Najboljših 5 vtičnikov za vsako mesto WordPress

Na številnih priljubljenih spletnih mestih z vadnicami in novicami o WordPressu, pa tudi na spletnih straneh Meetups in WordCamps, je veliko dobrih razprav o dobrih vtičnikih za WordPress: drsniki, kontaktni obrazci, varnostne kopije, SEO, članstvo, e-trgovina; redko pa vidim ljudi, ki se osredotočajo na vtičnike, ki so namenjeni vzdrževanju in berljivosti zaledja vašega spletnega mesta.

Če zanemarite vzdrževanje in vzdrževanje spletnega mesta, boste morda le nekega redkega, redko uporabljenega in veliko manj obiskanega spletnega mesta do skrajnih primerov popolne izgube ali popolne izgube vsebine. Brez ustreznih varnostnih ukrepov se lahko vaše spletno mesto hitro napolni s tisoči neželenih komentarjev, slabo deluje ali pa še slabše, postane ranljivo za hekerje, kar na koncu povzroči izpad in izgubo obiskovalcev in potencialnih strank na vašem spletnem mestu.

Odzivnost in kontrast skrbnika so bili v najnovejši izdaji izdaje ogromni WordPress v 3.8, samodejne nadgradnje manjših izdaj so bile dobrodošla dopolnitev jedre v programu WordPress 3.7. Pet vtičnikov, ki sem jih priporočil, prevzame 3.7 in 3.8 na naslednjo raven in omogoča bolj natančen nadzor nad videzom skrbnika in razporejanje samodejnih posodobitev.

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

Akismet


akismet

Če imate blog WordPress, lahko na naključnih naslovih večkrat opazite komentarje neželene pošte ali sledenja, ki vsebujejo povezave do oglasov ali potencialne zlonamerne programske opreme, ki se pojavljajo na vašem spletnem mestu. Te komentarje in povratne neželene pošte napadalec samodejno avtomatizira, vendar lahko vaš spletni dnevnik in bazo podatkov napolnijo z nepomembnimi informacijami in je rdeča zastava slabo vzdrževanega spletnega dnevnika ali spletnega mesta, ki bi lahko bila lahka tarča za tiste, ki želijo povzročiti vragolije.

Akismet gosti spletno storitev, ki jo vodi WordPress.com, ki samodejno zazna in odstrani komentarje in povratno pošto. Za uporabo boste morali aktivirati vtičnik, ki je privzeto nameščen skupaj s samoodrešenim WordPressom, potrebovali pa boste tudi račun WordPress.com in ključ Akismet, ki je brezplačen za osebno uporabo, na voljo pa je minimalna pristojbina za podjetja. Če v vtičniku Jetpack uporabljate modul za kontaktni obrazec, se Akismet neopazno integrira z vsemi kontaktnimi obrazci in se prepriča, da ne ustvarjajo neželene pošte, vse brez kapthe ali izziva uporabnika; vse je urejeno preko storitve.

Varnost Wordfence


Wordfence

Če ste kdaj imeli spletno mesto vlomljeno, veste, da je to lahko izčrpavajoče in izjemno težko stanje, še posebej, če ne izdelujete varnostnih kopij na svojem spletnem mestu. Spletno mesto, ki ni pravilno zaklenjeno z močnimi gesli in drugimi ukrepi, se lahko v nekaj minutah popolnoma uniči ali uniči. Vaša prva obramba uporablja močna gesla, kot je tisto, ki združuje velike in male črke, številke in posebne znake; dlje kot je geslo, bolj varno je. Za zavarovanje varnega in zaklenjenega mesta morate sprejeti še nekaj drugih ukrepov, enostaven način je namestitev vtičnika Wordfence Security..

Za WordPress obstaja več varnostnih vtičnikov, vendar je moj najljubši in najbolj obsežen od teh vtičnikov Wordfence. Wordfence vsak dan pregleda varnostne ranljivosti v ozadju in vam bo poslal e-pošto, če se kaj ne bo zgodilo. Preveri spremembe DNS, spremembe vtičnikov in jedrne kode, zastarele vtičnike, neželene povezave, pa tudi zaščito pred napadi grobe sile z omejevanjem poskusov prijave. To je precej dragulj vtičnika, ker poleg zagotavljanja požarnega zidu lahko vidite tudi vse poskuse prijave in blokirate uporabnike po naslovu IP. S profesionalno različico lahko celo blokirate celotne države. Obstaja tudi dnevnik prometa v realnem času, kjer lahko vidite, kdo dostopa do spletnega mesta in od kod. To je vtičnik, ki ga vstavim na vsako spletno mesto, ki ga zgradim ali naletim, in je zelo priporočljiv za vsa WordPress spletna mesta.

Napredne samodejne posodobitve


napredne avtomatske nadgradnje

Skupaj z WordPressom 3,7 so prišla tudi avtomatska posodabljanja, kar je velik prihranek časa. Vendar pa bo 3.7 samodejno posodobil manjše izdaje, na primer 3.7.1; vendar bo za večje posodobitve, na primer do 3.8, potrebna ročna nadgradnja. Če želite rešiti to težavo in se vse nadgradnje samodejno zagnati, je moj najljubši vtičnik Napredne samodejne nadgradnje. Ta vtičnik posodablja manjše in večje izdaje jedra WordPress, skupaj z možnostjo samodejnega nadgrajevanja vtičnikov in tem v dnevnem urniku. Pri uporabi tega vtičnika bodite previdni, saj ni povratne funkcije, zato želite to povezati s trdno dnevno rešitev za varnostno kopiranje, kot je VaultPress.

WP-Optimizirajte


optimizirati

WordPress uporablja bazo podatkov skupaj z datotekami za shranjevanje vsebine in nastavitev. Ob redni uporabi se baze podatkov razdrobijo tako kot trdi disk ;. Ko se podatki zapišejo, premaknejo in izbrišejo, prostor postane nedosegljiv, zato je potrebno optimizirati tabele v bazi podatkov. Pred tem bi se morali prijaviti v PHPMyAdmin in izdati več ukazov, da bi opravili to nalogo. PHPMyAdmin je lahko strašljivo mesto in tudi najbolj izkušeni razvijalci lahko po nesreči obrišejo spletno mesto z nekaj kliki ali pritiski na tipko.

WP-Optimize omogoča upravljanje z optimizacijo baz podatkov neposredno na nadzorni plošči WordPress-a, ki je varnejša in bolj seznanjena s skrbniki WordPress-a. Poleg tega, da vam omogočate, da to nalogo načrtujete v vnaprej določenem času, ki ga določite, obstajajo tudi druge običajne naloge čiščenja baze podatkov, na primer brisanje popravkov objav, osnutkov in neželene pošte. Ta vtičnik namestim na vsako mesto, ki ga uporabljam, in običajno postavim tedenski urnik za večino spletnih mest.

Stolpci Administrator CodePress


codepress

To je osupljiv vtičnik, ki ima manj povezave z vzdrževanjem spletnega mesta in bolj povezan z administracijo uporabniškega vmesnika zaledja WordPressa. Ko si ogledujete strani, objave, predstavnost in na več skrbniških zaslonih, je seznam strani / objav / medijev po naslovu, avtorju, datumu in drugih ustreznih informacijah. Vtičniki lahko dodajo ali odstranijo te stolpce. Na primer, mnogi so seznanjeni s WordPress SEO od Yoast in na te strani dodali več stolpcev, povezanih s SEO. Stolpci Administrator CodePress omogočajo, da skrijete prikazane stolpce ali prikažete stolpce, ki so skriti, celo polja po meri. To je še posebej koristno za dodajanje sličice objave, tako da se lahko prepričate, da obstaja podoba ali pa da se v objavo / stran izpolni polje po meri. Odlično orodje, ki je še posebej uporabno na velikih ali prilagojenih spletnih mestih.