moči, kadar in ko to potrebujete. Ko končate z viri, jih lahko preprosto sprostite nazaj v oblak.

Obstaja več drugih prednosti uporabe oblaka, vendar so to najbolj splošne, ki bi jih morali poznati vsi. Če želite izvedeti več o računalništvu v oblaku, priporočam branje G2 Crowd’s uvodni vodnik. To je dobro napisano brez gekov, namenjeno ljudem iz vseh strok.

Vodilni ponudniki računalništva v oblaku

Tržni delež vodilnih ponudnikov računalništva v oblaku v drugem četrtletju 2018

Tržni delež vodilnih ponudnikov računalništva v oblaku v drugem četrtletju 2018

Ko se je računalništvo v oblaku začelo zbirati, je imel AWS večino deleža na trgu v oblaku. Vendar so se leta 2018 stvari drastično spremenile. Imamo več vodilnih oblakov v oblaku, kot so AWS, Google Cloud, Microsoft Azure, IBM in Alibaba Cloud..

Računalništvo v oblaku in WordPress

gostovanje kinsta wordpressVečina najboljših ponudnikov gostovanja WordPress uporablja enega od vodilnih ponudnikov oblakov za ponujanje svojih storitev. Kinsta je na primer priljubljen upravljan ponudnik gostovanja WordPress, ki je v celoti gostitelj v Googlu Cloud. Druge storitve, kot je Cloudways, nudijo upravljano gostovanje v oblaku WordPress v AWS, Google Cloud in drugih. V bistvu so ponudnik storitev srednjega sloja, ki upravlja vaše spletno mesto WordPress v ponudniku oblakov, ki ga izberete.

Pozdravljeni, Cloud!

V tej seriji objav bomo razpravljali o tem, kako namestiti WordPress v glavne ponudnike oblakov. Začeli bomo z eno mojih najljubših podjetij v gostovanju v oblaku – DigitalOcean. Kasneje bomo prešli na napredne teme, kot so namestitev WordPress-a na AWS in drugi standardni ponudniki oblakov. Če imate kakršna koli vprašanja glede računalništva v oblaku ali gostovanja v oblaku na splošno, imamo vsa ušesa. Lahko me tudi neposredno vprašate na Twitterju @souravify in z veseljem bom odgovoril na vaše vprašanje. Tu je zanimivo potovanje – začnimo!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me