Pregled okvira Genesis za WordPress

Če ste začinjeni uporabnik WordPress-a, ste verjetno slišali za Genesis, neverjeten in močan tematski okvir, ki so ga ljudje v StudioPressu (Copyblogger Media). Ta pregled bo natančno razložil, kaj je Genesis in lastnosti, zaradi katerih je WordPress tako fantastična tema. Če še niste slišali za Genesis, vam bo ta pregled pomagal, da boste hitro pospešili. Potopimo se noter!

Okvir geneze

Na najbolj osnovni ravni je Genesis a tematski okvir za WordPress. To pomeni, da gre za obstoječo temo, ki je zasnovana tako, da pospeši razvojni postopek katerega koli spletnega mesta, ki temelji na njem. Vsako temo bi lahko šteli za okvir, toda tisto, kar Genesis naredi pravi okvir, je fleksibilnost, ki jo zagotavlja s sistemom kavljev (glej spodaj).

Genesis fleksibilnost

geneza-okvirni pregled

Genesis je daleč ena najbolj prilagodljivih tem za WordPress in to je veliko prodajno mesto. Če uporabljate sistem kavljev WordPress in ustvarjate funkcije PHP (tudi osnovne), boste videli, kako fleksibilen je Genesis v resnici. Uporabniki so pri večini tem omejeni na prilagajanje svojega spletnega mesta prek plošč z možnostmi teme in področij pripomočkov. Genesis pa ponuja popoln sistem kljukic, ki vam omogoča, da vstavite poljubno vsebino na praktično katero koli lokacijo na vašem spletnem mestu. Na primer, recimo, da želim vstaviti blok oglasov Adsense po polje za pošto in avtor, vendar pred nogo. Genesis ima kljuko imenovano genesis_before_footer to me bo pripeljalo na točen kraj in dodal svojo kodo. Lahko se celo navdušim in uporabim nekatere pogoje, če želim, da se oglasi prikazujejo samo na določenem območju mojega spletnega mesta (tj. Samo v objavah na spletnem dnevniku). To je le en primer, kako prilagodite Genesis s kodo in ne z možnostmi. Z nekaj preproste kode se vaš nadzor nad vašo spletno stranjo eksponencialno poveča.

genesis-kavelj-vizualni vodnik

VIRI: V tej objavi je preveč kljuk, ki bi jih lahko razpravljali, vendar tukaj je super vizualni vodnik za različne trke Genesis. Vsekakor preučite ta priročnik, če vas Genesis zanima, saj vam bo pomagal razumeti fleksibilnost Geneze.

Geneza je vitka in dobro kodirana

Če uporabljate temo, v kateri je polna plošča z možnostmi, bo vaša tema zabrisana. Razvijalci te teme lahko dobro naredijo zmanjšanje tega utripa, vendar ga bo vedno ostalo. Če tema vsebuje na desetine možnosti za prilagajanje stvari, kot so barve, pisave itd., Tema ne vsebuje samo več datotek, ampak so te možnosti shranjene v vaši bazi podatkov. To dodaja splošni utrip spletnega mesta WordPress. Genesis ni samo čisto kodiran, ima zelo malo privzetih možnosti teme. Ker se skoraj vsa prilagoditev opravi s kodo, resnično ni potrebe po številnih možnostih tem. Genesis ne vsebuje možnosti za stvari, kot so samodejne posodobitve, privzeta postavitev, drobtine, komentarji in povratne informacije ter nekaj drugih. Vključuje tudi vgrajene možnosti SEO, ki se samodejno onemogočijo, ko imate nameščen WordPress SEO by Yoast (samo še en način, kako Genesis deluje na zmanjšanje utripa). Te možnosti pa so precej osnovne in univerzalne, zato so privzeto vključene. Ponovno je treba vse prave prilagoditve opraviti s kodo ali vtičnikom.

Optimiziran iskalnik

Učinkovitost in optimizacija sta dve veliki prednosti uporabe Genesisa. Čista osnova kode izboljšuje delovanje vašega spletnega mesta, kar pomaga pri uvrstitvi iskalnikov (boljše hitrosti nalaganja strani = boljše uvrstitve pri iskanju). Prav tako je Genesis kodiran z uporabo trenutne oznake HTML5 in mikropodatkov Schema.org, s pomočjo katerih lahko iskalni stroji povedo, kakšna je vaša vsebina. To je odličen način za izboljšanje uvrstitve na vašem spletnem mestu, saj omogoča iskalnikom, kot je Google, da bolje določijo, kako pomembna je vaša vsebina za določeno iskanje. Genesis paket resnično vodi v smislu zmogljivosti in standardov optimizacije.

Otroške teme

V rubriko o prilagodljivosti bi lahko vključil otroške teme, vendar pa otroške teme Genesis zaslužijo svojo lastno omembo. Prvič, če ne veste, kaj je otroška tema WordPress, je to tema, ki podeduje funkcionalnost nadrejenega, vendar omogoča prilagoditve, ki jih ob posodobitvi staršev ne bo prepisalo. Če uporabljate komercialno temo WordPress, ki jo vzdržuje in posodablja razvijalec, morate uporabljati nadrejeno temo.

Genesis je zasnovan tako, da se lahko uporablja z otroškimi temami. Ko kupujete Genesis, prihaja z jedrnimi / nadrejenimi datotekami Genesis in z vzorčno nadrejeno temo, ki bi jo morali uporabiti, če še ne želite uporabljati drugega dizajna. Nikoli ne želite vdreti (spremeniti) jedrnih datotek Genesis! Vedno uporabite podrejeno temo za kakršne koli prilagoditve, tudi če je vaša edina prilagoditev preprosta vrstica HTML v vaši glavi.

teme-geneza-otrok

Če še niste, bi morali brskati po otroških temah, ki so na voljo v programu StudioPress. Imajo na desetine lepo oblikovanih otroških tem, ki so pripravljene iti ven. Lahko ga kupite z jedrom Genesis ali v drugem času. Če najprej kupite jedro Genesis, boste kupcu, ki se vrača, prejeli 25% popust pri prihodnjih nakupih (ta popust je dober tudi pri paketu all inclusive). Na voljo je tudi nekaj drugih otroških tem za Genesis, zato ne pozabite opraviti nekaj Googlovih iskanj!

Skupnost in podpora Genesis

Genesis je tako neverjeten, da sem moral predložiti samo eno vozovnico in ekipa za podporo StudioPress je bila takoj na njej. Odziv sem prejel v eni uri, naslednji dan pa je bila objavljena posodobitev, ki je rešila mojo težavo. Komaj kdaj bi potreboval podporo in jo hitro dobil, ko to storim, je v svoji knjigi vrhunski.

geneza-podpora-skupnost

Potem ko že nekaj mesecev sodelujemo z Genesisom, je ena najboljših stvari v njem skupnost uporabnikov Genesis. Ker Genesis poganja več kot 100.000 spletnih strani, je očitno veliko uporabnikov in veliko število strokovnjakov. Mnogi od teh strokovnjakov so dovolj super, da lahko svoje znanje delijo s skupnostjo prek vaj in izrezkov kode. Mnogi od njih so zelo dostopni tudi prek svojih blogov in računov v družabnih medijih in so po navadi pripravljeni pomagati, ko jih prosijo (vedno lepo prosite za pomoč in je nikoli ne pričakujte). Kot sem omenil v svojem postu o tem, zakaj uporabljam Genesis, sem v skupino Genesis vključil nekaj ljudi, ki jih je vredno spremljati, ker so zelo dobro poznani in koristni. Tu je seznam (zagotovo ne izčrpen):

Nazadnje, ne glede na to, ali že uporabljate Genesis ali se želite naučiti več, lahko postanete član skupine Genesis slack (brezplačne in nevezane s StudioPress). To je velik vir z več sto člani v celotni skupnosti Genesis. Prosto postavljajte vprašanja in delite svoje misli.

Genesis Review – Zavijanje

Upajmo, da zdaj veste več o okvirju Geneze in kako super je. Ko sem prvič začel z njo, naredim tako le, da jo preizkusim in lahko rečem, da sem jo uporabil. Lahko bi se brcnil, da ga ne poskusim prej! Zelo sem vesel, da sem ga začel uporabljati in je zdaj (in bo) moje glavno razvojno orodje za izdelavo spletnih strani z WordPressom. Če ste na ograji, vas močno spodbujam, da to vsaj poskusite. Za manj kot 60 dolarjev (vključno s podporo za vse življenje in posodobitvami) dobite ogromno vrednost ob majhnem finančnem tveganju. Preizkusite, eksperimentirajte, spoznajte in uživajte! Prosim, da mi zastavite kakršna koli vprašanja v komentarjih ali na mojem blogu EngageWP.com.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me