7 najboljših vtičnikov WordPress za integracijo Googlovih storitev s svojim spletnim mestom

WordPress vtičniki za integracijo Googlovih storitev

Googlove storitve se s časom nenehno izboljšujejo. Definitivno mi olajšajo življenje in poslovanje in verjamem, da je tudi vaše.

Vgrajeni v spletno mesto WordPress omogočajo lažje iskanje vašega spletnega mesta ali spletne trgovine, do svoje analitike lahko hitro dostopate znotraj nadzorne plošče ali celo izboljšate videz svojega spletnega mesta z Googlovimi pisavami.

Naredil sem seznam 7 brezplačnih vtičnikov WordPress, ki integrirajo Googlove storitve v vaše spletno mesto. Povečali bodo vrednost vaše spletne prisotnosti in olajšali njeno uporabo. Ta članek navaja samo zanesljive vtičnike, ki jih najdem v skladišču WordPress.org, ki sem jih osebno preveril.

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

1. WD storitve Google Analytics

Vtičnik WD za Google Analytics

Ta uporabniku prijazen vtičnik ima več kot 4.000 aktivnih namestitev, pa tudi zelo visoke ocene uporabnikov (5 od 5 zvezdic). Samodejno bo dodal kodo za sledenje Analytics na vaše spletno mesto. Prav tako ga lahko prilagodite za večino možnosti, ki jih ponuja Google API.

Želel sem videti, ali si zasluži ocene, zato sem šel naprej in ga namestil. Samodejno je dodal mojo sledilno kodo za Google Analytics. In ker ne maram iti v Google Analytics, ampak se vsak dan prijavljam na svoje spletno mesto, lahko zdaj te analitične podatke dobim na nadzorni plošči in delujem na njej.

Ali želite preveriti, kaj se z analitiko dogaja na drugih registriranih spletnih mestih? Za to vam ni treba preklopiti na različne račune Analytics. To lahko storite na nadzorni plošči WordPress na strani Pregled, ki lahko prikaže informacije o občinstvu, obiskovalcih, lokaciji in brskalniku.

Če želite upravljati in slediti analitiko spletnega mesta znotraj svoje nadzorne plošče WordPress, namestite Vtičnik WD za Google Analytics in kadar koli sprejemajte poglobljena poročila o sledenju.

Omogoča vam primerjavo in izvoz v datoteke CSV in PDF. Lahko jih pošljete tudi kot načrtovana e-poštna sporočila, konfigurirate filtre Google Analytics, izključite določene podatke iz sledenja, določite cilje in še veliko več, če ste napredni uporabnik in potrebujete posebne meritve za svojo spletno trgovino, lokalno podjetje ali blog WordPress.

Obstaja nekaj naprednih funkcij, ki jih nisem pričakoval, na primer poročila o podjetjih za e-trgovino. Poskusite, prepričajte se sami in mi povejte, ali deluje za vas, kot se je to zgodilo zame.

2. Enostavne pisave Google

Enostaven vtičnik Google Fonts WordPress

Všeč mi je lepa tipografija. Ne le, da je del vaše spletne strategije trženja blagovnih znamk, ampak tudi vaše spletno mesto WordPress omogoča bolj uporabno in lažje branje. V svojo WordPress temo lahko dodate Googlove pisave po meri brez veščin kodiranja. The Enostaven vtičnik Google Fonts je združljiv s katero koli temo WordPressa.

Omogoča vam popoln nadzor nad tipografijo in izbiro med več kot 600 razpoložljivimi pisavami. Preden shranite kakršne koli spremembe, boste lahko svojo temo predogledali z novo pisavo.

Druga ugodnost je, da če posodobite temo ali preklopite na drugo, ne boste izgubili prihranka pisave po meri. Uporaba najboljših praks WordPress pri oblikovanju spletnega mesta z dodajanjem dodatne funkcionalnosti prek vtičnikov bo dolgoročno štela, zato začnite zgodaj.

3. Google XML zemljevidi spletnih mest

Vtičnik WordPress za Google XML Sitemaps

Vsi vemo, da je pomembno zagotoviti popoln XML zemljevid spletnega mesta za vsak večji iskalnik. Z več kot milijonom aktivnih namestitev in povprečno oceno 4,9, Vtičnik spletnega mesta Google XML dokazuje, da je vredno razmisliti. Njegov namen je preprost in preprost – pomagati iskalnikom, da hitreje in bolje indeksirajo vaše spletno mesto in ga prikažejo na straneh z rezultati iskanja.

Obstaja veliko drugih vtičnikov, ki vključujejo to funkcijo v njih, vendar so okorni in lahko upočasnijo vaše spletno mesto. Če iščete hitro in preprosto rešitev, potem je Google XML zemljevid spletnih mest tisti za vas.

Če dodate svoje objave, kategorije, izdelke in druge vrste objav po meri v različne zemljevide spletnih mest, pajki omogočite ogled celotne strukture vašega spletnega mesta. Ko ustvarite novo vsebino, se zemljevidi spletnih mest samodejno posodobijo. Ni vam treba ustvariti datoteke sitemap.xml sami. Ta vtičnik ga bo ustvaril in posodabljal.

4. AdSense Plugin WP QUADS

AdSense vtičnik za WordPress

Če želite zaslužiti na svojem blogu, poskusite WP QUADS za AdSense Plugin vključiti.

Lahko ga vstavite v svoje objave, strani in stranske vrstice dokaj enostavno. Ta vtičnik je kot nalašč za vse vas blogerje, ki začenjajo zaslužiti za vaše pisanje.

Preizkusil sem več vtičnikov in celo storitev, ki dodajo Google AdSense v vaš blog WordPress. Toda mnogi od njih so preveč zapleteni in jih ni tako enostavno konfigurirati ali vstaviti.

5. Mediji za WP Google Drive

WordPress vtičnik za Google Drive WP Media

Ali želite imeti neposreden dostop do Google Drive s svojega mesta WordPress? Z Vtičnik WP Media za Google Drive lahko upravljate datoteke na nadzorni plošči WordPress.

Omogoča vam nalaganje in skupno rabo datotek s svojega WordPressa na Google Drive in obratno. Prav tako lahko na svoje objave pripnete datoteke Drive, ustvarite mapo za shranjevanje datotek in še veliko več.

Z več kot 2000 aktivnimi namestitvami in povprečno oceno 4,6 vam bo ta vtičnik pomagal, da izkoristite to nepogrešljivo Googlovo storitev in povečate shrambo, ki je na voljo za vaše spletno mesto WordPress.

6. WidgetPack Google Reviews

Widgetpack vtičnik Google Reviews WordPress

Ta vtičnik prikazuje Googlovo oceno poslovanja in ocene uporabnikov Google+ na vašem spletnem mestu WordPress. Omogoča vam, da v brezplačno različico dodate gradnik z do 5 mnenji. Če želite pokazati več kot 5, boste morali plačati za različico pro.

Zagotovo ne želite, da obiskovalci vidijo slabo mnenje. S tem vtičnikom ga lahko izbrišete iz pripomočka stranske vrstice. Deluje brez ključa API-ja za Google Places, prav tako pa lahko spremenite velikost in barvo zvezd. Če so nekatere ocene predolge, jih lahko enostavno obrežete.

Verjetno veste, da se bo veliko ljudi odločilo za nekaj, če vidijo izkušnje drugih. The WidgetPack vtičnik Google Reviews je odlična izbira za izboljšanje vašega podjetja.

7. Google Maps

WD Google Maps

Želite ustvariti Googlove zemljevide za svoje WordPress spletno mesto z naprednimi označevalci, po meri in prekrivanji? To mi je uspelo s Vtičnik WD za Google Maps. Za to vam ni treba imeti nobenih veščin kodiranja. Je intuitivna rešitev vse v enem in ima vse, kar boste kdaj potrebovali.

Na primer, mnogi lastniki lokalnih trgovin morajo namestiti drug vtičnik, ki ljudem omogoča, da pridobijo lokacije v trgovini. Toda ta vtičnik ima svoj lokator trgovine, ki uporabnikom zemljevidov omogoča iskanje najbližjih trgovin.

Z uporabo oznake predloge kratkega koda ali PHP lahko v katero koli objavo ali stran dodate neomejeno število zemljevidov. Na vsakem zemljevidu obstaja funkcija povleci in spusti. Čeprav ima veliko možnosti, boste hitro razumeli, kaj je njihov namen. Pokažite miško nad funkcijo in natančno vam bo povedal, kaj počne.


Google ponuja nekaj res izjemnih storitev. Torej, zakaj jih ne bi uporabili v svojo korist in olajšali uporabo in vzdrževanje spletnega mesta WordPress.

Ali na vaši WordPress platformi uporabljate katere koli vtičnike za integracijo storitev Google? Imate nekaj rešitev, ki jih tukaj nisem omenil? Vaše komentarje lahko objavite spodaj.