Izboljšajte nalaganje medijev WordPress s storitvijo Uploadcare

WordPress je skozi leta nenehno izboljševal svoje upravljanje medijev, vendar še vedno obstajajo področja, kjer ji primanjkuje funkcionalnosti. Obstajajo vidiki upravljanja medijev WordPress, ki jih tretje osebe obravnavajo na bolj zanimiv in napreden način.

Uporaba slik na vašem spletnem mestu je lahko veliko virov, ne glede na to, ali gre za prostor za shranjevanje ali preprosto hitrost nalaganja s svojega strežnika. Več slik uporablja vaše spletno mesto, več teh virov lahko obremenite.

Spletna mesta, ki uporabljajo veliko število slik, običajno iščejo načine, kako svoje datoteke gostijo drugje v oblaku, namesto da bi zasedala vire iz lastnega strežnika. Vendar pa je težko najti storitev, ki bi to integracijo olajšala.

Uploadcare je storitev, ki odstrani težave, ki se občasno pojavijo pri uporabi storitve za shranjevanje v oblaku tretjih oseb, in celoten postopek poenostavi. Potem gre to nekoliko naprej in ponuja več drugih možnosti za izboljšanje medijske izkušnje na vašem spletnem mestu.

Kaj počne Uploadcare?

Uploadcare je storitev, ki omogoča nalaganje, obdelavo in uporabo pomnilnika CDN (Content Delivery Network).

V bistvu to pomeni, da bodo vsi mediji, ki jih dodate v storitev, shranjeni na strežnikih v oblaku. S tem odstranite težave s hitrostjo nalaganja, ki bi jih imeli s shranjevanjem datotek na svoj strežnik.

Storitev ponuja pametno funkcionalnost obdelave slik, ki omogoča spreminjanje slik na različne načine. Te spremembe se naredijo v hipu s stikali URL, ki prvotno sliko pustijo nespremenjeno.

Ta metoda omogoča veliko število možnosti obdelave po meri, vse z eno samo sliko. O podrobnostih obdelave slik se bom pozneje podrobneje pogovoril. Najprej poglejmo, kaj je potrebno za začetek storitve.

Ustvarjanje računa za prenos datotek

Ustvarjanje računa je preprost postopek, ki bi vam trajal manj kot 30 sekund.

Prijava

Na domači strani Uploadcare kliknite na Začeti gumb.

Odprlo vas bo stran za prijavo, kjer lahko uporabite račun za prijavo z enim klikom z računom GitHub ali Google. Lahko pa se prijavite s svojim e-poštnim naslovom.

Če se prijavite z e-poštnim naslovom, boste od Uploadcare prejeli potrditveno e-poštno sporočilo s povezavo, ki jo morate klikniti, da dokončate nastavitev računa..

Ko ustvarite svoj račun, boste prijavljeni na nadzorno ploščo Uploadcare, kjer bo za vas ustvarjen privzeti projekt. Ta projekt bo prišel z imenom, ki ga je storitev ekstrapolirala iz načina vaše prijave. Spreminjanje imena tega projekta je enostavno.

Ime Projekta

Če želite preimenovati svoj začetni projekt, preprosto kliknite ime projekta in poiščite možnost nastavitve. Edina možnost, ki vam je na voljo na tem področju, je možnost spreminjanja imena projekta. Preimenujte ga v nekaj, kar ustreza vašemu spletnemu mestu.

Z aplikacijo Uploadcare niste omejeni na ta en sam projekt za svoj račun. Ustvarite lahko poljubno število projektov v svojem računu in vsi bodo delili dodelitev za shranjevanje, ki jo imate, ne glede na to, ali gre za brezplačnih 250 MB ali dodelitev prostora za shranjevanje iz plačanega računa.

Vsak projekt ima svoj javni in tajni ključ, ki vam bo omogočil ustvarjanje posameznih projektov za vsako spletno mesto, ki ga povežete s storitvijo Uploadcare. To je še posebej koristno za posameznike ali podjetja, ki vodijo vrsto blogov ali spletnih mest.

Načrti cen za prenos datotek

Omenil sem že brezplačni načrt, ki vam daje 250 MB prostora za shranjevanje. Raven računa bo za posameznike, ki imajo eno spletno mesto, daleč. Obstajajo pa še druge možnosti za tiste spletne strani ali ljudi, ki uporabljajo veliko slikovnih datotek ali zelo visoke ločljivosti.

Uploadcare vam omogoča, da nadgradite svoje račune na podlagi zahteve za shranjevanje z naslednjimi tremi premijskimi načrti:

  • Načrtujte 1: 5 USD na mesec za 1,5 GB prostora za shranjevanje
  • 2. načrt: 19 USD na mesec za 7,5 GB prostora za shranjevanje
  • Načrt 3: 99 USD na mesec za 50 GB prostora za shranjevanje

Imajo tudi načrt podjetja, ki ga je mogoče v celoti prilagoditi. Prosimo, da jih pokličete, da se o tem pogovorijo, če vaše potrebe ne ustrezajo privzetim načrtom.

Omeniti velja, da se stroški načrtov nanašajo neposredno na skladiščni prostor. Vse ostale storitve in funkcije programa Uploadcare so na voljo ne glede na načrt, ki ga uporabljate.

Uporaba aplikacije Uploadcare z WordPressom

Ko ustvarite svoj račun za nalaganje, lahko enega od projektov preprosto povežete s WordPress spletnim mestom. Najpreprostejši način za to je prenos Vtičnik za nalaganje iz skladišča vtičnikov WordPress.org. To je mogoče namestiti na enak način kot pri katerem koli drugem WordPress vtičniku.

Ko je vtičnik nameščen in aktiviran, ga morate povezati s projektom Uploadcare z vnosom varnostnih ključev. To lahko storite tako, da vstopite v Nastavitve> Nalaganje in na vrhu strani vnesite javne in tajne varnostne ključe vašega projekta. Ti ključi so na strani Pregled projekta Uploadcare.

Nastavitve vtičnika

Tu so različne dodatne možnosti, na primer dovoljenje uporabe programa Uploadcare za predstavljene slike. Tu lahko tudi natančno prilagodite storitev Uploadcare, vendar je to predvsem za napredne uporabnike. Navodila za to najdete v razdelku servisna dokumentacija.

Dodaj gumb za medije

Z nameščenim vtičnikom in konfiguriranimi nastavitvami nadomesti privzeti Dodajte predstavnost gumb na vaši objavi in ​​straneh.

Ko kliknete na ta gumb, se vam prikaže stran za prenos medija z več novimi možnostmi. Zdaj lahko naložite slike iz različnih virov, kot so: Facebook, Instagram, Google Drive in Evernote.

Add-Media

Ko prvič poskusite naložiti medije iz katere koli od teh storitev, se boste morali prijaviti v svoj račun in jih povezati s programom Uploadcare. Dodatno storitev lahko aktivirate v projektu Uploadcare v meniju pripomočkov.

Vsaki sliki, ki jo naložite, je dana edinstvena univerzalna identifikacijska številka (UUID) in shranjena v omrežju za pošiljanje vsebine Uploadcare (CDN). Ta pristop pomeni, da morate naložiti samo eno različico datoteke z visoko ločljivostjo in s tem, da tej isti datoteki dodate različna stikala za obdelavo slik, jo lahko na več načinov prikažete na svojem spletnem mestu.

Funkcije za obdelavo slik

Kot sem že omenil, ima Uploadcare fantastične funkcije za obdelavo slik, ki privzeto sliko pustijo v celoti nespremenjeno. To vam omogoča, da sliko usmerite na več lokacij, pri čemer je vsak primerek popolnoma drugačen.

Na primer: sliko lahko spremenite na določeno velikost tako, da dodate »/ – / velikost / širina višina /“Za sliko UUID, pri čemer nadomestite dele širine in višine URL-ja z zahtevanimi dimenzijami. Dodajanje naslednjih podatkov o URL-jih “/ – / velikost / 600 × 300 / ” bi velikost slike postavila na 600px za 300px.

Obrezovanje

Na voljo so vam številne druge funkcije za obdelavo slik, kot so obrezovanje, spreminjanje datoteke, spreminjanje barvne slike v sivo in več. Seznam funkcij in načine njihove uporabe najdete v Naložbena dokumentacija.

Zaključek

Uploadcare je odlična storitev za spletna mesta, ki uporabljajo veliko medijev in zahtevajo hitrosti CDN, hkrati pa imajo na voljo dodatne možnosti za obdelavo slik.

Brezplačni račun ima dovolj prostora za shranjevanje za tiste, ki jih želi storitev podaljšati. Medtem ko nadgradnja prvotnega plačljivega načrta ponuja veliko prostora za shranjevanje, ki bi moralo zadostovati mnogim podjetjem.

Tisti, ki redno uporabljajo datoteke z visoko ločljivostjo, lahko ugotovijo, da preprosto prenesejo preproste načrte. Če želite omejiti stroške, lahko redno brišete stare datoteke in očistite prostor za shranjevanje.

Ste za svoje spletno mesto uporabljali storitev Uploadcare ali drugo storitev za shranjevanje CDN? Radi bi slišali vaše misli o tem v spodnjih komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me