Najboljši vtičniki in storitve za Podcast za WordPress

Najboljši vtičniki in rešitve Podcast za WordPress

Poslušate ga vsakodnevno na poti v službo. Na poti v telovadnico. Morda ga celo poslušate, ko sprehajate svojega psa. Seveda, včasih (ali, večinoma) je Taylor Swift Dobrodošli v New Yorku ali Oasis ” Wonderwall, a občasno ponavadi poslušamo majhne koščke zvočne vsebine, ki jih posredujemo po internetu. Ta moj prijatelj je tisto, čemur pravimo podcast. Ampak ali ste vedeli, da obstajajo koristni vtičniki podcast, ki jih lahko uporabite za gostovanje zvoka na svojem spletnem mestu?

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

Kaj morate vedeti o podcastingu

Prej smo zajemali nekaj najljubših podcastov WordPress-a, danes pa naj delim nekaj zanimivih statistik industrije podcastinga.

1. Ima lačno občinstvo.

Glede na raziskavo, ki jo je izvedla raziskava Edison Research, je v zadnjem mesecu 21% mladih v ZDA poslušalo podcast.

Vir: Edison Research – “Stanje novic 2016”

Da bi zagotovili nek kontekst za to, kar predstavlja 21% celotne države, 13% ZDA posluša Spotify mesečno, 21% držav pa uporablja Twitter. Na kratko:

Enako število Američanov posluša podcaste in uporablja Twitter.

2. Dokazana rast.

In število iz leta v leto narašča. Na primer, število ameriških državljanov, starejših od 12 let, ki poslušajo podkase, se je v zadnjem desetletju, tj. Med letoma 2008 in 2016, povečalo za 133%, tj. Med letoma 2015 in 2016 je industrija podcastinga narasla za 23%.

Število poslušalcev podcastov v ZDA se je v zadnjem desetletju povečalo za 133%.

PS: V primeru, da ste se spraševali, kje imamo te številke, smo naredili nekaj preproste matematike na podatkih, ki so bili v tabeli iz Edison Research!

3. Poraba je enostavna.

Se spomnite, kako smo včasih klepetali na namiznem računalniku? Ne? Otroci 90-ih!

Internet ima nov dom in je v vašem žepu. Tako kot je mobilna iskanja prehitela namizje v Googlu, je podcasting industrija zaznala podoben trend. Leta 2014 smo večino podcastinga porabili v namiznem računalniku. Danes 64% podcastov slišimo na pametnem telefonu ali tabličnem računalniku. (Zato čuden uvod v ta članek!)

Kaj naredi Podcasting super

Zdaj, ko se zavedamo nekaterih teh statistik, naj vam povem, zakaj je podcasting kul novi otrok v bloku.

Odličen medij. Zakaj? Ker prihrani čas!

Rekel bi, da je prednost podcastinga številka ena ta, da prihrani cel del našega časa. Soočimo se s tem – mi smo zaposleni. Podcasti so namenjeni hitrim potrošnikom informacij, ki želijo povedati, da so vrhunski trendi in sledijo svojim najljubšim ljudem – na poti.

Ni vam treba brati!

Ne razumite me narobe, toda za nekatere od nas (* dvigne roko *) je branje potrebno. Če ste mi rekli, da lahko na enak način porabim isto količino informacij ne ko berem, bi bil navdušen. In ravno to počne podcasting! Hudiča, celo prebral sem zvočne prepise povzetkov knjig!

Medijska poraba brez napora.

Lahko poslušate podcast na poti v službo ali na pot v telovadnico. Obstaja na tone neverjetnih aplikacij za podcasting za Android in iOS, ki samodejno prenesejo vaše naročene podcaste prek WiFi. Nekateri vam nudijo tudi odlično podcast odkritje in priporočila glede na vaše interese.

Odličen medij, s katerim lahko posežete po ljudeh.

Za ustvarjalce vsebine, ki so glasni in želijo priti do svojega občinstva izven besedila, prikazanega na zaslonu, je podcasting odlično kanal. Podcasting vedno ne pomeni zvoka. Lahko tudi video, vendar večina od nas raje prihrani prostor in mobilne podatke svojega telefona.

Vsi to počnejo.

In končno vsi (in res mislim vsi) prav od najbolje prodajanih avtorjev, do šestmestnih blogerjev o dohodku, osrednjih govorcev, vplivnih tržnikov in digitalnih založnikov – je nadgradil svojo podcasting igro.

Vložili so resen čas, trud in denar v ustvarjanje, objavljanje in trženje podcasta svojim občinstvom. Sledi vrsta zvestih naročnikov, ki se sčasoma spremenijo v prodajalce ustnih ust in vrhunske evangeličanke za svoje izdelke.

Če je torej leto 2018, ko ste se odločili za podcasting, kudos. To bo težko, a obrestovalno potovanje. Ker WordPress omogoča blizu 30% spletnih mest v internetu, je bistvenega pomena, da je vaša nastavitev podcastinga vdelana v vaše WordPress spletno mesto. Ne le da bo promoviral vašo vsebino med občinstvom, ampak bo tudi povečal uvrstitev v iskalnikih.

Glede na to so naslednje storitve podcastinga in vtičniki za WordPress. S pomočjo enega od teh vtičnikov ali storitev podcast (in veliko trdega dela) boste lahko s svojega WordPress spletnega mesta nastavili svoj lastni kanal podcast..

Kako začeti s Podcastingom na WordPressu

Kakor vidim, obstajata dva glavna načina, kako začeti – brezplačna orodja in vrhunske rešitve. Za tiste, ki šele začnejo s podcastingom (za vas imamo kasneje nekaj odličnih vsebin za začetek), priporočam uporabo brezplačnih orodij. Ko preberete, se lahko premaknete na plačljivo rešitev.

Za tiste, ki poznajo poslovanje s podcastingom in želijo začeti na svoji poti, bi bil dobro plačan plačljiv rešitev. Preden stopimo na seznam vtičnikov in storitev, se uskladimo glede na cilje.

Cilj # 1 – Gostovanje vsebine Podcast

Prvi cilj je doseči gostitelj datoteke podcast (večinoma zvočne). To zahteva shranjevanje in med drugimi viri strežnika porabi pasovno širino. Datoteke podcast lahko gostite na istem strežniku, kjer gostuje WordPress. Tu se lahko zvočne datoteke prenesejo prek privzetega programa za prenos medija WordPress. Mnogo brezplačnih vtičnikov (kot boste videli spodaj) podpirajo to možnost. Datoteke podcast lahko gostite tudi v rešitvah za spletno shranjevanje, kot je Amazon S3.

Upoštevajte, da ne morete uporabljati brezplačnih rešitev za shranjevanje, kot sta Dropbox ali Google Drive, saj pred prenosom datoteke običajno potrebujejo veliko pristnosti. Po drugi strani pa Amazon S3 omogoča neposreden dostop do datotek, ko konfigurirate kanto za shranjevanje.

Cilj # 2 – Podcast Player

Potrebujemo podcast igralec ki bi prikazoval naše datoteke podcast v elegantnem vmesniku in spremljal število predvajanja ali prenašanja datotek.

Rešitve so preproste:

 • Premium podcast rešitve za gostovanje za WordPress poskrbite za gostovanje in prikazovanje podcastov na svojem mestu WordPress. Za storitev plačujete mesečno (ali letno) pristojbino in na vašem koncu ne porabite nobenih strežniških virov.
 • Brezplačni podcasting vtičniki za WordPress preprosto prikažite (in celo skladbo) svoje podcast zvočne posnetke v elegantnem predvajalniku na svojem mestu WordPress. Gostovanje zvočnih datotek podcast je vaša odgovornost.
 • Premium podcasting vtičniki za WordPress so v bistvu bogate različice brezplačnih vtičnikov, ki prikazujejo vaše podcast zvočne datoteke iz različnih virov. Ponovno je gostovanje zvočnih datotek vaša odgovornost.

Spodaj je kombinacija vtičnikov podcast in drugih možnosti, ki jih imate za gostovanje v lastni oddaji. Zajeli smo vrsto cenovnih točk z različnimi funkcijami, da bi vključili tisto, kar menimo, da so najboljše možnosti za gostovanje lastnega podcasta z WordPressom.

1. Privzeti zvočni format WordPress in koda za predvajanje

Privzeti zvočni format WordPress & Kratek seznam predvajanja

WordPress privzeto podpira zvočne datoteke in sezname predvajanja. Za gostovanje lastnega podcasta tehnično niso potrebni dodatni vtičniki ali storitve. Vse kar morate storiti je, da naložite svoje avdio datoteke (mp3, ogg, wma, m4a, wav) v svojo predstavnostno knjižnico.

Če želite podcaste dodati na svoje spletno mesto, nam pri ustvarjanju objave ali gumba uporabite gumb »Dodaj predstavnost« zvočna koda če želite v objavo vstaviti posamezne poddaje:

Ali pa uporabite koda za predvajalni seznam če želite dodati seznam vseh zvočnih datotek podcasta:

[seznam predvajanja]

Samo vedite, da bodo ti imeli privzeto oblikovanje (s privzetimi ali temnimi predvajalniki), kar je precej osnovno, razen če vaša tema WordPress vključuje možnosti po meri (kot so nišne glasbene teme WordPress).

Cenitev: Brezplačno – to je privzeta funkcija WordPress in mora delovati s katero koli temo.

2. Podcasting Buzzsprout

Buzzsprout Podcasting

Buzzsprout vam omogoča preprosto podcasting platformo, na katero lahko naložite, organizirate in promovirate svoje podcaste prek platform podcast (na primer iTunes), družbenih medijev ali vašega spletnega mesta WordPress. Omogoča vam podrobno statistiko epizod podcasta, kot so število predvajanj, povprečno predvajanje in demografske informacije vaših poslušalcev.

The Buzzsprout Podcasting WordPress vtičnik predvaja vašo podcast vsebino v avdio predvajalniku HTML5. Vtičnik pridobi najnovejše epizode in jih prikaže na seznamu predvajanja. Preprosto uporabite kratko kodo, da prikažete vsebino podcast v kateri koli objavi ali strani.

Cenitev: Brezplačni načrt vam omogoča, da naložite dve uri vsebine na mesec, datoteke pa gostijo 90 dni. Načrti se začnejo pri 12 USD na mesec, kar vam omogoča, da vsak mesec naložite do 3 ure vsebine, z 250 GB prenosa.

3. PowerPress Podcasting od Blubrryja

PowerPress Podcasting vtičnik Blubrry

Blubrry ponuja dve storitvi – ena je brezplačen vtičnik, druga pa storitev gostovanja. Vtičnik Blubrry PowerPress WordPress ima edinstvene funkcije, kot so prikaz gumba za naročnino, integrirani predvajalnik HTML5 in taksonomija po meri, namenjena za podcasting. Na voljo je tudi kratka koda za seznam vseh epizod vašega podcasta na strani ali objavi.

Poleg gostovanja datotek podcast Blubrry ponuja dodatne funkcije, kot je podcast SEO, kar vam v bistvu omogoča, da za vsako epizodo (ali skladbo) dodate več opisov, da izboljšate odkritje svojega kanala v iTunes in Google Play Music. Poleg tega lahko uvozite vsebino podcasta iz SoundCloud, Libsyn, Podbean, Squarespace ali drugega vira RSS podcast.

Cenitev: Načrti se začnejo pri 12 USD na mesec za 100 MB prostora za shranjevanje na mesec. Zanimivo je, da, če se naročite na storitev 3 mesece, dobite skupno 300 MB prostora. Vsi načrti imajo neomejeno pasovno širino. Če želite za začetek, lahko preberete naš hitri vodnik za PowerPress.

4. Resno preprost podcasting

Resno preprost podcasting

Resno preprost podcasting je rešitev, ki je vse v enem za vaše potrebe po podcastingu WordPress. Vse kar morate skrbeti je gostovanje datotek, ki jih lahko za začetek shranite v strežnik WordPress kot predstavnostne datoteke.

Datoteke podcast se predvajajo s privzetim predvajalnikom WordPress. Vtičnik ima kup uporabnih funkcij, kot so:

 • Podcast vrsta objave in Serija taksonomija za upravljanje datotek podcast
 • Sposobnost gostovanja več podcastov z istega mesta z uporabo različnih kategorij. (Vsak podcast ima svojo edinstveno povezavo RSS)
 • Zelo prilagodljive možnosti, ki olajšajo pošiljanje v imenike, kot so iTunes, Google Play in Stitcher.
 • Tone kul dodatkov kot takih integracij Podtrac za izboljšanje funkcionalnosti.

Resno preprost podcasting podpira tudi avdio in video podcasting ter vključuje a brezplačni dodatek za statistiko za prikaz bistvene vsebine iz vašega podcasta.

Cenitev: Resno preprost podcasting je na voljo brezplačno, čeprav lahko nadgradite neomejeno shranjevanje, uvoz z enim klikom, statistiko in še več.

5. WavePlayer Audio Player

WavePlayer Audio Player

Info & DownloadView Demo

Gosti svoj podcast z WordPressom in intuitivnim vtičnikom WavePlayer. Privzeto lahko preprosto naložite zvočne datoteke v WordPress, saj s tem ne boste ustvarili seznama predvajanja in ga prikazali na privlačen način. Namesto tega lahko z WavePlayer ustvarite oblikovan seznam predvajanja, ki je odziven, sodoben in integriran z Media Managerjem in celo WooCommerce.

S tem vtičem lahko:

 • Ustvari prilagodljiv in odziven seznam predvajanja
 • Med predvajanjem prikažite valovne oblike zvočnih datotek
 • Izberite 4 možnosti velikosti, da ustrezajo vaši strani
 • S programom WordPress Media Manager enostavno dodajte skladbe / podcaste
 • Prodaja premium skladbe z WooCommerce

Cenitev: WavePlayer ima ceno 26 dolarjev za posamezno licenco spletnega mesta, ki vključuje 6 mesečno podporo in posodobitve.

6. Založba Podlove Podcast

Založba Podlove Podcast

Podlove Podcast Publisher je še en odličen brezplačni podcast za vtičnik WordPress s podporo za napredno analitiko.

Ustvarite lahko nove vnose podcast pod kategorijo “Epizode”. Podlove je še dodaten kilometer pri dodajanju prilagodljivega predloga za predloge, ki se predvajalnik prilagodi vaši temi. Vtičnik vključuje tudi spletni predvajalnik in lahko z lahkoto upravljate in predstavite vse prispevke podcasta.

Kar zadeva analitiko, lahko sledite:

 • Sledite številu prenosov
 • Stranke podcast-a so poslušale vašo vsebino
 • Priljubljeni dnevi v tednu
 • Naložite vir

Drugi USP vtičnika je gumb za naročanje z enim klikom, ki s klikom neposredno zažene privzeti predvajalnik podcast stranke. Tu je dobra novica – na začetku te objave smo videli, da 64% vsebine podcast porabimo iz mobilnega telefona. Zato lahko z dobro oblikovano spletno stranjo in jasno CTA “Naročite se” nenehno povečujete bazo poslušalcev svojega podcasta.

Cenitev: Podlove je popolnoma brezplačen vtičnik.

7. Smart Podcast Player

Smart Podcast Player

Smart Podcast Player je ustvaril spletni podjetnik in veteran podcastinga Pat Flynn, elegantno oblikovan spletni podcast predvajalnik, ki je zasnovan tako, da zagotavlja najboljše izkušnja s poslušanjem podcasta svojim poslušalcem.

The spletni predvajalnik lahko s pomočjo kratke kode vstavite v objavo / stran. Predvajalnik je zelo prilagodljiv, vključno s svetlimi ali temnimi temami in barvami po meri. Poslušalci lahko nadzorujejo hitrost predvajanja, se pomikajo s časovnimi žigi, razvrščajo sezname predvajanja in nalagajo posamezne datoteke s spletnega predvajalnika.

Cenitev: Licenca za enotno spletno mesto Smart Podcast Player stane 8 USD / mesečno zaračunano letno ali 12 USD na mesec z mesečnim zaračunavanjem in prihaja z avtomatskimi posodobitvami.

8. SimplePodcastPress

SimplePodcastPress

SimplePodcastPress je vrhunski podcast predvajalnik za WordPress, ki vsebuje številne uporabne funkcije, kot so časovne žige, ki jih je mogoče klikniti in sezname predvajanja podcast.

Vtičnik poleg prilagodljivega predvajalnika vključuje gumbe za naročnino, polja za prijavo po e-pošti, prepise poddaje, samodejne založnike, samodejne krajšalnike URL-jev in odrezke, ki jih lahko klikne Tweet. Vse te možnosti lahko dodate na strani svojega podcasta, da povečate bazo naročnikov in število prenosov.

Cenitev: Licenca za posamezno spletno mesto stane 67 dolarjev in ima eno leto podpore in posodobitev.

9. Gostovanje v Libsynu Podcast

Gostovanje v Libsynu Podcast

Libsyn je priznana rešitev za gostovanje podcastov, zasnovana za resno digitalni založniki. Ima vse, od preprostih orodij, kot so predvajalnik HTML5, viri RSS, do celovite rešitve “custom-app-for-your-podcast”.

Cenitev: Osnovni načrti se začnejo pri 5 USD z 50MB mesečnega prostora za shranjevanje. Priporočamo Libsyn ljudem, ki iščejo namensko rešitev za gostovanje podcastov.

10. WordPress.com (Premium načrti)

WordPress.com (Premium načrti)

Presenečeni? Tako sem bil tudi jaz, ko sem ugotovil, da ima WordPress.com vgrajena podpora za podcasting. Najprej ustvarite kategorijo, imenovano »Podcasti« ali podobno, naložite zvočne datoteke v novo objavo, jo dodelite kategoriji Podcast in že ste pripravljeni. Podcast bo na voljo kot vir RSS Podcasti kategorija.

Poleg tega lahko podcast predložite v iTunes z istim URL-jem vira kategorije. V našem primeru bi bila kategorija Podcasti. Pred tem morate konfigurirati informacije o kanalih v nastavitvah za medije in nastaviti umetniško delo, da izboljšate možnosti, da boste odkriti v trgovini iTunes.

Cenitev: Funkcija Podcasting je na voljo v osebnih ali višjih plačanih načrtih WordPress.com. Začne se pri 4 USD / mesečno (zaračunava se letno) in ima 6 GB prostora za shranjevanje z neomejeno pasovno širino.

Opomba: Za razliko od lastne namestitve programa WordPress, WordPress vtičnikov ne morete namestiti, ko vaše spletno mesto gostuje na WordPress.com. Če začnete z WordPressom, priporočamo, da uporabite svojo namestitev WordPress.

Zapiranje najboljših vtičnikov in rešitev Podcast

Ali veste, kaj je stvar številka ena, ki bi določila uspešnost vašega podcasta? Ne ustvarja vsebine, ni lepo oblikovano spletno mesto in ne pogovarja se z vplivi v vaši domeni. Najpomembnejši dejavnik je zavezanost.

Če želite hitro zaslužiti s podcastingom, premislite še enkrat. Podcasting pomeni povezovanje in vključevanje občinstva v svoje glas, namesto besed. Če vas resnično skrbi, da se vaš glas sliši, je lahko podcasting zelo pomemben kanal za vas. Ste pripravljeni na začetek? Oglejte si to Članek Lifehacker za hiter vodnik o začetku podcastinga.

Ste podcaster? Ali želite začeti? Kaj želite doseči s podcastingom? Ali smo izpustili katerega izmed vaših najljubših vtičnikov ali storitev podcast? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje!