Vodič vtičnika za prevod TranslatePress WordPress

Vodič vtičnika za prevod TranslatePress WordPress

Mislim, da se boste strinjali z mano, ko pravim, da izdelava večjezičnega spletnega mesta ni lahka naloga. Še posebej za začetnika.

Kateri vtičnik za prevod izberete? Ali prevajate svoje spletno mesto ročno ali samodejno? Ali najamete profesionalnega prevajalca? Ali prevajanje vašega spletnega mesta vpliva na vašo SEO lestvico?

Vsa ta vprašanja (in še več) so ustrezna vprašanja, ki si jih zastavite, kolikor gre za prevajanje vašega spletnega mesta WordPress.

Izkazalo se je, da lahko spletno mesto WordPress enostavno prevedete v več kot 200 jezikov s pomočjo TranslatePress vključiti.

In v tem priročniku vam natančno prikazujemo, kako namestiti in prevesti svoje spletno mesto z enim najboljših vtičnikov WordPress za prevajanje leta 2019 in pozneje.

Preberite nadaljevanje, če želite izvedeti, kako lahko uporabite Vtičnik TranslatePress WordPress da ponudite svoje vsebine in izdelke obiskovalcem z vsega sveta, ne da bi pri tem prebili znoj.

Kaj je TranslatePress?

prevedi vtičnik wordpress

Preden se izgubimo v impresivnem naboru funkcij, najprej izvemo več o tem večjezičnem vtičniku WordPress.

Kaj je TranslatePress? TranslatePress je dober WordPress vtičnik za prevajanje, ki ga izdelajo isti krasni fantje, ki so vas pripeljali Cozmoslabs. Do konca je naložen z vsemi funkcijami, ki jih potrebujete za prevajanje katere koli vrste spletnih strani WordPress, vključno z estoresi, ki jih poganja WooCommerce. (ja, lahko celo prevedi izdelke WooCommerce).

Zahvaljujoč intuitivnemu vmesniku, ki omogoča prevajanje, je TranslatePress neverjetno enostaven za uporabo vso vsebino na vašem spletnem mestu tako enostavno kot A, B, C. Najboljši del je, da lahko spletno mesto prevedete na sprednji del.

Glede na hitrostni test za uspešnost prevodnega vtičnika ki ga izvaja Razvan Mocanu, je TranslatePress najhitrejši vtičnik za prevod WordPress na spletu.

To je res dobra novica, če želite svojim bralcem zagotoviti zelo hitre prevode. Upoštevajte, da je hitrost strani ena najpomembnejših Dejavniki razvrstitve pri Googlu SEO.

Če na trgu imate vtičnik za lokalizacijo WordPress, smo prepričani, da vam bo všeč TranslatePress. Glavni vtičnik je prost. Kljub temu boste potrebovali premium dodatke, da boste sprostili vso moč večjezičnega vtičnika TranslatePress WordPress. Na srečo za vas imamo na voljo celoten premium paket, zato se pripravite na zabavo.

Glede na to naj vam predstavimo nekaj ključnih funkcij, s katerimi boste lahko občutili, kaj lahko pričakujete, ko namestite vtičnik na svoje priljubljeno mesto WordPress.

Ključne značilnosti TranslatePressa

funkcije prevajanja

Kakšna je uporaba vtičnika WordPress, ki vam obeta nebesa, a prinaša pekel v smislu funkcij? TranslatePress ponuja odličen seznam funkcij, zaradi katerih je prevajanje vašega WordPress spletnega mesta lahek.

Govorimo o funkcijah, kot so:

 • Sposobnost prevajanja celotne strani, vključno z vsebino iz kode, obrazcev in oblikovalcev strani
 • Ti lahko prevajajo dinamične nize ki jih dodajo WordPress, vtičniki in teme
 • Brezšivna integracija z API za Google Translate, kar pomeni, da lahko pospešite postopek prevajanja. Potrebujete samo ključ API-ja za Google Translate in vi ste zlati
 • TranslatePress je GPL in samostojen gost, kar pomeni, da imate svoje prevode za vedno. To pomeni tudi, da lahko prevedene strani servirate hitreje, ker so shranjene lokalno in ne na zunanjih prevajalskih strežnikih
 • Svoje spletno mesto lahko prevedete na sprednji del z enostavnim vmesnikom, ki olajša vaše delo
 • 221 jezikov, ko pišete, kar pomeni, da ste pripravljeni, da prevzamete svet, brez kakršnih koli kolcanj
 • Vtičnik je SEO-jem prijazen, saj lahko prevedete stran, polž strani, SEO opis, opis ter informacije o Twitterju in Facebooku. Poleg tega vtičnik podpira zemljevid spletnega mesta Yoast SEO
 • TranslatePress deluje brez težav z WooCommerce, vsemi WordPress temami, ustvarjalci spletnih mest in poštnimi vrstami po meri
 • Prevajalski računi, ki uporabnikom omogočajo prevajanje vsebine brez skrbniškega dostopa (dodajte nov prevajalski račun z navigacijo do Uporabniki -> Dodaj novo in izberite Prevajalec kot vloga)
 • Samodejno zaznavanje uporabniškega jezika
 • Brskaj po As funkcija, ki omogoča ogled vašega spletnega mesta, kot ga vidijo vaši uporabniki
 • Prilagodljiv preklopnik jezika
 • Podpora svetovnega razreda

Kako namestiti vtičnik TranslatePress

prevod prevod premium različice

Za ta vodnik sodelujemo s prvotno različico TranslatePress-a. Kot takšno morate kupiti licenco pri Translatepress da v celoti uživate v tej objavi.

Ponujajo tri cenovne pakete Osebno pri 89 dolarjev dolarjev na leto, Posel ki stane približno 157 dolarjev na leto in Razvijalec to vam bo povrnilo 225 dolarjev letno.

Izberite paket, ki deluje za vas. Za ta vodnik smo šli s Posel paket, da vam ponudimo celotno sliko.

Poleg tega nam namestimo vtičnik TranslatePress in preizkusimo postopek prevajanja.

Nameščanje vtičnika TranslatePress WordPress

Mimogrede, lahko glavni vtičnik namestite iz Repozitorij vtičnikov WordPress. Nato boste lahko pozneje nadgradili premijsko različico z uporabo dodatkov.

Po nakupu licence s uradnega spletnega mesta boste prejeli e-pošto s povezavami za prenos.

prevedite potrdilo o nakupu v gmailu

Glavni vtičnik in dodatke (pa tudi licenčni ključ) lahko prenesete iz računa TranslatePress, kot je prikazano spodaj..

Pojdite naprej in v računalnik naložite glavno datoteko ZIP vtičnika, tako da pritisnete Prenos vtičnikov gumb, kot je prikazano zgoraj. Prenesite tudi dodatke s pomočjo Prenos Addonov gumb.

Opomba: Najprej morate namestiti glavni vtičnik, nato še dodatke.

Namestitev glavnega vtičnika TranslatePress

Pomaknite se na Vtičniki> Dodaj novo, torej kliknite na Prenesite vtičnik gumb, kot je prikazano spodaj.

nalaganje glavnega vtičnika translatepress

Izberite glavni vtičnik (translatepress-multilingual.1.x.x) in kliknite na Namestiti zdaj gumb, kot smo podrobneje opisani na spodnji sliki.

Počakajte, da se postopek namestitve konča, nato pritisnite na Aktivirajte vtičnik gumb, da se žoga valja. Glej sliko spodaj.

aktiviranje vtičnika translatepress wordpress

Zdaj je vaš glavni vtičnik pripravljen za uporabo. Pomaknite se na Nastavitve> TranslatePress za dostop do strani z možnostmi, kot smo poudarili spodaj.

prevedite element menija

In tukaj je videti stran z možnostmi TranslatePress v času pisanja.

strani z možnostmi prevajanja

Preden nadaljujete naprej, morate aktivirati licenco. Ne zamerite nobenega, postopek je preprost.

Za začetek morate namestiti enega od plačanih dodatkov in ga aktivirati Licenca na strani z nastavitvami TranslatePress.

Pojdite naprej in namestite in aktivirajte enega od plačanih dodatkov, ki ste ga prenesli prej (sledite istemu postopku, ki smo ga uporabili prej za namestitev glavnega vtičnika).

Ker imam stvar za WordPress SEO, sem namestil dodatek SEO Pack. Zdaj ima naša stran z nastavitvami TranslatePress zavihek licence, kot je prikazano spodaj.

jeziček za dovoljenje za prevajanje

Zdaj pa aktivirajmo licenco. Pomaknite se na Nastavitve> TranslatePress in kliknite na Licenca zavihek.

Nato kopirajte / prilepite licenčni ključ iz računa TranslatePress v Licenčni ključ polje in zadel v Shrani spremembe gumb, kot je prikazano na naslednjem posnetku zaslona.

aclate dovoljenje za prevajanje

Nato pritisnite na Aktivirajte licenco gumb, ki se prikaže, kot je prikazano spodaj.

aktiviranje licence za prevajanje

Trenutno je vaša licenca aktivna in pripravljeni ste na zabavo. Vse druge dodatke lahko namestite in aktivirate tako kot mi.

prevajalni dodatki

Izgledajo dobro – vsi ti dodatki, kajne? Hitro se premika.

Nastavitve TranslatePress

možnosti prevajanja

Z nameščenimi vtičniki in dodatki ter aktivirano licenco je čas, da vidite možnosti, ki so na voljo v tem odličnem prevodnem vtičniku.

Za dostop do strani z nastavitvami / možnostmi pojdite na Nastavitve> TranslatePress v skrbniškem meniju WordPress, kot smo že prej.

Stran z možnostmi (aka Splošno zavihek) je nekaj nastavitev, ki vam pomagajo, da zadenete tla.

Na Splošno boste našli možnost, da izberete:

 • Privzeti jezik spletnega mesta, ki je izvirni jezik, na katerem je bilo vaše spletno mesto napisano. Za naš vodič smo izbrali angleščino (Združene države).
 • Vsi jeziki, v katerih želite omogočiti dostop do svojega spletnega mesta (Ne pozabite, da imate v času pisanja dostop do 221 jezikov).
 • Za prikaz jezikov v njihovih domačih imenih. Če se odločite Ne, prikazani bodo v angleščini. Šel sem s DA.
 • Če želite prisiliti povezave po meri brez kodiranja jezika, da bi ohranili trenutno izbrani jezik.
 • Če želite aktivirati Google Translate.
 • S pomočjo kratkega koda dodajte jezikovno stikalo v svoj meni ali na katero koli stran.
 • Metoda izbire jezika za prve obiskovalce.
 • In tako naprej…

Ko izberete svoje splošne možnosti, ne pozabite klikniti Shrani spremembe gumb na dnu strani. S splošnimi nastavljenimi možnostmi prevedemo vaše spletno mesto.

Prevajanje vašega spletnega mesta s TranslatePress

prevajalski vizualni urejevalnik

Prevajanje spletnega mesta s TranslatePressom je enostavno kot 1, 2, 3. Stvari postanejo še lažje, ker uporabljate vizualni urejevalnik, prikazan na zgornjem posnetku zaslona.

Če želite prevesti vaše spletno mesto WordPress, kliknite na Prevedi spletno mesto kot je prikazano spodaj.

S tem se boste preusmerili v vizualni urejevalnik TranslatePress na nov zavihek. Uporaba vizualnega urejevalca je stvar četrtošolcev. Zares, stvar je samo točka in klik.

Vizualni urejevalnik TranslatePress

Vse, kar morate storiti pri vizualnem prevajalcu, je:

 • Izberite razdelek, ki ga želite prevesti
 • Ročno vnesite besedilo (samodejno prevajanje je možno le po aktiviranju API-ja Google Translate)
 • Udari Shrani prevod gumb na vrhu zaslona

Strinjali se boste, da je to precej enostavno.

Prevedi naš spodnji vzorec iz angleščine v španščino.

Na zgornji sliki opazite označeno stikalo za jezik, ki sem ga dodal v zgornji meni. Tisti na dnu strani se prikaže samodejno. Preklopnike lahko aktivirate / izključite iz Splošno zavihek.

Kako prevesti našo vzorčno stran?

No, izbral sem vsak odsek, ki sem ga želel prevesti (za stran si lahko izberete vse elemente na strani, vendar sem šel skupaj s temo strani), zagotovil prevod preko leve plošče in pritisnil na Shrani prevod gumb. Za korake po vrstnem redu glejte sliko spodaj.

Vidite? Tako preprosto je prevesti vaše spletno mesto WordPress z dodatkom TranslatePress. Po prevajanju moje vzorčne strani je to tisto, kar sem dobil, ko sem jezik preusmeril v španščino.

Vau! Tako enostavno ��

Če želite spletno mesto prevesti v druge jezike, sledite istemu postopku. Za samodejno prevajanje spletnega mesta potrebujete API za Google Translate. Po samodejnem prevodu lahko vedno preverite rezultate, da zagotovite, da je vse v redu.

Zaključek

Prevajanje spletnega mesta WordPress s TranslatePressom je tako enostavno, da ne potrebujete druge rešitve. Vtičnik je enostavno konfigurirati in razširiti, vse, kar potrebujete, pa je na eni osrednji strani z možnostmi.

Poleg tega vam vizualni urejevalnik neverjetno preprosto prevede vaše spletno mesto, nasmejani boste vsakič, ko boste morali prevesti svoje spletno mesto.

Še vedno ni naprodaj? TranslatePress ponuja celo podrobne podatke Primerjava vtičnikov za prevod WordPress brezplačnih in premium možnosti. To je odličen način za primerjavo najpomembnejših funkcij večjezičnega vtičnika in za prikaz primerljivosti TranslatePressa z drugimi priljubljenimi rešitvami.

Smo kaj pustili ven? Ste v preteklosti že uporabljali TranslatePress? Kateri je vaš najljubši vtičnik za prevod WordPressa? Sporočite nam vaše misli v komentarju.

Veselo prevajanje!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me