iThemes Exchange Review: Är detta det snabbaste sättet att sälja online med WordPress?

iThemes Exchange faktureras som ett enkelt e-handelssystem för WordPress. Det är en lösning som har skapats för alla som vill bygga och hantera sin egen onlinebutik utan att behöva vända sig till ett värdalternativ med månatliga återkommande avgifter.

Oavsett om du planerar att bygga en fullfjädrad onlinebutik, eller om du bara vill sälja en enda produkt från din WordPress-blogg, kan iThemes Exchange vara precis det du letar efter.

Även om det finns många e-handelslösningar för WordPress, syftar Exchange till att skilja sig från konkurrensen genom att göra det möjligt för dig få din butik online på några minuter. Core plugin – som är gratis att använda – kan utökas med ett urval av tillägg. Detta ger dig möjligheten att utveckla dina butiks funktioner, i linje med ditt lager och intäkter.

Så med det i åtanke, låt oss ta en titt på hur du kan gå vidare med att inrätta din egen onlinebutik med iThemes Exchange för att hjälpa dig att avgöra om detta är det bästa valet för dina behov.

Hur man säljer fysiska och digitala produkter online med iThemes Exchange och WordPress

Kärnan iThemes Exchange-plugin är gratis att använda och är värd i WordPress.org Plugin Repository. Detta innebär att du kan installera plugin direkt från ditt WordPress admin-område och bygga din butik direkt.

Lägg till iThemes Exchange

Ställa in iThemes Exchange

När installationen har installerats visas installationsguiden för att hjälpa dig genom att sälja produkter online. Detta betyder hela processen med att komma igång är mycket enkelt och den första frågan att svara är: vad ska du sälja?

Vad ska du sälja

Alternativen som täcker vad du kan sälja inkluderar digitala nedladdningar som e-böcker, musik eller andra filer; och fysiska produkter, som kläder eller prylar. Det finns ytterligare ett alternativ som är att sälja åtkomst till din webbplats och dess innehåll i form av en medlemskapssida.

För att aktivera detta alternativ måste du installera tillägget för premiummedlemskap. Tillägget är tillgängligt på egen hand eller som en del av Pro-paketet – ett urval av andra användbara tillägg samt alla som släpps i framtiden.

Men om du bara planerar säljer fysiska eller digitala produkter från din WordPress-webbplats kan du välja lämpligt alternativ för att gå vidare till nästa steg.

Insamling av betalningar

Nästa fråga att svara på är: hur accepterar du betalningar? iThemes Exchange ger dig möjligheten att acceptera offline-betalningar, men det är också lika enkelt att konfigurera din butik för att acceptera betalningar via PayPal.

Konfigurera PayPal

Medan du får möjligheten att använda PayPal Secure, är PayPal-alternativet det snabbaste sättet att fortsätta. För att börja acceptera betalningar via PayPal är det bara ett fall att ange din PayPal e-postadress och välja en valuta.

Det finns också ett gratis tillägg för att samla in betalningar via Stripe om du vill ge dina kunder det alternativet också. i alla fall, det rekommenderas starkt att du läser upp skillnaderna mellan tillgängliga alternativ för att hjälpa dig hitta vilken som är det bästa valet för din onlinebutik.

Lägga till din första produkt

iThemes Exchange innehåller en exempelprodukt som hjälper dig att snabbt bli bekant med gränssnittet för att lägga till produktlistor på din webbplats.

i alla fall, processen för att skapa produktlistor är mycket enkel att ta sig an. Även om alla som har skapat innehåll i WordPress tidigare har en fördel jämfört med dem som inte har det, bör nya användare inte ha några problem att fylla i de självförklarande rutorna för att skapa sin första produktlista.

Produktlista

Förutom produktens titel, beskrivning och pris får du också möjlighet att ladda upp ett urval av bilder, samt skriva en utökad produktbeskrivning. När du konfigurerar din produktlista kan du göra det aktivera spårning av lager, ställa in en tillgänglighetsperiod för produkten och mycket mer. Allt detta säkerställer att du kan sälja dina varor på det sätt som bäst uppfyller dina krav.

Avancerade produktalternativ

Om du säljer digitala nedladdningar på din webbplats, i motsats till eller såväl som fysiska produkter, kan du ladda upp alla filer för produkten. Eftersom allt detta sker genom WordPress-mediebiblioteket är det helt enkelt ett fall att dra och släppa filerna till din webbplats och ge dem ett namn.

Lägg till ny nedladdning

När din produktlista börjar ta form kan du förhandsgranska den för att se hur den ser ut för dina potentiella kunder.

iThemes Exchange Product Listing

När du är nöjd med dess utseende kan du publicera produktlistan så att den visas live på din webbplats. Med bara några musklick och minuter från din tid. du har nu listat produkten online. Detta kommer komplett med förmågan att samla in betalningar och distribuera automatiskt digitala nedladdningar, eller manuellt skicka ut fysiska produkter.

Hantera dina onlinebutikssidor

Nu har du åtminstone en produkt online, det är dags att titta på sidorna i din butik. Detta inkluderar produktsidan, anpassade konto- och profilsidor och köpinformationssidor. Tack och lov skapar iThemes Exchange dessa viktiga sidor för dig och ger dig ett sätt att hantera dem.

iThemes utbytesidor

Dessa sidor kan alla hanteras från insticksinställningarna. Du kan också anpassa vilken som helst av dem som på en vanlig WordPress-sida. Det är en bra idé att lägg till några av dessa sidor i navigationsområdena på din webbplats, till exempel widgetområden eller huvudmenyer.

Lagra meny

Nu kan dina besökare hitta dina produkter och enkelt navigera igenom din butik.

Anpassa och uppgradera din onlinebutik

iThemes Exchange slutar dock inte där. Det finns också en inställningssida som du borde definitivt ta en titt på. Genom inställningarna kan du ange din butiksinformation och ditt skatte-ID, samt definiera hur du hanterar kundregistreringar, och alla andra viktiga aspekter av att driva en framgångsrik onlinebutik.

Om du vill lägga till fler funktioner i din butik finns ett urval av tillägg tillgängligt. Pro-paketet med premiumuppgraderingar inkluderar funktioner som möjlighet att skicka ut fakturor, lägga till produktvarianter, acceptera återkommande betalningar och mycket mer.

Nu när du har listat upp din första produkt och konfigurerat din butik, allt som finns kvar är att göra att välja ett lämpligt WordPress-e-handelstema.

Slutsats

Som du ser iThemes Exchange gör det faktiskt mycket lätt att lägga till produkter till din WordPress-webbplats som dina besökare sedan kan köpa. Genom att använda PayPal för att samla in betalningar, inkluderar iThemes Exchange allt du behöver för att skapa en onlinebutik med WordPress gratis.

Naturligtvis finns det mycket mer att inrätta en onlinebutik än att lägga till möjligheten att lista och sälja produkter från din webbplats.

Att välja ett lämpligt tema och plugin samt skapa dina produktlistor är där äventyret börjar. Efter det är det dags för dig att fokusera på att få besökare till din butik, hantera kundens förväntningar, och viktigast av allt, hantera dina kunduppgifter på ett ansvarsfullt, säkert och säkert sätt. Detta är förutom att du är det bekant med skattereglerna för var och en av de geografiska platserna dina produkter är tillgängliga på, för att inte tala om att få tag på tekniska färdigheter som krävs för att lösa eventuella problem som kan uppstå.

WordPress och iThemes Exchange gör det gör det väldigt enkelt att lista objekt som är till salu och samla in betalningar från dina kunder via en betalningsprocessor som PayPal – se bara till att du är fullt förberedd innan du går in i den spännande världen för e-handel.

Läs mer om iThemes Exchange

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me