MailPoet vs MailChimp za e-poštni marketing WordPress

primerjava mailpoet vs mailchimp

Kar zadeva trženje e-pošte, je ena najboljših stvari, ki mi je všeč pri WordPressu, veliko število vtičnikov, ki jih lahko ponudi! Čeprav je na površini videti odlično, je včasih lahko izbrati pravi vtičnik.

Ne skrbi! Namen tega članka je, da vam pomaga pri tem! Primerjali bomo dve rešitvi e-poštnega trženja za WordPress – Mailchimp in MailPoet.

Do konca te objave boste izvedeli prednosti in slabosti obeh storitev in upajmo, da boste lahko izbrali pravo rešitev za trženje po e-pošti za rast vašega podjetja. Začnimo!

MailPoet vs Mailchimp

Mailchimp, kot vsi vemo, je vodilna platforma za trženje e-pošte v industriji. Leta 2001, kaj začel kot stranski projekt za pošiljanje boljših novic se je danes spremenilo v vse v enem tržna platforma za rastoča podjetja z milijoni strank po vsem svetu. Danes Mailchimp ponuja veliko več kot samo trženje po e-pošti – vključno s ciljnimi stranmi, objavami v družabnih medijih, Facebook in Google oglasi, oglasi za ponovno ciljanje, avtomatizacijo trženja in še več.

MailPoet, po drugi strani je preprosto še močan vtičnik za trženje e-pošte, zgrajena z mislijo na WordPress. Z drugimi besedami, MailPoet je e-poštni vtičnik, usmerjen v WordPress.

MailPoet dela eno stvar in to zelo dobro. Pošilja odlična e-poštna sporočila neposredno iz WordPress-a. Z drugimi 300.000 uporabniki po vsem svetu imata MailPoet konkurenčno prednost:

 • Vse v WordPressu: Biltene lahko oblikujete in pošiljate, ne da bi vam bilo treba zapustiti WordPress nadzorno ploščo.
 • Minimalna krivulja učenja: MailPoet je zelo enostavno nastaviti – toliko, da lahko prvo e-poštno akcijo pošljete v 15 minutah.

Da bodo stvari preproste, bomo razpravljali le o značilnostih, ki so izključno povezane z e-poštnim trženjem. Postopek primerjave smo razdelili na več meritev in za vsako izbrali tudi zmagovalca.

Toda pri izbiri vtičnika za trženje e-pošte morate dodeliti večjo težo pomembnejšim meritvam. Na primer, če je enostavna uporaba za vas izrednega pomena, morate metriki “enostavne uporabe” dodeliti 50-60% teže, preostalo pa razdeliti med druge.

V redu, potem začnimo z meritvami, ali ne?

1. Trženje po e-pošti v WordPressu

Vrste kampanj za trženje e-pošte v MailPoetu

Vrste marketinških kampanj za e-pošto v MailPoetu

MailPoet je eden redkih vtičnikov za trženje e-pošte na trgu, ki omogoča načrtovanje, izdelavo in pošiljanje, ročnih in avtomatiziranih e-poštnih oglaševalskih akcij, neposredno z nadzorne plošče WordPress..

Za razliko od Mailchimpa MailPoet ne potrebuje registracije ali aktivacije računa. Preprosto namestite / konfigurirate vtičnik, oblikujete svoj e-poštni naslov in hitite pošiljanje. Vaše glasilo bo na poti k vašim naročnikom.

Preprosto povedano, z MailPoetom lahko zaženete svoje celoto e-poštni trženjski šov, ne da bi vam bilo treba zapustiti svojo WordPress nadzorno ploščo. Čeprav MailChimp morda ponuja dodatne funkcije (za tiste, ki so pripravljeni vlagati v njih), je MailPoet s to metriko zmagovalec.

Zmagovalec: MailPoet

2. Krivulja učenja

Možnosti konfiguracije Mailchimp-a za WordPress

Možnosti konfiguracije Mailchimp in WordPress

Moram priznati – Mailchimp ima nekoliko krivulje učenja, ko gre za pošiljanje novic. Ne razumite me narobe – ima sijajen uporabniški vmesnik in tono odličnih lastnosti. Preden pa lahko celo pošljete glasilo v Mailchimp, morate narediti celo vrsto konfiguracije (čeprav enkratno) – na primer preverjanje domene, povezavo ključa API-ja z vtičnikom Mailchimp WordPress in še nekaj drugih korakov ( če je zahtevano).

Čeprav bi ta postopek lahko bil navdušujoč pri trženju profesionalcev, bi bil za ljudi, ki iščejo, lahko malce zastrašujoč preprosta email rešitev. In tu uspeva MailPoet.

Postopek MailPoetovega nastavitve je tako preprost kot namestitev vtičnika WordPress. Morate samo izbrati partnerja za dostavo e-pošte (več o tem pozneje) in že boste radi. Takoj po tem lahko začnete oblikovati kampanje! Nobenega vmesnika ni treba seznanjati. Izdelovalec oglaševalskih akcij je intuitiven in preprost (zahvaljujoč funkciji povleci in spusti).

Poleg tega, ko gre za nekoliko zapletene kampanje – na primer avtomatizirana e-poštna sporočila, boste videli, da je ustvarjanje takšnih kampanj v MailPoetu veliko lažje!

Zmagovalec: MailPoet

3. Poročanje: Statistika e-pošte in Analytics

ilustracija nadzorne plošče za poročanje poštnih pošiljk

Ilustracija nadzorne plošče Mailchimp Reporting

MailPoet v svoji brezplačni različici ponuja osnovne statistike e-poštnih sporočil, kot sta odprta in stopnja klikov. Za napredna poročila o dobavi in ​​podrobne stopnje odprtosti / klikov potrebujete plačljivo različico vtičnika. Zabavno dejstvo: MailPoet ponuja a Premium za brezplačen načrt če imate 1.000 naročnikov ali manj. (Več o tem kasneje).

Vendar pa je analitika Mailchimpa na povsem drugi ravni. Brezplačna različica vam nudi napredne vpoglede o dobavi, stopnje odprtih klikov, primerjavo povprečja industrije, zgornjih povezav, najboljših lokacij in še veliko več. Ni treba posebej poudarjati, da Mailchimp to metriko osvoji z luno!

Zmagovalec: Mailchimp

4. E-poštne akcije: E-poštna sporočila z obvestili

MailPoet Builder e-pošte

Builder e-pošte MailPoet

Tako Mailchimp kot MailPoet imata odlične gradnike e-pošte, ki jih lahko povlečete in spustite. MailPoet ponuja več kot 50 vnaprej pripravljenih e-poštnih predlog v brezplačni različici, medtem ko je večina Mailchimpovih predlog na voljo v plačljivem načrtu.

Mailchimpov e-poštni proizvajalec ponuja nekaj izvrstnih izboljšav, kot je možnost vstavljanja GIF-ov, objav v Instagramu in še več. (Sestavljalca e-pošte so preimenovali v »Vsebinski studio«).

Poleg e-novic lahko v Mailchimp-u nastavite tudi kampanje za kapljanje e-poštnih sporočil v MailPoetu.

Doslej je povezava med dvema ponudnikoma e-storitev (ESP). Vendar, ko gre za objava e-poštnih sporočil, MailPoet trka nad Mailchimp. Naj pojasnim, zakaj.

Vendar ko gre za to objava e-poštnih sporočil, MailPoet trka nad Mailchimp.

Mailchimp pošilja e-poštna obvestila o objavi z razčlenjevanjem RSS vira vašega spletnega mesta WordPress. WordPress privzeto pošlje celotno vsebino objave v vir RSS. (Izberete lahko tudi, da pošljete samo povzetek objave namesto celotne vsebine).

Ta omejitev preprečuje Mailchimpu, da resnično prilagodi e-poštna sporočila o objavi. V RSS vir lahko zbira samo posamezne objave (t.i. vnosov) in jih umešča v e-pošto.

Po drugi strani pa močna integracija MailPoeta z WordPressom omogoča, da informacije o objavi potegne neposredno iz baze podatkov WordPress. To omogoča MailPoetu, da ponudi veliko možnosti prilagajanja Samodejna najnovejša vsebina modul (najdemo ga v ustvarjalcu e-pošte). Te možnosti vključujejo naslov objave, odlomek, vsebino celotne objave, informacije o avtorju, predstavljeno sliko, kategorijo / oznake in še več.

Kot rezultat tega lahko s MailPoetom ustvarite veliko več prilagojenih e-poštnih sporočil o objavah v primerjavi s Mailchimp.

Možnosti prilagajanja v programu MailPoet's Builder za e-pošto

Možnosti prilagoditve v modulu »Samodejna najnovejša vsebina« graditelja e-pošte MailPoet

Še več, ustvarjanje e-poštnih sporočil o pošti v MailPoetu je precej preprost in traja manj kot 15 minut. Vendar pa bi pri Mailchimpu celo malo prilagoditve potrebovali razumevanje in uporabo RSS spoji oznake, kar bi bilo nemalokrat preveč zapleteno.

Zmagovalec: Tie (novice in kapniške kampanje), MailPoet (objava e-poštnih sporočil).

5. Možnosti dostave po e-pošti

Možnosti dostave e-pošte v MailPoetu

Možnosti dostave e-pošte v MailPoetu

MailPoet ponuja tri različne možnosti dostave e-pošte:

 1. Dostava e-pošte prek vašega spletnega gostitelja: Čeprav ta metoda učinkovito znižuje stroške trženja e-pošte na nič, ga ne priporočam, saj ima nizke stopnje dostave e-pošte. Poleg tega, če presežete gostitelja Omejitev pošiljanja e-pošte, ste dovzetni za obvestila o prekomerni uporabi virov in morda celo zaustavitev ali ukinitev računa.
 2. Dostava e-pošte prek storitev tretjih oseb: MailPoet podpira storitve pošiljanja e-pošte tretjih oseb, kot sta Amazon SES ali Sendgrid za pošiljanje e-poštnih sporočil.
 3. Dostava e-pošte prek storitve pošiljanja e-pošte MailPoet: MailPoet ponuja tudi svoje zelo lastna storitev pošiljanja e-pošte ki je optimiziran za dostavo po e-pošti in lahko pošlje več kot 50.000 e-poštnih sporočil na uro. V tej storitvi lahko uživate v brezplačnem načrtu pošiljanja neomejenih e-poštnih sporočil, do 1.000 naročnikov.

Mailchimp ponuja stopnje dobavljivosti e-poštnih sporočil najvišjega cenovnega razreda, saj se e-poštna sporočila pošiljajo prek svoje vodilne omrežne infrastrukture.

6. Brezplačno predstavitev načrta: Naročniki in omejitve e-pošte

Brezplačni program MailPoet Forever za do 1000 naročnikov

Forever brezplačni načrt MailPoet za do 1.000 naročnikov

Mailchimp ponuja brezplačen načrt, ki ima največ 2000 naročnikov, največja zmogljivost pošiljanja e-pošte pa znaša 12.000 e-poštnih sporočil na mesec.

MailPoet ponuja svojo premijsko različico za do 1000 naročnikov. To pomeni, da lahko uživate v vseh vrhunskih funkcijah, ki jih ponuja MailPoet – na primer odstranitvi blagovne znamke MailPoet, napredni analitiki in e-poštnih sporočilih WooCommerce – vse brezplačno!

V tem razdelku sta dva načina:

 1. Ponudbe MailPoet neomejeno število e-poštnih sporočil / mesec do 1.000 naročnikov; ker Mailchimp to omejuje na 12.000 e-poštnih sporočil na mesec za do 2.000 naročnikov.
 2. Drugič, MailPoet je verjetno edini vtičnik na trgu, ki vam v svojem brezplačnem načrtu zagotavlja vse premijske funkcije, omejene na 1.000 naročnikov.

Zmagovalec: MailPoet ali MailChimp (odvisno od zahteve uporabnika)

7. Primerjava plačanih načrtov

Možnosti premium načrta Mailchimp 2019

Premium-načrti Mailchimpa – 2019

Mailchimp ponuja a naročniško in model določanja cen. Naročniški načrti ponujajo različne stopnje funkcij, ki se začnejo pri:

 • 9,99 USD / mesec za 500 naročnikov (Essentials načrt)
 • 14,99 USD / mesec za 500 naročnikov (standardni načrt) in
 • Vse do 299 dolarjev na mesec za 10.000 naročnikov (Premium načrt)

MailPoet ponuja dva premijski načrti:

 1. Prvi je dodatek za 149 USD na leto, ki ponuja vse funkcije vrhunskih novic, brez storitve pošiljanja e-pošte. To je super za ljudi z velikim številom naročnikov e-pošte, ki želijo optimizirati svoje stroške trženja e-pošte.
 2. Drugi načrt vključuje premijske funkcije, plus Storitev pošiljanja e-pošte MailPoet. Začne se pri 1550 USD / mesec za 1.250 naročnikov. Ne pozabite, da je prvih 1000 naročnikov popolnoma brezplačno (vključno z vsemi premium funkcijami!) Po 1.000 naročnikov je cena enaka Mailchimpovemu načrtu Essentials.

A / B testiranje: Bistveno je poudariti, da MailPoet v nobenem načrtu ne ponuja testiranja A / B, v nasprotju s programom Essentials Mailchimp.

E-poštna sporočila za avtomatizacijo: MailPoet v svojem brezplačnem načrtu za 1000 naročnikov in vseh premijskih načrtih privzeto ponuja e-poštna sporočila za avtomatizacijo (kot so dobrodošla in kapitalske kampanje) Mailchimp ponuja e-poštna sporočila za avtomatizacijo v njihovih Standardni načrt, začenši od 14,99 USD / mesec za 500 naročnikov.

8. Integracija WooCommerce

Funkcije WooCommerce v programu MailPoet

Funkcije WooCommerce v programu MailPoet

Mailchimp podpira integracijo e-pošte z WooCommerce prek njihovega uradnega vtičnika – Mailchimp za WooCommerce. Toda tudi pri 500.000 aktivnih uporabnikih je vtičnik slabo ocenjen na 2.3 od 5 zvezdic. To kaže na težave z zanesljivostjo, kar je razvidno tudi na strani za podporo vtičnika – ki je napolnjena z negativnimi pregledi, napakami in prošnjami za podporo.

Govoril sem s Kimom (soustanoviteljem MailPoeta) in on mi je povedal, da ima približno četrtina uporabnikov MailPoeta nameščeno WooCommerce. Ti uporabniki od ekipe zahtevajo množico (zelo uporabnih) funkcij in to delajo, da bi jih dodali v MailPoet. Nekatere od teh funkcij so:

 • Avtomatizirano transakcijskih e-poštnih sporočil ob prijavi in ​​nakupu ter prvem nakupu.
 • Avtomatizirano e-poštna sporočila o priporočilih za izdelke na primer »Nakupljeno v tej kategoriji« in »Kupljeno v tem izdelku« ter opuščena e-poštna sporočila o vozičkih.
 • Segmentacija strank na podlagi preteklega nakupovalnega vedenja.
 • Seznam strank in prihodki po e-pošti.

Čeprav so to MailPoet obetavne funkcije, bo njen uspeh določen šele s sprejemom strank, ko bodo na voljo.

Zmagovalec: Po izdaji združljivosti WooCommerce Mailchimp (za zdaj) in MailPoet.

Zavijanje

Ta članek bi rad zaključil z razpravo o idealnem uporabniku za vsak vtičnik.

Mailchimp je namenjen ljudem, ki potrebujejo celostna marketinška platforma kar jim omogoča veliko več kot samo trženje po e-pošti. Takšne stvari, kot so družbeni mediji, plačani oglasi, preusmerjanje oglasov, upravljanje prihodkov itd. Če se v bližnji prihodnosti vidite, da uporabljate te trženjske kanale – in ne bi imeli proti plačilu nekoliko več, da bi bili vsi na centralizirani nadzorni plošči (Mailchimp); nato vsekakor izberite Mailchimp!

MailPoet je namenjen ljudem, ki želijo preprosta email rešitev da lahko delujejo znotraj nadzorne plošče WordPress. Če želite temeljito optimizirati svoje stroške trženja e-pošte in imeti vse pod eno streho, potem MailPoet je za vas!

Konec koncev je e-poštni marketing sredstvo za povečanje vašega podjetja. Izberite orodje, ki ustreza vašim zahtevam in vam pomaga skrčiti meritve.

Kateri ESP uporabljate? Veselim se vaših komentarjev in predlogov! Če potrebujete kakršno koli pomoč, prosimo, da pustite komentar ali me obvestite na Twitterju na @souravify. Na zdravje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me