Jetpack za WordPress: čudovit vtičnik za dopolnitev vašega spletnega mesta

Če uporabljate WordPress, ste verjetno že slišali za Jetpack. Ta vtičnik je v zadnjih nekaj letih pridobil veliko priljubljenost in ga danes uporabljajo številni uporabniki WordPress-a. Zaradi vse večje priljubljenosti in velike uporabniške baze smo pripravili podrobno vadbo o tem neverjetnem vtičniku, s katerim lahko jasno veste, kaj je Jetpack, kaj je potrebno za namestitev, katere funkcije ima in kako ga uporabiti? Upajmo, da vam ta vadnica ne bo le močno pomagala izboljšati uporabniške izkušnje na vašem spletnem mestu, temveč bo tudi olajšala vaše življenje v WordPressu. Začnimo!

Kaj je Jetpack?

Jetpack, ki so ga razvili super fantje Avtomatski (Matično podjetje WordPress), je močan in večnamenski vtičnik. Ta vtičnik na vašo samostojno spletno mesto WordPress.org doda široko paleto koristnih funkcij, ki so bile nekoč na voljo samo uporabnikom WordPress.com. Jetpack vam z izkoriščanjem moči čudovite infrastrukture v oblaku s strani WordPress.com prinaša na desetine neverjetnih funkcij, za katere bi običajno morali namestiti več deset posameznih vtičnikov: kontaktni obrazci, fotogalerije in vrtiljaki, orodja za lektoriranje, družabna izmenjava, dodatni pripomočki za stransko vrstico, robustne statistike, optimizacija slike in še več.

Kaj je potrebno za namestitev Jetpacka?

Če želite začeti z Jetpackom, boste potrebovali naslednje:

 • Brezplačen račun WordPress.com.
 • Katera koli spletna stran z lastnim gostovanjem z najnovejšo različico WordPress-a (priporočeno 3.1 ali novejšo).
 • Spletni gostitelj, ki uporablja PHP v5.2.4 ali starejši.
 • Javno dostopno spletno mesto s podporo za XML-RPC.

Da bi vam prihranili težave, nekateri ponudniki gostovanja samodejno namestijo Jetpack za vas. Za testiranje lahko uporabite tudi nekatere njegove funkcije (za katere ni potrebna povezava z WordPress.com) v lokalni namestitveni namestitvi WordPress, tako da omogočite razvojni način.

Katere lastnosti ima?

Čeprav ima Jetpack trenutno več kot 30 čudovitih funkcij, vendar ljudje na Automatticu resnično trdo delajo, da temu neverjetnemu vtičniku dodajo še več neverjetnih lastnosti. V tem razdelku vas bomo seznanili z najbolj priljubljenimi funkcijami Jetpacka. Upam, zagotovo boste našli nekaj koristnega, ki bi ga radi dodali na svoje WordPress spletno mesto.

Brezplačne funkcije

jetpack za wordpress-wordpress-options-wpexplorer

Objavite: Ta sladki modul vam omogoča, da spletno mesto povežete s priljubljenimi omrežji socialnih medijev in novo vsebino samodejno delite s prijatelji. Kot nalašč za redne blogerje.

Družbene povezave: Ta modul je kanonični vir, ki temelji na oglaševanju, ki vam omogoča, da določite, kam naj se povezujejo vaše ikone družbenih medijev.

WordPress.com Statistika: Ta priročna funkcija vam omogoča jasen pregled prometa na vašem spletnem mestu skozi jasen in privlačen vmesnik. Zlahka veste, koliko ljudi je obiskalo vaše spletno mesto in katere strani in objave so najbolj priljubljene. Je ena najboljših možnosti za Google Analytics.

Lepa matematika: Z združitvijo preprostosti WordPressa in moči označevalnega jezika LaTeX vam ta modul pomaga kar najbolje izkoristiti matematične platforme za bloganje. Odličen je za matematično naravnane bloge.

Vrtiljak: S funkcijo Carousel boste lahko pretvorili katero koli standardno galerijo WordPress v čudovito izkušnjo gledanja slik na celozaslonskem zaslonu s pomočjo metapodatkov fotografij komentarjev (Exif).

Komentarji: Z nadomestitvijo privzetega obrazca za komentar WordPress z drugim sistemom komentarjev Jetpack Comments omogoča bralcem, da komentirajo vaše objave s svojimi računi Facebook, Twitter, Google+ ali WordPress.com.

Kontaktni obrazec: Odličen način za vstavljanje kontaktnega obrazca kamor koli na vašo stran WordPress.

CSS po meri: Urejevalnik CSS po meri vam omogoča, da prilagodite videz svoje teme, ne da bi ustvaril otroško temo in skrbel, da boste izgubili prilagoditve zaradi posodobitev teme.

Izboljšana distribucija: S to neverjetno funkcijo lahko v realnem času delite javno vsebino spletnega dnevnika v spletnih iskalnikih, ponudnikih tržne inteligence in drugih storitvah.

Dodatni dodatki stranske vrstice: Ta modul je niz osmih pripomočkov, ki jih lahko dodate na svoje WordPress spletno mesto. Spodaj je seznam vseh gradnikov, ki jih je mogoče dodati:

 • Facebook Like Box
 • Galerija gradnik
 • Slikovni gradnik
 • Prikažite WordPress objave
 • Pošlji v Readmill
 • Časovna premica Twitter
 • RSS Povezave
 • Profil Gravatarja

Predstavljena vsebina: S tem modulom lahko na osvetljenem območju na domači strani svojega spletnega mesta prikažete najpomembnejšo vsebino svojega spletnega mesta in tako omogočite svojim bralcem verodostojno izkušnjo z vsebino..

Gravatar Hovercards: Če omogočite to funkcijo, boste v razdelku za komentarje lahko prikazali pojavno vizitko profilov Gravatar bralcev..

Neskončno drsenje: Podrobna navodila za dodajanje podpore za neskončno drsenje v vašo temo in uporaba CSS-ja, da se neskončno pomikanje popolnoma zlije z zasnovo spletnega mesta.

API JSON: Ta funkcija vam omogoča, da pooblastite aplikacije in storitve, da varno vzpostavijo povezavo z vašim spletnim dnevnikom in jim omogočijo, da vašo vsebino uporabljajo na nove načine.

Všeč mi je: Gumb »Všeč mi« omogoča, da bralci vašega spletnega dnevnika izkažejo zadovoljstvo za objave, ki ste jih napisali. Tudi avtorji na svoj način prikazujejo priljubljenost svojih vsebin ljudem po vsem svetu.

Odbitek: Z Markdownom lahko v Markdown pišete objave, strani in komentarje ter jih nato objavite v HTML-ju.

Push Obvestila: Ta funkcija omogoča, da prejemate potisna obvestila o zadnjih komentarjih na napravah Android ali Apple in jih moderirate, ko ste na poti.

Tema za mobilne naprave: Če aktivirate modul Theme Mobile, lahko optimizirate svoje WordPress spletno mesto za mobilne naprave. Tako bi lahko vaši obiskovalci mobilnih storitev enostavno pregledali vaše spletno mesto.

Monitor: Ko omogočite to funkcijo, bo Jetpack poslal e-poštno sporočilo na vaš račun WordPress.com, če bo vaše spletno mesto brez povezave in ko bo spet varnostno kopirano..

Omniearch: S tem enim iskalnim poljem lahko poiščete številne različne stvari lokalno na svojem spletnem mestu in tudi med izbranimi ponudniki.

Photon: Odličen način za povečanje hitrosti vašega spletnega mesta z nalaganjem slik iz zelo hitre mreže za dostavo vsebine WordPress.com (CDN).

Objavi po e-pošti: Če izkoristite to odlično funkcijo, lahko hitro in enostavno objavite vsebino na svojem blogu po e-pošti z uporabo katerega koli odjemalca e-pošte.

Skupna raba: Jetpack Sharing omogoča bralcem moč, da z nekaj preprostimi kliki preprosto delijo vsebino v svojih najljubših omrežjih.

Vdelava kratke kode: Ta funkcija vam omogoča, da v svoje spletno mesto vdelate različne vrste medijev brez kakršnega koli kodiranja. Na primer, lahko vdelate videoposnetke z YouTuba in Vimea, predstavitve SlideShare in tviteraše iz Twitterja.

Povezave WP.me: S to funkcijo lahko za svoje objave in strani dobite kratke povezave, ki jih poganja wp.me. Tako boste imeli več prostora za pisanje na spletnih mestih družbenih omrežij.

Pravopis in slovnica: Če omogočite ta modul, boste izboljšali svoje pisanje. Jetpack za preverjanje črkovanja, slovnice, zlorabljenih besed in sloga uporablja storitev Lekture po roku..

Naročnine: Ta modul omogoča, da se vaši obiskovalci naročijo na vaše najnovejše objave na spletnem dnevniku in komentarje, da bodo obveščeni po e-pošti.

Popločane galerije: S ploščicami v galeriji boste lahko prikazali svoje galerije slik v 3 različnih slogih: krožna mreža, kvadratni mozaik in pravokoten mozaik.

Obvestila o orodni vrstici: Odlična orodna vrstica, ki vas bo obvestila o vseh dejavnostih na vašem spletnem mestu, neposredno iz vrstice za skrbnike in na mobilni napravi.

Jetpack Enotna prijava: Aktiviranje tega modula vam bo omogočilo registracijo in prijavo na samostojno spletno mesto WordPress.org z uporabo istih poverilnic za prijavo WordPress.com.

Vidnost gradnikov: Ta modul vam bo omogočil nadzor nad tem, na katerih straneh naj se prikažejo njihovi pripomočki in na katerih straneh naj bodo skrite.

Google Integracija: Najboljši način za vključitev Googlovih storitev – kot so Google+ profil, Google Dokumenti, Google Zemljevidi, Google Koledarji itd. – na vaše spletno mesto WordPress, ki se aktivira Jetpack.

Sorodne objave: Če aktivirate to funkcijo, bo na dnu vaših objav objavljen del povezanih objav.

Funkcije, ki temeljijo na naročnini

Naročnine na Jetpack

VaultPress: S to funkcijo lahko dobite varnostno kopiranje in varnostno storitev v realnem času za vaše WordPress spletno mesto.

VideoPress: Ta modul vam bo omogočil enostavno in enostavno nalaganje in vstavljanje videoposnetkov na vaše spletno mesto.

Kako uporabljati Jetpack?

Če želite izkoristiti odlične lastnosti tega močnega vtičnika, morate slediti štirim preprostim korakom. Zagotavljamo vam, da so vsi ti koraki preprosti za uporabo in ne potrebujete znanja o kodiranju. To pomeni, da lahko celo novinec, ki prvič uporablja WordPress, namesti in upravlja Jetpack brez težav. Pojdimo naprej in začnite.

Prvi korak: Prijavite se za WordPress.com

Prvi in ​​najpomembnejši korak za integracijo zmogljivih funkcij WordPress.com s svojim spletnim mestom je prijava s to platformo. Če že imate račun za WordPress.com, ker ste tam ustvarili spletni dnevnik ali postavili Akismet za svoje spletno mesto, lahko ta korak preskočite. Če tega ne storite, se prijavite v WordPress.com.

Ko se prijavite, na domači strani programa WordPress.com na zaslonu zaslona najdete gumb oranžne barve “Na začetku”, kot je prikazano na spodnjem posnetku.

Jetpack Uvod

S klikom na ta gumb boste preusmerjeni na stran za prijavo, kjer boste morali vnesti svoj e-poštni naslov, uporabniško ime, geslo in naslov spletnega dnevnika. Vnesite naslov spletnega dnevnika skupaj z drugimi informacijami, samo če želite ustvariti blog na WordPress.com. V nasprotnem primeru priporočamo, da se prijavite samo za uporabniško ime.

Uporabniško ime za WordPress

Ko na strani za prijavo izpolnite vse potrebne podatke, lahko svoj račun WordPress.com enostavno aktivirate s klikom na »Ustvari blog« (če ste vnesli naslov spletnega dnevnika) ali se prijavite (če ste se odločili za prijavo za samo možnost uporabniškega imena). Ne pozabite, da boste uporabniško ime in geslo, ki ste ga tukaj vnesli, v naslednjih korakih zahtevali.

Drugi korak: Namestite in aktivirajte Jetpack

Vendar lahko to storite tako, da naložite datoteko Jetpack z uradnega spletnega mesta in jo naložite na svoje spletno mesto. Toda namestitev Jetpacka s pomočjo vgrajenega namestitvenega vtičnika na nadzorno ploščo WordPress je veliko lažja.

Če želite namestiti Jetpack z drugim načinom, se morate prijaviti na nadzorno ploščo svojega mesta WordPress. Po tem pojdite na Vtičniki -> Dodaj novo. Poiščite »Jetpack« in na vrhu seznama rezultatov boste našli zadnjo različico Jetpacka. Namestite vtičnik s klikom na povezavo »Namesti zdaj«.

Namestite Jetpack

Če je namestitev uspešna, kliknite povezavo »Aktiviraj vtičnik«, da vklopite vtičnik.

Aktivirajte Jetpack

Tretji korak: Pooblastite WordPress.com

Ko je Jetpack aktiviran, boste na vrhu strani videli modro pasico z zelenim gumbom na desni strani, ki vas bo zahtevala, da se povežete z WordPress.com..

Povežite se z WordPressom

Kliknite zeleni gumb in preusmerili vas boste na nov zaslon, na katerem boste morali vnesti svoje uporabniško ime in geslo za WordPress.com, če želite odobriti povezavo Jetpack. Poleg tega vam ta zaslon ponuja tudi možnost, da hitro ustvarite račun za WordPress.com s pomočjo »Potrebujete račun?« če še niste ustvarili.

Prijava v Jetpack

Tukaj vnesite svoje uporabniško ime in geslo ter kliknite gumb »Pooblasti Jetpack«.

Četrti korak: Učenje in konfiguriranje modulov

Če je avtorizacija uspešna, boste preusmerjeni na stran z nastavitvami Jetpack-a in na vrhu strani prikazan pasico, kot je prikazano na spodnjem posnetku zaslona..

Domača stran Jetpack

Stran z nastavitvami morda izgleda kot “sveženj vtičnikov” za vas, vendar res ni tako. Vsaka kartica na tej strani predstavlja modul. O posameznem modulu lahko veste več s klikom na gumb »Več o tem«, ki je na vsaki kartici.

Večino modulov pa samodejno aktivira Jetpack, nekateri pa se ne aktivirajo privzeto. Ročno jih lahko aktivirate na strani z nastavitvami. Ko je aktivirana, se na kartici prikaže gumb »Konfiguriraj«, s katerim lahko upravljate vse nastavitve tega aktiviranega modula.

Zaključek

Čestitke! Zdaj imate nameščen program Jetpack in ko konfigurirate vse svoje možnosti, boste pripravljeni na uporabo! Katere funkcije ste najbolj navdušeni, da preizkusite? Če pa že uporabljate Jetpack, nam sporočite, kaj menite o tem vtičniku WordPress vse v enem!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me