Matomo Analytics: Brezplačna samoplačnična WordPress Analytics

Matomo Analytics: Brezplačna samoplačnična WordPress Analytics

Promet je življenjska doba uspešnega spletnega mesta. Brez prometa imate spletno mesto, ki ni dobro, ne glede na to, kako dobra je vaša ponudba ali izdelek. In to ni le vsak promet, ampak prava vrsta prometa. Z drugimi besedami, potrebujete ciljni promet za rast vašega spletnega mesta in posledično poslovanje.

Če pa želite usmeriti promet, morate razumeti svoje uporabnike. Če želite razumeti svoje uporabnike, potrebujete rešitev za analitiko. Običajno trčimo predvsem v Google Analytics, ker – množična miselnost.

Toda, ali je Google Analytics najboljša analitična platforma tam? Ni nujno, še posebej, ker gre za storitev tretjih oseb, nad katero nimate nadzora. Poleg tega je za začetnike in profesionalce to težko konfigurirati. In pred kratkim so začeli skrivati ​​nekatere ključne besede.

Vnesite Matomo Analytics in stvari začnejo iskati uporabnike WordPressa po vsem svetu. Matomo Analytics je brezplačni analitični vtičnik, ki ga namestite na samostojno spletno mesto WordPress.

To pomeni, da imate v lasti vse podatke analitike in nihče ne bo skrival ključnih besed pred vami. Nastavitev celotne stvari je nadpovprečno udobna; tekli boste v nekaj minutah.

Za uporabnika energije vam Matomo Analytics ponuja široko paleto vrhunskih dodatkov, da boste lažje razumeli svoje potrošnike. Zdaj se vam ni treba zanašati na storitve analitike drugih proizvajalcev, npr. Google Analytics, če želite razumeti svoje spletne obiskovalce.

V današnjem pregledu Matomo Analytics počnemo običajne stvari, ki jih počnemo pri vseh drugih pregledih. Pokrivamo tisto, s čim sodelujemo (Matomo Analytics), funkcije (obstaja tona) in na koncu namestimo vtičnik (ponavadi je zabaven del). Upam, da se boste imeli lepo.

Kaj je Matomo Analytics?

vtičnik matomo wordpress analytics

Matomo Analytics je brezplačen vtičnik WordPress, ki vam pomaga hitro slediti prometu na vašem spletnem mestu. Kot trdijo razvijalci, je Matomo Analytics “… številka 1, ki se uporablja v storitvi Google Analytics, ki ponuja širok spekter funkcij, varnosti in ščiti zasebnost vaših uporabnikov.”

To je briljantna rešitev za analitiko WordPress, ki vam omogoča popoln nadzor nad analitičnimi podatki. “Z gostovanjem spletne analitike na svojih strežnikih ni nobenih tretjih oseb, ki bi prevzele lastništvo, ne prodajajo podatkov in nihče ne bi hotel iskati.”

To je super, kajne?

To še ni vse, Matomo Analytics je enostavno konfigurirati (za razliko od Google Analytics) in ima odličen nabor funkcij. Z uporabniškim vmesnikom, ki prihrani čas, boste bolje razumeli svoje obiskovalce in se naučili, kako izboljšati spletno mesto v nobenem trenutku.

Glavni vtičnik je brezplačen za prenos in uporabo, vendar vam razvijalci ponujajo vrsto vrhunskih dodatkov, ki razširjajo že tako močan analitični vtičnik. Matomo Analytics je primerna analitična platforma za vse vrste WordPress spletnih strani, od e-trgovine do osebnih blogov in poslovnih spletnih mest do socialnih omrežij, med drugim.

Zdaj, ko veste, s čim sodelujemo, naj vam predstavimo nekatere funkcije, ki jih ponuja Matomo Analytics.

Funkcije Matomo Analytics

funkcije matomo analitike

Matomo Analytics je napolnjen z vsemi funkcijami, ki jih potrebujete za sledenje prometa, razumevanje potreb svojih strank in ustrezno izboljšanje vašega spletnega mesta. Več kot milijon spletnih mest se za spremljanje prometa zanaša na platformo Matomo Analytics, kar pomeni, da ste v varnih rokah.

Ko namestite Matomo Analytics, pričakujte funkcije, kot so:

 • Analiza e-trgovine – Nakup kupcev lahko preprosto razumete, tako da lahko učinkovito povečate prodajo in prihodke. Hitro lahko poveš o priljubljenih lokacijah, kanalih, ki najbolje delujejo, napravah, ki jih uporabljajo uporabniki, kako so angažirane stranke in še veliko več. Preprosto si oglejte skupni prihodek, število naročil, stopnjo konverzije, ključne besede oglaševalske akcije, zapuščene vozičke in še veliko več.
 • Spremljanje oglaševalske akcije – Enostavno sledite rezultatom oglaševalskih akcij, saj lahko hitro ustvarite sledljive URL-je zahvaljujoč orodju Matomo Analytics URL Builder. URL-ji vsebujejo parametre, ki so uporabni za e-trgovino in pretvorbe ciljev. Zdaj lahko takoj ugotovite, kateri način pridobitve vam prinaša največ prometa. Ali je to Google AdWords? Facebook? Trženje po e-pošti? Matomo Analytics ima odgovore.
 • Profil obiskovalcev – Matomo Analytics vam ponuja zavihek Obiskovalci, ki vam nudi veliko informacij o vaših obiskovalcih. Lahko določite svojo ciljno publiko in območja z visokim uspehom za vaše podjetje, kjer lahko kar najbolj povečate konverzijo svojih strank. Matomo Analytics vam omogoča ogled življenjskega potovanja vsakega obiskovalca. Prav tako si lahko ogledate dejanja, ki jih uporabniki zaključijo na svojem spletnem mestu.
 • Upravitelj oznak – Vtičnik ima močan upravitelj oznak, ki omogoča razmestitev različnih kod za sledenje z relativno lahkoto. Zahvaljujoč centralizirani platformi Matomo lahko oznake dodate brez dodajanja kode neposredno na svoje spletno mesto.

Še več …

 • Intuitivna armaturna plošča – Uporaba Matomo Analytics je lahka, zahvaljujoč intuitivnim nadzornim ploščam, ki vam na prvi pogled ponujajo veliko informacij. Hitro lahko najdete poglobljen vpogled v to, kako uporabniki sodelujejo z vašim podjetjem.
 • Segmentacija – Matomo Analytics vam neverjetno enostavno razdeli veliko občinstvo v manjše skupine za lasersko ostro ciljanje.
 • Poročila o prometu v realnem času – Matomo Analytics vam v realnem času pokaže, kdo je na vašem spletnem mestu. Funkcija je izjemno koristna, če imate časovno občutljive ponudbe in morate slediti svojemu prometu v realnem času. Če uvajate nov izdelek ali funkcijo, lahko hitro poveste, kako uporabniki prejemajo novice.
 • Obsežna poročila o geolokaciji – S podrobnimi poročili, ki so priložena zemljevidom, lahko hitro določite, kje so vaši obiskovalci. Priljubljene celine, države, mesta, regije, jezik brskalnika in internetni ponudniki si lahko ogledate z enim klikom.

Druge funkcije vključujejo:

 • Uvoz / izvoz funkcij – Matomo Analytics vam ponuja možnost uvoza poročil v storitvi Google Analytics. Nadalje lahko svoja poročila Matomo Analytics izvozite z enim klikom.
 • Poročajte o primerjavah
 • Podpora za WP REST API in druge API-je
 • Preprosto vključite določene vloge uporabnikov, obiskovalce in strani, ki jih spremljate
 • Kolegom omogočite dostop do vaših poročil
 • Podpora za WP Multisite

Plačane funkcije:

 • Toplotne slike in posnetki sej
 • Oblika analitika
 • Medijska analitika
 • Tokovi
 • SEO funkcije
 • Poročanje po meri
 • Kohorte
 • Uporabniški tok

Zgoraj je le majhen vzorec funkcij, Matomo Analytics pa ponuja na stotine drugih funkcij, za celotno objavo bloga bi potrebovali vse.

Ker nam funkcije ne bodo več na voljo, nam namestimo Matomo Analytics.

Kako namestiti Matomo Analytics v WordPress

Namestitev in konfiguriranje Matomo Analytics je tako enostavno kot A, B, C. Je lažje kot konfigurirati Google Analytics. Pred vsem pa ima Matomo Analytics nekaj minimalnih sistemskih zahtev za nemoteno delovanje:

 • Omejitev pomnilnika PHP = 128Mb, priporočljivo 256Mb
 • PHP 7.2 in višje
 • Če imate spletno mesto z veliko prometa ali imate veliko spletnih mest z WordPress multisite, priporočajo razvijalci Matomo na predprostoru ali Matomo Cloud in WP-Matomo vtičnik namesto tega

To je nenavadno, nam namestimo Matomo Analytics. Brezplačen vtičnik je na voljo na WordPress.org, tako da veste, da bo to enostavno.

Pomaknite se na Vtičniki> Dodaj novo:

kako namestiti nov vtičnik wordpress

Nato v iskalno polje za ključne besede vnesite »Matomo Analytics« in ko najdete vtičnik, pritisnite na Namestiti zdaj gumb, kot je prikazano spodaj.

namestitev vtičnika matomo analytics

Po tem aktivirajte vtičnik:

aktivacija vtičnika za matomo analitiko

Če omogočite vtičnik, dodate element Matomo Analytics na nadzorno ploščo skrbnika WordPress. Nato pojdite na Matomo Analytics> Začnite, kot poudarimo v nadaljevanju.

vtičnik matomo analytics

Na Začeti zaslon, dobiš veliko informacij. Nato kliknite na Omogočite sledenje zdaj gumb, kot je prikazano spodaj.

matomo analitika

Kot je prikazano na zgornji strani, lahko dodate [matomo_opt_out] kratek kode do strani z vašim pravilnikom o zasebnosti, tako da lahko uporabniki izključijo sledenje.

Razen tega lahko izberete, da ne bo nikoli prikazal Začeti strani in več o Matomo Analytics. Na isti strani lahko enostavno najdete pomoč prek navodila za uporabo, forumi, različne premije podporni načrti in več.

Gremo naprej.

Po kliku na Omogočite sledenje zdaj gumb, Matomo Analytics je pripravljen na uporabo. Zdaj pa bomo zajeli nekaj razpoložljivih možnosti.

Šel sem naprej in z robotom poslal nekaj simuliranega prometa na svoje testno mesto, samo da preverim, ali vtičnik deluje kot oglaševan, in uganite, kaj? Deluje! Zapisal je tako botov promet kot moje primere, ko sem pristopil do vzorčnega mesta. Tu je posnetek zaslona:

matomo analitika

Za dostop do zgornje strani pojdite na Matomo Analytics> Poročanje, kot je prikazano spodaj.

matomo analitično poročanje

Za dostop do upravitelja oznak Matomo Analytics (tako da lahko dodate sledilne kode drugih proizvajalcev) pojdite na Mamoto Analytics> Upravitelj oznak, kot poudarimo v nadaljevanju.

vodja oznak matomo analytics

S tem vas vodi na naslednjo stran:

vodja oznak matomo analytics

Na zgornji strani lahko ustvarite oznako, kot smo to storili v prejšnjem članku. Postopek ostaja enak.

Za dostop do nastavitev Matomo Analytics pojdite na Matomo Analytics> Nastavitve, kot smo podrobneje opisali spodaj.

nastavitve matomo analitike

Brezplačni in premium dodatki Matomo Analytics

Matomo Marketplace vam omogoča, da namestite tono brezplačnih in vrhunskih dodatkov, tako da lahko Matomo prevzamete na naslednjo raven:

tržnica matomo analitike

Če želite namestiti dodatke Matomo znotraj svojega WordPress administratorja, morate najprej namestiti vtičnik Matomo Marketplace for WordPress.

Kako? Pomaknite se na Matomo Analytics> Marketplace, in kliknite gumb Prenesi Matomo Marketplace za WordPress, kot je prikazano spodaj.

matomo tržnica za wordpress

Vtičnik Matomo Marketplace shranite v računalnik.

Nato pojdite na Vtičniki> Dodaj novo:

kako namestiti nov vtičnik wordpress

Nato kliknite Vtičnik za nalaganje, izberite vtičnik Matomo Marketplace, ki ste ga prenesli, in pritisnite gumb Namestite zdaj:

nameščanje tržnice matomo

Po tem kliknite, da aktivirate Matomo Marketplace. Ko je vtičnik Matomo Marketplace za WordPress aktiven, ste pripravljeni na zabavo. Začnimo z brezplačnimi vtičniki.

Namestitev brezplačnih dodatkov Matomo Analytics

Namestitev brezplačnih dodatkov Matomo Analytics je preprosta. Pomaknite se na Matomo Analytics> Marketplace in kliknite zavihek Namestitev vtičnikov:

namestitev brezplačnih dodatkov za matomo

Preprosto pritisnite gumb Namestitev poleg ustreznega vtičnika (glejte sliko zgoraj). Matomo Analytics v času pisanja ponuja skupno 66 brezplačnih dodatkov.

Nameščanje dodatkov Matomo Analytics Premium

Če želite namestiti premium dodatke, morate najprej aktivirati licenco Matomo Analytics. Najprej se prijavite v svoj Račun Matomo Analytics, in kliknite Prenosi:

matomo analitični račun

Pomaknite se na dno zaslona in izberite Kliknite, če želite pokazati svojo licenco povezava:

licenca matomo analitika

Ne pozabite kopirati licenčnega ključa, saj ga potrebujemo za naslednji del.

Vrnite se na nadzorno ploščo skrbnika WordPress. Pomaknite se na Matomo Analytics> Marketplace, in kliknite na Naročnine zavihek. Po tem prilepite licenco in kliknite Shrani licenčni ključ gumb:

aktiviranje licence matomo

Po uspešnem aktiviranju licence vas Matomo Analytics preusmeri na zavihek Namestite vtičnike, kjer boste našli tako brezplačne kot premium dodatke.

Nato preprosto pritisnite povezavo Namestitev pod premijskim dodatkom, ki ga želite namestiti. Na tej seji Matomo ponuja devet vrhunskih dodatkov.

Šel sem naprej in preizkusil premium dodatke. Spodaj poiščite kratke opise, kaj počne vsak premium dodatek.

Kohorte

Vedno si želite, da se obiskovalci vrnejo na vaše spletno mesto za več vaših osupljivih vsebin in izdelkov. Še pomembneje pa je, da želite, da se vaši obiskovalci zadržujejo, ker dlje ko to počnejo, več vpliva na vas in več denarja.

Dodatek Matomo Analytics Cohorts vam pomaga spremljati prizadevanja za zadrževanje obiskovalcev skozi čas, tako da jih lahko sprožite in se vrnete po več. Omogoča vam, da vidite, kako se obnašajo vaši spletni obiskovalci ob datumu pridobitve in po njem. Z drugimi besedami, Cohorts vam pomaga:

 • Oglejte si, kako dolgo se novi obiskovalci zadržujejo, preden zapustijo vaše spletno mesto.
 • Oglejte si določena časovna obdobja, v katerih upadajo
 • Razumite, zakaj nekateri obiskovalci vašega estoreja ne kupujejo niti po večkratnem obisku
 • Določite uporabo aplikacije in
 • Na splošno spremljajte svoja prizadevanja za zadrževanje

Poročila po meri

poročila po meri

Imate poslovne potrebe in cilje, kar spremljate svoj promet. Začeli smo z besedami pravica promet je življenjska doba katerega koli spletnega mesta in za natančno določanje ciljne publike je pomembno, da dobite uvidne in meritve. S pravimi informacijami lahko odpravite trenje v postopku nakupa s fino nastavitvijo aplikacije ali spletnega mesta.

Zdaj je Matomo Analytics zanesljivo orodje, ki vam ponuja fantastičen nabor standardnih poročil. Kljub temu pa lahko, kot pri katerem koli drugem orodju, manjkate nekatere ključne informacije. V preteklosti ste se morali bodisi odpovedati informacijam ali ustvariti preglednice ročno, kar je zamudno in nagnjeno k napakam.

Ampak Matomo vse to spreminja s Custom Reports, vrhunskim dodatkom, ki omogoča, da iz svojega prometa izvlečete toliko informacij, kolikor želite. Na voljo imate več kot 200 različnih meritev, če želite natančno dobiti vpogled. Da, 200, poleg tega lahko svoja poročila obširno prilagodite z vizualizacijami in filtri.

Obrazec Analytics

oblikovati analitiko

Stavim svoj denar, da imate vsaj en obrazec nekje na vašem spletnem mestu ali spletni aplikaciji. Obrazci lahko segajo od obrazcev za komentarje, naročilnice, naročnine na e-novice, obrazcev za stike, strani za najem itd. In zakaj so oblike spet pomembne? Da, tako je, ključna je točka stika z vašimi obiskovalci in potencialnimi strankami.

Ali ne bi želeli imeti boljše slike o tem, kako stranke in bralci komunicirajo z vašimi obrazci? Pomislite, kaj lahko dosežete z vsemi temi podatki. Vedeli boste, kakšne so bolečinske točke vaše stranke in kako vplivajo na vaše spletne obrazce. Spremljate lahko celo pretvorbe obrazcev in naredite veliko več. Vse zahvaljujoč Forms Analytics.

Tokovi

lijaka

Povejte, da želite, da bodo potencialni prišli na svojo domačo stran, kliknite gumb »Pišite nam«, izpolnite kontaktni obrazec in pritisnite gumb za pošiljanje. Po tem boste morda želeli potencial preusmeriti na stran z zahvalo, blog ali karkoli drugega. Vsako dejanje, ki ga bodoči potencialni kontaktirali, je del toka.

Če želite poslovati z vami, morate obiskovalci slediti vnaprej določeni poti na vašem spletnem mestu ali v aplikaciji. Vaša naloga je, da obiskovalce usmerite od mesta vstopa do cilja. Če želite kar najbolje izkoristiti to pot, morate v celoti razumeti, kako se obiskovalci premikajo po vašem lijaku.

Tu je odličen videoposnetek Matomo, ki podrobno določa, kako deluje tok:

Uživajte ��

Toplotna karta in snemanje seje

Matomo Analytics je darilo, ki ga nikoli ne nehamo dajati. S premijskim dodatkom Heatmap & Session Recording lahko “… resnično razumete svoje obiskovalce, tako da vidite, kje kliknejo, lebdijo in se pomaknejo.” Kot sledenje očem, vendar cenejše in enostavnejše za namestitev.

Vročinski zemljevidi vam prikazujejo, kje so spletni obiskovalci kliknili, kako daleč so se pomikali in kam premaknili miško. Vsi ti podatki pomagajo vedeti, ali je vaša vsebina privlačna, in določiti, kam so uporabniki pozorni.

Na drugi strani posnetki seje omogočajo snemanje drsenja, premikanja miške, klikov, interakcij obrazcev itd. Kasneje znova predvajate video, da vidite, kaj obiskovalci počnejo na vašem spletnem mestu. Kako lepo?

Media Analytics

analitika matomo medijev

Uporaba videoposnetkov se je močno povečala, saj je več prodajalcev, ki želijo povečati promet, poglede strani, konverzije in na koncu prodajo. Enako velja za zvoke, kot so podcasti, zvočne knjige in podobno. In multimedije ne gre nikamor.

A veste, kako vaša publika gleda vaše videoposnetke? Kako poslušajo zvok? Ali lahko jasno vzpostavite povezavo med uporabo medijev in drugimi meritvami prometa? Kdo gleda vaše videoposnetke? Kako dolgo? To je le nekaj vprašanj, na katera vam lahko pomaga dodatek Media Analytics.

Dodeljevanje večkanalnih konverzij

večkanalno pripisovanje

Za spletno mesto ali aplikacijo lahko promet prihaja iz različnih virov. Morda pripeljete promet prek Google Ads, Facebook Ads, organskega iskanja in socialnih napotkov. Kako veste, kateri vir prometa prinaša največ rezultatov glede na konverzije, med drugimi meritvami?

Ključno je, da veste, kam usmeriti svoj tržni proračun. Če vam organsko iskanje prinese kvaliteten promet, je bolje, da vire preusmerite na delovanje, recimo SEO. Zdaj se vam ni treba spraševati, kateri vir prometa se najbolje pretvori. Na voljo vam je Matomovo večkanalno dodeljevanje konverzij.

Učinkovitost ključnih besed

uspešnost ključnih besed v iskalniku

Ključna beseda – sveti gral prometa iskalnikov. Kaj ne bi storili, da bi med drugim položili vse ključne besede, ki jih vaše stranke uporabljajo v Googlu in Bingu? Če poznate svoje ključne besede, lahko ustvarite visoko usmerjeno in ustrezno vsebino in ponudbe, ki delujejo kot čarobno. To je bilo storjeno že večkrat in to lahko storite tudi vi.

Dodatek za uspešnost ključnih besed v iskalnem omrežju prikazuje vse ključne besede, ki jih uporabljajo potencialni uporabniki. Ogledate si lahko priljubljene iskalnike, besedilne, kombinirane, slikovne in video ključne besede. Dodatek vam omogoča, da na enem mestu vidite potrebe ciljne publike.

Uporabniki se pretakajo

uporabniki matomo analitike tečejo

In nenazadnje, imamo dodatek za uporabnike Flow Flow. Dodatek je vizualna predstavitev poti, ki jih uporabniki vodijo skozi vaše spletno mesto ali aplikacijo. Uporabniški tok vam omogoča hitro določanje potreb uporabnikov, saj lahko vidite, kako uporabniki krmarijo po vašem spletnem mestu.

Na prvi pogled vidite, kje uporabniki izstopajo in druge dejavnike, ki bi lahko škodili vašim stopnjam konverzije. Poročila, ki jih pridobite od Uporabnikovega pretoka, vam bodo lahko v veliko pomoč pri optimizaciji spletnega mesta, aplikacije ali izdelka. Dodatek vam omogoča, da natančno preučite promet, ki je šel skozi določeno stran.

In to je to. Kaj zdaj?

V meniju Matomo Analytics imate strani Diagnostika in Vizitka, ki ju ne smemo zajemati. Vtičnik Matomo Analytics je enostavno konfigurirati in uporabljati.

Namestitev Matomo Analytics na spletnih mestih WordPress je izredno enostavna (in ne vključuje urejanja datotek s temami), če že omenimo, da se vtičnik sam integrira z več kot 100 vašimi najljubšimi orodji.

Imam občutek, da ne boste zamudili Google Analytics, ker Matomo Analytics ponuja več funkcij in bolj racionaliziran način dostopa do podatkov o prometu, ki jih tudi morate hraniti.


Kako sledite prometu na svojem spletnem mestu WordPress? Kaj imate povedati o vtičniku Matomo Analytics WordPress? Ste ga že uporabljali? Smo kaj pustili ven? Če zdaj nameščate in preizkušate vtičnik, kakšni so vaši pogledi?

Sporočite nam v komentarjih.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me