Vrhunski priročnik za WordPress Multisite

WordPress je prav tako kot paradigma cynosure med različnimi platformami sistema za upravljanje vsebine (CMS). Uporaba in prednost tega posebnega žanra sta bila vedno povpraševana. Kljub temu naj gre za majhne poslovne, srednje velike ali individualne namene; vsi so edini podjetniki te vrste. Pomembno je, da je bil v sistemu WordPress spodbuden atribut, ki uporabnika motivira za izvajanje dodelitve Multisite na njegovem istem uporabniškem imenu ali domeni. Ta posebna trditev je privedla do novega obdobja razvoja spletnega mesta, v katerem vsak obseden tehničnik in laični uporabnik uživa v izvedljivosti.

Pripisana funkcija je znana kot WordPress Multisite. V tem članku bomo začeli s pregledom WordPress Multisite, zakaj ga morda potrebujete, kako v WordPressu omogočiti večstransko podporo in različne prednosti uporabe multisiteja za namestitev WordPressa. Začnimo!

WordPress Multisite Pregled

Multisite je napredni algoritem na platformi WordPress, predstavljen leta 2010, ki uporabniku omogoča ustvarjanje več računov za bloganje ali sorodna spletna mesta. Zaradi te vsestranske funkcije lahko preprosto ustvarite več kot 1000 blogov v eni namestitvi WordPressa. Poleg tega je mogoče združiti različna spletna mesta velikih podjetij z uporabo tega razlikovalnega sistema. Različni dodatki za vsebino, ki jih lahko tukaj upravljate, vključujejo družbena omrežja, bloganje vsebine, več zapisov poddomene itd..

V enem strežniku je vse pooblaščeno; pozneje, od leta 2010 je prišlo do določenih terminoloških sprememb, ki so spodaj poudarjene za uporabnikovo znanje:

 • WordPress MU, ki je bil nekoč znan kot Multisite ali MS, se zdaj imenuje WordPress z omogočenim večstranskim spletnim mestom
 • Blog je znano kot spletno mesto (to je blog, ki ga uporabnik lahko uporablja za prijavo)
 • A Spletna stran se imenuje Omrežje (to je skupina blogov, ki jih podpira očetov blog, kjer se izvajajo registracije). Multisite namestitev ima samo eno omrežje, razen če uporabnik uporablja poseben vtičnik, ki omogoča več omrežij
 • Skrbnik spletnega mesta se imenuje Super Admin, ki skrbi za dostop do vsega preko celotnega omrežja
 • Nadzorna plošča omrežje Administrator je znana kot ključna sprememba z izdajo WordPressa 3.1, polje Super Admin je prestavljeno v neodvisno nadzorno ploščo. To območje je dostopno s klikom na kartico Network Admin, predstavljeno v skrbniški vrstici WordPress
 • Nadzorna plošča skrbnika spletnega mesta je skrbniško področje WordPress, ki si ga ogledajo redni obiskovalci in uporabniki, in do katerega je mogoče dostopati do vseh standardnih funkcij WordPressa

Naslednji del te vsebine izpostavlja osnovno zahtevo WordPress Multisite. Na splošno obstajata dve vrsti scenarijev, v katerih uporabnik zahteva več spletnih mest za svojo domeno, na primer:

 1. Povabilo javnost na spletna mesta gostiteljice: Večstranski račun zagotovo lahko ustvari posameznik brez kakršnih koli težav s skrbnikom. In “blogi” ali podstrani bodo gostili bodisi na spletnem mestu.com/new-site ali new-site.site.com (poddirektoriji ali poddomene), odvisno od vaših nastavitev / nastavitve.
 2. Gostovanje internih verig omrežij: V tej kategoriji majhno ali večje podjetje ustvari svojo večstransko prijavo na platformi WordPress za izvajanje iste naloge upravljanja vsebine. Množica spletnih strani se sproži z eno namestitvijo WordPress, zaradi česar je celoten postopek uporabniku prijazen in brez tveganja. Na primer, šola z različnimi podružnicami lahko zahteva, da platforma Multisite objavi vsebino storitev in jo posodablja.

Kako omogočiti WordPress Multisite

Tretji vidik tega članka je pomemben: kako omogočiti WordPress Multisite? Kratka konotacija dodeljevanja Multisite je prepletena, kar je opisano v naslednjih šestih korakih.

1. korak: Ustvarite novo samostojno namestitev WordPress-a

To je prvi korak k omogočanju večstranskega spletnega mesta v vašem omrežju (če še nimate nameščenega WordPress-a). Če torej že imate namestitev WordPress-a, jo lahko še vedno pretvorite v večstransko spletno mesto. Prepričajte se, da boste izključili (če le začasno) vse svoje aktivne vtičnike, da preprečite morebitne konflikte (vedno jih lahko reagirate po postavitvi večstranske mreže).

2. korak: Omogoči večstransko spletno mesto

Če želite odobriti funkcijo menija za nastavitev omrežja, morate najprej omogočiti Multisite v datoteki wp-config.php. Če želite to narediti, odprite svojo datoteko wp-config.php in zgoraj vstavite naslednjo kodo, kjer prikazuje / pravi: “To je vse, nehajte urejati! Srečno bloganje ”:

/ * Večstranski * /
define ('WP_ALLOW_MULTISITE', res);

Ko to storite, se prijavite na nadzorno ploščo WordPress ali če ste že bili prijavljeni, osvežite stran, če želite nadaljevati do naslednjih korakov.

3. korak: Namestitev omrežja

Zgornji korak odobri postavko omrežne nastavitve v meniju Orodja, tako da lahko na svoji nadzorni plošči WordPress brskate po skrbniku / orodjih / nastavitvi omrežja, kjer boste našli novo stran »Ustvari mrežo spletnih mest v WordPressu«, tako da lahko nastavite stvari.

Nastavitev programa WordPress Multisite

Zgornja slika je namenjena lokalni namestitvi gostitelja. Videli boste, da vam je na voljo izbira poddomena in poddirektorjev (pogosto izbira ni na voljo, če obstoječe nastavitve strežnika prepovedujejo vašo izbiro – lokalna namestitev, navedena zgoraj, uporablja imenik). A poddomena je omrežna platforma, ki temelji na domeni, kjer se uporabljajo spletna mesta na zahtevo. A pod imenik je pot, ki temelji na spletnih mestih na zahtevo. Izberite, kateri koli vam je ljubši, lahko tudi konfigurirate omrežni račun tako, da po namestitvi uporabite katero koli izbiro. (Ponovna konfiguracija je lahko malo trhla)

Podrobnosti o omrežju so privzeto izpolnjene, vendar je zagotovo mogoče spremeniti:

 • Naslov strežnika: URL domene, ki ga posameznik uporablja za dostop do svoje namestitve WordPress
 • Naslov omrežja: Naslov omrežja, ki ga uporablja kot celota
 • Admin e-poštni naslov: Uporabniki e-poštni naslov kot super skrbnik omrežja

Končno ponovno preverite elemente in kliknite na namestitev!!

Opomba: Sistem za namestitev lahko izvede preverjanje za poddomenko wildcard, če jih niste konfigurirali. Upoštevajte ta opozorila, če se ne nanašajo na vaša omrežja. Poleg tega je za začetnike vedno priporočljivo, da gredo skozi zahtevo strežnika in preden ustvarite omrežno stran s podatki o funkciji poddomene wildcard.

4. korak: omogočanje omrežja

Če želite omogočiti svoje omrežje, samo sledite navodilom, ki jih ponuja WordPress, kot je prikazano na spodnjem zaslonu.

Wordpress Multisite

Zdaj varnostno kopirajte svoje dostopne datoteke wp-config.php in .htaccess, preden naredite naslednje spremembe, le če gre kaj narobe.

1. V datoteko wp-config.php dodajte spodnje vrstice:

define ('MULTISITE', res);
define ('SUBDOMAIN_INSTALL', napačno);
define ('DOMAIN_CURRENT_SITE', 'wordpressintegration.com');
definiraj ('PATH_CURRENT_SITE', '/');
define ('SITE_ID_CURRENT_SITE', 1);
definiraj ('BLOG_ID_CURRENT_SITE', 1);

2. V datoteke .htaccess dodajte spodnje vrstice:

Vnovično zapisovanje jezika vklopljeno
RewriteBase /
RewriteRule ^ indeks \ .php $ - [L]

# dodaj sledilno poševnico v / wp-admin
Prepiši Rule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? Wp-admin $ $ 1wp-admin / [R = 301, L]

RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -f [ALI]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} -d
RewriteRule ^ - [L]
RewriteRule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (Wp- (vsebina | administrator | vključuje). *) $ 2 [L]
Prepiši Rule ^ ([_ 0-9a-zA-Z -] + /)? (. * \. Php) $ 2 [L]
RewriteRule. index.php [L]
Opomba: Če nimate datoteke .htaccess, jo morate ustvariti v istem imeniku kot njihova datoteka wp-config.php. Če obstaja datoteka .htaccess, zamenjajte obstoječe vrstice WordPress s temi novimi. Prepričajte se, da kopirate kodo natančno tako, kot je na zaslonu skrbniške plošče, zgornja koda je primer, vendar ne sme biti 100% enaka tistemu, kar potrebujete.

Po inicializaciji in izvedbi teh korakov se znova prijavite s priloženo povezavo. Lahko se zbriše predpomnilnika in piškotkov brskalnika, da se lahko prijavi.

5. korak: Nastavitve omrežnega skrbnika

Zdaj boste iskali povezavo Network Admin v spustnem meniju možnosti Moja spletna stran ali v skrbniški vrstici WordPress.

Nadzorna plošča WordPress

S tem lahko omrežje ustrezno in hitro spremeni skrbnika omrežja v nadzorno ploščo spletnega mesta. To storite s klikom na možnost povezave nadzorne plošče do katerega koli od vaših najljubših spletnih mest v razdelku Moja spletna mesta.

primer4

6. korak: Administracija

Ustvarili ste večstransko mrežo! Obstaja nekaj več informacij, ki jih morate pregledati. Prosim, poglejte Upravljanje omrežij na več mestih vodnik, ki ga je ustvaril WordPress in vam bo pomagal razumeti, kako deluje vaša nova večstranska namestitev.

Zaključek

WordPress multisite je odlično orodje s številnimi prednostmi. Nekaj ​​različnih prednosti, ki jih ima WordPress Multisite, vključuje:

 • Samodejno ustvarjanje bloga ali spletnega mesta za vse vrste uporabnikov (naj bo to posameznik, majhna ali velika podjetja)
 • Neomejen razvoj spletnega mesta za enega uporabnika
 • Različne teme na različnih delih vašega spletnega mesta
 • Uporabniki imajo možnost, da na svoje spletno mesto postavijo gradnike, glave, ozadja in menije, ne glede na temo
 • Spletna mesta se lahko integrirajo med seboj ali ločijo
 • Ta celoten sistem in postopek sta brez tveganja in uporabnika, kar laiku zagotavlja popolno lahkoto

Tako lahko ob zaključku zagotovo rečemo, da je WordPress Multisite izjemna platforma, ki je mnogim uporabnikom omogočila ustvarjanje kompleksnih spletnih mest iz več razlogov. V komentarjih spodaj nam sporočite, kako gre za večstranski postopek za vas. Ali delite, kako ste za namestitev WordPress-a uporabljali več mest.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me