Hosting WordPress Terbaik

Hosting WordPress Terbaik
Dalam perbandingan hosting ini, kami membandingkan prestasi hosting WordPress dengan ciri dan kos.

Memilih hosting yang tepat untuk laman web WordPress anda adalah sangat penting. Kesihatan laman web anda akan bergantung pada penyedia hosting yang anda gunakan.

Tetapi bagaimana anda tahu yang mana satu hos WordPress terbaik?

Terdapat banyak pilihan: BluehostTapak TapakHostGator… dan lain-lain.

Mana sahaja tuan rumah yang akan anda pilih, ingatlah 3 faktor terpenting dari hosting WordPress:

 • Kepantasan – juga dikenali sebagai “masa muat”
 • Waktu tamat – perlu sekurang-kurangnya 99.94%
 • Sokongan pengguna – mereka harus menolong anda dengan soalan berkaitan WordPress.

Kami tidak dapat menjamin anda akan mempunyai hasil waktu operasi atau kelajuan yang serupa dengan laman web anda kerana ini bergantung pada beberapa faktor yang berbeza, seperti rancangan hosting pilihan anda, ukuran laman web anda, dan jumlah pengunjung yang mendapat laman web anda.

Pendedahan penuh: Kami mendapat komisen jika anda akhirnya membeli mana-mana perkhidmatan web hosting yang disenaraikan di halaman ini melalui pautan rujukan kami. Ini membantu kami memastikan ulasan kami sentiasa terkini. Terima kasih atas sokongan anda.

10 Perkhidmatan Hosting WordPress Terbaik

Mari pergi ke penyedia hosting terbaik terlebih dahulu, kemudian turun ke senarai untuk melihat mana yang harus anda elakkan. Tanpa basa-basi lagi, berikut adalah 10 hos web terbaik untuk WordPress:

1. Bluehost (www.Bluehost.com)


Hosting WordPress Bluehost
 • Waktu Masa: 99.99%
 • Masa muat: 390 ms
 • Sokongan: Sembang langsung 24/7
 • Ciri-ciri: Pasang satu klik untuk WordPress, https (SSL), domain percuma selama 1 tahun
 • Laman web: www.Bluehost.com

Bluehost adalah perkhidmatan hosting yang popular di kalangan banyak pemilik perniagaan kecil dan blogger yang menggunakan WordPress. Sebabnya mudah – mereka mempunyai harga perkenalan yang murah ($ 2,75 / bln), senang digunakan (pemasangan sekali klik untuk WordPress), dan biasanya mereka tidak menghadapi masalah prestasi.

Sebenarnya, kami mendapati Bluehost mempunyai nisbah kos / nilai terbaik. Alat pemantauan masa dan kelajuan kami Pingdom menunjukkan purata waktu operasi 99.99% dengan hanya 24 pemadaman (semua kurang dari satu jam dalam masa) dan rata-rata kelajuan memuat halaman 390 ms selama 12 bulan terakhir.

Statistik 12 bulan Bluehost

Mereka juga merupakan salah satu daripada beberapa hos web yang secara rasmi disarankan oleh komuniti WordPress.org. Semua rancangan mereka dilengkapi dengan SSL percuma (https: //), persekitaran pementasan WordPress, dan ciri pemasangan WordPress yang mudah. Mereka juga mempunyai pangkalan data besar tutorial WordPress dan semua rancangan dilengkapi dengan sokongan pelanggan langsung 24/7.

Mereka tidak murah,. Harga bermula dari $ 2,75 sebulan, tetapi mereka menggunakan nama domain percuma dengan SSL selama setahun.

 • PROS: Waktu operasi dan masa muat yang kuat, pemindahan laman percuma, nama domain percuma, yang disyorkan oleh WordPress.org
 • KEBURUKAN: Tiada pilihan untuk membayar setiap bulan.

Klik untuk melihat apakah diskaun $ 2.75 / bln masih berlaku

2. HostGator WordPress Terurus (www.HostGator.com)


HostGator Hosting WordPress terurus
 • Waktu Masa: 99.99%
 • Masa muat: 369 ms
 • Sokongan: Sembang langsung 24/7
 • Ciri-ciri: Pemindahan dan sandaran laman web percuma. Pelayan WordPress dioptimumkan
 • Laman web: www.HostGator.com

HostGator menjadi tuan rumah lebih daripada 10 juta domain menjadikannya salah satu penyedia hosting web yang paling popular di pasaran.

Begitu juga dengan Bluehost, HostGator juga menawarkan penyelesaian hosting WordPress khusus, seperti “WordPress Hosting.”

Mereka adalah pilihan terbaik untuk laman web dengan trafik tinggi yang memerlukan masa memuatkan lebih cepat. Pelan HostGator WordPress semestinya menjadikan laman web anda lebih pantas di pelbagai kawasan, terutamanya untuk pengguna mudah alih.

Purata masa muat 12 bulan terakhir mereka ialah 369 ms dan masa operasi >99.99%. Waktu henti tahunan mereka hanya 22 minit, yang agak luar biasa.

Statistik 12 bulan HostGator

Mereka juga menawarkan migrasi laman web percuma dengan semua rancangan mereka. Semua rancangan mereka dilengkapi dengan lebar jalur, storan, dan akaun e-mel yang tidak terhad.

Walaupun harga perkenalan mereka murah, bermula dari $ 5,95 sebulan, yuran pembaharuan mereka lebih tinggi pada $ 9,95 sebulan. Walau bagaimanapun, jika anda menggunakan kod kupon kami (WEBSITESETUP), anda akan dapat dengan harga $ 3.99 / bln.

 • PROS: Masa muat yang baik, boleh dipercayai, pemasangan satu klik untuk WordPress, 1 pemindahan laman web percuma
 • KEBURUKAN: Bayaran pembaharuan yang lebih tinggi.

Klik untuk melihat apakah diskaun $ 3.99 / bln mereka masih berlaku dengan kupon

3. Hostinger (www.Hostinger.com)


Hosting WordPress Hostinger
 • Waktu Masa: 99.93%
 • Masa muat: 339 ms
 • Sokongan: Sembang langsung 24/7
 • Ciri-ciri: Akaun e-mel percuma, sokongan pelanggan 24/7, SSL percuma (https)
 • Laman web: www.Hostinger.com

Hostinger berasal dari Eropah tetapi mempunyai pusat data di Amerika Syarikat, Asia, dan Eropah. Mereka tidak menawarkan pilihan untuk memilih pusat data dengan segera, tetapi setelah anda mendaftar, anda boleh meminta sokongan mereka untuk menukar lokasi pelayan anda dari AS ke Asia atau Eropah. Ciri yang sangat bagus yang tidak ditawarkan oleh syarikat hosting web lain.

Mereka juga merangkumi pembangun laman web WordPress, yang tidak sesuai tetapi dapat banyak membantu pemula. Hostinger juga menawarkan sembang langsung 24/7 dan mempunyai perpustakaan besar panduan dan tutorial WordPress.

Walaupun berada di hos WordPress yang paling murah, prestasi mereka sebenarnya berada di tahap yang baik. Dari segi masa muat (339 ms), mereka hanya dipukul oleh Hosting A2. Masa tamat tidak apa-apa – masuk pada 99.93% dalam tempoh 12 bulan yang lalu.

Statistik Hostinger 12 bulan

Pelan hosting WordPress termurah mereka bermula dari 2.15 / bulan dan memperbaharui $ 3.49. Pelan ini merangkumi lebar jalur 100GB yang optimum untuk laman web WordPress yang lebih kecil. Selanjutnya, 1 akaun e-mel disertakan dalam semua rancangan mereka, serta sijil SSL. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka, anda boleh mendapatkan bayaran balik sepenuhnya sehingga 30 hari dari pendaftaran.

 • PROS: Harga murah, pemasangan WordPress satu klik, kelajuan pantas
 • KEBURUKAN: Waktu operasi purata.

Klik untuk melihat apakah diskaun $ 2.15 / bln masih berlaku

4. SiteGround (www.SiteGround.com)


Hosting WordPress SiteGround
 • Waktu Masa: 99.98%
 • Masa muat: 629 ms
 • Sokongan: Sembang langsung 24/7
 • Ciri-ciri: Pelayan awan Google, https percuma (SSL), e-mel percuma
 • Laman web: www.SiteGround.com

SiteGround adalah satu lagi perkhidmatan hosting WordPress yang popular dan sah, yang disyorkan oleh komuniti WordPress.org. Sejak 2004, SiteGround telah berkembang menjadi rangkaian lebih dari 800,000 nama domain di seluruh dunia.

Mereka adalah salah satu host yang lebih sedikit, di mana anda juga boleh menukar lokasi pusat data anda, dari Eropah ke AS. Oleh itu, sekiranya pelawat anda berasal dari Eropah, ini mungkin merupakan pilihan yang baik untuk anda.

Juga, mereka menawarkan pemindahan laman WordPress percuma, termasuk CDN percuma (untuk caching) dan pengoptimuman gambar yang semua gabungan harus menjadikan laman web WP anda lebih cepat daripada sebelumnya.

Kami juga menguji sokongan pelanggan dengan berhubung dengan sembang langsung mereka dan mengemukakan beberapa soalan untuk menilai pasukan sokongan mereka. Mereka ramah dan membantu, menjawab soalan dengan cepat.

Dari segi waktu operasi, SiteGround mengekalkan purata waktu operasi sebanyak 99.98% (dengan 34 gangguan) diikuti dengan masa beban yang kuat sebanyak 629 ms. Menurut ujian kami, tidak sepantas Bluehost atau HostGator dan itulah sebabnya mereka mendarat di tempat ketiga.

Statistik SiteGround 12 bulan

Pelan SiteGround bermula dari $ 3.95 / bln, tetapi perbaharui dengan kadar yang lebih tinggi (sama dengan banyak penyedia hosting). Semua rancangan WordPress yang diuruskan mereka diperbaharui pada $ 9.95 / bln (sebaik sahaja rancangan awal anda berakhir). Domain tidak termasuk, tetapi mereka menawarkan akaun e-mel percuma.

 • PROS: Waktu operasi yang baik, kelajuan stabil, sokongan WordPress terbaik, pemindahan laman web percuma, yang disyorkan secara rasmi oleh WordPress, SSL percuma.
 • KEBURUKAN: Bayaran pembaharuan yang lebih tinggi

Klik di sini untuk melihat harga semasa SiteGround

5. A2 Hosting (www.A2Hosting.com)


Hosting WordPress A2Hosting
 • Waktu Masa: 99.93%
 • Masa muat: 295 ms
 • Sokongan: Sembang langsung 24/7
 • Ciri-ciri: Pelayan pantas, SSL percuma, CDN percuma, sokongan langsung 24/7
 • Laman web: www.A2Hosting.com

A2 Hosting adalah hosting WordPress kos rendah yang lain. Di laman utama mereka, mereka membuat tuntutan berani 20 kali lebih pantas daripada hosting semasa anda. Tetapi adakah ia benar?

Semua rancangan mereka dilengkapi dengan SSL (Let’s Encrypt), Cloudflare CDN percuma dan storan dan lebar jalur SSD tanpa had. Sama seperti di SiteGround, anda juga boleh menukar lokasi pelayan di A2 Hosting. Mereka kini menawarkan cetenr data di Amerika Syarikat, Belanda, dan Singapura.

Walaupun sembang sokongan pelanggan mereka tidak sesuai (kami memerlukan masa ~ 8 minit untuk menghubungi mereka), ia tersedia 24/7. Selain itu, anda juga boleh menghubungi mereka melalui telefon.

Menurut ujian prestasi, A2 Hosting memang merupakan penyedia hosting WordPress yang paling cepat dikongsi di 295 ms. Walaupun terdapat banyak aspek baik dengan hosting A2, waktu operasi 12 bulan terakhir mereka tidak sesuai untuk kami. Akan datang di 99.94% dengan jumlah downtime 5 jam setiap tahun.

A2 Hosting 12 bulan statistik

Pelan WordPress termurah mereka bermula pada $ 3.92 / bln untuk minimum 36 bulan dan kemudian diperbaharui pada $ 7.99 / bln. Anda juga mendapat 25 akaun e-mel dan pindahan laman web tanpa had. A2 mungkin menjadi hos yang mudah bagi seseorang yang memiliki banyak laman web WordPress. Akhir sekali, hosting A2 menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

 • PROS: Hosting WordPress terpantas, pelayan yang dioptimumkan WordPress
 • KEBURUKAN: Waktu operasi purata – hanya 99.94%.

Klik di sini untuk melihat harga terkini A2Hosting

6. GreenGeeks (www.GreenGeeks.com)


Hosting WordPress GreenGeeks
 • Waktu Masa: 99.99%
 • Masa muat: 375 ms
 • Sokongan: Sembang langsung 24/7
 • Ciri-ciri: Storan & lebar jalur tanpa had, kemas kini automatik, SSL percuma
 • Laman web: www.GreenGeeks.com

GreenGeeks adalah hosting yang pantas, selamat dan berskala untuk pengguna WordPress. Nama mereka berasal dari kenyataan bahawa mereka telah menerapkan pendekatan ramah lingkungan untuk mengehoskan laman web.

Semua rancangan WordPress mereka dilengkapi dengan SSL percuma, CDN dalaman / percuma, akaun e-mel tanpa had, lebar jalur tanpa had, dan storan SSD tanpa had. Setelah anda mendaftar, anda mempunyai pilihan untuk memilih dari lokasi pelayan yang berbeza antara Amerika Syarikat, Kanada, dan Eropah. Pemindahan laman WordPress adalah percuma.

Dari sisi sokongan, mereka mempunyai sembang langsung 24 jam, e-mel dan sokongan telefon serta banyak tutorial dan panduan berkaitan WordPress. Sokongan mereka biasanya cepat dan tepat.

Prestasi GreenGeek, terutamanya kelajuan (375 ms) bagus, dan masa kerja kelihatan sangat dipercayai (99.99%) juga – hanya 36 pemadaman, dengan jumlah masa henti 1 jam sahaja setiap tahun.

Statistik 12 bulan GreenGeeks

Satu-satunya kelemahan adalah bayaran pembaharuan mereka yang lebih tinggi. Pelan $ 2.95 / bln termurah diperbaharui pada $ 9.95 / bln. Jaminan wang dikembalikan adalah 30 hari, tetapi jika anda mengambil tawaran nama domain ‘percuma’ mereka, bayaran balik anda akan ditolak sebanyak $ 13.95 untuk bayaran pendaftaran nama domain.

 • PROS: Waktu operasi yang kuat, penyedia hosting hijau, pemindahan laman web percuma
 • KEBURUKAN: Bayaran pembaharuan yang lebih tinggi

Klik untuk melihat apakah diskaun $ 2.95 / bln masih berlaku

7. DreamHost (www.DreamHost.com)


Hosting WordPress DreamHost
 • Waktu Masa: 99.92%
 • Masa muat: 569 ms
 • Sokongan: Sembang langsung 24/7
 • Ciri-ciri: WordPress adalah pra-pemasangan, drag and drop builder, lebar jalur / storan tanpa had
 • Laman web: www.DreamHost.com

DreamHost adalah perkhidmatan hosting yang terkenal dan mantap dari Amerika Syarikat dengan lebih daripada 340,000 pelanggan. Sama seperti Bluehost dan SiteGround, mereka juga disenaraikan sebagai host WordPress yang disyorkan oleh laman web WordPress.org.

Matlamat DreamHost adalah mudah – cepat, boleh dipercayai, dan dioptimumkan untuk pengguna WordPress.

Semua rancangan WordPress mereka (Dikongsi, Diuruskan, dan VPS) menawarkan pembina laman web WordPress, SSL percuma, dan storan SSD dengan lebar jalur tanpa had.

Pemindahan laman web tidak percuma (berharga $ 99, tetapi percuma dengan rancangan DreamPress mereka yang berharga $ 16.95 / bln) dan tidak ada pilihan sokongan 24/7. Mereka mempunyai sembang sokongan langsung, tetapi hanya tersedia pada jam 5:30 pagi hingga 09:30 waktu Pasifik tetapi sekurang-kurangnya 7 hari seminggu.

Mereka tidak kelihatan seperti tuan rumah yang sesuai untuk laman web yang melayani pengunjung di luar AS atau Asia, tetapi ia pasti memberikan kelajuan halaman yang stabil (569 ms) dan “OK” waktu operasi pada 99.92%. Tidak ada pilihan untuk memilih lokasi pelayan di luar AS.

Statistik DreamHost 12 bulan

Pelan termurah mereka bermula dari $ 2.59 / bulan atau $ 4.95 / bulanan. DreamHost mempunyai rancangan WordPress yang dikendalikan “berprestasi tinggi” yang lebih mahal, berharga $ 16.95 / bulan. Tidak seperti yang lain, DreamHost memberikan jaminan wang dikembalikan selama 97 hari. Akaun e-mel berharga $ 19.99 / tahun tambahan dan domain percuma selama setahun diperbaharui $ 15.99 / tahun.

 • PROS: Anda dapat membayar bulanan, sokongan yang baik, kemampuan untuk membuat skala
 • KEBURUKAN: Masa penggunaan boleh menjadi lebih baik

Klik untuk melihat apakah $ 2.59 / bln masih sah

8. InMotion (www.InMotionHosting.com)


Hosting InMotion WordPress
 • Waktu Masa: 99.95%
 • Masa muat: 767 ms
 • Sokongan: Sembang langsung 24/7
 • Ciri-ciri: WordPress adalah pra-pemasangan, lebar jalur / storan tanpa had, akaun e-mel tanpa had
 • Laman web: www.InMotionHosting.com

InMotion adalah hos WordPress yang berpusat di AS dengan lebih daripada 350,000 nama domain.

Banyak alasan menjadikan InMotion sesuai untuk pengguna WordPress. Setiap rancangan dilengkapi dengan SSL percuma, CDN (percuma), akaun e-mel tanpa had, dan 200 tema WordPress percuma. Satu-satunya perkara yang mereka hadkan adalah bilangan laman web yang boleh anda miliki, ruang cakera dan lebar jalur.

Mereka mempunyai sembang langsung 24/7 dan sokongan telefon AS. Di samping itu, pemindahan laman web adalah percuma (faedah yang bagus), dan anda boleh mencuba pembangun laman web BoldGrid yang telah dipasang sebelumnya.

Salah satu kelemahan InMotion Hosting ialah tidak ada akses akaun segera. Itu bermaksud jika anda pelanggan antarabangsa, misalnya di luar Amerika Utara, mungkin ada kelewatan dan kerumitan ketika cuba mengesahkan akaun baru anda.

Jumlah masa dan kelajuan mereka rata-rata, tetapi cukup dipercayai. Datang masuk di 99.95% masa operasi dan kelajuan purata 767 ms selama 12 bulan terakhir.

Statistik 12 bulan InMotion

InMotion mempunyai banyak rancangan WordPress, WordPress VPS dan Dedicated WordPress dari $ 4,99 (memperbaharui $ 8,99) hingga $ 248,99 yang berbeza dari laman web maksimum, saiz storan, dan lebar jalur (pengunjung maksimum). Mereka juga merupakan salah satu daripada beberapa host yang menawarkan penyelesaian WordPress khusus.

 • PROS: Sokongan pelanggan yang boleh dipercayai, pantas, baik
 • KEBURUKAN: Tiada pengaktifan segera untuk orang di luar AS. Kelajuan boleh menjadi lebih baik

9. Laman 5 (www.Site5.com)

Pengehosan WordPress Site5

 • Waktu Masa: 99.99%
 • Masa muat: 575 ms
 • Sokongan: Sembang langsung 24/7
 • Ciri-ciri: tranfser laman web percuma, Pemasangan satu klik untuk WordPress, sokongan WordPress pakar
 • Laman web: www.Site5.com

Site5 bukan penyedia hosting WordPress yang paling murah. Yang dikatakan, mereka mengaku sebagai pilihan terbaik untuk pereka dan pembangun kerana mereka mempunyai panel kawalan yang fleksibel, layanan pelanggan yang baik, dan hosting yang stabil.

Sama seperti penyedia hosting lain, Site5 menawarkan CDN Cloudflare percuma, sembang langsung 24/7, dan pemindahan laman. Mereka juga memberikan dan jaminan uptime 99.9%. Perlu juga disebutkan bahawa rancangan hosting WP termurah Site5 tidak mempunyai pilihan untuk memilih antara pusat data. Lokasi lalai ditetapkan ke Amerika Syarikat (tengah).

Waktu operasi purata “sebenar” mereka pada tahun lalu adalah 99.99% dan kelajuan purata 575 ms. Tidak secepat Bluehost atau A2 Hosting tetapi mengalahkan banyak yang lain pada masa operasi.

Laman 5 statistik 12 bulan

Tapak5 mahal. Pelan termurah mereka berharga $ 6.95 / bln selama 24 bulan; ia diperbaharui kemudian dengan kos lebih tinggi $ 8.95 / bln. Yang tidak kami gemari mengenai proses penagihan mereka, adalah walaupun mereka menawarkan pulangan wang 30 hari, hosting anda akan diperbaharui secara automatik sehingga lima belas (15) hari sebelum berakhirnya tempoh semasa anda.

 • PROS: Waktu operasi yang baik, kelajuan OK
 • KEBURUKAN: Kos yang tinggi

10. iPage (www.iPage.com)


Hosting WordPress iPage
 • Waktu Masa: 99.94%
 • Masa muat: 709 ms
 • Sokongan: Sembang langsung 24/7
 • Ciri-ciri: Domain percuma, storan & lebar jalur tanpa had
 • Laman web: www.iPage.com

iPage juga menawarkan hosting “WordPress”. Mereka mempunyai 2 rancangan WordPress yang berharga $ 3,75 / bulan dan $ 6,95 / bulan (masing-masing diperbaharui pada $ 7,49 dan $ 10,49 / bulan), kedua-dua rancangan dilengkapi dengan nama domain percuma selama 1 tahun. Matlamat utama iPage adalah untuk memastikan pengalaman terbaik, dari pendaftaran hingga sokongan pelanggan.

iPage menawarkan sokongan melalui sembang langsung dan telefon 24 jam sehari. Kedua-dua rancangan dilengkapi dengan pemasangan satu klik untuk WordPress serta sijil SSL percuma. Lebar jalur dan storan tidak terhad.

Sebaliknya, iPage tidak menawarkan rangkaian penghantaran kandungan (CDN), anda tidak boleh menukar pusat data (AS sahaja), dan tidak ada pemindahan laman web percuma (berharga $ 150 tambahan). Semasa waktu bekerja mereka (99.94%) dan masa muat (709 ms) tidak buruk, prestasi, secara amnya, tidak sehebat host web lain yang diarahkan WordPress.

Statistik 12 bulan iPage

Pelan termurah berharga $ 3.75 untuk 1/12/24/36 bulan. Pakej bulanan dan tahunan diperbaharui pada $ 9,49 / bulan, pelan 24 bulan diperbaharui pada $ 8,49, dan rancangan 36 bulan diperbaharui pada $ 7,49. Jaminan wang dikembalikan selama 30 hari disertakan dengan semua rancangan. Sandaran berharga $ 1.00 / bulan, dan alamat e-mel melalui Google suite $ 6 sebulan.

 • PROS: Ciri-ciri yang baik
 • KEBURUKAN: Tidak banyak sokongan pelanggan yang berpengetahuan, kos pembaharuan yang tinggi.

Ringkasan Hosting WordPress:

Ulasan terperinci mengenai 10 penyedia hosting WordPress teratas.

Setiap ulasan berdasarkan pada kelajuan, waktu dan kos laman web kami. Sumber pihak ketiga, seperti Pingdom, digunakan untuk memantau dan menganalisis prestasi.

Ringkasnya, kami mengesyorkan menggunakan penyedia hosting web yang menyediakan waktu operasi yang lumayan 99.94% dan ke atas, sambil mengekalkan masa muat mereka kurang dari 700 ms.

 PENGHANTARAN WEB MULAKAN KOS WANG KEMBALI MASA PINJAMAN KEMASKINI KAMI PERINGKAT
 1. Bluehost WordPress $ 2.75 / bln30 hari390 ms >99.99%★★★★★
2. HostGator WordPress Terurus $ 3.99 / bln45 hari369 ms > 99.99%★★★★★
3. Hostinger WordPress Hosting $ 2.15 / bln30 hari339 ms > 99.93%★★★★★
 4. Hosting WordPress SiteGround $ 3.95 / bln30 hari629 ms > 99.98% ★★★★
 5. A2 Hosting WordPress Hosting $ 3.92 / blnBila-bila masa295 ms > 99.94%★★★★
 6. Hosting WordPress GreenGeeks $ 2.95 / bln30 hari375 ms > 99.99%★★★★
 7. Hosting WordPress DreamHost $ 2.59 / bln97 hari569 ms > 99.92%★★★★
 8. Hosting InMotion WordPress $ 4.99 / bln90 hari767 ms > 99.95%★★★
 9. Hosting WordPress Site5 $ 6.95 / bln45 hari575 ms > 99.99%★★★
 10. Hosting WordPress iPage $ 3.75 / bln30 hari709 ms > 99.94%★★★

Kami sampai pada kesimpulan bahawa anda tidak boleh salah dengan HostGator WP Managed, Hostinger atau Bluehost. Semuanya menawarkan waktu operasi yang kuat, masa memuat halaman yang cepat, sokongan pelanggan yang hebat, dan harga perkenalan yang rendah.

Sekiranya anda sudah mempunyai hos web tetapi ingin menukar hos setelah membaca catatan ini, lihat panduan ini di sini. Walau bagaimanapun, pastikan bahawa beberapa host web yang disenaraikan menawarkan migrasi laman web percuma.

Sekiranya anda ingin membandingkan hosting WordPress yang dikendalikan, lihatlah HostingFacts.com.

Maklum balas dan ulasan mengenai penyedia hosting (WordPress) yang berbeza lebih daripada diterima di bahagian komen di bawah.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me