Ustvarjanje anket za WordPress z gravitacijskimi obrazci

Ponovno sem se vrnil na Gravity Forms! Če ste uporabnik vtičnika, boste vedeli, da je Rocket Genius, avtor Gravity Forms, objavil številne dodatke za razširitev vtičnika, poleg funkcionalnosti jedrnih oblik..

V preteklosti so bili dodatki takšni, kot ste pričakovali; integracija s Mailchimp, AWeber, Freshbooks – vse zasnovano tako, da lahko ob izpolnjenem obrazcu pošljete podatke tretji osebi. Uporabljam vse te in so trdne. Drugi dodatki so vključevali WordPress integracijo, ki obrazcu omogoča ustvarjanje uporabniškega računa WordPress ali zagotavljanje vizualnega orodja captcha.

Pred kratkim, ko so se hitro sprostile ankete, ankete in kvizi, se je pojavil občutek, da se nekaj spreminja; osnovna funkcionalnost Gravity Forms je dozorela in zdaj je čas, da pogledamo še druge funkcionalne priložnosti.

Ta mesec so na voljo nove informacije o “dodajanju v okvir”, ki je za vogalom, in še novejši dodatek, ki se združuje s podjetjem za spletne storitve Zapier. Resnično razburljivi časi, če ste gravitacijski, so nerdeči; in sem!

Seznanitev z gravitacijskimi obrazci – ankete

Torej, pojdimo v anketah in poglejmo, kaj lahko naredi. Kot večina drugih dodatkov Gravity Forms v dejansko ločenem vtičniku, ki ga morate namestiti. Ko to storite, je integracija zelo brezhibna.

V najpreprostejši obliki je vse, kar želite nastaviti, hitra anketa, da postavite eno vprašanje in zberete rezultate. Brez kakršne koli stiske vtičnik vloži in dobesedno odda približno v približno 60 sekundah – približno toliko časa traja ustvarjanje novega obrazca, tam postavite anketno vprašanje in nato preizkusite.

Poglejmo, kako to storiti

Gravity Forms: ustvarite nov obrazecZačnite z ustvarjanjem novega obrazca; vam bo nato predstavljen prazen obrazec, ki bo podlaga za prvo anketo.

V tem primeru si nastavimo, da postavimo preprosto vprašanje in uporabnikom damo nekaj možnosti, kako odgovoriti (da, preprosto je, vendar je v mnogih primerih to vse, kar je potrebno).

Ko je nameščen dodatek, je pod naslovom »Napredna polja« na voljo nova vrsta polja – glejte posnetek zaslona spodaj.

Teži oblike: Polje ankete

Klik na Ankete bo dodalo posebno polje v vaš novi obrazec. Ker gre le za anketo, je to edino področje, ki ga potrebujemo! (Rekel sem ti, da je hitro !!).

Polje je privzeto dodano z izbirnimi gumbi, ker to želimo, lahko samo dodamo vprašanje in možnosti, ki jih uporabnik lahko izbere v odgovoru.

Gravity Forms: Setup Field Setup

Kliknite Uredi na tem novem polju in vam ponuja možnost, da določite vprašanje in odgovore.

Gravity Forms: nastavite vprašanja za anketo

Ko končate tukaj, shranite obrazec. Zdaj moramo obrazec dodati na stran ali objavo na našem spletnem mestu WordPress. To storite na običajen način, na zaslonu urejevalnika WordPress izberite Dodaj obrazec in izberite novo ustvarjen obrazec za anketo.

Oblike gravitacije: vzorčna raziskava

Zdaj obiščite sprednji del svojega spletnega mesta in si oglejte.

Precej kul kaj? Si vztrajal? Prepričan sem, da sem obljubo ankete uspel izpolniti v 60 sekundah ali manj.

Kot bi pričakovali, ko uporabniku predstavite anketo, bi moral imeti rezultate. Opazili boste, da se povezava tam samodejno postavi.

Kliknite Oglejte si rezultate in to je točno tisto, kar dobite tudi s precej pikantno animacijo.

Gravity Forms: Rezultati ankete

(Očitno je R2 spet naklonjen!).

Vpisi na anketo na nadzorni plošči WordPress

Torej imate na poti anketo in želite videti, kaj mislijo vaši uporabniki, dodatek vsebuje nekaj preprostih, a učinkovitih orodij za pomoč.

Gravity Forms: Vpisi na anketoObičajno za ogled vnosov obrazca, ki ga obiščete Oblika meni, kliknite Vpisi in si tam. Podobno je za obrazec, ki vsebuje anketo.

Od tam kliknite pogled v katerem koli od vnosov in je predstavljen z enakim zaslonom kot uporabnik na sprednji strani.

Obstaja nova točka menija, ki teče čez vrh vmesnika Vnosi, kliknite na Rezultati ankete in našli boste čist nabor filtrov za anketne podatke.

Teži oblike: filtri anketeTu lahko izberete enega od svojih odgovorov, filtrirate časovno obdobje in na splošno preverite rezultate in ocenite, kako se spreminjajo v določenem obdobju..

Preproste stvari, vendar še vedno učinkovite pri hitri analizi zbranih podatkov.

Vse lepo, še posebej, če ste trenutni uporabnik gravitacijskih obrazcev, krivulja učenja za dodajanje anket ni strma..

Kaj še lahko stori?

Ok, torej ankete 101, vendar jih je še več. Tu je nekaj idej, s katerimi boste razmišljali.

V večjo obliko lahko postavite anketno polje in dobite nekaj zanimivih rezultatov. Prepričan sem, da ste videli nekakšno povpraševanje, kjer se postavlja vprašanje “Kako ste slišali o nas” – o tem razmišljajte kot na anketnem polju. Olajša vam življenje, saj lahko občasno pregledate statistiko tega vprašanja.

Ni treba, da so ankete tako očitne kot moj preprost primer. Lahko skrijete dejstvo, da je vprašanje v resnici anketno polje, tako da so podatki na voljo samo vam.

Za vsako anketo imate na voljo celoten nabor kontrol. Poleg drugih nastavitev obrazca, kot so Obvestila in potrditve, boste videli novo možnost za ankete.

Od tu lahko:

  • Izberite, če želite skriti ogled rezultatov možnost za uporabnike
  • Preklopite odstotek in računate na rezultate
  • Izberite drugo barvno shemo
  • Možnost sistema s piškotki, ki ne dovoljuje več glasov

Spodaj si oglejte posnetek zaslona nastavitev ankete.

Gravity Forms: Nastavitve ankete

Končni nasvet

Prepričan sem, da sem pravkar izgubil vašo pozornost, ste pred vrati, da namestite dodatek in začnete anketirati svoje uporabnike o vseh stvareh. Še en nasvet. Vsak razumen statistik vam bo povedal, da morate naključno razvrstiti naročilo ali odgovore, sicer boste na začetku ali na dnu prešli na odgovore..

Za to obstaja tudi možnost.

Ko postavljate vprašanja (tj. Urejate anketno polje), boste videli možnost naključnega vrstnega reda odločitev.

Teži oblike: Randomizacija ankete

Gertrude Cox bi bil ponosen!

Torej, hiter tečaj zrušitve v dodatku “Ankete” Gravity Forms. Bodite pozorni na prihajajoče objave z anketami in kvizi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me