9 Platform & Laman eCommerce “Mudah” Terbaik (2020)

Platform eCommerce terbaik dikajiMemilih platform eCommerce terbaik bukanlah tugas yang mudah.

Pasarannya luas dan terdapat banyak faktor yang perlu dipertimbangkan. Pilihan anda banyak mempengaruhi perniagaan dalam talian anda, jadi ini penting untuk memberikan pemikiran yang cukup sebelum mendaftar.

Untuk membantu anda, kami telah membandingkan 9 pembangun laman web eCommerce yang paling popular. Pada akhirnya, kami harap anda bersedia untuk membuat keputusan mengenai platform mana yang sesuai untuk anda.

Apa itu Platform eCommerce dan Mengapa Anda Perlu Menggunakannya?

Soalan pertama ialah, apakah “platform eCommerce”?

Platform eCommerce adalah perisian yang membolehkan anda membina kedai dalam talian dan menjalankan perniagaan dalam talian. Ini memberi anda alat untuk membuat dan mengurus laman web anda, termasuk produk dan operasi sehari-hari. Jika tidak semua, pembangun eCommerce menggunakan fungsi drag and drop.

Inilah berita baik – anda tidak perlu menjadi pembangun web untuk membuat kedai dalam talian yang menarik.

Terdapat banyak sebab yang berbeza untuk menggunakan platform e-dagang, tetapi berikut adalah yang paling penting:

 • Mudah (Untuk Pemula) – Pada masa lalu, jika anda mahukan kedai dalam talian, anda mesti membina fungsi itu sendiri. Kemudian ada kereta membeli-belah, tetapi anda masih perlu mempunyai kemahiran pembangun untuk mengintegrasikannya ke dalam laman web anda. Sekarang kami mempunyai pemalam. Dengan platform eCommerce, anda boleh mendapatkan semuanya dalam satu tangan dan dapat memulakannya dengan segera.
 • Mahal – Platform e-dagang tidak terlalu mahal, malah ada yang tidak memerlukan kos. Walaupun anda pasti mempunyai perbelanjaan ketika menjalankan kedai dalam talian, jauh lebih rendah daripada mengembangkan penyelesaian anda sendiri dari awal. Tambahan, semakin banyak anda membayar, semakin banyak perniagaan anda yang biasanya anda serahkan kepada penyelesaian teknikal.
 • Satu penyelesaian sesuai untuk semua – Terutama ketika menggunakan penyelesaian yang dihoskan, anda dapat melepaskan lebih banyak bahagian menjalankan laman web anda. Tidak perlu berurusan dengan hosting web, keselamatan, kemas kini, dan seumpamanya. Sebagai gantinya, anda hanya dapat menumpukan perhatian untuk mengembangkan perniagaan anda.
 • Sokongan pelanggan ada – Selain itu, dengan penyelesaian komersial, anda mendapat keuntungan dari struktur sokongan. Penyelesaian sumber terbuka seperti WordPress sering didorong oleh komuniti dan oleh itu anda bergantung pada komuniti tersebut untuk memberikan sokongan. Walaupun itu juga dapat berfungsi dengan baik – jika anda sangat memerlukan pertolongan pada jam 3 pagi pada hari Ahad, ada baiknya anda mendapat jaminan bahawa ia akan ada.

9 Pilihan Platform eCommerce Terbaik

Baiklah, sekarang setelah anda mempunyai idea yang lebih baik tentang apa yang harus dicari dalam platform eCommerce, inilah masanya untuk membincangkan perkara yang ada di luar sana. Berikut ini, kami akan melihat kelebihan dan kekurangan beberapa platform eCommerce paling popular yang ada, struktur harga mereka, dan untuk siapa mereka paling sesuai.

Pendedahan penuh: Kami mendapat komisen setiap kali anda akhirnya membeli platform e-dagang melalui pautan rujukan kami dalam ulasan ini. Ini membantu kita menjalankan WebsiteSetup sebagai perniagaan. Terima kasih atas sokongan anda.

1. Kedai Wix – Ringkas, Cantik, Berpatutan

Ulasan Wix

Wix pada asalnya adalah pembangun laman web yang membolehkan anda membuat laman web melalui drag and drop. Selain itu, ia juga mempunyai ciri yang membolehkan anda membina kedai dalam talian.

Kelebihan Menggunakan Kedai Wix

Seperti Shopify, platform e-commerce mudah digunakan dan cepat disiapkan. Tidak memerlukan pengekodan, anda boleh menyeret kandungan ke mana sahaja di laman web anda dengan penyunting yang mesra pengguna.

wix antara muka pengguna platform e-dagang terbaik

Apa yang menarik ialah mereka mempunyai lebih daripada 500 templat yang dibuat khusus untuk kedai dalam talian dan bahkan menyediakan gambar stok yang boleh anda gunakan dengan segera.

Secara semula jadi, Wix menawarkan troli membeli-belah yang lengkap dengan semua fungsi yang anda perlukan. Terdapat beratus-ratus aplikasi di pasaran aplikasi rasmi untuk merancakkan lagi laman web anda.

Perkhidmatan ini dihoskan sepenuhnya sehingga tidak perlu risau tentang bahagian ini.

Kekurangan Menggunakan Kedai Wix

Apa yang perlu anda ingat ialah Wix bukan platform eCommerce tulen. Yang pertama dan paling utama adalah pembangun laman web yang juga mampu menjual barang. Oleh itu, keupayaan eCommerce boleh menjadi asas.

Perlu diingat juga bahawa anda tidak dapat mengubah templat laman web anda setelah menerbitkan laman web anda, yang merupakan kelemahan besar.

Harga

Wix adalah berdasarkan langganan dan tawaran pakej yang berbeza. Pelan eCommerce berbayar mereka adalah $ 23- $ 49 / bulan. Pelan eCommerce termurah bermula dari $ 17 / bulan.

Harga dan rancangan Wix

Anda boleh menggunakan rancangan percuma mereka untuk menguji pemanduan platform, tetapi mempunyai keupayaan yang sangat terhad dan tiada pilihan eCommerce.

2. SiteBuilder – Terbaik untuk Pemula

Ulasan pembina laman web

SiteBuilder adalah pembangun laman web terbaik yang telah kami kaji setakat ini. Sekarang kami telah menyelidiki pilihan eCommerce, yang nampaknya cukup baik. Ia serupa dengan Wix – anda mesti mendapat rancangan tertinggi untuk memulakan dengan kedai dalam talian.

Kelebihan Menggunakan SiteBuilder

Ia sangat senang digunakan. Seperti saya-tidak pernah dilihat-antara-laman web-antara muka-sebelum mudah.

Pembangun e-dagang sitebuilder

Antaramuka drag-and-drop mereka intuitif, sederhana, dan komprehensif. SiteBuilder mempunyai semua yang anda perlukan untuk memulakan – domain, hosting, alat analisis, SEO, dan alat eCommerce yang mencukupi. Ia dilengkapi dengan lebar jalur dan ruang simpanan yang tidak terhad.

Sokongan mereka sangat ramah dan membantu. Kami berhubung dalam beberapa saat dan ejen sokongan mereka meluangkan masa untuk menjawab pertanyaan mendalam kami mengenai alat eCommerce. Oleh itu, walaupun anda menghadapi masalah (yang sangat diragukan memandangkan betapa mudahnya pembangun laman web mereka), anda akan mendapat pertolongan dalam masa yang singkat (dari 7 pagi – 5 petang waktu Arizona).

Kekurangan Menggunakan SiteBuilder

Walaupun SiteBuilder dilengkapi dengan ratusan templat, hanya sekitar 100 yang sesuai untuk eCommerce.

Begitu juga dengan Wix, pilihan eCommerce mereka boleh dihadkan untuk pengguna maju. Hampir tidak ada alat pemasaran canggih, pilihan pembayaran, dan logistik tambahan.

Harga

SiteBuilder mempunyai 3 rancangan utama yang semuanya mempunyai potongan percubaan 60% selama 1 tahun (setelah diperbaharui ke harga biasa). Untuk kedai dalam talian, anda mesti mengikuti rancangan eCommerce.

Harga dan rancangan pembuat laman web

Selalunya dikatakan bahawa anda mendapat apa yang anda bayar. Walaupun SiteBuilder agak terhad, anda pasti mendapat lebih banyak daripada apa yang anda bayar – pilihannya sangat mesra pemula tetapi pada masa yang sama cukup komprehensif untuk menangani kualiti laman web profesional.

Anda boleh mencuba SiteBuilder eCommerce selama 14 hari dengan jaminan wang dikembalikan.

3. BigCommerce – Terbaik untuk Perniagaan Kecil

Logo BigCommerceBigCommerce menyediakan penyelesaian eCommerce yang dihoskan sebagai platform SaaS penuh dan juga keranjang belanja untuk jenis laman web lain. Ia mungkin paling serupa dengan Shopify. Kedua-dua mereka sering disebut dalam nafas yang sama.

Kelebihan Menggunakan BigCommerce

Platform eCommerce dilengkapi dengan keupayaan pengurusan kedai yang hebat. Ia menawarkan sebilangan besar alat dan ciri, cth. promosi, varian produk tanpa had, pilihan untuk menangani pulangan, kupon, dan diskaun. Sorotan lain adalah pilihan penghantaran yang fleksibel yang membolehkan pengiraan harga dan harga langsung.

kajian besar

Selain itu, BigCommerce berintegrasi dengan Amazon, eBay, dan rangkaian sosial. Ini membolehkan anda menjual di pelbagai saluran penjualan yang berbeza. Ia juga mempunyai banyak alat pemasaran dengan kawalan yang sangat terperinci, seperti kawalan penuh ke atas format URL.

Pelbagai API membantu menjadikannya disesuaikan dan fleksibel. BigCommeerce juga memiliki gedung aplikasi yang besar dengan sambungan untuk semua jenis keperluan seperti pemasaran e-mel, automasi, dan promosi produk. Anda juga mendapat lebih dari 40 pilihan pemprosesan pembayaran tanpa bayaran transaksi!

gerbang pembayaran bigcommerce platform e-dagang terbaik

Kelebihannya dibulatkan oleh banyak templat untuk dipilih, kemampuan untuk merancang laman web anda sendiri dan sistem sokongan yang besar yang membantu anda meningkatkan usaha e-dagang anda.

Kekurangan Menggunakan BigCommerce

Secara tradisinya, BigCommerce ketinggalan dalam tawaran templatnya. Walaupun mereka berjaya, pengguna hanya mendapat tujuh templat percuma untuk dipilih. Tema premium juga sedikit mahal. Malangnya, penyesuaian reka bentuk tidak selalu paling mesra pengguna.

BigCommerce tidak mempunyai ciri POS asli seperti penyelesaian lain dan dilengkapi dengan had penjualan pada rancangan anda. Adalah agak mahal untuk mendapatkan ciri canggih seperti penjimat troli yang ditinggalkan.

Harga

Rancangan BigCommerce berharga antara $ 29.95 dan $ 249.95. Anda boleh menjimatkan wang untuk rancangan yang lebih tinggi dengan membayar setiap tahun. Terdapat juga pilihan untuk syarikat, tetapi anda perlu menanyakannya. Selain itu, tema berharga antara $ 145 dan $ 235.

harga syarikat besar

Walaupun semua rancangan memberikan semua yang anda perlukan untuk memulakan, dengan pilihan yang lebih tinggi, anda mendapat lebih banyak pilihan seperti segmentasi pelanggan lanjutan dan penapisan produk.

Kekurangan yuran transaksi menjadikan BigCommerce lebih menarik daripada pilihan lain dalam senarai ini. Gunakan percubaan 15 hari untuk mengetahui sama ada ia sesuai untuk anda.

4. Shopify – Terbaik untuk Kedai Butik

Ulasan Shopify

Shopify telah menjadi salah satu nama yang paling terkenal dalam bidang eCommerce. Ini adalah penyelesaian dihoskan dengan ciri lengkap dengan beratus-ratus ribu pengguna. Kami juga mempunyai artikel lengkap mengenainya, jika maklumat di bawah tidak mencukupi untuk anda.

Kelebihan Menggunakan Shopify

Platform perdagangan sangat mudah digunakan dan cepat disiapkan. Cukup daftar dengan alamat e-mel anda dan anda boleh mula membina kedai anda dan menjual dengan segera. Antaramuka intuitif juga memudahkan untuk membuat produk dan merangkumi ciri SEO seperti tag tajuk dan deskripsi meta.

tambah produk di shopify

Shopify menawarkan berpuluh-puluh tema elegan yang dioptimumkan untuk mudah alih dan percuma. Lebih banyak lagi boleh didapati semasa pembelian. Tidak diperlukan pengekodan untuk menyesuaikannya, cukup gunakan tetikus anda untuk membuat perubahan.

Kedai tema Shopify

Selain itu, platform ini menawarkan sokongan terkemuka melalui telefon, e-mel, sembang langsung dan Twitter yang tersedia 24/7. Itu di samping dokumentasi terperinci dan forum dalam talian di mana anda boleh mendapatkan bantuan daripada pengguna lain.

Shopify juga menyokong banyak pintu masuk pembayaran pihak ketiga dan mempunyai banyak pasar aplikasi dengan lebih dari seribu tawaran untuk menambahkan fungsi ke laman web anda dengan beberapa klik.

Akhirnya, mereka menawarkan saluran penjualan tambahan dengan menyediakan anda perisian dan perkakasan untuk dijual di lokasi kedai fizikal, penjualan sosial dan berintegrasi dengan pasar seperti Amazon.

Keburukan

Salah satu kelemahan terbesar Shopify adalah bahawa kos dengan mudah dapat bermain bola salji. Selain bayaran asas, anda membayar banyak plugin, tema, dan ciri. Sebahagiannya adalah pembayaran sekali, sebahagian bulanan, beberapa setiap tahun. Tambahan, ada bayaran transaksi jika anda tidak menggunakan sistem pembayaran bawaan. Ini semua boleh menjadi agak rumit dan sukar dirancang.

Kelemahan lain dari segi penyesuaian laman web anda ialah Shopify menggunakan bahasa markupnya sendiri yang disebut “Cecair”. Ia berdasarkan Ruby on Rails dan sukar untuk membuat perubahan menggunakan pengekodan sendiri.

Harga

Tawaran Shopify berbeza tahap harga dengan ciri tambahan bergantung pada rancangan anda.

shopify harga platform e-dagang terbaik

Terdapat juga Shopify Lite. Ini membolehkan anda menjual di rangkaian sosial dan memasukkan produk di laman web anda sendiri untuk menggunakan kemampuan keranjang belanja. Pelan ini berharga $ 9 / bulan, yang cukup berpatutan.

Selain itu, ada Shopify Plus untuk klien perusahaan. Anda mesti bertanya mengenai harga tetapi khabar angin mengatakan ia bermula pada $ 1,200 / bulan.

Seperti yang telah disebutkan, selain harga asas, anda membayar untuk aplikasi dan ciri tambahan. Ini benar-benar merangkumi pelbagai harga jadi pastikan untuk meneliti terlebih dahulu!

Juga, jangan lupa kad kredit dan yuran transaksi semasa menggunakan penyedia pembayaran pihak ketiga. Ini berbeza mengikut rancangan anda.

Shopify menawarkan tempoh percubaan 14 hari untuk mengintip sebelum melakukan.

5. Volusi

logo volusi

Penyelesaian ini adalah satu lagi pilihan yang dihoskan berdasarkan awan untuk membina kedai dalam talian. Sudah ada sejak tahun 1999 dan telah memproses penjualan lebih dari $ 28 bilion pada masa itu.

Kelebihan Menggunakan Volusion

Volusion adalah pembangun laman drag-and-drop dengan penyuntingan dalam halaman. Ia menawarkan carian laman web yang komprehensif tema responsif (11 daripadanya percuma), dan kemampuan untuk menyesuaikan sendiri.

Selain itu, ia mempunyai alat eCommerce dan pengurusan produk yang kukuh seperti keterangan produk teks kaya, pilihan pemenuhan semula jadi, pilihan langganan, program kesetiaan, dan banyak lagi. Ia juga berintegrasi dengan banyak penyedia pembayaran dan tidak disertakan dengan bayaran transaksi.

Pilihan pemasaran merangkumi ciri SEO, penjualan sosial, integrasi pasar untuk Amazon, dan eBay, antara lain. Perhatikan bahawa beberapa dari mereka hanya tersedia pada rancangan yang lebih tinggi.

Pengguna juga mendapat sokongan 24/7 melalui sembang langsung dan telefon (yang terakhir dilengkapi dengan rancangan yang lebih tinggi). Ini sebagai tambahan kepada pangkalan pengetahuan yang komprehensif dengan artikel, panduan dan banyak lagi.

Kekurangan Menggunakan Volusion

Malangnya, Volusion’s struktur harga agak membingungkan, kerana mereka mempunyai had lebar jalur yang ditetapkan. Sekiranya kehabisan, anda perlu membayar trafik tambahan. Ini dapat membuat perancangan di masa depan agak sukar, terutamanya kerana lebar jalur lalai mereka agak rendah.

Anda harus membayar tambahan untuk SSL, yang merupakan keharusan untuk mana-mana kedai dalam talian. Pesaing lain memberikannya secara percuma. Templat premium untuk Volusion agak mahal.

Platform ini juga tidak menawarkan kemampuan blogging. Anda hanya boleh memasukkan pautan ke laman blog lain pada menu. Ini benar-benar kekurangan dalam dunia digital yang menjalankan pemasaran kandungan.

Harga

Menjalankan kedai anda di Volusion akan menelan belanja antara $ 29 dan $ 299 sebulan. Anda mendapat potongan 10% apabila membayar setiap tahun. Anda harus memanggil perkhidmatan untuk menukar kepada rancangan tahunan. Dengan rancangan yang lebih mahal, anda mendapat lebih banyak produk, lebar jalur, sokongan yang lebih baik, dan ciri tambahan.

kos volusi

Seperti disebutkan, setiap paket memiliki had lebar jalur (1, 3, 10, atau 35GB). Sebilangan trafik melebihi itu akan dikenakan bayaran $ 7 / GB. Ini boleh meningkat dengan cepat. Anda juga tidak boleh melupakan yuran transaksi pemproses pembayaran anda.

Terdapat juga pelaburan ke dalam sijil SSL. Yang ditawarkan oleh Volusion secara langsung antara $ 149 dan $ 995. Sudah tentu, anda juga boleh mendapatkan sendiri secara percuma. Selain itu, jika anda menginginkan tema premium, anda perlu menganggarkan $ 180 untuk itu.

Gunakan percubaan percuma 14 hari untuk melihat Volusion.

6. Squarespace

Logo Squarespace

Mirip dengan Wix, Squarespace juga merupakan pembangun laman web yang beroperasi dengan drag and drop. Mereka bermula dengan fokus untuk membuat laman web yang menarik secara visual. Sejak akhir-akhir ini, laman web ini menggunakan lebih banyak tenaga ke dalam eCommerce dan membiarkan penggunanya menjual barang secara dalam talian. Kini mereka mula menjadi platform eCommerce yang lengkap.

Kelebihan Menggunakan Squarespace

Perkhidmatan ini mempunyai antara muka pengguna yang sederhana dan intuitif dan sangat mesra pemula.

Penyuntingan kandungan Squarespace

Templat laman web yang mereka tawarkan adalah elegan, cantik, digilap dan semuanya dilengkapi dengan kemampuan responsif mudah alih. Fokus pada reka bentuk juga menjadikan Squarespace sangat sesuai untuk menjual produk yang memerlukan imejan berkualiti tinggi.

Templat Squarespace

Selain itu, anda mempunyai semua pilihan standard seperti varian produk, pengurusan inventori, produk tanpa had, kupon, penghantaran, karya. Platform ini juga disatukan dengan Shipstation.com untuk pemenuhan dan mempunyai perkhidmatan pelanggan yang hebat.

Mereka menyediakan banyak titik data untuk mengoptimumkan laman web dan penukaran anda termasuk penjualan, pendapatan, sumber lalu lintas dan banyak lagi. Alat pemasaran termasuk tetapan SEO, media sosial, blogging dan pemulihan pembayaran yang ditinggalkan. SSL dibina terus ke platform.

Kekurangan Menggunakan Squarespace

Di sisi kekurangan, Squarespace agak terhad dalam ciri-ciri. Sebagai contoh, ia mempunyai pilihan pembayaran yang terhad (hanya Apple Pay dan PayPal) dan tidak mempunyai pilihan penting untuk kedai yang lebih kompleks dan sebilangan besar produk atau variasi.

Tambahan pula, tidak ada pasaran untuk aplikasi untuk menambahkan lebih banyak ciri dan fungsi. Keupayaan anda untuk menyesuaikan laman web anda melalui kod dan markup juga sangat terhad. Platform ini disatukan dengan hanya beberapa alat dan perkhidmatan pihak ketiga.

Harga

kos ruang bawah tanah

Anda membayar untuk Squarespace setiap bulan. Untuk mula menjual, anda harus sekurang-kurangnya menggunakan rancangan Perniagaan, iaitu $ 18 / bulan jika ditagih setiap tahun, jika tidak, $ 26 / bulan. Perhatikan bahawa terdapat bayaran transaksi 3% untuk setiap penjualan.

Perhatikan bahawa anda boleh mengetepikan yang terakhir jika anda menggunakan salah satu rancangan eCommerce ($ 26- $ 46 / bulan). Anda juga mendapat ciri tambahan untuk menjalankan kedai dalam talian seperti pencetakan label, perakaunan, dan pemulihan automatik kereta terbengkalai.

7. Magento

logo magento

Magento adalah sejenis platform eCommerce WordPress. Ini adalah perisian yang terbuka yang boleh anda muat turun dan pasang pada pelayan anda sendiri. Pada masa yang sama, ia juga menawarkan versi awan yang dihoskan, seperti WordPress.com dan WordPress.org.

Kelebihan Menggunakan Magento

Sebagai penyelesaian yang dihoskan sendiri, Magento memberi anda banyak kawalan. Dengan pengetahuan teknikal, anda boleh mengubah apa sahaja yang anda mahukan dari segi fungsi dan reka bentuk, serta memilih persekitaran pelayan anda sendiri.

Sekiranya yang terakhir bukan secawan teh anda, edisi awan mungkin lebih sesuai untuk anda. Untuk itu, anda perlu menghubungi bahagian penjualan untuk mendapatkan demo.

Walau apa pun cara anda pergi, anda mendapat manfaat daripada senarai ciri dan pilihan Magento yang panjang. Langganan keahlian, pembayaran berulang, potongan harga, kemampuan untuk menyesuaikan kandungan setiap pengguna hanyalah puncak gunung es.

Anda boleh meluaskan laman web anda melalui pasar. Terdapat plugin dan tema untuk semua jenis tujuan, dari sokongan pelanggan hingga pemasaran hingga pengoptimuman penghantaran dan laman web.

Pasar Magento

Platform ini juga kuat dari segi laman web berbilang bahasa. Anda dapat membuat laman web yang berasingan untuk pelbagai bahasa. Ia juga mempunyai komuniti yang kuat di belakangnya yang terus meningkatkan platform dan mengembangkan tema dan plugin baru. Ini juga bermaksud banyak sokongan dan nasihat pakar yang ada.

Kekurangan Menggunakan Magento

Untuk Edisi Komuniti, semua kelemahan platform yang dihoskan sendiri berlaku. Bersedia untuk menjaga kemas kini, keselamatan dan semua yang lain untuk memastikan kedai anda berjalan dengan baik.

Walaupun Magento mempunyai banyak ciri, akibatnya ia mungkin sedikit memakan sumber. Ini memerlukan anda melaburkan masa dan wang untuk mengoptimumkan.

Selain itu, platform ini ditulis dalam PHP, jadi jika anda ingin membuat perubahan yang bermakna, anda perlu mempunyai kepingan yang diperlukan atau menyewa seseorang untuknya. Walau apa pun, harapkan pelaburan dalam pembangunan.

Sekiranya anda memilih versi Cloud, ketahuilah bahawa ia dibuat untuk klien Enterprise dan harganya sesuai. Lebih banyak mengenai perkara di bawah.

Harga

Magento Community Edition adalah platform e-dagang percuma pertama dalam senarai ini. Betul, anda boleh memuat turun dan menggunakannya tanpa membayar sepeser pun.

Seperti penyelesaian lain yang dihoskan sendiri, ia disertakan dengan kos tanpa mengira, khusus untuk hosting. Plugin atau templat premium dan kerja pembangunan sekali-sekala juga boleh menjadi faktor.

Sekiranya anda tidak mahu menangani banyak perkara di atas, terdapat juga versi yang dihoskan. Seperti yang telah disebutkan, ia tidak murah. Jumlah yang kami dapati adalah $ 18,000 / tahun untuk pelesenan.

8. OpenCart

logo opencart

Kami meneruskan tema platform eCommerce sumber terbuka. OpenCart tersedia untuk memuat turun dan memasang pada pelayan anda sendiri. Perkhidmatan ini juga menawarkan penyelesaian versi cloud.

Kelebihan Menggunakan OpenCart

Platform eCommerce ini mempunyai semua yang anda perlukan untuk membuat dan mengurus kedai anda. Anda boleh menyediakan produk dan kategori produk tanpa had untuk barangan digital dan fizikal. Ia dilengkapi dengan ulasan dan penilaian produk di luar pintu dan menyokong pelbagai mata wang.

Papan pemuka memberi anda gambaran keseluruhan setiap titik data penting di kedai anda dan anda juga boleh membina dan mengawal beberapa kedai dari satu antara muka.

papan pemuka antara muka pentadbir

Selain itu, platform ini sangat disesuaikan dengan beribu-ribu tema dan peluasan pemalam. Ia juga berintegrasi dengan ratusan pintu masuk pembayaran.

Sebagai penyelesaian yang dihoskan sendiri, ia dilengkapi dengan semua kelebihan mentadbir laman web anda di pelayan anda sendiri. Rangkaian sokongan yang besar melalui khusus masyarakat dan dokumentasi membantu anda dalam keadaan darurat.

Sekiranya anda memilih versi awan, anda boleh memulakannya hanya dalam beberapa minit. Anda juga mendapat akses ke kedai tema dan pemalam yang berasingan dan semua keperluan hosting, keselamatan dan sandaran anda dijaga.

Kekurangan Menggunakan OpenCart

Apabila anda mempunyai kelebihan mengehoskan laman web anda sendiri, anda juga harus mengatasi kekurangannya. OpenCart tidak selalu mudah untuk disesuaikan dan menambah modul baru boleh menjadi mahal.

Selain itu, ciri pemasaran semula jadi agak terhad. Sebagai contoh, keupayaan SEO lalai tidak begitu baik.

Platform ini tidak selalu dikenali sebagai penyelesaian terpantas, jadi penyelesaian yang dihoskan sendiri mungkin bukan pilihan terbaik untuk skala ke dimensi besar.

Harga

Perisian yang dihoskan sendiri adalah percuma. Perlu diingat bahawa ia dilengkapi dengan kos periferal yang biasa. Selain itu, mungkin ada perbelanjaan untuk peluasan dan tema yang menambah purata $ 100 pada anggaran anda.

Anda juga boleh memilih versi yang dihoskan oleh awan, yang berharga antara $ 30 hingga $ 200 sebulan – setengahnya jika anda membayar setahun lebih awal. Ia juga merangkumi sijil SSL percuma.

9. Kereta Zen

logo kereta zen

Pesaing kami yang seterusnya adalah dalam kategori yang sama dengan dua yang terakhir. Ia adalah sumber terbuka dan dihoskan sendiri.

Kelebihan Menggunakan Kereta Zen

Kerana mempunyai lesen GPL dan berada di pelayan anda sendiri, Zen Cart juga dapat disesuaikan sepenuhnya. Seperti penyelesaian lain, anda dapat membuat perubahan yang anda mahukan walaupun di luar sambungan yang tersedia. Penyelesaiannya juga mempunyai reputasi yang baik dalam hal keamanan dan skalabilitas.

Selain itu, ia menawarkan banyak pilihan konfigurasi untuk produk, termasuk kupon, sijil hadiah, dan banyak gambar produk. Di bahagian pemasaran, anda dapat memanfaatkan ciri SEO bawaan dan kemampuan untuk menghantar e-mel HTML dari dalam platform.

A komuniti pengguna yang kuat melengkapkan kelebihan Zen Cart.

Kekurangan Menggunakan Zen Cart

Kelemahan serius dari penyelesaian eCommerce ini adalah antara muka pengguna yang ketinggalan zaman di bahagian depan dan belakang. Anda mempunyai kemampuan untuk mengubah sekurang-kurangnya fon laman web anda. Antara muka pengguna yang kurang intuitif akan menjadikan laman web anda menjadi sedikit kelewatan.

Keranjang Zen sukar dipasang dan ditingkatkan. Tidak ada sokongan khusus, jadi pengguna perlu berusaha sendiri. Ekosistemnya agak kecil, jadi peluasan dan templat sukar didapat. Platform eCommerce hanya dilengkapi dengan beberapa pilihan pembayaran.

Harga

Seperti contoh lain dalam senarai ini, perisian itu sendiri percuma, tetapi anda perlu membuat anggaran agar senibina dapat dijalankan dan diselenggara, termasuk sijil SSL. Terutama jika anda tidak mempunyai kemahiran pengembangan web, anda boleh meminta pertolongan dan memerlukan anggaran untuk itu. Sambungan dan tema juga boleh menjadi sebahagian daripada rang undang-undang.

Jenis Platform eCommerce Yang Ada

Semasa mencari platform eCommerce terbaik untuk diri sendiri, anda mempunyai pelbagai jenis untuk dipilih. Walaupun terdapat beberapa cara untuk membezakan platform, salah satu perbezaan utama adalah jenis hosting mereka.

 • Tuan rumah sendiri – Ini bermaksud anda memuat turun perisian dan memasangnya di pelayan anda sendiri. Ini memberi anda banyak kawalan ke atas laman web anda. Ini juga meletakkan semua tanggungjawab kepada anda untuk memastikannya selamat, dikemas kini, dan membuat perubahan secara manual. Penyelesaian e-dagang sumber terbuka sering mempunyai model ini.
 • Dihoskan – Alternatif adalah menggunakan perisian yang dihoskan oleh orang lain. Penyelesaian SaaS (Perisian sebagai Perkhidmatan) adalah contoh yang paling biasa di sini. Faedahnya: overhead kurang teknikal, permulaan cepat, lebih mesra pengguna baru. Selalunya juga lebih banyak kos.
 • Bercampur – Beberapa pilihan di bawah menawarkan kemungkinan memasukkan keranjang belanja mereka ke platform lain (mis. WordPress). Ini juga disebut sebagai Commerce sebagai Perkhidmatan (CaaS) dan boleh menjadi pilihan yang lebih baik dan lebih murah.

Sudah tentu, ada cara lain untuk membezakan platform e-dagang. Sebilangan besar dari mereka bergantung pada keperluan peribadi anda. Anda mungkin ingin mempertimbangkan:

 • Kos
 • Skalabiliti
 • Kemudahan penggunaan
 • Penyesuaian
 • Penyelenggaraan
 • Pilihan Perdagangan
 • Keupayaan Mudah Alih
 • Pemasaran
 • Sokongan

Adalah idea yang baik bahawa anda benar-benar jelaskan perkara yang paling penting bagi anda. Ini akan menjadikan lebih mudah untuk menyingkirkan pilihan yang tidak sesuai dengan tiket.

Apakah Platform eCommerce Terbaik untuk Anda?

Platform eCommerce yang berdiri sendiri boleh menjadi penyelesaian yang baik untuk memulakan kedai dalam talian. Mereka menawarkan semua ciri yang diperlukan dan fungsi khusus untuk menjayakan penjualan dalam talian.

Namun, memilih platform eCommerce terbaik bukanlah tugas yang mudah. Terlalu banyak faktor yang perlu diambil kira dan banyak tawaran di pasaran. Dengan mengetahui terlebih dahulu apa kehendak dan kehendak anda, anda menjadikannya lebih mungkin anda akan mendapat kesesuaian dari 3 teratas di atas. Kami mengesyorkan Wix, Pembina Laman webKomersial Besar, dan Shopify.

Semoga panduan ini membantu anda dalam membuat keputusan. Sekiranya ada, bagaimana dengan kod diskaun untuk kedai yang baru anda buka? Tidak ada tekanan sekalipun.

Apa pilihan peribadi anda untuk platform eCommerce terbaik dan mengapa? Beritahu kami di bahagian komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me