WordPress vs Weebly – Primerjava funkcij

WordPress vs Weebly - katero izbrati?

Izbira prave platforme, ki vam bo pomagala pri ustvarjanju spletnega mesta, je lahko težka odločitev. Zato smo ustvarili ta vodnik za WordPress vs Weebly, ki vam bo pomagal razumeti prednosti in slabosti vsake rešitve. Naše WordPress in Weebly primerjave bodo zajemale:

 • Cena
 • Gostovanje
 • Enostavnost uporabe
 • Teme
 • Značilnosti in funkcionalnosti
 • SEO
 • Pomoč strankam

Na koncu branja morate jasno razumeti, ali je WordPress ali Weebly najbolj primeren za vaše novo spletno mesto.

Pregled WordPress-a

WordPress.org

Trenutno nad 27,5% od vseh spletnih mest po vsem svetu uporablja WordPress (ki seveda vključuje tudi WPExplorer). Kot vidite, gre za precej priljubljeno platformo. In z dobrim razlogom. (Opomba: V tem članku, ko omenjamo WordPress, mislimo na samostojen WordPress.org. Za informacije o WordPress.com si oglejte naš vodnik na strani WordPress.com v primerjavi z WordPress.org).

WordPress je odprtokodna programska oprema, kar pomeni, da je brezplačna za namestitev in uporabo. Je popolnoma prilagodljiv in vam omogoča, da oblikujete katero koli vrsto in slog spletnega mesta, ki ga morda potrebujete. Razvijalci so ustvarili tudi na tisoče tem in vtičnikov, tako da lahko na svoje spletno mesto dodate dodatno funkcionalnost, ne da bi se morali dotikati vrstice kode.

Izkušnja gradnje spletnih strani, ki jo ponuja WordPress, se močno razlikuje od Weeblyja. Pri vzpostavitvi spletnega mesta WordPress bo trajalo veliko dlje, zato bo morda potrebno predhodno branje oseb, ki imajo omejene izkušnje s spletnim oblikovanjem. Vendar možnosti, ki so na voljo prek WordPressa, daleč presegajo možnosti Weeblyja, WordPress pa vam na koncu omogoča popoln nadzor nad vsemi vidiki vašega spletnega mesta.

WordPress vam bo omogočil oblikovanje katere koli vrste spletnega mesta in dodajanje dodatnih WordPress ali drugih orodij na vaše spletno mesto. In vse za toliko ali toliko denarja, ki bi ga radi porabili. Obstaja tudi nešteto WordPress razvijalcev in oblikovalcev, ki lahko oblikujejo elemente po meri za vaše spletno mesto in s tem pomagajo vašemu podjetju prednost pred konkurenco. Če želite ustvariti resno, profesionalno in edinstveno spletno mesto, je WordPress platforma za vas.

Weebly Pregled

Weebly

Weebly je storitev za izdelavo spletnih mest s povleci in spusti. Omogoča vam hitro in enostavno oblikovanje spletnih strani, ne da bi vam bilo treba kodirati. Weebly je tudi popolnoma gosti storitev. To pomeni, da bo vaše spletno mesto gostilo strežnike Weebly.

Za uporabo Weeblyja ne potrebujete nobenega predhodnega spletnega oblikovanja ali tehničnih izkušenj. Vmesnik Weebly je izredno intuitiven in nenehno so na voljo navodila za uporabo programske opreme. Če želite spletno mesto ustvariti in zagnati v nekaj minutah, ga nato enostavno posodobite, kadar koli potrebujete.

Weebly vključuje odzivne teme, vnaprej oblikovane možnosti postavitve, integrirano platformo za e-trgovino in urejevalnik povleci in spusti. Te funkcije vam bodo pomagale ustvariti profesionalno in elegantno spletno mesto. Če želite začeti blog, spletno tržno nišo ali trgovino za e-trgovino, vam lahko Weebly pomaga pri doseganju ciljev.

Weebly ponuja tudi široko paleto orodij za e-trgovino in trženje. Tako boste lahko vodili nemoteno in uspešno spletno trgovino, privabljali promet na svoje spletno mesto, pripomogli k temu, da boste še naprej spremljali svoj spletni dnevnik in še veliko več. Navidezno mobilne aplikacije zagotavljajo tudi dostop do vašega spletnega mesta iz katere koli naprave. To vam omogoča, da komunicirate z obiskovalci svojega spletnega mesta, spremljate njegovo uspešnost in upravljate s prodajnimi naročili od koder koli po svetu.

Cenitev

Cene so pomembne in bodo pogosto odločujoči dejavnik pri tem, katero platformo (WordPress vs Weebly) uporabljajo za izdelavo svojega spletnega mesta. Tako Weebly kot WordPress sta sprva brezplačna za uporabo. Če pa resno razmišljate o uspešni in uspešni spletni strani, vas bosta obe platformi dolgoročno stali.

Stroški za WordPress

Programska oprema WordPress.org je bila vedno in bo vedno brezplačna. Zato namestitev programske opreme in izdelava spletnega mesta v WordPressu ne bo stala nič.

Vendar pa boste morali kupiti ime domene in storitev gostovanja spletnega mesta. Imena domen so na splošno poceni (uporabite lahko to pogodbo z domenami GoDaddy, če jo dobite za manj kot 1 USD), plačujete pa jih lahko vsako leto. Ponudniki gostovanja se zelo razlikujejo po ceni, vendar banka ponovno ne bo zlomila banke in jo lahko plačujete mesečno.

Drugi stroški izdelave spletnega mesta WordPress vključujejo nakupe vrhunskih dodatkov, kot so vzdrževalna storitev, premium tema ali nekaj vrhunskih WordPress orodij, vključno z ustvarjalci strani in rešitvami za ustvarjanje svinčenih izdelkov.

Weebly Cene

Cenitev

Weebly je brezplačna za uporabo, vendar gre za ulov. Prvič, če želite ustvariti svoje ime domene ali prenesti domeno z druge platforme, boste morali nadgraditi na premijski načrt “Poveži se” Weebly. Če želite brezplačno še naprej uporabljati Weebly, lahko ustvarite svojo poddomeno, zaradi česar se URL vašega spletnega mesta konča v ‘sitename’.weebly.com. To je v redu za osebno spletno mesto, če pa želite prikazati resno in profesionalno podjetje, potem uporaba poddomene Weebly preprosto ne bo zmanjšala.

Drugič, če zgradite spletno mesto z brezplačnim načrtom Weebly, potem boste na svoji spletni strani našli oglase Weebly. Spet ne videz uglednega podjetja. Brezplačna spletna mesta so prav tako upravičena le do omejene količine prostora za shranjevanje in ne morejo izkoristiti številnih naprednih funkcij Weeblyja, vključno z analitiko, dodatnimi varnostnimi ukrepi in še veliko več.

Če pa z veseljem plačate storitev, Weebly ponuja vrsto načrtov za različne potrebe spletnega mesta. Sem spadajo načrti za zagon, Pro in Business, ki imajo povečano količino prostora za shranjevanje, brez oglasov, HD video in avdio integracijo ter podporo e-trgovanju, če naštejemo nekaj premijskih funkcij. Ti načrti se zaračunavajo mesečno ali letno in jih je treba plačevati toliko časa, dokler spletna stran ne deluje in deluje.

Cene v primerjavi

WordPress je brezplačen za uporabo, vendar bodo domene in storitve gostovanja pomenile majhne mesečne porabe, s katerimi lahko spletno mesto ohranite v spletu. Vsa vrhunska orodja in storitve, ki temeljijo na WordPressu, so izbirna, tako da lahko izberete, za kaj porabite.

Weebly vam bo omogočil izdelavo popolnoma brezplačnega spletnega mesta. Če pa želite ustvariti pomembno spletno mesto, bodite pripravljeni na prijavo za nedoločena mesečna plačila.

Gostovanje

Gostovanje je veliko vprašanje za številne lastnike spletnih strani. In z dobrim razlogom. Spodnja vrstica je, če svojega spletnega mesta ne gostujete, potem ga dejansko niste. In to lahko povzroči veliko stresa, če boste kdaj želeli zamenjati platforme ali če ne upoštevate pogojev storitve.

WordPress – samostojno gostovanje

Gostovanje

Vsa mesta na WordPress.org morajo imeti samostojno gostovanje. Za tiste, ki še nikoli niso ustvarili spletnega mesta, se to zdi nekoliko zastrašujoče, saj boste morali iti ven in raziskati ponudnike gostovanja, da vidite, katera storitev najbolj ustreza potrebam vašega spletnega mesta. O tem, kako izbrati ponudnika gostovanja, smo obširno pisali, zato, če niste prepričani, oglejte naš priporočeni hosting WordPress.

Odlična stvar pri gostovanju WordPress.org je, da obstaja toliko izbire. Ne glede na to, ali šele začenjate, ali imate veliko večnacionalno korporacijo, boste zlahka našli storitev gostovanja za vaše spletno mesto. In če iz nekega razloga niste zadovoljni s ponudbo gostovanja, ki jo prejemate, lahko spletno mesto hitro premaknete na novega ponudnika.

Weebly – Gostovana storitev

Weebly gosti vsa spletna mesta na lastnih strežnikih, kar takoj onemogoči uporabo te platforme. Vendar pa obstaja nekaj prednosti, da bo vaše spletno mesto gostilo za vas.

Weebly odpravlja težave pri izbiri storitve gostovanja in skrbi za vse tehnične vidike delovanja spletnega mesta. To vključuje varnost vašega spletnega mesta in zagotavljanje, da bo vaše spletno mesto vedno videti dobro, hitro deluje in ostane na spletu. Weebly ponuja tudi certifikat SSL za vašo trgovino za e-trgovino, kar vašim strankam omogoča varno plačevanje na vašem spletnem mestu.

Gostovanje v primerjavi

WordPress.org ima samostojno gostovanje, zato ste zadolženi za iskanje ponudnika gostovanja in za zagotovitev, da je vaše spletno mesto varno, varno in nemoteno deluje. Ključna prednost pri tem je, da imate svojo spletno stran in nad njo ohranite popoln nadzor.

Weebly skrbi za vse vaše potrebe po gostovanju, pa tudi za varnost in tehnično delovanje spletnega mesta. Ker pa je Weebly gostovana platforma, se postavlja veliko vprašanje, kdo je v resnici lastnik vašega spletnega mesta. To je v redu, če imate spletno mesto na treh straneh. Če pa ste leta ustvarjali vsebino in se mesečno zanašate na svoje spletno mesto, potem lastništvo nenadoma postane bolj pomembno.

Enostavnost uporabe

Tako Weebly kot WordPress sta enostavna za uporabo in sta odlični platformi, ki vam bosta omogočili izdelavo lepih in uspešnih spletnih mest. Če pa nimate nobenih spletnih izkušenj, potem ni dvoma, da bo Weebly boljša možnost za vas. Če želite ustvariti veliko spletno mesto, sestavljeno iz številnih funkcij in funkcionalnosti, bo WordPress bolj primeren.

WordPress

WordPress ponuja zelo drugačno oblikovalsko izkušnjo, toda tisto, ki vam bo še vedno omogočalo preprosto oblikovanje čudovitih spletnih mest. Definitivno je bolj strma krivulja učenja WordPressa v primerjavi z Weeblyjem. In če nimate izkušenj s spletnim oblikovanjem ali uporabo WordPressa, boste morali nekaj prebrati, kako začeti. Kljub uspešni skupnosti WordPress pa so na spletu na voljo obsežne informacije o uporabi WordPress-a.

Vaša izkušnja z oblikovanjem WordPressa se bo razlikovala glede na temo in orodja, za katere se odločite. Številni razvijalci WordPress-a kodirajo svoja mesta WordPress, da izvedejo vse potrebne spremembe. A lepota WordPress-a je v tem, da ponuja nekaj za vsakogar, zato če se ne želite dotikati vrstice kode, vam tega ni treba. Večina tem WordPress vam bo omogočila, da svoje spletno mesto prilagodite na plošči z možnostmi tem, prek orodja za prilagajanje v živo na svojem spletnem mestu ali s pomočjo ustvarjalca strani.

Weebly

Enostavnost uporabe

Weebly je spletna stran za povleci in spusti, zato je takoj na voljo vse, kar potrebujete za izdelavo osnovne spletne strani. Ko se prijavite z Weeblyjem, lahko izbirate med številnimi Weeblyovimi temami. Vaša izbrana predloga se nato odpre v urejevalniku Weebly, kjer lahko elemente oblikovanja povlečete in spustite na stran, da prilagodite svoje spletno mesto. Elementi vsebine vključujejo besedilo, fotografije, zemljevide in video. Prav tako lahko preprosto dodate strani, spremenite elemente za oblikovanje, dodate podatke SEO in še veliko več.

Vmesnik Weebly je zelo preprost, kar pomaga poenostaviti postopek oblikovanja in naredi oblikovanje vašega spletnega mesta hitro in zabavno. Prikazana so tudi jasna navodila za uporabo urejevalnika za povleci in spusti, zaradi česar so različne funkcije brez težav dostopne. Vse funkcije in orodja so prisotna, zato ničesar ni treba kadar koli namestiti ali nadgraditi.

Enostavnost uporabe v primerjavi

Weebly zagotovo ima zgornjo roko za enostavno uporabo in je odličen za začetnike ali tiste, ki imajo omejen čas. Vendar se izplača, da če uporabljate Weebly, boste manjkali izbire, lastnosti in na koncu nadzor nad svojo spletno stranjo in njeno zasnovo.

WordPress ima bolj strmo krivuljo učenja in vaše spletno mesto bo trajalo dlje, da se postavi na tej platformi. Toda številna orodja za WordPress, ki so zdaj na voljo, pomeni, da je oblikovanje vašega spletnega mesta lahko tekoča in inovativna izkušnja. In kar je pomembno, lahko WordPress zagotovi vse funkcije in funkcionalnosti, ki jih morda potrebuje vaše rastoče spletno mesto.

Teme

Tako WordPress kot Weebly ponujata teme, iz katerih lahko ustvarite svoje spletno mesto. Ne glede na to, ali ustvarjate spletno trgovino, blog ali portfelsko spletno mesto, obe platformi imata vrsto tem, s katerimi lahko poskrbite za različne vrste spletnih mest.

WordPress

Teme

Če svoje spletno mesto gradite na WordPressu, boste imeli na dosegu več tisoč tem. Brezplačne teme WordPress je mogoče najti v spletnih dnevnikih najboljših razvijalcev (kot je WPExplorer), pa tudi neposredno na nadzorni plošči WordPress v WordPress repozitorij. Ne glede na vašo nišo boste lahko našli primerno temo za svoj projekt.

Premium teme lahko kupite pri številnih tematskih trgih in razvijalcih tem. Ko izberete vrhunsko temo WordPress, vedno poskrbite, da kupujete od uglednega vira, kot je ThemeForest. Naredite malo raziskav in se prepričajte, da gre za zakonito tržišče ali posameznika z dobrimi izkušnjami.

Teme Premium WordPress bodo na voljo z naprednimi funkcijami in ponavadi nudijo boljše možnosti podpore kot brezplačne teme. Prav tako pogosto vključujejo integrirane premium vtičnike, da dodajo dodatno funkcionalnost, primerno za nišo vaše teme.

Weebly

Vse teme Weebly so vnaprej izdelane, prilagodljive in vsebujejo vrsto inovativnih funkcij, vključno z učinki paralakse, možnostmi video ozadja, pisavami po meri in še veliko več. Teme se lahko naložijo v urejevalnik povleci in spusti s klikom gumba in namestijo s slikami in vsemi. Vse teme so brezplačne, odzivne in predstavljajo sodobne in osvežujoče postavitve in vizualne slike.

Slaba stran je, da je število tem, ki jih ponuja Weebly, omejeno. In če se odločite za izdelavo svojega spletnega mesta na Weeblyu, lahko uporabite le priložene teme Weebly.

Teme v primerjavi

Resnično ni primerjave, ko gre za teme WordPress vs Weebly. Čeprav Weebly zagotavlja veliko število kakovostnih tem, se to ne more primerjati s količino in raznolikostjo WordPress tem, ki so na voljo.

Značilnosti in funkcionalnosti

Značilnosti in funkcionalnosti WordPressa proti Weeblyju je dokaj impresivna primerjava. Obe ponujata veliko funkcij, ki jih bodo uporabniki imeli radi. Te bodo pomagale ne samo oblikovati osupljivo spletno mesto, ampak pomembno, da bo vaše spletno mesto doseglo svoje cilje.

Funkcije in funkcije programa WordPress

Tradicionalno je bila WordPress funkcionalnost dodana prek vtičnikov. Vendar danes ni nenavadno najti širok izbor vgrajenih funkcij in funkcionalnosti, ki so vgrajene neposredno v WordPress teme. Ko raziskujete teme, natančno poglejte, s katerimi funkcijami jih dobite. Če posebne funkcije, ki jih želite, niso navedene, jih boste morali namestiti s pomočjo vtičnikov WordPress.

WordPress Vtičniki

Napako pri nameščanju funkcionalnosti prek vtičnikov so neomejene možnosti, ki jih omogočajo WordPress vtičniki. Ne glede na potrebe vašega spletnega mesta boste lahko našli prave vtičnike WordPress, ki bodo poskrbeli zanje.

Brezplačne vtičnike najdete v WordPress repozitorij, običajno ga lahko namestite in zaženete na svojem spletnem mestu v nekaj minutah. Premium vtičnike lahko kupite tudi na spletnih tržnicah, kot je CodeCanyon, pa tudi pri številnih razvijalcih WordPress teme in vtičnikov.

Značilno vgrajene funkcije

Weebly ponuja vrsto učinkovitih vgrajenih funkcij in funkcionalnosti. Ker gre za integrirano orodje, so vam takoj na voljo, če in ko jih potrebujete. Tu je nekaj naprednih funkcij, do katerih platforma Weebly omogoča dostop do …

 • Spletni izdelovalec in galerija diaprojekcij – preprosto ustvarite svoje čudovite galerije fotografij in diaprojekcije, uporabite knjižnico fotografij Weebly, urejajte slike, dodajte napise in drugo.
 • Socialna skupna raba – načrtujte objave blogov, ki bodo objavljene na Facebooku in Twitterju, da bodo vaše vsebine dosegle širše občinstvo.
 • Vdelajte ali gostite videoposnetke neposredno na svojem spletnem mestu – vdelati iz YouTuba ali naložiti video datoteke v Weebly.
 • Obrazci po meri – ustvarite obrazce po meri in urejajte prispevke ter tako ohranjate stik z obiskovalci vašega spletnega mesta.

Weebly ponuja tudi izbor orodij za SEO, e-trgovino, analitiko in e-poštno trženje.

Weebly Apps

Lastnosti in funkcionalnost

Applov center Weebly ponuja veliko število brezplačnih in vrhunskih aplikacij. Kategorije vključujejo …

 • e-trgovina
 • Komuniciranje
 • Trženje
 • Družbeno
 • Orodja in funkcije spletnega mesta

Skupno Weebly ponuja več kot 300 aplikacij. Vendar lahko, tako kot pri temah, uporabljate samo priložene aplikacije Weebly, aplikacije in vtičniki drugih proizvajalcev niso dovoljeni.

Funkcije in funkcije v primerjavi

Obstajajo prednosti in slabosti različnih funkcij in funkcionalnosti, ki jih ponuja WordPress vs Weebly. Teme WordPressa imajo pogosto različne funkcije in funkcionalnosti. Vse, kar potrebujete, vendar ni vključeno v vašo temo, je mogoče namestiti s pomočjo vtičnikov WordPress. Iskanje pravih vtičnikov za vaš projekt lahko na začetku zahteva nekaj raziskav. Vendar neomejeno število vtičnikov omogoča hitro izdelavo spletnega mesta po meri glede na vaše poslovne potrebe.

Vse Weebly funkcije so vgrajene in so takoj pripravljene in enostavne za uporabo. Vendar pa ste omejeni na ponudbo, in čeprav imate na izbiro med programi Weebly, ne morete namestiti vtičnikov drugih proizvajalcev. Če Weebly nima tistega, kar želite, ali niste navdušeni nad izbiro, potem ne morete storiti ničesar.

SEO

SEO mora biti prednostna naloga vseh lastnikov spletnih strani. Ker je SEO proaktiven, bo vaše spletno mesto dobro uvrstilo v iskalnike in povečalo količino prometa, ki prispe na vaše spletno mesto.

WordPress

Yoast SEO

Večina sodobnih tem je popolnoma odzivna in optimizirana za iskalnike. Vendar pa obstajajo tudi številni vtičniki WordPress, s pomočjo katerih se bo vaša vsebina dobro uvrstila.

Yoast SEO je najbolj priljubljen in prenesen vtičnik, in to z dobrim razlogom. Yoast SEO ponuja napredne funkcije spletnega mesta za XML, omogočil vam bo popoln nadzor nad drobtinami na spletnem mestu in vam omogočil enostavno dodajanje naslovov in opisov metapodatkov na strani in objave. Ta vtičnik je brezplačen za namestitev in uporabo in je obvezen za vsa WordPress spletna mesta.

Weebly

Če za ustvarjanje spletnega mesta uporabljate Weebly, je velik del vašega SEO vgrajen. Vsa spletna mesta Weebly imajo meta opise, zemljevid strani, SEO prijazno oblikovanje HTML in odzivne zasnove. Na voljo so tudi dodatne možnosti SEO, vključno z opisi strani, alt oznakami na slikah in še več. Pri tem je razvidno, da kadar koli je vgrajen SEO, je težje preiti na drugo platformo spletnega mesta.

Weebly omogoča tudi enostavno sledenje navodilom za izboljšanje SEO podatkov vašega spletnega mesta. To je super za tiste, ki se še vedno učijo optimizirati svoje spletno mesto za iskalnike.

Primerjava SEO

Ko gledamo WordPress vs Weebly, sta oba zelo dobro zajeta. SEO Weebly je vgrajen in vsebuje jasna navodila, kako najbolje optimizirati spletno mesto. Pri WordPressu boste morali izbrati in namestiti SEO vtičnik. Če pa se držite Yoast-a, boste lahko prepričani, da bodo poskrbele vaše SEO potrebe.

Pomoč strankam

Kakovostna podpora strankam je lahko ključni dejavnik pri ustvarjanju popolnoma delujočega spletnega mesta. Prav tako pa lahko to traja daleč, da boste skozi postopek načrtovanja ostali zdravi.

WordPress

Skupnost WordPress sega po vsem svetu, internet pa je poln spletnih dnevnikov za WordPress, spletnih mest za pomoč in forumi. Kljub temu ni osrednje podporne službe, ki bi nudila pomoč po e-pošti ali telefonu, razen če kupite premium storitev ali temo.

Če se vam zdi, da boste potrebovali podporo enega do enega, je morda smiselno kupiti vrhunsko temo, saj jih veliko ponuja obsežna dokumentacija, video vaje in vse pomembne klepete v živo ali neposredna telefonska linija.

Weebly

wordpress.org proti čaščenju

Weebly je impresiven podporni sistem, izdelava spletnega oblikovanja na svoji platformi izredno pozitivna izkušnja. Poleg navodil za urejanje povleci in spusti imate tudi dostop do foruma skupnosti in podporo za klepet in e-pošto. Za tiste, ki se odločite za premium Weebly Pro in Business Načrte, boste prejeli tudi telefonsko podporo, če jo potrebujete.

Podpora strankam v primerjavi

Tako Weebly kot WordPress ponujata visoko raven podpore. WordPress je o tem napisal veliko več kot Weebly. Vendar pa lahko traja nekaj časa po iskanju interneta, da najdete prave vodnike podpore ali forume za vaš projekt. Weebly, na drugi strani, ima vso dokumentacijo na mestu, kar olajša dostop. In oba imata možnosti enega za drugega, vendar vas bo to stalo več.

WordPress vs Weebly – katera platforma je prava za vas?

Kot lahko vidite, WordPress vs Weebly ponuja različne prednosti in slabosti. Izbrana platforma bo zelo odvisna od vaših potreb in potreb vašega projekta (čeprav bi vedno izbrali WordPress). Weebly je kot nalašč za začetnike ali tiste, ki imajo kratek čas ali pa se nočejo naučiti uporabljati WordPress. Če pa želite svoje spletno mesto razviti v uspešno in donosno podjetje, je potem WordPress boljša možnost. Presenetljivo je hitro in enostavno obesiti, na tisoče je tem in vtičnikov za oblikovanje spletnega mesta in obstaja skupnost (v milijonih) ljudi, ki radi pomagajo drugemu.

Kateri proizvajalec spletnih strani vas privlači? Prosimo, delite svoje misli o WordPressu proti Weeblyu v spodnjih mislih …