Vodnik za začetnike o vzdrževanju spletnih strani WordPress

Večina lastnikov spletnih mest ne razmišlja o vzdrževanju. Namesto da bi se nanjo gledalo kot na nujnost, se nanjo pogosto gleda kot na opravilo. In na žalost je pogosto opravilo, ki se nikoli ne opravi.

Če svojega spletnega mesta ne vzdržujete pravilno, ga izpostavljate številnim potencialnim težavam, kot je povečanje verjetnosti, da bo ta vložena, povečanje hitrosti nalaganja in zmanjšanje uvrstitve v iskalnikih.

V tej objavi bomo raziskali najpomembnejša področja vašega spletnega mesta, ki jih je treba vzdrževati, kot tudi naš priporočeni potek ukrepanja za vsako.

Glavna področja vzdrževanja, ki jih je treba upoštevati

Preden naredite večje spremembe, poskrbite za varnostno kopijo spletnega mesta, samo v primeru, da naredite kakršne koli napake in potrebujete, da spletno mesto ponastavite na prejšnjo obliko. Ustrezna rutina vzdrževanja WordPress bo vključevala naslednja področja:

  1. Varnostno kopiranje vašega spletnega mesta
  2. Nameščanje posodobitev
  3. Obdelava komentarjev
  4. Nastavitev varnosti
  5. Spremljanje zdravja spletnih strani
  6. Optimizacija baze podatkov

Varnostne kopije

Varnostne kopije WordPressa

Varnostne kopije so bistven del za zagotavljanje dolgoročnega zdravja vašega spletnega mesta. Vendar so eden najpogosteje zapostavljenih delov postopka vzdrževanja.

Samodejno varnostno kopiranje bo najlažji postopek, vendar je pomembno, da varnostne kopije redno preizkušate, da zagotovite, da delujejo pravilno. Na izbiro imate več možnosti, ko izbirate rezervni sistem. Spodaj boste našli nekaj najbolj priljubljenih.

Izbira vtičnika

Obstaja več visoko ocenjenih vtičnikov WordPress, ki bodo pomagali avtomatizirati in poenostaviti celoten postopek izdelave varnostnih kopij. Najpogostejši plačani vtičniki vključujejo:

Če iščete brezplačno alternativo, WordPress ponuja nekaj visokokakovostnih vtičnikov, ki so še vedno odlične možnosti. Tej vključujejo:

Če iščete razčlenitev vsakega vtičnika in njihovo najboljšo uporabo, si oglejte to objavo.

Delo s spletnim gostiteljem

Večina gostiteljev spletnih strani ponuja tudi možnosti za redno načrtovanje varnostnih kopij za vaše spletno mesto. To je nekaj, kar morate raziskati znotraj cPanela ali s pregledom izvirnega sporazuma o gostovanju, da preverite, ali so v vaš načrt vključene redne varnostne kopije..

Uporabite več možnosti varnostnega kopiranja

Ne glede na to, katero možnost izberete, je nujno, da spletno mesto varnostno kopirate na več različnih lokacij. Na primer, čeprav bi lahko imeli redno načrtovano varnostno kopijo, ki pošilja datoteke vašega spletnega mesta na DropBox, lahko imate tudi lokalne varnostne kopije na vašem računalniku ali zunanji trdi disk.
Ta dodatna plast varnosti zagotavlja, da ne boste nikoli ostali brez načina, kako obnoviti svoje spletno mesto.

Posodobitve za WordPress

Posodobitve programske opreme za WordPress se sproščajo redno. To vključuje jedro WordPress, skupaj z vsemi nameščenimi temami in vtičniki.

Te posodobitve je treba uporabiti na vašem spletnem mestu, da bodo še naprej pravilno delovale. Ne da bi redno posodabljali te posodobitve, tvegate, da bodo konflikti s kodo in elementi vašega spletnega mesta zastareli. S tem bo vaše spletno mesto bolj odprto za hekerje in ne bo delovalo tako učinkovito, kot bi ga lahko drugače.

Ko nameščate te posodobitve, v tem vrstnem redu preverite, da nadgradite jedro programa WordPress, svojo temo in nato vse vtičnike. Tako se boste izognili morebitnim konfliktom vtičnikov in tem, ki lahko porušijo celotno vaše spletno mesto.

Posodobitve vtičnikov

Če ima vaše spletno mesto veliko vtičnikov, poskrbite, da jih nadgradite enega za drugim. Tako boste v primeru konflikta vedeli, kateri vtičnik je bil krivec in ga boste lažje odpravili.

Komentarji in nezaželena pošta

Neželena vsebina komentarjev je ponavadi v obliki nizkokakovostnih komentarjev, ki so običajno objavljeni brez drugega razloga, kot da bi zgradili povratno povezavo. Ti komentarji so zelo splošni, se ne nanašajo na vaš članek in ne dodajajo malo vrednosti.

Najboljši način za obravnavanje neželene vsebine komentarjev je, da ga zaustavite, preden začne. Vzpostavitev ukrepov za preprečevanje neželene vsebine bo pomagala preprečiti poplavo neželenih komentarjev, ki bi kdajkoli poškodovali vaše spletno mesto.

Akismet

Ta vtičnik je ponavadi opremljen z vsako namestitvijo WordPress-a. Če pa ni, sledite spodnjim korakom, da ga začnete izvajati:

1. Pomaknite se do Vtičniki> Dodaj novo, in poiščite Akismet, ko ga najdete v rezultatih iskanja, kliknite ‘Namestiti zdaj’.

2. Vrnite se na zaslon z nameščenimi vtičniki in poiščite Akismet. Kliknite povezavo z naslovom Prijavite se za ključ Akismet API, in sledite korakom za pridobitev ključa API.

Akismet

3. Pojdi na Nastavitve> Akismet in vnesite ključ API-ja.

Vse si pripravljen. Ta vtičnik je bil naložen skoraj 30 milijonov krat in bo zdaj spal nezaželeno pošto.

Onemogoči komentarje

Druga možnost je onemogočiti komentarje po vsem svetu. To lahko storite s pomočjo vtičnika Onemogoči komentarje. Preprosto namestite ta vtičnik in vse ste pripravljeni.

Pomaknite se na Vtičniki> Onemogoči komentarje in izberite nastavitev, ki ustreza vašim potrebam.

Onemogoči komentarje

Vendar pa se prepričajte, da res želite onemogočiti komentarje na celotnem spletnem mestu, preden zaženete ta vtičnik.

Zdravje in varnost spletnega mesta

Ohraniti zdravo spletno mesto pomeni, da preprečite napadalce in hkrati zagotovite, da vaše spletno mesto deluje na najvišji možni ravni.

Orodja, kot so Google Orodja za spletne skrbnike in Google Analytics vam bo lahko dal izčrpne meritve spletnega mesta, tako da veste, katera področja vašega spletnega mesta delujejo dobro in katera ne. Če redno preverjate statistiko svojega spletnega mesta, se boste lahko izognili težavam, preden postanejo prevelike.
Pogoste zdravstvene težave na spletnem mestu vključujejo prekomerne zastoje spletnega mesta, počasno nalaganje strani in prekinjene povezave. Spremljajte meritve, da opazite kakršne koli neznatne spremembe na teh področjih, preden postanejo drastične.
Drug vidik zdravja spletnih strani je varnost spletnega mesta. Velikost vašega spletnega mesta in splošni varnostni ukrepi bodo določili vaš postopek. Večina lastnikov spletnih mest se odloči za možnost vtičnika z uporabo vtičnika, kot so:

  • Wordfence (prost)
  • Sucuri (premium)
  • iThemes Security Pro (premium)

Če imate srečo, lahko vaš spletni gostitelj za vas poskrbi celo za varnost spletnega mesta. Vzeti čas za dobro zaščiteno spletno mesto vam bo pomagal preprečiti nepotrebne bolečine zaradi krampanja ali slabe varnosti.

Optimizacija in vzdrževanje baze podatkov

Čiščenje in optimizacija baze podatkov

Če imate spletno mesto z veliko prometa in nenehno nalagamo na tone vsebine, bi verjetno vaša baza podatkov uporabila malo ljubezni. Z vzdrževanjem baze podatkov boste v bistvu čistili pajčevine spletnega mesta, kar bo pomagalo izboljšati hitrost nalaganja in zmanjšati pogostost napak v bazi.

Najlažji način za vzdrževanje čiste in posodobljene baze podatkov je uporaba vtičnika WordPress za poenostavitev celotnega postopka. Vsak spodnji vtičnik bo opravil različne naloge za vzdrževanje in optimizacijo baze podatkov. In najboljše od vsega so vsi brezplačni!

Vsak vtičnik ima visoko oceno in veliko prenosov, zato vtičnike, ki jih izberete, resnično odvisno od vas!

Bivanje v zanki

Preprosto namerno za vzdrževanje vašega spletnega mesta ne bo dovolj; dejansko morate opraviti delo. Če pa od danes vzamete resno vzdrževanje vaše spletne strani in redno ukrepate, se boste v prihodnosti lahko izognili resnim glavobolom.

Najboljši način, da ostanete vrhunski, je ustvariti načrt vzdrževanja, ki ustreza vašemu urniku. Ne glede na to, ali opravljate delo ali zunanje izvajanje dela oddajate profesionalcem, poskrbite, da se z njim ravna redno.

Vredno je tudi, da ostanete na tekočem s posodobitvami programa WordPress, vključno s posodobitvami za vtičnike ali teme, ki jih morda uporabljate. Tako boste lahko seznanjeni z vsemi napakami v varnosti in na ustrezne namestitvene popravke.

Zaključek

Redno vzdrževanje spletnega mesta WordPress bo dolga leta ohranjalo čisto stanje. Z vtičniki, ki smo jih poudarili nad postopkom, sploh ni treba biti tako težaven. Ne več kot le eno uro na mesec in lahko zagotovite, da je vaše spletno mesto zdravo in izvaja najnovejše posodobitve.

Imate redno vzdrževalno rutino, ki jo upoštevate? Kaj pa najljubši vtičnik za vzdrževanje WordPress? Rad bi slišal o njih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me