6 najboljših brezplačnih vtičnikov za dodajanje foruma na vaš WordPress blog

Najboljši brezplačni vtičniki za dodajanje foruma v vaš WordPress blog

Če poskušate zgraditi skupnost uporabnikov, je redna interakcija nujen sestavni del tega odnosa. Ne samo interakcija s tabo, o modri vodja, ampak interakcija med člani skupnosti. Forumi so preizkušen način, da se ljudje pogovarjajo o zanimivih temah, na primer napovednik za najnovejši film v klasični vesoljski sagi, na primer.

Obstaja veliko različnih forumskih platform, ki jih lahko uporabljate, vendar vemo, da imate radi WordPress in želimo, da se vse stvari vključijo v to. Na srečo za vas obstajajo tudi vtičniki WordPress, ki olajšajo ustvarjanje in upravljanje forumov za razprave.

Ta članek bo prikazal najboljše brezplačne vtičnike, ki so na voljo za ustvarjanje forumov na vašem spletnem mestu WordPress, tako da lahko začnete graditi svojo super skupnost ljubiteljev bocce ali karkoli že imate.

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

Najboljši brezplačni vtičniki foruma

Spodaj smo izbrali prvih šest izborov vtičnikov foruma. So mešana skupina, kar nekaj jih je ocenilo nekoliko nižje, kot bi želeli (ja, izbirčni smo). Da bi to nadoknadili, smo se potrudili, da osvetlimo težave z vtičniki z nižjo oceno in zakaj še vedno menimo, da bi jih morali upoštevati. Naj se pokvarijo!

1. DW vprašanje in odgovor

Vtičnik DW za vprašanja in odgovore
V forumskem prostoru smo videli rast platform za vprašanja in odgovorov Preobremenitev in Quora. Z več kot 10.000 aktivnimi namestitvami, DW vprašanje in odgovor je zelo priljubljen vtičnik za dodajanje te funkcionalnosti spletnim mestom WordPress. Naš seznam je z oceno zadovoljstva 4,3 zvezdice.

Kot celoten sistem vprašanj in odgovorov DW Question & Answer omogoča, da se vprašanja pošiljajo, filtrirajo, naročijo, uredijo in izbrišejo. Uporabniki lahko odgovarjajo na vprašanja ali komentirajo druge odgovore, pa tudi glasujejo in izberejo najboljši odgovor izmed že predloženih. Vprašanja in odgovori so lahko nastavljeni na zasebne ali javne, uporabniki pa lahko sledijo vprašanju ali odgovoru, da bodo obveščeni o odgovorih.

Pregledovalci so med temi vtičniki in drugimi vtičniki in temami sprožili nekaj težav z združljivostjo, vendar so njihovi razvijalci precej zaslužni in odprti za povratne informacije. Če vam je všeč format vprašanja in odgovorov in ste pripravljeni sodelovati s privzetimi stranmi, ki jih je ustvaril vtičnik, bodo DW vprašanja in odgovori morda pravi za vas.

2. BuddyPress

BuddyPress vtičnik

Ta vtičnik ni forumski vtičnik per se – BuddyPress je velikan družbenega omrežja v svetu WordPress, vendar ga je mogoče uporabiti kot forum skupnosti. Ima koristi tisoče svetovnih skupnosti, ki uporabljajo in sodelujejo z BuddyPressom, zato smo se odločili, da ga vključimo.

BuddyPress je izjemno močan in prilagodljiv vtičnik skupnosti za WordPress. Vključuje funkcije, kot so uporabniški profili, skupine, tokovi dejavnosti in obvestila. Tako bi lahko njegovo privzeto funkcionalnost v resnici uporabili za razpravo o forumu skupnosti. Vključuje se z drugimi vtičniki (kot je bbPress, spodaj), če želite ustvariti polnopravno forumsko skupnost.

3. Izklop

Izmenjava komentarjev in forumi
Razprava je ime igre, toda vtičniki, kot je Muut, na novo oblikujejo obliko, ki bi morala biti. Z le približno 1.000 aktivnimi namestitvami je Muut očitno še vedno nov na forumu za razprave, toda ocenjevanje zadovoljstva s 4,3 zvezdice nam je nakazalo, da ga je vredno preveriti.

Muut sebe opisuje kot boljšo platformo skupnosti in na novo so si ogledali, kako potekajo pogovori na spletnih mestih WordPress. Muut združuje moč diskusijskih forumov z neposrednostjo komentiranja in ponuja popolne forume v realnem času z ravnimi ali navojnimi komentarji, filtriranjem neželene pošte in e-poštnimi obvestili. Prav tako je popolnoma prilagodljiv s pomočjo CSS-a, da ustreza vašemu spletnemu mestu.

Uporaba Muut je popolnoma brezplačna, čeprav lahko za več funkcionalnosti nadgradite na premium račun. To je v preteklosti povzročilo nekaj zmede, vendar so razvijalci posodobili svojo dokumentacijo in obvestila so jasnejša. Vtičnik je še vedno v zgodnjih dneh, vendar predstavlja zanimivo smer, če vam ni všeč standardni koncept foruma za razprave.

4. AnsPress

Vtičnik za vprašanja in odgovore AnsPress
Naslednji vtičnik na našem seznamu uporablja tudi obliko vprašanj in odgovorov, podobno kot DW Question & Answer. Z več kot 3000 aktivnimi namestitvami in oceno zadovoljstva s 4,2 zvezdice, AnsPress je očitno dobra možnost za številna spletna mesta WordPress.

Tako kot DW vprašanja in odgovori tudi AnsPress ponuja popoln sistem vprašanj in odgovorov za WordPress. Osnovno funkcionalnost, kot so dodajanje, urejanje, razvrščanje, odgovarjanje in glasovanje na vprašanja, dopolnjujejo lepe funkcije, kot so nalepke (npr. Odprta, zaprta, podvojena), dajanje prednosti vprašanjem in sistem uporabniških točk.

V prejšnjih izdajah AnsPressa se zdi, da se spopadajo z napakami in slabo podporo, vendar so razvijalci poslušali povratne informacije in izboljšali njihove razvojne procese, tako da pri tem vtičniku ne bi smeli imeti večjih težav. Če iščete prilagodljiv in prilagodljiv sistem vprašanj in odgovorov, bo morda vredno razmisliti o AnsPressu.

5. bbPress

bbPress vtičnik

Ni možnosti, da bi v WordPressu razpravljali o forumih za razprave in ne gledali bbPress. Z več kot 300.000 aktivnimi namestitvami je jasen vodja v tem prostoru in ga podpirajo najbolj priljubljene teme WordPress (vključno s Totalom). Z oceno zadovoljstva 3,9 zvezdice se drži novih pred novimi udeleženci, vendar ima nekaj vprašanj.

Razvijalci bbPress opisujejo kot osredotočenost na enostavnost integracije, enostavnost uporabe, spletne standarde in hitrost. Da bi to dosegli, so jedrni vtičnik ohranili majhnega in lahkega, medtem ko so ga vtičniki popolnoma raztegnili. Ta pristop ima očitno kompromise, in če želite ponoviti polno funkcionalnost drugega foruma foruma, boste morda morali bbPress implementirati veliko različnih vtičnikov.

Številne pritožbe glede bbPress prihajajo od uporabnikov, ki morda niso popolnoma razumeli, da bbPress ni bil zasnovan tako, da bi zagotavljal popoln forumski sistem. Jedro funkcionalnosti je zmogljivo samo po sebi, gotovo pa boste želeli dodati še druge funkcije.

6. Odgovori CM

CM odgovori vtičnik

Naslednji na našem seznamu je še dodatek za slog in odgovore. Odgovori CM ima več kot 2000 aktivnih namestitev in oceno zadovoljstva 3,8 zvezdice.

Prej smo zajemali osnovno funkcionalnost vprašanj in odgovorov, vendar CM Answers dodaja nekaj zanimivih funkcij za lažje sodelovanje uporabnikov, na primer prikaz števila ogledov za vsako vprašanje, obvestila uporabnikov in registracijo družbenih medijev s pomočjo Facebooka, Twitterja, LinkedIna in Googla+.

Prišlo je do nekaterih težav s podporo in mnogi uporabniki so zaskrbljeni zaradi globine funkcionalnosti, ki je na voljo samo pri nakupu različice Pro ali dodatnih vtičnikov. Ker je brezplačna različica na voljo, predlagamo, da jo najprej namestite na testno mesto in preverite, ali ustreza vašim potrebam.


Ni resnično vprašanje, da vam lahko dobro načrtovan in urejen forum pomaga sestaviti skupnost uporabnikov. Z uporabo vtičnika bo nastavitev enostavna stvar, tako da boste lahko prešli naravnost v interakcijo s svojimi uporabniki.

Na našem zgornjem seznamu bi morali izbrati pravi vtičnik foruma za svoje potrebe. Če ste že razmišljali o ustanovitvi foruma, ga izberite in začnite!

Ali imate zdaj forum in če je tako, kateri vtičnik uporabljate za to? Če ga nimate, kaj vas ustavlja? V komentarjih delite svoje izkušnje z vtičniki foruma in vse, za katere mislite, da smo jih zamudili.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me