Vodnik za začetnike, kako se zmešati z WordPressom (koda ni potrebna)

Če ste v WordPressu popolnoma novi ali relativno, se vam lahko zdi malo pretirano pisati in objavljati kaj drugega, morda kategorizirati in morda namestiti vtičnik za skupno rabo ali tri. Toda z malo smernicami boste zlahka nadzirali dele tega ogromnega dela programske opreme, ki se prav zdaj sprijaznite s poskusom, da ne bi skrbeli toliko.

Težava, ki se pogosto pojavlja skupaj s tem, da si nekaj novega, je strah, da nekaj ne bo uspelo ali zmešati. Paradoksalno pa je, da je za mnoge stvari WordPress vključen, ko začenjate, je najboljši možni čas, da nekaj zmedete. Posledice tega, da se na vašem spletnem mestu nekaj zgodi narobe, preden imate obiskovalce, ki niso bližnji prijatelji in družina, in ko ima vsak mesec pomembno plačilo računov, so neprimerljive.

Če želite stopiti v skrbe, sprejmite odnos do nereda. Ko ne poskušate nujno popraviti varnostnih lukenj ali ponovno vzpostaviti delovnega mesta, se v resnici ni treba bati, še posebej na začetku. Začnite z deli, ki se vam zdijo naravnost zanimivi, čeprav so vsi povezani z oblikovanjem in o dizajnu ne veste nič. Namesto da bi se morali vsiliti z vajami, boste morda opazili, da se seveda naučite več o WordPressu in raziskujete različne vidike, ne da bi se dolgočasili..

Ena od odličnih stvari, ki se nanašajo na miselnost, da bi se »zajebavali«, ko gre za WordPress, je, da ni pritiska, da bi čim hitreje prešli krivuljo učenja. Lahko si daste čas, ki ga potrebujete za to, da lahko sami izdelate stvari, in s tem je vse veliko lažje in veliko bolj zabavno.

Spodaj sem naštela nekaj področij, na katerih boste morda dobili nekaj dobrega, če se boste zapletli in se malo bolj seznanili.

Razpored objave v WordPressu

Razpored objave v WordPressu

To je eden največjih razlogov, zakaj je CMS tako prekleto koristno. Če predčasno končate objavo ali morate oditi na dopust ali uporabljate internetno soboto (ki jo verjetno vsi potrebujemo), lahko pred časom pišete objave / članke in jih načrtujete, da bodo v živo objavljeni, ko bodo vaše objave / članki običajno.

Lahko pa se spopadate s časom po objavi in ​​poskusite najti, katera deluje najbolje za doseganje vaše publike. Oglejte si naš vodnik za razpored objave v WordPress-u za več nasvetov in trikov, da boste spletno mesto spremljali.

Boljša varnost WordPressa

Varnost WordPressa

Čeprav je enostavno misliti, da je WordPress izven škatle dovolj varen, je to zaželeno razmišljanje. Pravzaprav sem ravno prejšnji mesec svoj blog zasukal, ker sem bil len glede izvajanja nekaterih najboljših varnostnih praks. K sreči sem uspel obnoviti svoje spletno mesto dovolj enostavno in posledično močno izboljšal svojo varnost, tako da sem naredil nekaj ključnih stvari.

Pomembna opomba: Varnostno kopirajte spletno mesto, preden poskušate karkoli, in bodite previdni pri seznamu dovoljenih s seznami in drugimi IP-rešitvami glede omejitev za prijavo, morda se boste zaključili iz svojega skrbniškega območja.

Področja, ki si jih želite ogledati:

 • Spreminjanje URL-ja za prijavo
 • Dodajanje osnovnih omejitev požarnega zidu
 • Spreminjanje predpone predpogoj baze podatkov (Ne pozabite najprej narediti varnostno kopijo baze podatkov)

WordPress Vtičniki za boljšo varnost in vzdrževanje:

Vodniki z več varnostnimi informacijami:

 • WordPress Varnost: Ali je vaše spletno mesto WordPress resnično varno?
 • Kako zavarovati svoj WordPress blog, koristni nasveti za vsakega uporabnika
 • Codex: Utrjevanje WordPressa

Izboljšanje WordPress SEO

WordPress SEO

SEO vam lahko pomaga, da v dolgih obdobjih dobite dosledne obiskovalce in pripeljete več prometa na vaše WordPress spletno mesto. SEO je neboleč način za privabljanje obiskovalcev, ne da bi jim bilo treba kaj posebej napisati ali promovirati.

Raziskave ključnih besed

Kot sem že omenil v vodiču za začetnike o seriji WordPress SEO, če ne začnete z raziskovanjem ključnih besed, bodo vsa vaša prizadevanja zaman. Zato naslednjič, ko napišete objavo ali članek, porabite nekaj časa in se prepričajte, da uporabljate isti jezik kot ljudje, ki želijo spoznati temo članka ali objave.

Polži

Veliko ljudi bo reklo, da morate spremeniti svoje trajne povezave, da bodo prikazali imena objave in bodo optimizirani. Vendar ga Google očitno raje uporablja, če imate polže kratke in sladke, v najboljšem primeru 3 besede brez besed za polnjenje (kot in do ali do tega).

Ker bi bilo zelo mučno preiskovati celoten zaostanek gradiva in bolj verjetno kot ne; ne tako produktivno, bi se morali osredotočiti na svoje najbolj obsežne / pomembne objave. Objave, ki v določeni temi resnično izstopajo kot dodana vrednost.

Oblikovanje

Pravilna uporaba glav v vaši vsebini, s čimer zagotovite, da je na vsaki strani samo en h1 in drugi dejavniki. Uporabljajte naslove logično in vedno v vrstnem redu (npr. H1, ki ga uporabljate za svojo objavo, naj bodo naslovi H2 za razdelke v vaši vsebini, sledijo jim naslovi H3 in tako naprej). Sledenje hierarhiji naslovov je za indeksiranje iskalnikov veliko boljše.

Čista koda

Če ste razvijalec, bo čistost kode odvisna od tega, kdo je naredil temo WordPress, ki jo uporabljate. Tu na WPExplorer gradimo vse naše teme (vključno s skupno) s pomensko veljavno HTML kodo, ki pomaga izboljšati SEO.

Vodniki za nadaljnje izboljšanje vašega WordPress SEO:

 • 10 najpomembnejših funkcij WordPress SEO by Yoast
 • Vodič za začetnike o WordPress SEO: povratne povezave, hitrost spletnega mesta in več
 • WordPress SEO Best Practices
 • WordPress SEO – dokončni vodnik Yoast

Vtičniki za izboljšanje vašega WordPress SEO:

Povečajte hitrost spletnega mesta WordPress

WordPress hitrost spletnega mesta

Hitrost spletnega mesta postaja vse pomembnejša. Bolj kot “razvajen” povprečni uporabnik dobi, hitrejše nalaganje uporabnikov pričakuje na katerem koli spletnem mestu in hitreje uporabnik “odskoči” od počasnega nalaganja. Izboljšanje hitrosti spletnega mesta je ena izmed tistih stvari, ki se zdijo veliko bolj zapletene in težke, kot so, ker “profesionalci” veliko zmedejo lingo.

Če se le držite nekaterih osnovnih smernic, preizkusite, kaj vam ustreza, in se z njo zabavajte (morda se vključite v igro, kjer vsakič, ko se izboljšate za 0,3 s, zagrabite pijačo ali žrtvujete gumijastega medveda v čast WordPress) brez bremena boste lahko bremenili sekunde časa nalaganja.

Nekatera področja, ki bi jih morda želeli pogledati:

 • CDN
 • Predvajanje
 • Optimizacija slike
 • Optimizacija domače strani
 • Leno nalaganje

Vodniki za nadaljnje pospeševanje WordPress-a:

 • 10 brezplačnih storitev CDN za pospešitev WordPressa
 • Kako pospešiti svoje spletno mesto WordPress (hitro in enostavno)

Vtičniki za hitrejšo namestitev WordPress-a:

Oblikovanje spletnih strani in tem WordPress

Oblikovanje spletnega mesta WordPress

Dajanje osnovnega, čistega dizajna je nekaj, kar veliko tem WordPressov te dni dobro uspeva. Težava od tam je, kako narediti, da vaše spletno mesto nekoliko izstopa in tako pritegne pozornost obiskovalcev. Na srečo za vas veliko tem, kot je naš Total, prihaja z vgrajenimi ustvarjalci strani, orodji za prilagajanje v živo in še več.

Nekatera področja, ki bi jih morda želeli pogledati:

 • Oblikovalci strani
 • Prilagodljive teme
 • Glava / logotip
 • Območje gradnikov
 • Domača stran po meri

Vodniki za oblikovanje WordPressa:

 • Enostavni (in cenovno ugodni) načini, kako narediti mesto WordPress, izstopajo
 • 12 kreativnih načinov, kako lahko izboljšate svoj blog dizajn
 • Kako ustvariti slike za svoj WordPress blog brez veščin grafičnega oblikovanja

Vtičniki za preoblikovanje spletnega mesta WordPress:

 • Najboljši ustvarjalci strani za WordPress

Začnite sestavljati seznam

Seznami novic o WordPressu

Če je poštni seznam ali trženje po e-pošti nekaj, kar vas ustrahuje, se sprostite. Ni več nikjer v bližini tako zapleteno in prijazno do uporabnika, kot je bila pred 8 leti ali več. Poleg tega vam zdaj večina velikih ponudnikov omogoča brezplačen okus (brezplačna preizkusna različica Aweber 1 mesec, brezplačno MailChimp do 2000 naročnikov.)

Medtem ko je pisanje kopij e-poštnih sporočil nekaj, kar lahko pusti slab okus v usta nekoga, ki je naklonjen prodaji, kot sem jaz, se mi zdi koristno, če samo pošljete isti glas spletnega dnevnika, na katerega so naročeni.

Vodniki za nadaljnje “zmešnjavo”:

 • Kako sestaviti e-poštni seznam v WordPressu
 • Trženje spletnega mesta WordPress: Ultimate Guide

Vtičniki za nadaljnje “zmešnjavo”:

Ustvarite napredne strani enostavno z ustvarjalci strani

WordPress Builders strani

Če vas skrbi spopadanje z dejanskimi vizualnimi deli spletnega mesta, ne skrbite. In namesto, da bi poskušali izumiti kolo dobrega oblikovanja, se preprosto pustite navdihniti nad oblikami in uporabo beljakov (prostor med besedi / slikami / drugimi predmeti), ki jih vidite na dobro oblikovanih spletnih mestih, in posnemite tisto, kar najbolj cenite..

Ustvarjalci strani vam omogočajo veliko kreativnega nadzora nad postavitvijo strani, ne da bi morali poznati eno vrstico kode. To je zelo nizek pritisk, saj je edino, kar bi lahko šlo narobe, to, da objavite stran, ki ni videti dobro. In temu se lahko izognete tako, da preprosto ne pritisnete na objavo, dokler niste zadovoljni z njo.

Vtičniki za nadaljnje “zmešnjavo”:

 • WP Pekarna Visual Builder Drag & Drop Page Building
 • Beaver Builder za WordPress
 • Dirigent WordPress postavitev postavitve
 • Qards Pregled strani Builder za WordPress
 • Najboljši ustvarjalci strani za WordPress

Zaključek

Čeprav lahko z WordPressom počnete veliko stvari, ne da bi vedeli (ali se kdaj učili) ene same vrstice, če vas zanima, je možno veliko več nereda, če ste pripravljeni zavihati rokave in dobiti umazane roke.

Prvi korak mora biti namestitev lokalne kopije WordPress-a (ali preprosto postavite svoje spletno mesto, če uporabljate WPEngine). Nato uporabite spletna mesta velikega brata in koda, določena s kodo, na primer StackExchange, da ugotovite, kako narediti, kar želite.

Vaša koda morda ni lepa in morda boste na koncu uporabili številne ‘ne elegantne rešitve’, vendar se boste učili in rezultati te lahko navdihnejo, da globlje pogledate in se naučite resnično kodirati.

Ali obstaja kakšno področje WordPressa, ki bi vas skrbelo pri reševanju? Sporočite nam v komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me