Vtičniki za migracijo – Uber za vaše spletno mesto WordPress

Najboljši vtičniki za migracijo WordPress

Premaknete spletno mesto z enega gostitelja na drugega? Ali ste pripravljeni spletno mesto lokalnega gostitelja posneti v živo? Zveni kot velika poteza. Vendar to res ne bi smelo biti gorljiva naloga, če sledite nekaj dobro dokumentiranim korakom. To lahko storite s pomočjo številnih priljubljenih vtičnikov, nekaj brezplačnih in nekaj premijskih vtičnikov, od katerih boste morali preprosto slediti nekaterim navodilom na zaslonu, medtem ko se vse dogajanje dogaja za kulisami. Če je pravilno izvedeno, bi moralo vaše spletno mesto delovati z novega strežnika in v nekaj urah prejemati normalno količino prometa, brez opaznih izpadov..

Migracija bo morda potrebna iz več razlogov – premik gostitelja, kloniranje spletnega mesta v lokalni računalnik za izvajanje preskusov ali sprememb ali premik lokalno razvitega spletnega mesta na strežnik v živo.

Seveda se lahko odločite, da boste postopek migracije predali profesionalcu ali pa bo vaš novi ponudnik storitev gostovanja ponudil migracijo kot dodatek. Čeprav so vam na voljo možnosti, lahko nalogo opravite tudi sami s pomočjo vtičnikov, ki olajšajo delo.

Osnovni koraki migracije

Medtem ko se postopek za premik osnove lahko razlikuje od vtičnika na vtičnik, bo večina WordPress selitev sledila 8 opisanim korakom:

  1. Na prvem mestu varnostno kopirajte vse datoteke svojega spletnega mesta. Za to je tudi veliko vtičnikov. Naredite kopijo vseh datotek v imeniku svojega spletnega mesta v lokalnem računalniku.
  2. Izvozite svojo bazo podatkov z dostopom do baze podatkov, ki vsebuje namestitev programa WordPress, prek cPanel in phpMyAdmin ter kliknite Izvozi. Baza podatkov bo nato kopirana v vaš lokalni računalnik.
  3. Ustvarite bazo podatkov na strežniku vašega novega gostitelja.
  4. Med datotekami, ki ste jih ustvarili med varnostnim kopiranjem na začetku, poiščite wp.config.php, ga odprite, spremenite ime baze podatkov, uporabniško ime in geslo baze podatkov. Shranite in zaprite datoteko.
  5. Uvozite svojo bazo podatkov na nov strežnik, tako da dostopate do nje prek skrbniške plošče novega strežnika in kliknete Uvozi pod phpMyAdmin. Obveščeni boste, ko bo uvoz zaključen.
  6. Zdaj lahko vse datoteke uvozite v novo bazo podatkov.
  7. Spremenite URL spletnega mesta, tako da vas spet ne bo usmerjalo na staro mesto.
  8. Znova konfigurirajte nastavitve DNS svoje domene tako, da kaže na nov strežnik gostitelja.

Oglejmo si podrobneje nekaj vtičnikov, ki nam bodo pomagali pri prehodu na nove strežnike!

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

1. Razmnoževalec

Razmnoževalec 2 - Nastavitve
Razmnoževalec je brezplačen vtičnik, ki je na voljo za prenos iz skladišča vtičnikov WordPress. Med uporabniki, razvijalci in skrbniki spletnih mest je med najboljšimi izbirami. Ta vtičnik vam bo pomagal, da spletno mesto povlečete do lokalnega računalnika, ga preizkusite, spremenite in nato znova potisnete nazaj na strežnik. Spletno mesto lahko premaknete na povsem novo lokacijo.

Prednost ima kloniranje vaše spletne strani kot tudi preprosto varnostno kopijo.

Čarovnik za nastavitev vam bo pomagal pri postopku selitve. Nastavita se arhiv zip datotek in namestitveni program, strežnik pa se pregleduje glede nezdružljivosti. Paket nato izdela vtičnik, med katerim lahko izključite datoteke, bazo podatkov in imenike, ki jih ne želite več obdržati..

Še en čarovnik pomaga pri namestitvi spletnega mesta tako, da odpakirate paket. Lahko odobrite nastavitve in aktivirate vtičnike. Ob zaključku se ustvari poročilo o namestitvi.

Čeprav vtičnik na WordPress.org ocenjuje dobrih 4,9 zvezdice, avtorji priznavajo, da je na koncu uporabnika potrebna določena raven tehničnega znanja, zato je morda dobro, da imate pri roki strokovno pomoč..

Duplicator Pro je premijska različica. Temu so dodane dodatne funkcije, kot so načrtovanje varnostnih kopij za razpored, e-poštna opozorila, večstransko delovanje, shranjevanje v oblaku do Dropboxa, Google Drive in Amazon S3. Nakupna cena se začne pri 39 USD za paket Personal, ki ga lahko uporabljate s 3 spletnimi mesti in se povzpne na 119 USD za Business pakete za neomejena spletna mesta.

2. Migracija WP vse v enem

Vse-v-enem-wp-migracija -import
All-in-One vtičnik za migracijo WP je tudi brezplačen in visoko ocenjen migracijski vtičnik. Je samostojen, ni odvisen od nobene razširitve, zato je združljiv z vsemi ponudniki gostovanja PHP.

Ta vtičnik vam bo pomagal prenesti bazo podatkov in predstavnostne datoteke, vtičnike in teme. Podpira gonilnik MySQL, uvedene pa so nove razširitve za prehod na priljubljene storitve v oblaku, kot so Dropbox, Google Drive in Amazon S3.

Izvoz podatkov poteka v serijah, da se premagajo kakršne koli omejitve glede velikosti nalaganja. Za večje velikosti nalaganja do 5 GB boste morali dodati premijske razširitve. Dvosmerni prenos podatkov poteka v kosih po 3 sekunde, da se vtičnik ne izklopi.

Ta vtičnik lahko odpravi težave s serializacijo in se lahko razširi na mobilne naprave. S premijskimi razširitvami lahko dodate funkcije, kot so večstranske zmogljivosti, dodatna možnost shranjevanja in načrtovanje varnostnih kopij. Vse razširitve je mogoče uporabiti na poljubnem številu spletnih strani in jih posodobiti za vse življenje.

3. Rezervni prijatelj

Rezervni prijatelj 1
Backup Buddy je vrhunski vtičnik, ki je večinoma kupljen in nameščen, ker je uporaben za varnostno kopiranje in obnovitev. Je pa izredno priročen tudi za migracije. Skript ImportBuddy bo pomagal pri selitvi URL-jev in poti datotek v vse objave in konfiguracijske datoteke.

Če ustvarite novo bazo podatkov in jo potrdite s poverilnicami baze podatkov med uvoznim postopkom, lahko svoje WordPress spletno mesto preselite desno z nadzorne plošče. Backup Buddy lahko obravnava tudi URL-je z velikostjo / domači URL in je zelo učinkovit pri prenosu serijskih podatkov. Ne podpira večstranskih nastavitev.

Običajni bloger bo moral na dve mesti letno iztržiti 80 dolarjev, samostojni uporabnik, ki lahko porabi do 10 spletnih mest, bo postavljen nazaj 100 dolarjev letno, paket razvijalcev stane 150 dolarjev letno za neomejena spletna mesta in zlati paket pride enkratno plačilo od 297 dolarjev za neomejena spletna mesta. Posodobitve in podpora so brezplačne samo prvo leto. Za nenehne posodobitve in podporo je treba podaljšati naročnino na članstvo.

4. WP Migrate DB

WP Migrate DB 2 Migrate
WP Migrate DB je še en brezplačen in priljubljen vtičnik, ki migrira vaše spletno mesto WordPress. Deluje nekoliko drugače kot drugi vtičniki, saj poišče in nadomesti URL-je in poti datotek, da izvede migracijo. Vtičnik izvaja iskanje in nadomeščanje na zaporednih podatkih za iskanje nizov. Nato podatke serializira in vrne nazaj v bazo podatkov. Ta funkcija omogoča izbiro razvijalcem, ki morajo pogosto premikati podatke med lokalnimi namestitvenimi in spletnimi mesti v živo.

Učinkovito obravnava serijske podatke in jih shrani v svoj lokalni računalnik kot datoteko SQL. Po ustvarjanju datoteke SQL boste morali uporabiti phpMyAdmin za uvoz datoteke v vašo bazo namesto obstoječe baze podatkov.

Med postopkom selitve lahko izpustite nepotrebne datoteke in shranite lahko tudi nastavitve selitve, tako da lahko v prihodnosti migracijo ponovite z enim klikom.

Na voljo je tudi različica profesionalne različice, ki lahko poleg podpore za e-poštna sporočila opravi dodatna opravila, kot je baza podatkov push and pull, ustvarja različice varnostnih kopij, na katere se lahko vrnete v prihodnosti, začasno zaustavite in nadaljujete s selitvijo v teku in še nekaj drugih funkcij. Paketi se začnejo od 90 dolarjev za 12 namestitev (osebni paket) do 1000 dolarjev za neomejene namestitve (agencija). Paketi višjega cenovnega razreda so opremljeni s številnimi dodatki, s katerimi lahko upravljate predstavnostne datoteke in premikate podmnožico večstranskega spletnega mesta na eno namestitveno mesto.

5. Updraft Plus

Migrator UpdraftPlus
Updraft Plus je brezplačen in popoln dodatek za varnostno kopiranje in obnovitev, premijski dodatek pa bo dodal možnosti kloniranja in selitve. To je visoko uvrščen in veliko preneseni vtičnik.

Ta vtičnik lahko kopira celotna spletna mesta. Ročni in samodejni razpored varnostnih kopij s tem vtičnikom olajšate. Za varnostne kopije datotek in baz podatkov imate lahko različne urnike.

Spletno mesto lahko shranite v Dropbox, Google Drive, Rackspace Cloud, Google Cloud Storage, FTP in e-pošto. Če ne želite premakniti celotnega spletnega mesta, lahko velika spletna mesta razdelite na številne manjše arhive in lahko selektivno varnostno kopirate in obnovite vse komponente spletnega mesta, kot so datoteke, baze podatkov ali teme.

Premijska različica vam bo omogočila varnostno kopiranje v Microsoft OneDrive, Microsoft Azure, Copy.com in na številne druge lokacije. Lahko selitev varnostnih kopij iz nekaterih drugih vtičnikov, kot so BackWPup. Varnostno kopiranje baze podatkov je iz varnostnih razlogov šifrirano. Prekinjen postopek migracije se bo samodejno nadaljeval.

Premijska različica omogoča tudi kloniranje spletnih mest in dodaja zajamčeno podporo, 1 GB prostora za shranjevanje v Updraft Plus Vault in večstransko združljivost. Za uporabo z enim ali dvema spletnima mestoma bi plačali 70 USD, za več spletnih mest pa 95 USD, medtem ko bi razvijalcu zaračunali 145 USD za neomejena spletna mesta.

6. Klon WP akademije WP

WP Clone final
WP klon je odličen vtičnik za selitev vašega spletnega mesta na drugo lokacijo ali za spremembo imena domene. Učinkovit je tudi pri varnostnem kopiranju in kopiranju spletnega mesta WordPress. Če želite ustvariti kopije in pogosto premikati spletno mesto med lokalnim računalnikom in gostiteljem (za testiranje ali za razvoj spletnega mesta), je to vtičnik, ki ga lahko izberete.

Ima prednost pred drugimi vtičniki, saj ne uporablja FTP za dostop do spletnih mest na novi ali stari lokaciji. Na novo lokacijo morate preprosto namestiti nov WordPress, na to lokacijo naložiti vtičnik WP Clone in ga aktivirati. Po tem morate le upoštevati navodila na zaslonu.

Med selitvijo se varnostno kopirajo samo baze podatkov in vsebinske datoteke, ne pa tudi sistemske datoteke WordPress. To pomeni hitrejše nalaganje in večjo varnost. Ne samo to, da dostopa do varnostnih kopij vašega spletnega mesta s pomočjo neposredne povezave http vašega gostitelja, kar pomeni, da ne porabite časa za nalaganje velikih datotek po internetu.

Avtorji priporočajo, da se s spletnega mesta pred ustvarjanjem varnostnih kopij izbrišejo vsi nepotrebni vtičniki in podatki. Vtičnik se lahko spopade tudi s sistemom gostovanja, ki deluje z lastniškim operacijskim sistemom.

To je brezplačni vtičnik, ki so ga avtorji precej temeljito premislili. Prizadevajo si za izboljšanje uporabnosti in reševanje vprašanja selitve večjih mest, zlasti težav pri obnovi iz varnostne kopije. Decembra 2015 je bila izvedena posodobitev, ki obljublja izboljšanje učinkovitosti. Podpora za vtičnik je prek uporabniške skupnosti WordPress.

7. Cloner

wpmudev Cloner Migration WordPress Vtičnik

Cloner by wpmudev je nišni vtičnik za migracijo, ki je kot nalašč za razmnoževanje ali selitev vašega spletnega mesta v WordPress multisite mreži. Zakaj bi to želeli storiti? Multiste je odličen za gostovanje številnih podobnih spletnih mest (na primer skupino ciljnih strani ali mreže blogov), pa tudi za potrebe uprizoritve. In s klonerjem je preprosto, da dobesedno “kloniramo” eno od svojih spletnih mest.

Vtičnik olajša migracijo, postavitev in varnostno kopiranje vaših WordPress spletnih mest v večstranski namestitvi in ​​vključuje celo preproste možnosti, da se odločite, katero vsebino želite premakniti. Če in kadar želite spremembe spremeniti nazaj na prvotno spletno mesto, ki ste ga klonirali, uporabite funkcijo prepisa spletnega mesta, da spremembe spremenite s klikom gumba

8. WPBackItUp

Wp Backitup nadzorna plošča
Kot že ime pove, WPBackItUp je predvsem rezervni vtičnik. Če želite preseliti vaše spletno mesto s pomočjo tega vtičnika, boste morali kupiti profesionalno različico.

Vtičnik je dokaj enostaven za uporabo in ustvari zip arhiv celotnega spletnega mesta in ga naredi za prenos.

Z premium različica, lahko obnovite in preselite spletno mesto na novo lokacijo. To lahko storite takoj na nadzorni plošči WordPress z enim klikom. Prednostna podpora je na voljo tudi s plačljivo različico vtičnika. Premium različica je na voljo v treh paketih – po ceni od 79 do 99 dolarjev in 199 dolarjev z 30-dnevnim jamstvom za vračilo denarja.

9. WordPress premakni

WP Move settings
WordPress premakni je brezplačen vtičnik, ki pomaga premakniti vaše spletno mesto na drug strežnik. Podvoji se kot vtičnik za varnostno kopiranje in obnovitev. S programom WordPress Move lahko spremenite ime domene, ne da bi premaknili nobeno datoteko.

10. VaultPress

VaultPress
Strogo gledano je to bolj rezervni vtičnik, ki skrbno varnostno kopira vse stvari na vašem spletnem mestu in jih posodablja. Je pa zelo učinkovit tudi pri selitvi spletnega mesta.

Ta vtičnik prihaja iz podjetja Automattic, ki je v veliki meri odgovorna tudi za razvoj WordPress-a kot platforme CMS. Vtičnik poveže vaše WordPress spletno mesto z VaultPress strežniki in z uporabo WordPress kljuk, se spletno mesto pregleda glede varnostnih težav in samodejno varnostno kopira. Ko so na voljo informacije o FTP ali SSH, se mesto samodejno obnovi.

Lahko brskate po rezervnih različicah in izbirate, katere želite obnoviti ali preseliti. To je storitev s plačano naročnino, načrti pa se začnejo od 5 dolarjev na mesec za enostavno varnost in varnostno kopiranje. So pa ena najboljših možnosti!

11. BlogVault

BlaogVault
BlogVault je tudi plačljiv vtičnik, namenjen predvsem za varnostno kopiranje spletnih mest. Varnostno kopiranje se izvede v realnem času, sproži pa ga vsaka nova dejavnost na spletnem mestu WordPress. Varnostno kopiranje je tudi postopno, kar zmanjšuje obremenitev strežnika.

BlogVault ima funkcijo selitve, s katero lahko spletno mesto premaknete z le nekaj kliki. Ker so varnostne kopije shranjene na strežnikih BlogVault, selitev poteka s teh strežnikov. Zelo velika spletna mesta je treba preseliti, saj se podatki med procesom selitve kosajo. Vtičnik lahko upravlja tudi z večstranskimi spletnimi mesti, zato je vrhunski vtičnik.

Pravi del tega vtičnika je njegova rezervna funkcija, cena pa je za čisto migracijsko funkcijo morda precej strma.

12. DesktopServer

Zakaj uporabljati DesktopServer

Če iščete vtičnik, ki olajša lokalno delo in še lažje potisne vašo zasnovo na spletno mesto v živo, potem je DesktopServer narejen za vas. Pregled našega DesktopServerja si lahko ogledate na našem spletnem dnevniku, toda samo povzeti DesktopServer je aplikacija, ki za vas konfigurira lokalno namestitev WordPressa (tako da lahko preskočite vse zapletene korake, povezane z MAMP, XAMPP, itd.) In lahko celo klonirate spletna mesta v živo aktivno uporabljam.

Toda eden od resničnih draguljev te aplikacije je funkcija Direct Deploy (vključena v premijsko različico aplikacije). S tem lahko vaše spletno mesto localhost preprosto preselite na svoj URL v živo. Vsi, ki ponujajo storitev Assisted Deploy Live, so vam na voljo, če se na strežniku ServerPress zataknete osupljivi tehnologiji.

13. Migracije WP GoLive

WP GoLive Migration

WP GoLive je vrhunski WordPress vtičnik, ki omogoča enostavno selitev vašega demo mesta na vašem localhostu na produkcijsko mesto v živo. Tako lahko svoje spletno mesto izpopolnite na zaprtem testnem mestu in nato v živo odprete le en klik, ko ste pripravljeni.

Ne glede na to, ali ustvarjate novo temo iz nič, prilagajate temo za stranko ali če ste se odločili, da boste vsebino dodali lokalno iz enega ali drugega razloga, lahko GoLive v vašem spletu hitro pomaga. Vtičnik vam pomaga, da vse datoteke premaknete na spletno mesto v živo – vse, kar morate storiti, je, da vnesete podatke o FTP in baze podatkov in kliknete Start. Nato se lahko samo usedete in si ogledate vrstico napredka, ko je uvoženo vaše spletno mesto v živo. To je tako preprosto.

WP Go Live deluje tako, da izvozi vašo trenutno bazo podatkov, ustvari novo bazo podatkov na vašem novem strežniku in nato uvozi datoteke za vas. Vtičnik posodobi tudi vse naslove v bazi podatkov, da se ujemajo z vašim novim in posodobi tudi datoteko wp-config. WP Go Live vam bo prihranil nekaj časa in vas sprostil za več oblikovalskih projektov!

14. MigrateGuru

Migrate Guru WordPress vtičnik za migracijo

Migrate Guru specializirani dodatek za migracijo WordPress, ki je najpreprostejši (samo v enem koraku), najhitrejši in najbolj zanesljiv način za selitev WordPress spletnih mest iz katerega koli gostitelja na kateri koli gostitelj na svetu.

To je popolnoma brezplačen vtičnik (Forever free). Ne glede na to, ali želite preseliti WordPress spletno mesto ali premakniti WordPress Multisite Network na nov strežnik, je Migrate Guru najpreprostejši in najhitrejši način izvedbe selitve programa WordPress.

Migrate Guru je bil ustvarjen po opravljenih 500.000+ uspešnejših migracijah. Napaja ga tehnologija BlogVault (zaupanja vreden partner nekaterih najboljših gostiteljev WordPress, kot so WP Engine, Flywheel in Pantheon). Migrate Guru je čist, enostaven, hiter in zanesljiv način za premikanje vašega spletnega mesta WordPress.

Migrate Guru reši vse poizvedbe ali težave, ki jih imate morda o WordPressu. Dobro obdeluje velika spletna mesta in samodejno prepisuje URL-je (tj. Zbogom, da se naučite premikati WordPress in popraviti povezave do baze podatkov!) Je prvak pri ravnanju s serijskimi podatki. Prav tako lahko natančno premikate omrežja na več mestih z NO dodatki, dodatnimi orodji ali nakupi za premikanje spletnega mesta WordPress.

Za zaključek

Na tej točki boste morda imeli pošteno predstavo o tem, kaj selitev spletnega mesta vključuje in v kolikšni meri vam lahko migracijski vtičniki pomagajo pri migraciji. Večina vtičnikov je blizu, da odkljukate vsa polja. Končno morate iskati pri vtičniku za migracijo, da naj bi selitev potekala brez večjih izpadov, vse povezave morajo delovati povsem v redu in nobenih podatkov ne sme manjkati. Izbira vtičnika se lahko razlikuje glede na velikost vašega spletnega mesta, ne glede na to, ali gre za eno spletno mesto ali več strani, pogostost selitve in tehnične zmogljivosti uporabnika.

Za popolno brezskrbno selitev sta premijska vtičnika BlogVault ali VaultPress dobra izbira. WP BackItUp je morda dobra možnost za opustitev. Če imate določeno raven tehničnih znanj, lahko poskusite z Duplicatorjem ali celo WP Cloneom. Če želite sami premakniti podatke, bi bila WP Migrate DB dobra izbira.

S toliko vtičniki okoli vas ni razloga, da bi porabili čas in trud za ročno selitev spletnega mesta. Rada bi slišala vaše izkušnje z migracijo spletnega mesta v spodnjih komentarjih ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me