Booknetic: WordPress-möten och bokning i en låda

Booknetic: WordPress-möten och bokning i en låda

Att lägga till ett robust bokningssystem på din WordPress-webbplats är svårt för både nybörjare och proffs. Om du kodade ett bokningssystem från början skulle det antagligen ta månader, om inte år. Och det skulle vara en övning i meningslöshet, särskilt när hjulet redan har uppfunnits, och det finns fantastiska plugins som Booknetic.

Booknetic är ett fantastiskt avtal och bokningsplugin för WordPress-webbplatser. Det är den perfekta lösningen för företag som hotell, gym, salonger, spa, advokatbyråer, reparatörer och alla andra servicebaserade företag. Plugin gör det möjligt för dina kunder att boka möten och betala enkelt.

Bakom kulisserna, Booknetic levereras med en intuitiv instrumentbräda som gör hanteringen av dina bokningar otroligt enkel. Du kan enkelt skapa tjänster, lägga till anställda, välja flera platser, lägga till betalningsportar och göra så mycket mer. Med andra ord är det den perfekta WordPress-bokningsprogrammet för nybörjare som inte kodar.

Och i dagens granskningsinlägg tittar vi närmare på vad som gör att Booknetic kryssar för. Vi berör de tillgängliga funktionerna och testkör plugin, så att du vet vad du kan förvänta dig. Om det låter bra, låt oss dyka in direkt.

Vad är Booknetic?

booknetic wordpress plugin

Så, vad är Booknetic, och var kom det ifrån? Enkelt uttryckt är Booknetic en elegant men kraftfull bokningsplugin för WordPress-webbplatser. Det är hjärnan från veteranutvecklare FS-kod (tillsammans med deras populära FS-affisch automatisk postning plugin).

Plugin släpptes den 2 oktober 2019, vilket betyder att den är relativt ny i skrivande stund. Det betyder att det finns mycket utrymme för förbättringar och bättre funktioner i framtiden. Fortfarande är Booknetic ett av de enklaste schemaläggningsprogrammen du någonsin kommer att använda på din bokningswebbplats.

Med tanke på att vi har granskat många andra WordPress-bokningsplugins tidigare, kommer Booknetic inte med funktionsuppblåsning, till skillnad från några av sina konkurrenter. Detta innebär att du får en lättanvänd bokningsplugin som också är supersnabb.

Booknetic är ett premium-plugin, vilket innebär att du inte kan ladda ner det på WordPress.org för närvarande. Om de släpper en gratisversion i framtiden uppdaterar jag inlägget i enlighet med detta. Om du vill testa vattnet erbjuder de dig en fantastisk Booknetic demo på den officiella webbplatsen.

Nu när vi vet vad vi arbetar med låt oss upptäcka vad Booknetic har att erbjuda när det gäller funktioner.

Booknetic-funktioner

booknetic funktioner

Booknetic WordPress-plugin levereras med en tillräcklig lista med verktyg för att få ett trevligt bokningssystem igång snabbt. När du installerar Booknetic kommer du att behandlas med en fantastisk serie funktioner inklusive, men inte begränsat till:

 • En mobilklar och lyhörd design som betyder att din bokningswebbplats kommer att se bra ut på flera enheter
 • Nybörjarvänligt – Booknetic är otroligt enkelt att installera och anpassa för alla företag
 • En drag-and-drop-formulärbyggare som låter dig lägga till extra fält till standardbokningsformuläret
 • Detaljerade rapporter med handlingsbara data som hjälper dig att hålla koll på affären
 • Anpassningsbara e-post- och SMS-aviseringar för dina kunder och personal
 • Support för PayPal-, Stripe- och WooCommerce-betalningar
 • Detaljerad dokumentation och bra personlig support
 • Strömlinjeformad bokningssida som minskar avvisningsfrekvensen
 • Helautomatisk – Ställ in en gång och spara timmar
 • Lägg till obegränsad personal
 • Alternativ för flera valutor
 • Lägg till obegränsade tjänster
 • Obegränsade kategorier
 • Bra UI allround
 • Etc

Testa demot är det enda sättet att få en god känsla av vad man kan förvänta sig. Men du känner mig; Jag installerade den fullständiga versionen så att jag kan testa varje detalj till den sista pixeln. Jag kan inte hjälpa det ��

Här är vad jag hittade.

Hur man installerar Booknetic WordPress Plugin

booknetic wordpress-schemaläggningsplugin

Kom ihåg att Booknetic är ett premium-plugin. Den fullständiga versionen är tillgänglig på Envato för ett engångspris på 79 dollar. Det är Regelbunden licens som täcker en WordPress-webbplats. Utvecklarna erbjuder en Utökad licens till $ 349 för fem WordPress-webbplatser. Gå efter planen som fungerar för ditt företag.

Booknetic trender på Envato för närvarande och presenterades på CodeCanyon. Varje plan täcker sex månader dedikerad support och livstid uppdateringar. När du har köpt Booknetic kan du ladda ner en ZIP-mapp från Envato med relevanta filer och licens. Extrahera mappen till din dator och leta upp Booknetic ZIP-filen.

Logga sedan in i ditt WordPress adminområde och navigera till Plugins> Lägg till nytt, enligt nedanstående.

hur man installerar ny wordpress-plugin

Klicka sedan på Ladda upp plugin , välj Booknetic ZIP-fil på din dator och tryck på Installera nu, som vi belyser i följande screengrab.

ladda upp booknetic

Aktivera plugin:

hur man aktiverar det booknetic-plugin

Efter aktivering klickar du på Booknetic på din WordPress-adminmeny:

booknetic booking plugin wordpress menypost

På nästa skärm, ange din köpkod, välj hur du hört talas om Booknetic (ledtråd: Från WPExplorer Blogg), ange din e-post och tryck på Installera -knappen, som vi beskriver nedan.

booknetic inköpskod

Så snart licensen valideras kommer du att omdirigeras till den fina Booknetic-instrumentpanelen som visas nedan.

booknetic instrumentpanel

Men som ni ser har vi ingenting på gång än. Låt oss lägga till några tjänster, personal, platser och testa i allmänhet vad Booknetic kan göra.

Hur man konfigurerar Booknetic

Om du har nått så långt har du ingen tid att slösa. Låt oss börja med att lägga till din företagsplats, personal och vissa tjänster.

Lägga till affärspositioner

Navigera till platser, som visas i följande bild.

Klicka sedan på Lägg till plats knapp:

Ange dina platsinformation och klicka på på popup-popup-fönstret som visas Lägg till plats som visas nedan.

Till vårt exempel på gymnastiksektorn har jag lagt till två platser: New York och Atlanta ��

platser i booknetic

Nu när vi har våra affärslokaler i systemet, låt oss lägga till några anställda.

Lägga till anställda

Klicka på Personal som visas nedan.

lägga till anställda i booknetic

Klicka sedan på Lägg till personal knapp:

Ange dina personuppgifter och tryck på Lägg till personal knapp.

Glöm inte att ställa in scheman för din personal i popup-fönstret ovan. Jag gick vidare och lade till två tränare till vårt gym.

Hittills så bra, allt ser bra ut. Jag har mina platser och personal komplett med scheman, speciella dagar och helgdagar. Låt oss nu lägga till några tjänster.

Lägga till tjänster

Klicka på tjänster som visas nedan.

lägga till booknetic-tjänster

Med Booknetic kan du skapa kategorier för dina tjänster. Under varje kategori kan du lägga till underkategorier och tjänster enligt dina behov. Som sagt, tryck på plus (+) -ikonen bredvid kategorier som vi markerar nedan.

instrumentpanelen för booknetic services

Därefter anger du ditt kategorinamn och klickar på kryssikonen:

Klicka sedan på plus (+) -ikonen under din nyskapade kategori:

lägga till en tjänst i booknetic booking plugin

Om du gör det får du en liten ruta som låter dig lägga till en kategori eller tjänst, som visas nedan.

Eftersom jag inte behöver någon annan kategori, gick jag vidare och träffade Service , som öppnar en ruta så att du kan lägga till mer information:

Allt är enkelt. Du kan enkelt lägga till servicenamn, pris, insättning, personal, schema och extra.

För vårt exempel skapade jag en kategori med namnet Gymtjänster, och under kategorin har jag lagt till två tjänster, dvs.., En-mot-en-utbildning och Gruppträning. Nu ser min tjänsteskärm ut så här:

Ser bra ut. Höger?

Innan något annat är det viktigt att du ställer in din betalningsgrind så att du kan debitera dina kunder. Booknetic stöder PayPal, Stripe och Local (på plats) betalningar. Med andra ord har du alla verktyg du behöver för att samla in betalningar.

Konfigurera betalningsportar

Det är enkelt att konfigurera Booknetic för att acceptera betalningar. Navigera till inställningar som visas nedan.

Klicka sedan på Betalningsinställningar flik:

På nästa skärm kan du enkelt konfigurera dina betalningsinställningar.

Om du använder PayPal måste du göra det skapa en app först. Detsamma gäller om du använder Rand. Hur som helst, det är oerhört enkelt att skapa en betalningsapp i PayPal eller Stripe – du kodar inte någonting; ange bara dina affärsuppgifter så betalar processorerna allt för dig.

Ändra formens utseende

Booknetic utseende

Booknetic har också inbyggda färgalternativ för dina formulär. Välj mellan sju inbyggda färgscheman för att snabbt ändra hur dina former ser ut.

Booknetic anpassat utseende

Eller använd det anpassade alternativet för att välja färger som matchar ditt varumärke.

Nu har vi tjänster, personal, platser, betalningsportar och. Men om besökare kommer till din webbplats ser de inte ditt bokningsformulär. För det måste vi lägga till Booknetic på en sida med en kortkod.

Visar Booknetic Bookings

Nu när vi kan acceptera betalningar (jag hoppas verkligen att du har kommit fram till att det är enkla saker att skapa appar i PayPal och Stripe) låt oss visa vårt bokningsformulär så att vi kan börja acceptera möten och betalningar. Navigera till Sidor> Lägg till nytt, enligt nedanstående.

lägga till en ny wordpress-sida

Jag har redan Gutenberg – WordPress-redaktören för den nya tiden. Förresten, jag använder också Tjugo sexton tema på min testsida. Därefter, namnge din sida därefter. Jag använder Boka gymtjänster för mitt exempel. Gå vidare och klicka på plus (+) -ikonen i Gutenberg för att lägga till Booknetic-kortkoden, som vi redogör för nedan.

lägga till booknetic shortcode

Konfigurera sedan dina sidattribut (full bredd är bäst) och Publicera din sida.

Om jag ser sidan i framsidan ser jag detta:

Inte dåligt. Jag har två platsflikar. Om jag klickar på någon av platserna och säger att jag är i New York, kommer jag att starta bokningsprocessen. Booknetic kommer att sparka in och vägleda mig genom resten av processen. Jag väljer min plats, den anställd jag gillar (kanske Jane Doe ��), schemalägg och betalar.

Här är en kort video för att illustrera Booknetic-bokningsprocessen:

Andra funktioner

Här nu täcker vi de andra funktionerna i Booknetic. Från ovanstående instruktioner kan du skapa ett fullständigt bokningssystem. I följande avsnitt täcker vi de andra funktionerna som hjälper dig att hålla dig uppdaterad.

Kalender

Kalenderskärmen låter dig se dina dagliga möten. Om du vill visa kalendern navigerar du till Booknetic> Kalender:

betalningar

Betalningsskärmen låter dig se och redigera betalningar från dina användare. Gå till för att se dina betalningar Booknetic> Betalningar, enligt nedanstående.

booknetic wordpress plugin

kunder

Gå till för att se en lista över alla dina kunder Booknetic> Kunder, enligt nedanstående.

Vad kommer härnäst? kuponger!

Lägga till kuponger

Säg att du vill erbjuda rabatter till dina nya kunder eftersom vem älskar inte en bra affär? Om det är din plan erbjuder Booknetic dig bara alternativet. Gå till Booknetic> Kuponger, enligt nedanstående.

Jag hoppas att du lär dig något här idag.

Gå vidare…

Låt mig se. Finns det något annat? Ja visst. SMS och e-postmeddelanden. Att konfigurera båda inställningarna är enkelt, jag låter dig försöka berätta vad du hittar. Samtidigt måste du få konfigurationsinställningar från din SMS- och e-postleverantör.

Viktig: Du måste få SMS- och e-postinställningar från din specifika leverantör. Om du inte vet hur, kan vi gärna hjälpa till. Gratis ��

Gå till endera om du vill ställa in aviseringar SMS-aviseringar eller E-postmeddelanden. Du kan skapa anpassade SMS- och e-postmeddelanden, vilket är fantastiskt:

Anpassade formulär

Booknetic anpassade formulär

Vill du bygga din egen form? Du kan! Med avsnittet Anpassade formulär kan du använda de tillgängliga fälten för att designa din egen allmänna eller tjänstespecifika formulär.

Booknetic anpassade formulärfält

Välj mellan fält för etiketter, ingångar, knappar etc. Och det finns också alternativ inom varje för obligatoriska fält, platshållartekst, flera val (för kryssrutor och alternativknappar) och mer.

Nu, du …

Om du letar efter ett WordPress-bokningsplugin stöder jag Booknetic helt. De har funktionerna, stödet och priset är också bra.

Vad är dina åsikter? Låt oss veta i kommentarerna!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me