10+ najboljših tem za blogging WordPress

Vsi vemo, da slike govorijo v velikem obsegu (približno tisoč besed na sliko, kajne?), Zato je razumljivo, da boste morda želeli s fotografijami deliti svoje življenje v spletu, namesto da bi pisali tradicionalne objave na spletnem dnevniku. Seveda to pomeni, da boste potrebovali temo, zaradi katere bodo vaše fotografije (in življenje, ki ga vodite) videti neverjetno, toda kje začeti?

Obstaja veliko tem, ki so na voljo za WordPress, ki olajšajo ustvarjanje, posodobitev in vzdrževanje fotoblog, pri čemer je vsaka zasnovana samo z eno stvarjo – osredotočite svoje spletno mesto na slike, ki jih uporabljate.

V tem članku si bomo ogledali deset najboljših tem, ki so na voljo za WordPress o fotoblogiranju, da bo vaš fotografski blog izstopal v določenem zaporedju. Seznam smo razdelili na brezplačne in premium teme, zato začnimo z brezplačnimi temami (vsi imamo radi brezplačne stvari, kajne?).

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

1. Ananas (brezplačno)

Tema brez WordPress brez ananasa

Iščete čisto in preprosto temo? Ananas je takrat ravno pravi za vas. Ta brezplačna fotografija je bila ustvarjena prav tukaj na WPExplorerju, da bi fotoglikam in ustvarjalcem olajšali hitro in hitro delovanje spletnega mesta..

Čista postavitev, osredotočena na en stolpec, omogoča bralcem, da se osredotočijo na svojo vsebino. Poleg tega, da imate dodano podporo za slike, citate, zvok in video, lahko preprosto dodate svoje ustvarjalno delo, ne glede na obliko predstavnosti, ki jo uporabljate. Druge odlične funkcije vključujejo vgrajene družbene povezave v zaglavju, nalaganje logotipa po meri, nastavitve tem za prilagajanje tem in še več.

2. Hatch (brezplačno)

Tema lopute

Trenutno je nameščen na več kot 9.000 spletnih mestih Loputa tema AlienWP je zelo priljubljena brezplačna tema za fotocentrična spletna mesta. Čeprav ima malo ocen, je to dobra tema, ki jo uporabljajo mnogi – zato je njena vključitev tukaj upravičena.

Hatch je preprost in minimalen, zgrajen je na osnovi Hybrid Core in uporablja vgrajene funkcije WordPress za upravljanje slik in galerij. Skupno, Hatch lepo prikazuje slike.

3. Pictorico (brezplačno)

Tema Pictorico

Pictorico prihaja k nam od Avtomatski, in je bil prvotno izpuščen za njihovo WordPress.com uporabnikom – zdaj pa je na voljo za tiste od nas, ki samostojno gostujemo WordPress. Trenutno aktivno nameščen na več kot 5000 spletnih mestih, ima Pictorico oceno zadovoljstva s 4,5 zvezdicami, večina recenzentov pa daje najvišjo oceno tematiki.

Čudovita tema, ki temelji na rešetki, prikazuje vaše objave v steni slik, zaradi česar je popolna za spletno mesto s fotoblogom. Po želji lahko na dnu strani uporabite drsnik, na katerem boste predstavili nekaj svojih najljubših objav.

4. Magnus (brezplačno)

Magnusova tema

Magnus vam prinaša The Five Themes in je nameščen na več kot 3000 spletnih mestih. Le malo uporabnikov ga je ocenilo, zato ocenite 4,5 zvezdice z zrnom soli – vendar se pogosto uporablja in je vredno pogledati.

Ta tema prikazuje vaše slike na vidnem mestu z veliko postavitvijo mreže in močno tipografijo, da vpliva. Če uporabljate slike visoke kakovosti, vam bo ta tema pomagala, da jih kar najbolje izkoristite na svojem spletnem mestu za bloganje.

5. Pronto (brezplačno)

Pronto zidarska galerija WordPress tema

Pronto je tema galerije brezplačnega zidarskega omrežja, ustvarjena prav tukaj na WPExplorer. Z več tisoč prenosi je ta tema uspešna in je pri naših bralcih nenehno priljubljena.

Pronto uporablja čisto postavitev omrežja za domačo stran, vgrajeno podporo za WordPress galerije in kratke kode po meri pa lahko uporabite za ustvarjanje čudovitih (in odzivnih) strani. Če uporabljate svoj fotoblog za prikazovanje esejev fotografij ali zbirk slik, bi bila ta tema lahko idealna za vas.

6. Optika (brezplačno)

Tema optike

Ljudje iz Graph Paper Pressa vam predstavljamo zadnjo brezplačno temo na tem seznamu – Optika. Graph Paper Press je specializiran za teme za fotografe, zato vedo nekaj ali dve o tem, kako ustvariti osupljiv fotoblog.

Optika je lepa tema zidane postavitve z dobro uporabo negativnega prostora. Če imate cilje prodati svoje slike, se vrhunska različica Optics brez težav integrira z WooCommerce, Easy Digital Downloads in Graph Paper Press lastnim vtičnikom za prodajo medijev.

7. Skupaj

Skupaj večnamenski portfelj WordPress tema

Prva premium tema na našem seznamu je Total. Ta uber prilagodljiva tema ima razširjeno različico ustvarjalca strani povleci in spusti Visual Composer, tako da lahko ustvarite katero koli spletno mesto, ki ga želite. Še bolje je, da že obstaja veliko odličnih predstavitev, ki jih lahko uvoziš, da boš na začetku oblikoval.

Zgoraj imamo portfelj Lefty, zidarsko mrežo in preprosto galerijo TinyFolio, ki prikazuje, kaj lahko ustvarite s Totalom. Na vseh teh demonstracijah so slike postavljene spredaj in na sredino, dodane možnosti za oblikovanje glave pa se pomaknite do zgornjega gumba, podpore slike paralaksa, odzivne postavitve in še več ustvarite čudovito uporabniško izkušnjo.

8. Yin & Yang

Yin & Yang tema portfelja

Yin & Yang je še ena vrhunska tema, ki je popolnoma zasnovana tako, da vam nudi solidno izkušnjo fotoblogiranja z nekaj zelo lepimi lastnostmi. Predstavljena kot kreativna tema foto blogov za fotografe in blogerje, je ta tema vsekakor vredna izvajanja pravila.

Čista postavitev domače strani, edinstven učinek letenja v meniju, učinki premikanja slike in filtrirni portfelj, ki se prilagaja, so vse značilnosti te čudovite teme. Na splošno bo zaradi te teme vaš fotoblog resnično izstopal, vse po dostopni ceni.

9. Izpostavite Pro

Izpostavite temo Pro

Iz podjetja StudioPress (ustvarjalci okvira Genesis) prihaja ta vrhunska otroška tema Genesis, ki je popolna za predstavitev vaših čudovitih slik. Expose Pro je otroška tema Genesis, ki je na voljo za 99,95 USD.

Ta tema ima več barvnih shem ter nešteto možnosti prilagodljivih možnosti, postavitev domače strani enega stolpca pa prikazuje vaše slike na čist in preprost način. Če želite osupljiv fotoblog, zgrajen na osnovi Genesisa, je to lahko tema za vas.

10. Odkrit

Iskrena tema WordPress

Candid je čudovito lepo oblikovana fotografska tema iz Array Themes za ustvarjanje in skupno rabo vašega dela. Tema je bila zasnovana kot prazno platno za ustvarjalne ljudi, ki lahko delijo svojo vsebino v spletu.

Tema je preprosta za uporabo vgrajenih možnosti za prilagajanje prek programa Customizer v živo. Tako je enostavno preklapljanje barv, pisav, robov, gumbov, logotipa in še več. Prav tako lahko spremenite postavitev stolpcev zidane mreže (1–3 stolpcev), dodate neskončno drsenje in dodate pripomočke po meri v katero koli objavo ali stran. Poleg tega, če imate radi to temo in želite več, se lahko pridružite tudi tematskemu klubu Array za 89 dolarjev in pridobite dostop do vsega, kar lahko ponudite.

11. Om

OM tema

Om je tema blogov in vizualnega pripovedovanja zgodb, zasnovana tako, da bo vaša vsebina videti neverjetno. Ta premijska tema, ki je na voljo za 44 dolarjev, ima oceno 4,89 zvezdice in več kot 900 prodaj na ThemeForestu. Poleg tega nudijo preizkusno različico svoje teme, tako da lahko resnično poskusite, preden kupite.

Om veliko uporablja tipografijo, izbiro barv in elegantne podrobnosti za poudarjanje slik, tri postavitve domače strani pa ponujajo različne načine za prikaz vsebine. Če iščete čisti občutek v reviji, je morda ta tema tisto, kar iščete.

12. Oblikovalec

Tema oblikovalca Professional WordPress Portfolio

Končna tema na našem seznamu je Oblikovalec – tema profesionalnega portfelja podjetja ThemeBeans. Ta vrhunska tema je odličen primer, kako narediti minimalen dizajn moderno in navdušujoče.

Oblikovalec uporablja tekočo postavitev paralakse, da drsi po slikah vaše domače strani, z dobro uporabo negativnega prostora, elegantnih pisav in obilico dodatnih možnosti prilagajanja prek orodja za prilagajanje. Oblikovalec se tudi vključi v WooCommerce prek vključene otroške teme. Druge odlične lastnosti vključujejo popločane galerije, leno nalaganje, prilagodljiv portfelj in še veliko več.


Če ste se odločili, da slike lahko zgodbo povedo bolje kot besede, je fotoblogiranje fantastičen način za dokumentiranje vašega življenja. Toda iskanje prave teme bi se lahko izkazalo za težko, če ne veste, kje začeti.

WordPress je zaradi tega, kako hitro je treba vstati in zagnati, kot nalašč za gostovanje fotoblog. Poleg tega je na voljo veliko tem, ki vam lahko pomagajo prikazati vaše slike – in na seznamu desetih, ki smo jih predstavili zgoraj, bi morali najti popolno temo za ustvarjanje svojega foto bloga.

Imate svojo najljubšo brezplačno ali vrhunsko temo za bloganje WordPress? Delite z nami v spodnjem razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me