WordPress in spletni seminarji: Whys and the Hows

Webinari in WordPress: Whys and the Hows

Ste opazili, da vsi vaši konkurenti in velika imena v vaši panogi uporabljajo spletne seminarje? Bi radi izvedeli več o tej obliki komunikacije in kako jo lahko uporabite za rast občinstva in podjetja? Ali se želite prepričati, da ne boste zaostali?

V tem članku boste spoznali prednosti webinarjev in kako jih lahko uspešno vključite v svojo tržno strategijo. Razpravljali bomo tudi o nekaterih najboljših rešitvah vebinarjev, ki vam bodo pomagale najti najboljše vaše cilje.

Prednosti Webinarjev in WordPressa

Webinarji in WordPress

Vse več podjetij gostuje spletne seminarje. Kakšne so prednosti in zakaj bi razmislili o potovanju po vebinarski poti?

Interakcija s svojim občinstvom

Webinar je odličen način za tesnejšo in osebno povezavo s svojim občinstvom. S pomočjo spletnih seminarjev lahko komunicirate in se povežete z ljudmi tam in resnično občutite, kaj mislijo in želijo. Tako boste lažje razumeli ciljno občinstvo in začeli graditi skupnost, ki temelji na vašem spletnem mestu.

Prodaja vaših izdelkov

Ne glede na to, ali prodajate tečaje, članstva na spletnem mestu, v trgovini ali storitvah, je webinar učinkovit način za promocijo premium izdelkov. Namesto, da bi svoje blago navajali na svojem spletnem mestu in upali, da so ljudje zainteresirani, se obiskovalci prijavi na seminar. S pomočjo webinarja lahko svoj izdelek predstavite, ga pokažete v akciji, razložite, kako rešuje težavo, odgovorite na vsa vprašanja in resnično prepričate svoje stranke, da je to nekaj, kar potrebujejo.

Gojenje vašega poštnega seznama

Seznami za pošte so bistveni način za ohranjanje stika s svojim občinstvom, poleg izbire najboljšega vtičnika za optin za novice pa so tudi webinarji odličen način za njihovo gojenje..

Ko zaženete seminar, boste nabirali e-poštne naslove, ko se bodo ljudje prijavili. Te e-poštne naslove lahko nato dodate na vaš poštni seznam (če dobite dovoljenje med postopkom prijave) in jih uporabite za promocijo nadaljnjih spletnih seminarjev poleg promocije nove vsebine in izdelkov.

Dodajanje odlične vsebine na vaše spletno mesto

Ko začnete uporabljati spletne seminarje, bi morali takoj postati del vaše strategije trženja vsebin. Po zaključku je mogoče webinarje arhivirati in objaviti na vašem spletnem mestu, s koristnimi informacijami, predstavljenimi na drugačen način.

Uporaba vprašanj iz spletnega seminarja

Vsi se občasno borijo, da bi prišli do zanimivih in ustreznih idej za naslov objave na spletnem dnevniku. Želite pisati članke, ki bodo pomagali ljudem s težavo, ki jo imajo, vendar je pogosto težko pomisliti, kakšne bi lahko bile te težave glede na vašo nišo.

Tu so lahko zelo koristni spletni seminarji. Odprite klepet za vprašanja na koncu webinarja. Nato lahko ta vprašanja uporabite za oblikovanje objav na spletnem dnevniku in prihodnjih tem o seminarjih.

Če izvajate niz spletnih seminarjev, pazljivo poiščite tudi ponavljajoča se vprašanja ali teme, pri katerih se ljudje trudijo razumeti ali rešiti. To bi lahko pomenilo, da je na trgu premalo informacij, ki signalizirajo vrzel na trgu, ki bi jo lahko uporabili.

Prihranite čas

Ukvarjanje z vprašanji in zahtevami vaše občinstva je lahko izredno zamudno in ves čas dneva odgovarjate na e-poštna sporočila. Webinar je zelo učinkovit način za prihranek časa in obravnavanje več poizvedb strank hkrati.

Z interakcijo s svojim občinstvom vse skupaj dajete na voljo, sodelujete s strankami in se spopadate z njihovimi težavami. Ko je webinar končan, boste imeli več časa za preostali posel.

Dobiček iz webinarjev

Seveda ni treba, da so spletni seminarji brezplačni in nekateri ljudje pri tem vodijo veliko denarja. Če pa boste plačevali spletni seminar, morate resnično ponuditi dobro ceno, še posebej, ker je tam veliko webinarjev, ki vam jih ni treba plačati za ogled.

Eden od načinov za to je, da se povežete z drugimi velikimi igralci v svoji niši ali panogi. S ponudbo spletnega seminarja s pogovori različnih velikih imen boste upravičeno zahtevali plačilo.

Vebinarji za Premium vsebino

Drug način uporabe spletnih seminarjev je, da jih ponudite kot del svojega spletnega mesta za WordPress. Če dodajo mesečne spletne seminarje kot vrhunsko vsebino, bodo člani občutili, da zaslužijo svoj denar.

To je tudi dober način za izmenjavo informacij v drugačni obliki, kar lahko ljudem pomaga, da zainteresirajo in jih spodbudijo, da še naprej plačujejo mesečno naročnino na vaše spletno mesto. Ponovno lahko webinarje arhivirate in pretvorite v vir in tako dodate obsegu ponujene vsebine.

Nabava stranke

Če ponujate storitev, so spletni seminarji odličen način za pridobitev več strank. Ponudite vebinar ali serijo webinarjev, ki bo vaše ciljno občinstvo naučil, kako narediti storitev, ki jo ponujate sami.

Na primer, če ste razvijalec spletnega mesta, zaženite vebinar, ki bo učil ljudi, kako ustvariti osnovno spletno mesto. Z upoštevanjem vašega webinarja bodo gledalci pridobili zaupanje vate in prepoznali vaše znanje. Številni bodo lahko na koncu webinarja izdelali svoja spletna mesta, drugi pa še vedno ne bodo dovolj samozavestni. To je takrat, ko ponujate svoje storitve.

Kako začeti z Webinars in WordPress

Obstaja več profesionalnih rešitev, ki jih lahko uporabite za gostovanje lastnih spletnih seminarjev. Tu je nekaj najboljših možnosti.

WebinarJam

WebinarJam

WebinarJam je na svoji najbolj osnovni ravni dodatek za Google Hangouts, vendar z nekaj zelo impresivnimi in vrednimi marketinškimi lastnostmi. Morda je največje žrebanje za velika podjetja neomejeno število udeležencev vaših spletnih seminarjev, ki so podprti.

Za gostovanje webinarja z več kot določenim številom ljudi ni nobenega posega ali doplačila, zato več gledalcev, ki jih pritegnete. Druge funkcije vključujejo:

 • Možnost dodajanja 10 hkratnih govornikov na vsako sejo vebinarja
 • S svojim občinstvom v realnem času klepetate
 • Povabite člane občinstva, da se takoj pridružijo vaši oddaji
 • Aktualni poziv k akciji za nakup izdelkov
 • Celotna integracija prehodnega plačila, če plačujete za svoje webinarje
 • Integracija z vsemi samodejnimi odzivniki

Kot vidite, je WebinarJam močno orodje. Na drugi strani sami webinari na vašem spletnem mestu ne gostijo, pri 397 £ za letno naročnino pa cena ni za vsakogar.!

EasyWebinar

EasyWebinar

EasyWebinar je priljubljena rešitev za webinarje, ki se z WordPressom integrirajo prek vtičnika. EasyWebinar izkorišča moč YouTube Live in Google Hangouts, zaradi česar je izjemno zanesljiv. Pretaknete lahko neomejeno število gledalcev, ustvarite toliko želenih dogodkov in ponudite zasebne ali javne seje. Ponuja tudi odlično ponudbo marketinških orodij. Glavne funkcije vključujejo:

 • Vnaprej posneti video dogodki so potekali v sejah vebinarjev v realnem času
 • Dogodki v živo se lahko pretvorijo v zimzelene ali avtomatizirane dogodke
 • Deluje s programom WordPress, OptimizePress 2, Leadpages in številnimi drugimi programsko opremo za ustvarjanje strani
 • Ustvari vse strani, ki so potrebne za trženje (registracija, hvala, dogodek, predvajanje in odštevanje strani)
 • Ustvari samodejno zaporedje pošiljanja e-pošte
 • Lepo optimizirane predloge

Če želite gostiti dogodke v svoji domeni, morate kupiti licenco in namestiti vtičnik WordPress. Prodaja se po enaki ceni kot WebinarJam, EasyWebinar ni poceni, vendar ponuja impresivno storitev za ceno.

WebinarIgnition

WebinarIgnition

WebinarIgnition je profesionalna, vendar preprosta rešitev in je morda smiselna možnost za tiste, ki se šele začnejo na področju webinarja. WebinarIgnition je na voljo kot vtičnik, brezhibno se integrira s katero koli temo WordPressa in je razmeroma preprost za nastavitev.

WebinarIgnition vam omogoča ustvarjanje živih in avtomatiziranih webinarjev ter ponudbo vseh orodij, ki bi jih pričakovali v zvezi s trženjem webinarja. Druge funkcije vključujejo:

 • Omogoča vključitev katerega koli video toka (na primer Google Hangouts ali LiveStream) v svojo spletno stran v živo ali samodejno.
 • Obiskovalcem omogoča registracijo prek svoje Facebook prijave
 • Konzola Live Console pomeni, da lahko upravljate svoj spletni seminar v živo, kot se dogaja
 • Možnost izbire polja z vprašanji ali območja za klepet v živo na vaši spletni strani spletnega seminarja v živo
 • Prilagodljive predloge strani
 • Spremljanje prodaje in konverzij

Mnogo ceneje kot WebinarJam ali EasyWebinar bo WebinarIgnition stalo enkratno pristojbino v višini 97 USD. To je odlična možnost za tiste, ki želijo profesionalno rešitev za seminarje o proračunu.

Končne misli o spletnih seminarjih in WordPressu

Ne glede na to, ali vodite trgovino za e-trgovino, spletno mesto za članstvo ali spletni dnevnik, spletni seminarji ponujajo toliko ugodnosti za vsako vrsto podjetij, da je čas, da začnete resno razmišljati o njihovem vodenju. Ko izberete rešitev za vebinarje, določite, kaj želite pridobiti od svojih webinarjev in ustrezno prilagodite vsak dogodek. Nato se usedite nazaj in opazujte, kako vaše podjetje uspeva.

Ali na svojem spletnem mestu ponujate spletne seminarje? Kakšno rešitev za vebinar uporabljate in kakšne nasvete bi dali nekomu, ki šele začne z igro?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me