Affiliate WP – najboljši vtičnik za affiliate marketing za WordPress

Affiliate WP je povsem nov vtičnik affiliate marketinga, ki vam bo pomagal povečati promet in ustvariti več prodaje na vašem spletnem mestu. Vtičnik sta razvila Pippin Williamson iz podjetja Pippins Plugins in Andrew Munro iz podjetja Sumobi. Pippin je znan po izjemno priljubljenem vtičniku Easy Digital Downloads, vtičniku, za katerega Andrew razvija tudi Add Ons.

V tem članku vam želim pokazati, kako deluje Affiliate WP in kaj lahko naredi za vas in vašo spletno stran.

Uporaba Affiliate WP

Affiliate WP je bil zasnovan za delo s priljubljenimi vtičniki za članstvo in eCommerce WordPress. Affiliate WP trenutno podpira naslednje vtičnike za članstvo in e-trgovino:

Na strani z nastavitvami vtičnika morate odpreti območje integracij in omogočiti ustrezen vtičnik, ki ga želite integrirati.

Pridružite se WP integracijam

V območju nastavitev je skupno sedem strani: pregled, podružnice, napotnice, obiski, poročila, orodja in nastavitve.

Pridružite se meniju WP

Na strani za pregled je prikazan povzetek plačanih in neplačanih napotnic in zaslužka. Prikaže tudi nedavne napotnice, nedavne obiske napotnic in najnovejše podružnice za prijavo.

Zaslon za pregled partnerja WP

Dodajanje novih podružnic je naravnost naprej. To lahko storite ročno prek skrbniškega področja. Vse, kar morate storiti, je določiti uporabnika, njihovo stopnjo provizije in njihov e-poštni naslov za plačilo. Uporabnik mora že obstajati v vaši zbirki podatkov, da jih lahko dodate kot podružnico na ta način. Če na vašem spletnem mestu še nimajo računa, boste to morali storiti ročno prek razdelka Uporabniki v WordPressu.

Dodajanje novega partnerja

Ko je aktiviran Affiliate WP, ustvari novo stran na vašem spletnem mestu z naslovom »Podružnično območje“In napolni stran s kratko kodo [affiliate_area]. Če je omogočena registracija podružnic, bo v podružničnem območju prikazana stran za registracijo novih podružnic. Kot vidite, zahteva enake podatke, kot bi jih zahteval standardni obrazec za registracijo WordPress.

Registrirajte nov partnerski račun

Registracije partnerjev lahko omogočite v območju drugih nastavitev Affiliate WP. Vtičnik omogoča, da ste o vseh novih aplikacijah obveščeni po e-pošti in zadržite aplikacije, dokler jih ročno ne odobrite. Na tej strani so tudi dodatne nastavitve, ki se nanašajo na napotnice.

Pridružite se WP Raznim nastavitvam

Podružnično območje navaja vse plačane in neplačane napotnice ter zaslužek, obiske in konverzije. Navedena je tudi stopnja konverzije podružnice.

Podružnično območje

Povezane družbe je mogoče obvestiti, kadar naložijo novo napotnico. Affiliate WP podjetjem omogoča, da zaslužijo provizijo tako, da obiskovalce napotijo ​​na kateri koli del vašega spletnega mesta. Vse, kar morate storiti, je, da vnesete URL in nato kliknete gumb »Ustvari URL«. To bi moralo podružnice spodbuditi k povezovanju na več področij vašega spletnega mesta.

Možnosti napotitve podružničnega območja

Na področju skrbnika si lahko ogledate seznam vseh podružnic. Navaja njihov zaslužek, stopnjo provizije, število napotitev in obiske, ki so jih ustvarili. Podatki so lahko razvrščeni po katerem koli stolpcu, kar omogoča preprost ogled najboljših in najslabših podružnic.

Seznam podružnic

Vse napotnice so prikazane na seznamu na strani napotnic. Rezultate lahko filtrirate, da prikažete plačane, neplačane, čakajoče in zavrnjene napotnice. Podatki se lahko filtrirajo tudi po datumu. Napotitve lahko moderirate prek stolpca z dejanji. Napotke lahko zavrnete, jih označite kot plačane in sprejmete plačilo.

Pridružite se napotkom WP

Stran obiskov je praktičen način za prikaz, od kod prihaja vaš promet. Prikaže stran, na katero je obiskovalec prispel, in referenčni URL. Pokaže tudi podružnico, ki je obiskovalca napotila. Prikažejo se čas in datum, ID napotitve in IP. Obstaja tudi stolpec, ki poudarja, ali je obisk ustvaril napotnico (tj. Prodajo).

Pridružite se obiskom WP

Stran s poročili lahko ustvari poročila o napotitvah in obiskih. Pomembni podatki so prikazani na vrhu poročila, pod njimi pa je prikazan graf. Podatke je mogoče filtrirati za več časovnih rokov, kot so danes, včeraj, v tem mesecu, preteklem mesecu in v letošnjem letu. Določite lahko tudi časovno premico po meri.

Pridružite poročila WP

Vse informacije o napotitvi je mogoče izvoziti v datoteko CSV. Podatki se lahko filtrirajo za posebne podružnice in določene datume. Podatke lahko omejite tudi na napotnice, ki so plačane, neplačane, čakajo ali zavrnjene. Tudi na tem področju lahko nastavitve vtičnikov uvažate in izvozite. Naslednji zavihek vam omogoča ponovno sestavljanje statistike za določeno podružnico, zadnji jeziček pa vam omogoča selitev podatkov iz Pridružuje Pro WordPress vtičnik.

Pridružite WP Tools

Že prej sem omenil zavihke za integracije in razno. Eno področje nastavitev, o katerem še nisem razpravljal, je Splošne nastavitve. Ta stran vam omogoča, da določite svojo licenčno številko. Številka vaše licence ni potrebna, da vtičnik deluje, čeprav je treba prejemati samodejne posodobitve vtičnikov in integrirano podporo.

Strani, ki se uporabljajo za vaše podružnično območje ter pogoji in določila, lahko določite tudi v Splošnih nastavitvah. Določite lahko tudi spremenljivko, ki se uporablja za napotitvene URL-je in privzeto stopnjo provizije. Na tem področju so določene tudi nastavitve valut.

Pridružite se splošnim nastavitvam WP

Dodaj Ons

Imetniki licenc za razvijalce imajo dostop do vseh dodatkov za partnerje WP Add Ons. The Add Ons Prilagodljiva plačila PayPal in Dnevniki za obiskovalce trenutno je v pripravi, vendar je trenutno na voljo le dodatna tarifna cena za partnerje.

Kot pove že ime, vam Tiered Affiliate Rates omogoča samodejno zvišanje provizijskih stopenj, ki jih podružnice prejmejo, saj ustvarjajo več prodaje za vas. Na primer, lahko povečate provizije od 20% do 25%, ko ustvarijo petdeset prodaj, in povečate na 30%, ko ustvarijo sto prodaje.

Takšen sistem podjetja pogosto uporabljajo za podeljevanje podružnic, ki prinašajo najvišje zaslužke.

Affiliate WP Tiered Affiliate Cene

Cenitev

Podružnica WP ima pošteno strukturo cen, ki je zelo konkurenčna. Osebna licenca je na drobno 49 USD in omogoča uporabo Affiliate WP na enem spletnem mestu. Poslovna licenca stane 99 dolarjev in omogoča uporabo vtičnika na treh spletnih mestih. Licenca za razvijalce znaša 199 USD in omogoča uporabo vtičnika na neomejenem številu spletnih mest. Ta licenca vam tudi dovoljuje uporabo vseh Affiliate WP Add Ons.

Pridružite se ceni WP

Vse licence prihajajo z enoletnimi posodobitvami in podporo. Licence lahko obnovite s 40-odstotnim popustom na prvotno ceno, njihova politika vračila pa vam omogoča, da v 30 dneh po nakupu zahtevate celotno vračilo, če niste zadovoljni s tem, kar lahko vtičnik naredi..

Pregled

Affiliate WP je odličen način vključevanja funkcionalnosti podružnic v vaše spletno mesto, če zaslužite prek spletne trgovine ali spletnega mesta za članstvo. Vtičnik deluje izvorno z vsemi WordPress predpomnilnimi vtičniki in je pripravljen za prevod, zato ne predvidevam nobenega vtičnika ali teme, ki bi bila v nasprotju z njim. Prav tako podpira neomejeno število podružnic in na voljo je obsežna dokumentacija, ki vam pomaga pri uporabi vtičnika.

Ko je vtičnik nameščen, lahko začnete promovirati svoj partnerski program in sestaviti vojsko podružnic, ki bodo promovirale vaše izdelke in storitve za vas.

Vtičnik sem preizkusil približno eno uro in bil navdušen nad tem, kar lahko naredi. Pippin je resnično navdušen za WordPress in si močno prizadeva za razvoj praktičnih rešitev WordPress, kot so Easy Digital Downloads, Better Recent Posts Widget Pro in Easy Content Content. Predanost, ki jo je pokazal svojim drugim vtičnikom, je dober pokazatelj, da bosta Pippin in Andrew dodala še več funkcij v Affiliate WP v naslednjem letu.

Če želite izvedeti več o vtičniku, obiščite Affiliate WP.

Hvala,
Kevin