3 vtičniki WordPress za popolno obvladovanje socialnih medijev

Poskus uspeha v trženju na družbenih medijih je težaven posel. Prefinjene nianse, povezane s tem, da ljudje množično delijo vašo vsebino, je izjemno težko obvladati in biti je treba zelo domiselno, da se lahko viralno lotevate Twitterja ali Facebooka.

Povedano je, da lahko dejanska tekoča dejanja, ki so potrebna za uspešno interakcijo družbenih medijev z vašim WordPress spletnim mestom, popolnoma avtomatizirajo brez negativnih stranskih učinkov. Vsako novo objavo bi morali samodejno deliti v vaše profile družabnih omrežij, obiskovalci bi morali z lahkoto deliti vašo vsebino in imeti možnost, da analizirajo svojo najuspešnejšo vsebino, ne da bi se zatekli k ročnemu zbiranju podatkov.

V tej objavi želim priporočiti tri vtičnike WordPress za socialne medije, ki jih potrebujete, da bi zgornje uresničilo. Z nameščenimi vtičniki bo interakcija na družabnih medijih postala popolnoma avtomatizirana, tako da se boste lahko osredotočili na pomembne vidike povečanja priljubljenosti svojih socialnih medijev.

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

1. NextScripts Samodejni plakat za družbena omrežja (SNAP)

Skoraj zagotovo imate profil na Facebooku in Twitterju in morda imate še veliko drugih. Pinterest, Google+, LinkedIn, Tumblr… seznam se nadaljuje. Tako objavljanje sveže vsebine na vseh vaših profilih družbenih medijev je lahko več kot malo dolgočasno.

Na srečo obstaja avtomatizirana rešitev. Pametna kratica na stran, SNAP je odgovor na mučno nalogo objave svežih vsebin na vašem blogu v vaša omrežja družbenih medijev. Omogoča vam, da na svoj spletni dnevnik povežete ogromno število spletnih mest v družabnih medijih in samodejno objavite svežo vsebino v svojih profilih, ko in ko bo objavljena na vašem spletnem mestu.

Zaslon za nastavitev SNAP.

Zaslon za nastavitev SNAP.

Kot lahko vidite, je možno prilagoditi sporočilo, ki se pošilja ob posodobitvah – lahko vključite dinamične oznake, ki bodo nadomeščene z naslovom, opisom, trajno povezavo in podobno.

Za nekatera družbena omrežja imate možnosti, kako naj se prikažejo posodobitve. Tu je primer vljudnosti Facebooka:

Posnetek zaslona možnosti prikaza Facebooka.

SNAP lahko zahtevate, da objavi posodobitve na Facebooku v katerem koli od zgoraj navedenih treh formatov.

Enkratna naložba, potrebna za vzpostavitev SNAP-a, se povrne znova in znova, ko objavljate objave na svojem mestu WordPress. Nikoli več vam ne bo treba skrbeti, da boste promovirali svojo vsebino prek svojih socialnih omrežij, saj bo to storjeno za vas.

Čeprav SNAP zagotovo ne nadomešča vaše osebne vpletenosti v vaše profile družabnih medijev (seveda morate biti vedno aktivni in odzivni), naredi omogočajo popolno avtomatizacijo postopka promocije novih vsebin. To bi vam najbrž dalo več čas za interakcijo z drugimi in nadaljnje promocijo vaših profilov v družabnih medijih in spletnega dnevnika na druge načine, ki niso tako enostavno avtomatizirani.

2. Digg Digg

Ko razvrstite promocijo objav prek svojih profilov v družabnih medijih, je čas, da začnete obiskovalcem omogočiti preprosto skupno rabo vaše vsebine prek njihovih lastno profile socialnih medijev. Čeprav je na voljo ogromno vtičnikov, ki to lahko storijo, vedno navajam Digg Digg kot svoj izbor številka ena.

Ta vtičnik se že leta razvija in so ga pridobili dobri ljudje na Buffer lansko leto. Njihova udeležba je bila zelo koristna za nenehni razvoj vtičnika in uporabniki lahko zdaj uživajo trdne in zelo funkcionalne vtičnike za deljenje družbenih medijev.

Po mojem mnenju je najboljša lastnost Digga Digga plavajoča vrstica delnic. Tu je primer dejanja iz mojega lastnega bloga:

Posnetek zaslona plavajoče vrstice delnic Digga Digga.

Ta vrstica bo sledila spremljanju drsenja obiskovalca, tako da možnosti skupne rabe nikoli ne pride v poštev. Digg Digg vam omogoča popoln nadzor nad postavitvijo šanka in tudi, katere možnosti za skupno rabo družbenih medijev imate (seznam razpoložljivih družbenih omrežij je neprijetno obsežen).

Vendar to še ni vse – Digg Digg vam omogoča tudi, da gumbe za skupno rabo postavite na začetek in konec objav, če je to vaša najljubša umestitev:

Gumbi za deljenje Digg Digg.

Vtičnik uporablja leno nalaganje, kar pomeni, da ne bo upočasnil nalaganja katerega koli drugega elementa na vašem spletnem mestu. Ko gre za elemente socialnih medijev, ki so zelo intenzivni z viri, je to fantastična možnost. Preprosto povedano, Digg Digg deluje brezhibno in izgleda tudi fantastično.

3. Socialna statistika WP

Na tej stopnji bi morali biti precej dobro nastavljeni. Vsebina se samodejno objavi na vseh vaših profilih družbenih medijev in obiskovalcem ste resnično olajšali skupno rabo vaše vsebine s svojimi sledilci. V tej fazi je naslednji logični korak, da se opremite s podatki, ki vam bodo pomagali analizirati priljubljenost posameznih objav v smislu družbenih deležev. S tovrstnimi informacijami lahko oblikujete svojo prihodnjo strategijo vsebine, da boste objavili vsebino, ki bo pritegnila več skupnih rabe.

Najboljši vtičnik, ki sem ga našel v ta namen, je Socialna statistika WP. Omogoči vam lahko pregled statistike skupne rabe za vse objave na vašem spletnem dnevniku. Prednosti tega bi morale biti očitne – omogoča natančen pregled uspešnosti vsake vaše objave na posameznih družbenih omrežjih (in skupno). Te vrste informacij vam lahko pomagajo razumeti vrsto vsebine, ki je priljubljena (ali ne) na vašem spletnem mestu.

Nastavitev socialne statistike WP je zelo enostavna – ko namestite vtičnik, boste morali posodobiti socialno statistiko za vsako objavo na svojem blogu. Ko to storite, boste lahko videli statistiko skupne rabe v vseh objavljenih objavah.

Socialna statistika WP

Možnosti v WP Social Stats so preproste, a zelo učinkovite. Za začetek lahko filtrirate objave po kategorijah, tako da lahko vidite, katere objave so najbolj priljubljene za vsak del vašega spletnega mesta. Med objavami in stranmi lahko preklapljate tudi, če na straneh vključite gumbe za skupno rabo v družabnih omrežjih. Vsako tabelo rezultatov lahko razvrstite po socialnih omrežjih, tako da vidite, katere objave so bile v skupni rabi največ. Razvrstite lahko tudi po skupnem številu delnic v vseh omrežjih:

Posnetek zaslona WP Social Stats.

Prepričan sem, da lahko očitno vidite prednosti tega vtičnika. Omogoča vam takšen vpogled, ki bi sicer zahteval dolgočasno ročno delo, da bi ga odkrili. Poleg tega bi trdila, da so statistike družbene izmenjave v pravih nišah najbolj zanesljiv marker priljubljenosti. Človek, ki se odloči, da bo delil delček vsebine, je veliko močnejše dejanje kot pa preprosto klikanje na povezavo na strani z rezultati iskalnika, na primer.

Skrbna analiza statističnih podatkov družbe WP Social Stats in prihodnji ukrepi, ki temeljijo na tej analizi, lahko močno vplivajo na rast vašega spletnega dnevnika.

Obvladovanje socialnih medijev je znotraj vašega dosega …

Kot sem rekel na vrhu te objave, je obvladovanje družbenih medijev naporno.

V bistvu vključuje razumevanje, kako razmišlja vaša ciljna publika in kako se bo odzvala na vsebino, ki jo objavite. Vendar pa lahko postopek olajšate s tem, da avtomatizirate tisto, kar je enostavno avtomatizirano, in se opremite s podatki, ki vam omogočajo sprejemanje informiranih odločitev o prihodnji vsebinski strategiji.

Z zgornjimi tremi vtičniki WordPress za socialne medije boste na dobri poti do veliko večjega uspeha s socialnimi mediji. Če imate kakršna koli vprašanja, komentarje ali druge predloge za vtičnike, prosimo, odpustite v spodnjem razdelku s komentarji!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me