15+ najboljših vtičnikov in storitev za Heatmap WordPress

Toplotna karta (napisana kot “toplotna karta”) je vizualna predstavitev zabeleženih klikov vidnega območja spletne strani. Z drugimi besedami, toplotni zemljevid poudarja regije spletnega mesta, ki dobijo največje število klikov.

Vročinske karte vam povedo, kje vaši uporabniki kliknejo

Kaj dobrega naredi toplotni zemljevid?

 • Toplotne karte so izjemno koristne za vašo strategijo vsebinskega trženja. Pomagajo vam določiti področja vaše spletne strani, ki dobijo največje število klikov.
 • Število klikov je zagotovo neposredno merilo pozornosti uporabnika. Tako vam toplotni zemljevidi prikažejo področja vašega spletnega mesta, na katera so uporabniki dejansko pozorni.
 • Območja z večjim številom klikov so označena z rdečo, tista z manjšim številom klikov pa so poudarjena v rumeni barvi, ki ji sledita zelena in modra – podobno kot dejanski toplotni (infrardeči) spekter.

Kako deluje Heatmap?

Me veseli, da ste vprašali – toplotni zemljevid je običajno sestavljen z nalaganjem datoteke JavaScript v brskalnik vašega obiskovalca. Datoteka JavaScript se na daljavo poveže z vašo bazo podatkov WordPress in zabeleži podatke o “kliku” za vsakega posameznega uporabnika.

Zdaj za spletna mesta z velikim številom uporabnikov, ki izvajajo toplotni zemljevid na istem strežniku, na katerem je nameščen WordPress, zahteva bistveno večje vire. To bi lahko povzročilo neupravičen pritisk na strežnik, kar ima za posledico slabšo zmogljivost. Končno boste imeli počasno spletno mesto – tega pa nihče ne želi.

Prav zaradi tega imamo storitve sledenja toplotnih kart. Naredijo isto delo, vendar računalniško delo naložijo z vašega strežnika. Vsaka storitev ima nekaj osnovnih sledenja, medtem ko nekateri spremljajo večje število parametrov – na primer število dotikov za mobilne naprave itd.

Podatki se beležijo v bazi podatkov storitve – in ne na vašem strežniku. To odvzame obremenitev vašega strežnika. Na koncu se podatki združijo in prikažejo na nadzorni plošči uporabniške storitve storitve. V idealnem primeru bi morali uporabljati storitev sledenja zunanjih toplotnih kart, saj bodo rezultati zanesljivejši in natančnejši. V današnjem prispevku si bomo ogledali nekaj najboljših vtičnikov in storitev toplotne mape za WordPress.

Če začenjate z analitiko vsebine, predlagam, da najprej uporabite preskusno obdobje storitve – spoznajte vstope in izstope in nato nadaljujte s plačano naročnino..

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

1. Miški tok

mouseflow-topmap-analitika-wordpress-plugin-storitev

Informacije in prenos

Mouseflow daje velik poudarek predvajanju in beleži vse gibe miške – vključno s kliki, dogodki drsenja, ključnimi gibi in interakcijo obrazca. Miški tok lahko celo zabeleži pritiske obiskovalcev pri izpolnjevanju obrazcev. Ima ločene možnosti za sledenje e-trgovine in odličen WordPress vtičnik. Načrti se začnejo pri 10 USD / mesec in imajo tudi majhen, za vedno brezplačen načrt.

2. uporabniški sled

userTrack - WordPress Analytics

Informacije in prenosOglejte si predstavitev

userTrack je samoplačniški analitični vtičnik, ki beleži, kaj obiskovalci počnejo na vašem spletnem mestu (obiski strani, premiki miške, kliki, drsenje itd.) in samodejno ustvarja toplotne karte in predvajalne zapise, ki si jih lahko ogledate in analizirate, da razumete vedenje uporabnikov . Z uporabniškim sledenjem dobite tudi dostop do statističnih podatkov o svojih obiskovalcih, kot so brskalnik, ki se uporablja, dolžina obiska, lokacija uporabnika, obiskane strani. Več kot lahko vidite število obiskovalcev, ki trenutno brskajo po vašem spletnem mestu v realnem času in nekaj dodatnih statističnih podatkov.

userTrack je najbolj uporaben, ko se uporablja za sledenje obiskovalcem na novo ustvarjenih spletnih mestih, ki se še posodabljajo. Z analizo podatkov, ki jih zagotavlja UserTrack, lahko sprejemate smiselne odločitve, ki se spreminjajo v oblikovanju, kar bo vodilo do višjih stopenj pretvorbe in nižjih stopenj obiskov.

Druga kul funkcija je sistem za označevanje. Preprosto ustvarite sprožilce za carinske ukrepe. Na primer, “če ta uporabnik klikne gumb za nakup, dodajte [pretvorjeno] oznako poleg njegove seje.” To pomeni, da na prvi pogled vidite, kdo od obiskovalcev je na vašem spletnem mestu izvedel določeno dejanje. Uporabniške posnetke lahko filtrirate tudi na podlagi oznak, tako da, če želite, lahko gledate samo posnetke uporabnikov, ki so se pomaknili nad gumbom za nakup, vendar ga niso kliknili.

Različica vtičnika WordPress UserTrack vključuje vse funkcije samostojne različice in možnost izbire, katere strani na vašem spletnem mestu samodejno omogočajo sledenje. Za samostojno gostovanje vam za uporabo uporabniškega sledenja ni treba plačati nobene mesečne pristojbine. Uporabite ga, kolikor želite ali kolikor želite, da strežnik zmore. Vtičnik pri pošiljanju uporablja pametni sistem za zbiranje podatkov, zato ne bi smel spremeniti učinkovitosti vašega spletnega mesta.

userTrack podpira tudi več domen. Uporabniško sledenje lahko namestite na en strežnik / WordPress spletno mesto in spremljate toliko domen, tako da preprosto vključite skript tracker.js na strani, ki jih želite posneti. S tem lahko zdaj imate ploščo, na kateri si lahko na primer ogledate, koliko obiskovalcev je na spletu na vsakem vašem spletnem mestu.

3. Crazyegg

crazyegg-heatmap-analitika-wordpress-plugin-storitev

Crazyegg sta razvila Hiten Shah in Neil Patel, odlično orodje za sledenje klikov miške na vaši spletni strani.

Lastnosti:

 1. Kliknite toplotni zemljevid podatkov
 2. Sledenje zemljevidu drsenja
 3. Prekrivanje za število klikov na določene elemente
 4. Sposobnost razlikovanja klikov na podlagi napotnih virov (organski, neposredni promet itd.)
 5. Spremljajte več domen v enem računu

Crazyegg trdi, da ima do 88% natančnosti sledenja v primerjavi z drugimi testi za sledenje očem. Imajo tudi zastonj WordPress vtičnik za enostavno integracijo v vaš blog. Vsi načrti so brezplačni 30 dni, cene pa se začnejo od 9 dolarjev na mesec.

4. Klikni

clicky-heatmap-analytics-wordpress-plugin-storitev

Informacije in prenos

Clicky je eden največjih akterjev med ponudniki storitev analitike toplotnih map z več kot 695.000 aktivnimi naročniki. Clicky zbira podatke toplotnega zemljevida na strani, pa tudi za posamezne seje uporabnika.

Druge funkcije vključujejo:

 • Spremljanje ciljev s spremembami za posebne dejavnosti uporabnika
 • API za omogočanje sledenja videoposnetkom s pomočjo storitve tretjih oseb
 • Napredni izračun stopnje obiskov ene strani (oglejte si to objavo o tem, kako zmanjšati stopnjo obiskov spletnega mesta WordPress)

Načrti se začnejo pri $ 14,99 na mesec za načrt Pro Plus, skupaj s poskusnim računom 21 dni brezplačno s popolnim dostopom do vseh funkcij. Seveda obstaja a brezplačni vtičnik Clicky WordPress za hitro integracijo storitve s svojim spletnim mestom.

5. SessionCam

sessioncam-heatmap-analytics-wordpress-vtičnik-storitev

SessionCam vam pomaga spremljati dejanja uporabnika na vašem spletnem mestu, vključno s tem, kam je premaknil miškin kazalec, obrazce, ki so jih izpolnili (tudi če jih niso poslali), in morebitne napake, ki so jih ustvarili.

Ima zanimivo funkcijo, imenovano Replay seje, s pomočjo katerega lahko izberete uporabnika iz poročil o sledenju in si ogledate predvajanje njihovega potovanja na vašem spletnem mestu. Ima tudi vtičnik WordPress.

Najboljši del – SessionCam ponuja brezplačen načrt, sestavljen iz vseh njegovih funkcij in vsak mesec beleži do 500 strani. Za prijavo tudi ni potrebna kreditna kartica. Odlična možnost za nova spletna mesta.

6. Clicktale

clicktale-heatmap-analitika-wordpress-plugin-storitev

Kliknitetale je programska oprema za sledenje mišk na ravni podjetja, ki jo uporabljajo večje blagovne znamke s funkcijami, kot so predvajanje sej, toplotni zemljevidi, bogati s podatki, tokovi pretvorbe in analitika obrazcev. Clicktale ponuja vrsto izdelkov, vključno z:

 1. Mouse Suite za sledenje
 2. Suite za toplotno kapo
 3. Pretvorba Suite
 4. ClickTale Touch

Ima brezplačen načrt, ki lahko na mesec prispe do 400 ogledov strani. Na spodnji strani boste morali povprašati po ceni za višje načrte. S svetle strani lahko Clicktale uporabite kot odlično orodje za spremljanje interakcije uporabnikov za svoj nov izdelek ali blog. Vendar boste morali nadgraditi, ko dosežete omejitev 400 strani.

7. Heatmap.me

heatmap.me-heatmap-analitika-wordpress-plugin-storitev

To je relativno nova storitev s standardnim naborom funkcij, kot so:

 1. Analitika v realnem času
 2. Asinhrono nalaganje – to ne vpliva na čas nalaganja vašega spletnega mesta.

Vendar v nasprotju z določenimi storitvami ne boste mogli posamično slediti uporabniku. Vsi ustvarjeni toplotni zemljevidi so anonimni in tako ščitijo zasebnost obiskovalcev. Načrti se začnejo pri 100 USD na mesec, brezplačna enomesečna naročnina pa vključuje 1 milijon ogledov strani, eno spletno mesto in sledenje do 5 strani.

8. Ptengin

ptengine-toplotna karta-analitika-wordpress-vtičnik-storitev

Ptengine je programska oprema za spletno analitiko in toplotno karto z 8 različnimi komponentami za sledenje. Komponenta toplotne mape podpira 6 funkcij:

 • Nadzor več naprav
 • Kliknite Heatmap
 • Pozorni toplotni zemljevid
 • Analiza strani
 • Pomaknite se do zemljevida dosega
 • Primerjava in segmenti toplotnih map

Poleg toplotnih kart Ptengine ponuja:

 • Spremljanje dogodkov
 • Skupna analitika
 • Spremljanje kampanje
 • Sledenje konverzijam
 • Analitika v realnem času
 • Več naprav in spremljanje več domen
 • Zmogljivo filtriranje

Obstaja brezplačni načrt, ki spremlja 20.000 ogledov strani na mesec v 1 domeni, načrti pa se začnejo pri 39 USD / mesečno sledenje 50.000 ogledov strani na 20 domenah. Ima tudi uličen WordPress vtičnik za enostavno integracijo.

9. Ogrevalni zemljevidi pri SumoMe

sumo-me-heatmaps-heatmap-analitika-wordpress-plugin-service

SumoMe, ki jo je ustanovil Noah Kagan, je eden redkih start-upov, ki zagotavljajo super brezplačna orodja za trženje (da, to je množina) – to dejansko delajo. Orodje Heat Map deluje na vseh spletnih mestih in se brez težav integrira z WordPressom vsestranski vtičnik. Vtičnik vsebuje celoten komplet izdelkov SumoMe, ki lahko vaše vsebinsko trženje popelje na naslednjo raven.

10. ExtraWatch

extrawatch-heatmap-analytics-wordpress-plugin-storitev

Brezplačna različica vtičnika podpira toplotni zemljevid, sledenje klikom, prenos monitorja in statistiko obiskov v živo. Vendar razvijalec ne nudi podpore za brezplačno različico vtičnika. Plačljiva različica ima nekaj zanimivih lastnosti, vendar je njen hud omejujoč dejavnik dejstvo, da se za shranjevanje zbranih podatkov zanaša na bazo podatkov vašega spletnega mesta.

Ne glede na to, kako dobro je optimiziran mehanizem za shranjevanje, bo vaša baza podatkov sčasoma razcvetela. Predlagal bi uporabo tega vtičnika, če sploh, samo za eksperimentiranje.

11. Toplotne karte in analitika

glej raztopino-toplotna karta-analitika-wordpress-vtičnik-storitev

Ta vtičnik integrira sledilno kodo SeeVolution na vseh straneh vašega spletnega mesta. Dejansko sledenje opravi sama.

Lastnosti:

 • Kliknite toplotni zemljevidi
 • Toplotni načini gibanja miške
 • Pomaknite se toplotni zemljevidi
 • Analitika v realnem času

Načrti se začnejo pri 29 USD / mesec, pri letni naročnini podpira 300 mesečnih obiskov, ustvari 4 vrste toplotnih kart in 30 dni hrani evidence o obiskovalcih.

12. Inšpekcijski pregled

inspectlet-heatmap-analytics-wordpress-plugin-storitev

Vtičnik Inspectlet integrira Analytics Inspeklet na vaše spletno mesto WordPress. Storitev spremlja gibanje, pomikanje, klike in vtipkane informacije na vašem spletnem mestu. Tri glavne ponudbe programa Inspectlet Analytics vključujejo – beleženje seje, toplotne karte in analitiko obrazcev.

Zaupajo mu več kot 25.000 odmevnih podjetij, vključno s New York Timesom, WordPressom, Cisco, eBay in SalesForece. Imajo brezplačen načrt, ki beleži 100 sej na enem spletnem mestu. Plačani načrti se začnejo od 39 dolarjev na mesec s 5000 zapisi sej na enem spletnem mestu.

13. Lucky Orange

luckyorange-heatmap-analytics-wordpress-plugin-storitev

Informacije in prenosOglejte si predstavitev

Še ena storitev analitike toplotnih map – Lucky Orange zagotavlja spremljanje in snemanje obiskovalcev v živo, toplotne karte, spremljanje anket, analitiko obrazcev in prodajni / podporni klepet. Lucky Orange ima edinstveno funkcijo, kjer boste lahko izbrali določenega obiskovalca, s katerim boste klepetali s skrbniške nadzorne plošče.

Svoje WordPress vključiti hitro integrira storitev v vaše WordPress spletno mesto. Načrti se začnejo pri 10 USD / mesec in podpira tri spletna mesta s skupno 50.000 ogledov mesečnih strani. Vnaprej shranjeni podatki toplotne mape se hranijo 30 dni. Dobite tudi 7-dnevno preskusno obdobje, pri katerem med registracijo ni potrebna kreditna kartica.

Več vtičnikov za toplotno karto

Spodaj navedeni vtičniki niso bili posodobljeni na najnovejšo različico WordPress-a, zato jih je najbolje izogniti. Vendar jih navajam v upanju, da bodo nekega dne posodobljeni.

14. Clickheat: Clickheat je odprtokodna alternativa, ki jo je razvil Labs Media in vam omogoča ustvarjanje toplotnega zemljevida s kliki miške na vašem spletnem mestu. Če ste razvijalec, lahko storitev hitro vključite v svoje WordPress spletno mesto z nekaj vrsticami kode.

15. Sledilnik toplote: To je zelo osnovni vtičnik s sledenjem klikov miške obiskovalcev.

16. Hotspot Analytics: Ta vtičnik podpira toplotne karte, dejavnosti uporabnikov in sledenje dogodkom po meri.


Analitika toplotne mape je ena tistih, ki mora “vedeti” stvari za vsakega prodajalca vsebine in podjetnike, ki si prizadevajo. Preprosto povedano pomaga, da bolje spoznate svojo stranko. Tako kot raziskovanje ključnih besed – kjer se postavite v čevlje svoje stranke, tudi analitika toplotnih map nudi dejanske trdne dokaze o tem, kje kupec klikne.

S temi novimi informacijami lahko optimizirate svoje ciljne strani, povečate konverzije in na koncu zgradite boljšo izkušnjo za svoje obiskovalce. Ali veste o odlični storitvi analitike toplotnih kart, ki je tukaj nismo navedli? Sporočite nam!