Najboljši vtičniki za optimizacijo spletnih mest za WordPress

Najboljši vtičniki za optimizacijo spletnih mest za WordPress

Ste vedeli, da več kot polovica internetnega prometa v ZDA prihaja iz mobilnih telefonov? Po tej statistiki več kot polovica ljudi, ki obiščejo vaš blog, to stori iz svojega pametnega telefona.

Eden od glavnih načinov promocije bloga so družbeni mediji. Kdaj ste nazadnje odprli Facebook s namizja? V redu, morda ste to storili danes v službi.

Bistvo pa je, da sta spletna mesta, kot sta Facebook in Twitter, postala mobilna – vsaj za potrošnike, kot smo mi. Verjetno berete to objavo spletnega dnevnika iz telefona ali tabličnega računalnika. Da ne omenjam dejstva, da ste to objavo na spletnem dnevniku prejeli prek glasila, vira ali družbenih medijev.

Si lahko kot lastnik bloga resnično privoščite, da ne boste pozorni na svoje bralce mobilnih naprav? Verjetno so ti najbolj zvesti bralci. Zakaj? Preprosto zato, ker so se odločili za branje svoj vsebino z uporabo najbolj kaotične naprave na planetu.

Če želite ustanoviti svoje podjetje in na svojem spletnem mestu zaslužiti denar, boste morali sprejeti moč mobilnega telefona.

Ok, to se je izkazalo krepko. Nadaljujmo naprej Torej ste izbrali WordPress kot svojo platformo za bloganje. Super. Na voljo imate odlično brezplačno temo WordPress, ki je odzivna, pripravljena za mobilne naprave in ima celo podporo mrežnega zaslona.

Tukaj je ulov. Mnogo teh tako imenovanih “super” odzivnih tem ni vedno tako super kot oglaševane. Težave s poravnavo in neskladja v mobilni različici spletnega mesta se lahko zgodijo (kar mimogrede ni mogoče rešiti brez razvijalčeve pomoči). Nekatere teme ne uporabljajo prvega mobilnega pristopa in so pri nalaganju preprosto naravnost počasne. Ne pozabite, da bo obiskovalec bolj verjetno zapustil vaše spletno mesto, če se ne naloži v 3 sekundah. V mobilnem telefonu se časovni okvir 3 sekunde vztrajno zmanjšuje. Pravzaprav mislim, da se strinjate, ko rečem, da sta dva vira, ki iz dneva v dan izčrpavata čas in pozornost.

V duhu veselega bralnega mobilnega branja sem sestavil ta seznam neverjetnih mobilnih optimizacijskih vtičnikov za WordPress. Z drugimi besedami, ti vtičniki vam bodo omogočili, da sestavite resnično super mobilno različico svojega spletnega mesta WordPress.

Preden začnemo, hiter opomnik, da vam ni treba uporabljati vsakega vtičnika na tem seznamu. Delimo podobne vtičnike, in čeprav morda ponujajo nekoliko drugačne funkcije, izberite tistega, ki je najboljši za vas. Namestitev vtičnikov z podvojeno funkcionalnostjo lahko povzroči težave na vašem spletnem mestu – zato poskusite omejiti tisto, kar namestite. To je nenavadno, začnimo!

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

WordPress Mobile Pack

WordPress Mobile Plugin

Ta vtičnik naloži nekaj resnih orožij, ko gre za ustvarjanje mobilnega spletnega mesta. Običajno vtičnik daje mobilno združljivo različico obstoječega spletnega mesta. Ta vtičnik presega kilometrino in ustvari celotno spletno aplikacijo z uporabo najnovejših tehnologij HTML5.

Če vam na mobilnem spletnem mestu in spletni aplikaciji ni jasno, bi to lahko pomagalo. Če ste že uporabljali Facebook Lite na spletnem brskalniku Android, to je mobilno spletno mesto. Če v telefonu uporabljate zadnjo različico Chroma, vam bomo na voljo s Facebook aplikacijo.

Spletne aplikacije so glede uporabniškega vmesnika in UX veliko bolj tekoče, sinhronizirajo se brez povezave, varčujejo z zmogljivostmi in delujejo na vseh platformah, ki vključujejo iOS, Windows Phone, BlackBerry OS in Android.

Ena najbolj kul značilnosti programa WordPress Mobile Pack je, da omogoča selektivno sinhronizacijo različnih objav, strani in komentarjev glede na ciljno napravo. Ponuja tudi vrhunsko različico z boljšimi prilagoditvenimi in tematskimi možnostmi, integracijo s storitvijo Google Analytics in oglasnimi omrežji, kot sta Google AdSense in DoubleClick, sinhronizacijo brez povezave in vrsto drugih odličnih funkcij.

WPtouch Mobile Plugin

WPTouch odziven vtičnik WordPress

WPtouch, ki so ga poimenovali „originalni“ WordPress mobilni vtičnik, pretvori vašo obstoječo temo WordPress v čudovito in tekočo predlogo za mobilne naprave, ki podpira smernice za oblikovanje mobilnih spletnih mest, ki jih priporoča Google. Vrhunska različica vtičnika – WPtouch Pro ponuja številne izboljšane teme za bloge, podjetja in posebne teme WooCommerce..

Prav tako lahko kupite dodatne razširitve, ki dodajajo bogate možnosti oglaševanja, način spletnih aplikacij (podobno kot WordPress Mobile Pack), vsebino samo za mobilne naprave, napredno spletno tipografijo, predpomnjenje spletnih mest in drugo. Te razširitve se gibljejo med 10-20 dolarjev in vam nudijo fleksibilnost njihovega individualnega nakupa, kar vam omogoča boljši nadzor nad proračunom.

Medtem ko nekateri lahko trdijo, da so cene vtičnikov za povezane objave na 15 dolarjev nekoliko preveč, lahko nadomestna miselna misel nakazuje, da to močno izboljšuje kakovost dela.

AMP

Uradni vtičnik WordPress AMP

Namesto da prilagodite temo za mobilne naprave, lahko zagotovite, da je vaša vsebina združljiva s projektom Google Accelerated Mobile Pages. AMP se oglašuje kot ponudba mobilnih prijaznih funkcij, ki povečujejo hitrost, kot so nalaganje async virov, sistem statične postavitve, leno nalaganje, določanje prednostnih virov, predrendiranje in še več.

V bistvu – vtičnik AMP ponuja racionaliziran način za ogled vsebine vašega spletnega mesta na čelu, tako da sledite Googlovim smernicam za oblikovanje. V zaledju samodejno preveri vaše objave in strani za manjkajočo ali neveljavno oznako, ki lahko povzroči težave pri preverjanju veljavnosti AMP. Olajšanje lepega in uporabniškega prijatelja UX z minimalnimi napori.

AMP za WP

AMP za WP Free WordPress Vtičnik

Čeprav ni »uradni« vtičnik, AMP za WP poleg osnovne integracije AMP ponuja še vrsto odličnih funkcij. Na primer, na voljo so nastavitve za območja oglaševanja v mobilnih napravah, prilagojeni prevodi jezika AMP, potisna obvestila, 3 vnaprej izdelane postavitve strani AMP, strukturirane podatkovne možnosti, prelomi strani, pozivi k dejanjem, začetne ocene itd. Plus AMP za WP je združljiv s priljubljenimi vtičniki, kot so Yoast SEO, AddThis družabna izmenjava, Builder strani Elementor, Gutenberg, obrazec za kontakt 7, Gravity Forms in še več.

Odziven meni

Odziven meni Brezplačni vtičnik WordPress

Odzivni meniji so hiter način za dodajanje bliskovitih menijev na vaše spletno mesto. Z več kot 150 možnostmi za prilagajanje obstaja skoraj neomejene možnosti oblikovanja menija po meri. Uporabite možnosti za barve, pisave, slike ozadja, animacije menijev, integrirano iskanje, RTL in še več. Kot pove že ime – vsi meniji so odzivni in izgledajo odlično na večini naprav.

WP Mobile Menu

WP Mobile Menu

Namesto zadnjega omenjenega vtičnika lahko razmislite o WP Mobile Menu. Ta vtičnik ponuja tudi veliko funkcij za oblikovanje lastnih odzivnih menijev spletnega mesta. Čeprav je na voljo manj možnosti, lahko to tudi olajša oblikovanje in dodajanje mobilnega menija na vaše spletno mesto.

EWWW orodje za optimiziranje slik

WordPress samodejno ustvari optimizirane različice slik v različnih velikostih. Nove in obstoječe slike lahko na spletnem mestu WordPress optimizirate s priljubljenim vtičnikom EWWW Image Optimizer WordPress. Podpira serijsko stiskanje slik v formatih JPG ali PNG brez izgub ali brez izgub.

Smash

Stiskanje slike

Smush je še en vtičnik za optimizacijo slike, ki ga je razvila ekipa WPMU, ki obljublja 2x boljšo kompresijo s svojo premijsko različico. Vendar pa brezplačna različica omeji največjo velikost vhodne slike na 5 MB. Poleg tega vtičnik ponuja dodatne funkcije za leno obremenitev, spreminjanje velikosti slike, samodejno optimizacijo, množično barvanje (do 50 slik hkrati) in več.

a3 Lena obremenitev

a3 Vtičnik za leno nalaganje WordPress

Optimizirane slike še vedno potrebujejo čas za nalaganje. Da bi zmanjšali prenos podatkov in izboljšali čas nalaganja spletnega mesta, lahko uporabite vtičnik a3 Lazy Load. Bistvo vtičnika je v kodi JavaScript Lazy-Load-xt, ki odlaga nalaganje slik, videoposnetkov, okvirjev in vdelanih objav. Določite svojo lahno obremenitev glede na objavo, stran, vrsto objave, pripomoček itd. Plus a3 Lazy Load vključuje izbirne učinke pred nalaganjem, združljivost AMP, podporo za slike WebP in združljivost z najbolj priljubljenimi vtičniki (JetPack, Elementor, WooCommerce itd.).

Leni nakladalnik

Leni Loader WordPress vtičnik

Slike, zvočne datoteke, videoposnetki in okvirji se ne naložijo, dokler ni aktivno okno, ko uporabljate Lazy Loader. V primeru, da je brskalnik onemogočen JavaScript, se ta razgradi, to pomeni, da neha delovati, ne da bi spletno mesto pokvaril. Slike se bodo naložile na običajen način. Z drugimi besedami, slike se nalagajo samo, ko se pomaknete navzdol, da jih vidite – tj. Ste v vidnem polju slike.

Preizkusite svoje mobilno spletno mesto

Google Mobile Friendly Test

Google Mobile Friendly Test

Google ima lasten preizkuševalec spletnih mest, ki vam daje prilagojena priporočila glede na to, kaj manjka na vašem spletnem mestu.

Ko ste svoje spletno mesto optimizirali za ogled mobilnih telefonov, je čas, da ga preizkusite. Če je rezultat dober, pojdite dobro! Zalepite se po hrbtu. Če pa so rezultati negativni, preprosto pojdite na predlagane spremembe in dobro boste nadaljevali.

Zavijanje

Izdelava mobilnega spletnega mesta je enostavna. Izdelava spletnega mesta za mobilne naprave, ki pretvori, ni.

Naš cilj tega članka je bil, da vam pokažemo, kako lahko optimizirate svoje spletno mesto WordPress za mobilne naprave. Vsaka posamezna raziskava, ki je bila opravljena na področju mobilnih trendov, soglasno sklepa o dejstvu, da bo le še rasla – eksponentno. Google je mobilni uporabnost že začel uporabljati kot pomemben dejavnik razvrščanja.

Pregledali smo seznam vtičnikov. Poskrbimo, da smo na strani zmagovalcev!