WordPress ponastavite vtičnike za čiščenje spletnega mesta

WordPress ponastavite vtičnike za čiščenje spletnega mesta

Ali ste končali s testiranjem in potrebujete čisto skrilavec? Pravkar se učite WordPress in ustvarili nered? Uporabite enega od teh vtičnikov za ponastavitev spletnega mesta.

Vsi to vemo – skrivnostni nered, ki se počasi nabira v našem življenju. Ne preseneča, da se isto lahko zgodi tudi s spletnimi stranmi WordPress. Lahko poveste, da to velja vsakič, ko vašo bazo podatkov na hitro ogledate.

Upoštevajte, da WordPress samodejno ustvari vnose v vaši bazi podatkov. Če ne boste pozorni, se lahko hitro spremeni vaše spletno mesto pod nepotrebnimi podatki. Tudi WordPress ne prihaja z gumbom za ponastavitev, zato veliko ljudi to težavo v celoti ne upošteva.

Lahko pa ste tudi razvijalec in ustvarjate teme in vtičnike WordPress. Preizkušanje teh je dolgočasno, še posebej, če morate WordPress znova namestiti vsakič, ko želite nov vtičnik ali temo preizkusiti. Oni najbolj občutijo pomanjkanje gumba za ponastavitev.

Zakaj ponastaviti?

Čeprav sta oba dober razlog, da se vam WordPress vsakič znova ponastavi, lahko obstaja še en, bolj priljubljen. Pooblastila WordPressa 34% vseh spletnih strani in je pripravljen napajati še nekaj. Še vedno je izbrana platforma za blogerje, spletna mesta za e-trgovino in spletna mesta za samostojno poslovanje.

Slednja postaja vse bolj priljubljena, s tem pa tudi potreba po ponastavitvi vtičnikov. Resnica je, da obstajajo številni blogi, ki ponujajo nasvete o oblikovanju spletnih strani, razpoložljivih vtičnikih ali celo varnostnih ukrepih za WordPress.

Medtem ko so ti neverjetno uporabni, če veš, kaj počneš, je najboljši način za učenje še vedno praktičen pristop. Potapljanje prav tam in ogled dogajanja je verjetno najhitrejši način za določitev vašega spletnega mesta. Tudi tona zabave je preveč!

Ko pa se poskus DIY konča, lahko na koncu izgleda kot obrtni projekt tretjega razreda, upajmo, da brez bleščic. In tu ljudje ponavadi obupajo. Če bi le tako lahko ponastavili svoje spletno mesto, začnite znova in to storite pravilno.

WordPress ne ponuja enostavnih možnosti za ponastavitev zunaj polja. Vendar je veliko priročnih vtičnikov. Vsak od naslednjih vtičnikov vas bo pripeljal tja. Poglejmo, kje in kako.

Izjava o omejitvi odgovornosti: WPExplorer je podružnica za enega ali več spodaj navedenih izdelkov. Če kliknete povezavo in opravite nakup, lahko naročimo provizijo.

Ponastavitev WP

WP Ponastavite vtičnik WordPress

Ponastavitev WP je bil prvotno namenjen razvijalcem – ki bi morali spletno mesto ponastaviti večkrat na dan. Vendar je zaradi svoje enostavne uporabe prešel v glavni tok. Mnogi ljudje, ki morajo začeti sveže, bodisi da bi svoje spletno mesto preobrazili ali pospravili nenamerno nered, so se začeli zanašati na ta vtičnik.

Ne samo, da v nobenem trenutku bazo podatkov spletnega mesta ponastavi na prvotno stanje, ampak vam lahko pomaga tudi očistiti ciljne segmente spletnega mesta. Imate na vašem spletnem mestu enega preveč vtičnikov ali tem? Potrebno je le klik gumba, da jih očistite.

Vtičnik ima več mehanizmov za varno napako, s katerimi lahko nikoli ne izbrišete tistega, česar ne želite. Najpomembneje je, da z Wset Reset izberete nastavitev po ponastavitvi. Torej vam ni treba vsega znova namestiti. Ta vtičnik, tako kot mnogi drugi na tem seznamu, se ne bo dotaknil vaših podatkov, zato vam ni treba skrbeti. izbrisali bodo vse uporabnike, vendar uporabnik, ki ponastavi spletno mesto, se lahko znova prijavi.

Druga pomembna lastnost tega vtičnika, ki je verjetno ne boste našli pri drugih, je možnost ustvarjanja posnetkov baze podatkov. Zakaj je to pomembno? Ko ustvarite posnetek zbirke podatkov, lahko s tem vtičjem vrnete na ta posnetek. Pomeni, da moraš spletno mesto ponastaviti na določeno točko, kar bodo razvijalci našli pri roki.

Verjetno najbolj hvaljena lastnost tega vtičnika je izjemna podpora. Skupina WP Reset je na voljo za pomoč uporabnikom pri morebitnih težavah.

To je precej pomembno, saj je bil WP Reset prvotno zasnovan za razvijalce, vendar ga lahko uporabljajo vsi. Je odlična rešitev za čiščenje nereda, odkrivanje in odpravljanje manjših težav in pospešitev razvoja, saj omogoča hiter način ponovnega testiranja kode.

WP Ponastavi integracijo Webhook-a

WP Webhooks WP ponastavite WordPress vtičnik

WPWH – Vtičnik WP Reset Webhook Integration sam po sebi ne more storiti veliko, vendar je treba omeniti, ker dodaja še en sloj WP Reset. Kaj to pomeni? Ta vtičnik se integrira z WP Reset, da doda funkcionalnost spletnega brskalnika.

Če imate na svojem spletnem mestu še eno storitev, s katero uporabljate kavlje, je ta vtičnik obvezen. Omogočal vam bo vse, kar bi običajno storili z vtičnikom WP Reset prek skrbniške plošče.

Od ponastavitve celotnega spletnega mesta do čiščenja mape za nalaganje, s to integracijo lahko to storite prek svoje želene programske opreme.

Kako ponastavite spletno mesto s programom WP Reset?

Korak 1: Odločite se, kaj želite obdržati. Potrdite potrebna potrditvena polja in se prepričajte, da se bo vaše spletno mesto vrnilo s temi možnostmi, ki so še vedno na njem.

WP ponastavite dejanja

2. korak: Izberite, kaj želite ponastaviti. Ali morate ponastaviti celotno spletno mesto ali morate očistiti na primer prehodno mapo?

Možnosti ponastavitve WP

3. korak: Kliknite izbriši! Če želite ponastaviti celotno spletno mesto, samo vtipkajte “ponastavite” in pritisnite gumb.

Potrdilo o ponastavitvi WP-ja

Ponastavitev baze podatkov WP

Vtičnik za ponastavitev baze podatkov WP

Ponastavitev baze podatkov WP je podobna rešitev kot prvi omenjeni vtičnik. Včasih obstajajo vidiki vašega spletnega mesta, ki jih želite obdržati, medtem ko druge izbrišete.

Govorimo namreč o bazah in tabelah baz podatkov. S tem vtičnikom je skorajda enostavno izbrisati celotno bazo podatkov in se vrniti na začetek. Poleg tega ni treba očistiti posebne mize. Se morate znebiti vseh svojih objav? To lahko storite v vsakem trenutku z enim klikom.

Tako kot prejšnji vtičnik je skoraj nemogoče karkoli slučajno izbrisati. Ima neprebojni sistem, podoben captcha, tako da morate resnično premisliti, preden karkoli izbrišete. Če ste prepričani, da želite izbrisati tabelo ali bazo podatkov, vam bo to takoj uspelo.

Čeprav ni na tone funkcij, ima vse, kar potrebuje razvijalec, da pospeši razvojni proces. Za tiste, ki potrebujejo več možnosti, se vrnite na prvo ali preberite nadaljevanje.

Kako ponastavite bazo podatkov s ponastavitvijo baze podatkov WP?

Korak 1: Izberite bazo podatkov, ki jo želite ponastaviti.

Možnosti ponastavitve baze podatkov WP

2. korak: Vnesite priloženo varnostno kodo in pritisnite ponastavitev.

Napredna ponastavitev programa WordPress

Napredni vtičnik za ponastavitev programa WordPress

Napredni vtičnik WordPress Reset je še ena rešitev za ponastavitev spletnega mesta. Omogočil vam bo, da se v nobenem trenutku znebite nereda testnega mesta, ne da bi morali znova skozi postopek namestitve. Še enkrat – kot nalašč za vsakogar, ki v WordPressu vsake toliko časa potrebuje čiste skrilavce.

S tem vtičnikom, tako kot pri prejšnjih, shranite vse datoteke. Vendar pa bo izbrisala vse prilagoditve baze podatkov, ki so jih ti vtičniki in teme ustvarili za vas. Izbriše lahko tudi vse objave, kar je kot nalašč za tiste trenutke spomladanskega čiščenja, ki jih boste morda imeli skozi vse leto.

Prav tako imate možnost izbrisati vse uporabnike, vendar bo vtičnik samodejno zaznal skrbnika. Po ponastavitvi vtičnik omogoča, da se ta uporabnik znova prijavi z istim geslom, kar prihrani veliko časa.

Kljub temu ne bo izbrisal nobenih vtičnikov in tem. Če torej iščete pomoč na tem področju, boste morda želeli poiskati druge vtičnike na našem seznamu. Enako velja za večstransko spletno mesto, ki ni podprto. Kljub temu bodo razvijalci cenili enostavnost zagona iz nič, saj sta priročnost in prihranek časa vedno izrednega pomena.

Kako ponastaviti spletno mesto s funkcijo Advanced WordPress Reset?

Korak 1: V besedilno polje vnesite »ponastavitev«.

Napredne možnosti ponastavitve programa WordPress

2. korak: Kliknite ponastavitev!

Ponastavitev orodja

Ponastavitev orodja po WPZoom

Ponastavitev orodja je prvi vtičnik, ki ga morate namestiti, če šele začnete z WordPressom. Zakaj? Kot smo že omenili – mnogi se radi naučijo novih stvari s potapljanjem naravnost vanj. In prilagajalnik v živo ni nič drugačen. No, ko se boste preizkusili v orodju za prilagajanje, se morda ne zdi majhen podvig, dokler ga ne poskusite. “Intuitiven gradnik, povleci in spusti” se zdi kot kos torte. Toda rezultat se lahko konča manj kot prijeten za oči.

Ali ne bi bilo čudovito, če bi imeli samo gumb za ponastavitev? Prav to je namen ponastavitve orodja za prilagajanje. Omogoča vam praktičen pristop k učenju, ne da bi pri tem oddaljili več kilometrov z ročnim izbrisom. Se sploh spomnite, kaj ste v prvi vrsti zasukali in potegnili?

Ta vtičnik naj bi deloval z vsemi temami in vtičniki, ki za shranjevanje teh sprememb uporabljajo vrsto nastavitev “theme_mod”. V bistvu, če to velja za izbrano temo, potem ni lažjega načina, da pridete do prazne plošče in poskusite znova.

Kako ponastaviti program za prilagajanje?

Korak 1: Namestite in aktivirajte vtičnik Customizer Reset.

Gumb za ponastavitev orodja za prilagajanje

2. korak: Gumb »Ponastavi« se prikaže v vašem orodju za prilagajanje. Če jo potrebujete, jo uporabite!

Če povzamem

Medtem ko WordPress ne prihaja z vgrajenim gumbom za ponastavitev, lahko enostavno dodate potrebno funkcijo z enim od teh močnih vtičnikov. Funkcije se lahko nekoliko spremenijo na vtičnik – vendar je enostavnost uporabe enaka. Vse, kar morate storiti, je namestitev, izberite, kaj naj se izbriše, vnesite varnostno kodo in kliknite gumb.

Ker vam vsi na tak ali drugačen način zagotavljajo čisto skrilavce, je odvisno od vas, kaj je najboljše. Vse je odvisno od tega, kaj želite izbrisati ali ponastaviti na svojem spletnem mestu.

Katerega boste uporabljali? Sporočite nam v spodnjih komentarjih!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me