Pregled spletnega gostovanja SiteGround

Pregled spletnega gostovanja SiteGround

Že smo videli, kaj lahko storitve WordPress Managed Hosting naredijo ljudem, ki pri tem potrebujejo pomoč, bodisi zato, ker se morajo osredotočiti na svoje zasnove ali projekte ali ker nimajo ustreznega znanja o tej zadevi. Storitve WordPress Upravljanega gostovanja niso vse za vse. Nekaj ​​nas je, ki se želijo občasno spopasti s kodo ali preprosto optimizirati naša spletna mesta na način, ki v upravljanih storitvah ni mogoč. Za takšne uporabnike so splošne storitve gostovanja lahko dobra alternativa. Danes bom pregledal SiteGround, splošno storitev gostovanja, ki temelji na priljubljeni programski opremi cPanel.

Funkcije gostovanja SiteGround

SiteGround ponuja veliko možnosti za gostovanje vašega spletnega mesta WordPress ali katerega koli drugega spletnega mesta. Izbirate lahko med deljenimi, oblačnimi, namenskimi, prodajalci ali celo vrhunskimi podjetniškimi gostovanji – obstaja načrt za vsako veliko spletno mesto In seveda, vedno lahko izberete upravljan načrt WordPress.

Oglejte si načrte SiteGround

Ponujajo tudi možnosti, ki jih najdete v drugih upravljanih storitvah WordPress gostovanja. Lepota SiteGround je v tem, da se lahko odločite za pomoč ali naredite vse sami.

Ko se odločite za svoj profil, lahko nadaljujete z delom na glavni nadzorni plošči. V tem članku bom vse naredil sam, saj je to ena od dobrih stvari o SiteGround, saj ne bodo omejili, kaj lahko naredite s svojimi datotekami in / ali s tem, kar naložite.

Nadzorna plošča računa

Na glavni nadzorni plošči boste lahko konfigurirali svojo primarno domeno, DNS računa in svoje poverilnice cPanel.

Za razliko od številnih storitev, SiteGround vam omogoča, da spremenite svojo primarno domeno tolikokrat, kot želite. To je velik plus, kot vam ni treba gosti določeno domeno. V bistvu ustvarite prazen račun, ki ga je mogoče uporabiti za kateri koli projekt, ki ga želite. Glavna nadzorna plošča skrbi za postopek dodelitve vaše domene cPanel.

Za ta pregled smo brez težav zamenjali preskusno domeno z wpexplorer.com na thetechieblog.com in račun je bil takoj spremenjen in dostopen preko cPanela..

Dodatne storitve gostovanja

SiteGround se tam ne bo ustavil, ponuja pa precej dodatnih storitev od Premium Support do Premium Backup Service in Wildcard certifikatov zahvaljujoč vključitvi Let’s Encrypt.

Ena od mnogih vrlin vseh teh dodatnih storitev, ki jih ponuja SiteGround, je vključitev namenskih IP-jev, ki jih je mogoče enostavno naročiti s te plošče, skupaj z vključitvijo plačljivih storitev Cloudflare. To vam bo omogočilo zelo zmogljivo izkušnjo gostovanja v centralnem upravljalnem sistemu. Vključitev v Cloudflare je lep dodaten bonus, ta kombinacija z namenskimi storitvami IP in varnostnih kopij je izredno dobra za stranke. Če menite, da je to preveč, vas bo SiteGround presenetil s še eno dodatno storitvijo in to s SG Scannerjem in nadzorom zlonamerne programske opreme. Ker gre za splošno storitev gostovanja, je dodajanje tega dodatnega preverjanja izredno koristno.

Šifriraj brezplačni SSL je tukaj

Dodajanje domene in namestitev certifikata je kos, saj SiteGround zdaj dovoljuje šifriranje brezplačnega SSL-ja.

Spreminjanje podatkovnega centra? Brez problema!

Mislite, da se bo SiteGround tam ustavil, vendar ne, nudijo vam celo možnost zamenjave Datacentri. Seveda obstaja cena za to dejanje, vendar vam bo omogočilo, da preprosto spremenite lokacijo svojega spletnega mesta na primernejši kraj, če ga potrebuje vaša stranka ali vaš projekt.

Plačljivi načrt CloudFlare vam omogoča požarni zid spletne aplikacije in napredne funkcije, vendar SiteGround omogoča uporabo brezplačnega CDN-ja za pospešitev WordPress-a.

Dober stari cPanel

SiteGround temelji na stari dobri programski opremi cPanel za obravnavo vseh glavnih nalog. Tudi ko je cPanel morda ni najhitrejši izkušnje lahko obstajajo, saj še vedno temelji na Apacheu, vendar ponuja priročen način za reševanje vseh vaših potreb po gostovanju.

Siteground izvaja temo po meri, ki ustreza slogu nadzorne plošče, tako da pokličete cPanel z notranje strani nadzorne plošče SiteGround.

Čeprav so vse glavne funkcije tam in se zdi cPanel posodobljen, bi lahko SiteGround uporabil nekaj prenove vmesnika in izkoristil nov slog cPanel, saj je trenutni že precej star. Kljub temu med analizo ni bilo odkritih nobenih težav z uspešnostjo in na svojem spletnem mestu sem lahko naredil skoraj vse, kar sem želel. Ročno ustvarjanje moje baze podatkov, uvoz vsebine, ustvarjanje računov FTP, rokovanje z e-pošto, z uporabo vgrajenega cPanel Explorerja in nalaganje datotek WordPress. To je vse mala malica ki ima na nadzorni plošči cPanel.

Uspešnost gostovanja spletnega mesta

SiteGround kot storitev Upravljanega WordPress-a je v povprečju dosegel precej dobro število izven mesta San Jose.

Če si ogledate dejanski prvi čas bajta, boste videli precej solidnih 300 ms povprečnega časa, kar je več kot dobro, če upoštevamo, da je to cpanel, ki temelji na Apacheu. Še bolj zanimivo je to SiteGround resnično uporablja NGINX kot proxy mehanizem za Apache, ki pojasnjuje več kot sprejemljiv rezultat.

Naredba testa v GTMetrixu je potrdila moja pričakovanja.

Ker je SiteGround storitev upravljanega WordPress gostovanja, ponujajo dinamični predpomnilnik, optimiziran za WordPress. Vendar ga mora uporabnik sam konfigurirati. Očitno je, da sta oceni Pagespeed in Yslow nizka, saj spletno mesto privzeto deluje precej brez mehanizma za predpomnjenje poleg povratnega proxy NGINX, ki ga izvaja SiteGround. Toda preverite polno naloženi čas, super je! SiteGround je v GTMetrixu uspel dobiti manj kot 2,5 sekunde, kar je zelo dobro, saj gre za splošno storitev gostovanja.

Zavijanje

SiteGround je zgradil storitev s številnimi dodatnimi funkcijami. Lepo je imeti cPanel kot nadomestni program in je velik dodatek za varnostno kopiranje, brezplačne SSL in Cloudflare funkcije. Toda SiteGround se ne ustavi na tem mestu, ponuja dodatno skeniranje zlonamerne programske opreme, podporo Premium in to stori s stopnjo zmogljivosti, ki je več kot dobra, da celo konkuriramo drugim uglednim storitvam, ki jih upravlja WordPress. Če želite dobro in cenovno ugodno storitev, ki nikakor ni omejujoča in ima dobro delovanje, jih je težko ne priporočiti. Z drugimi besedami, SiteGround kamnine.

Preberite več o SiteGround

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me