MailPoet vs MailChimp för WordPress E-postmarknadsföring

mailpoet vs mailchimp jämförelse

När det kommer till e-postmarknadsföring är det bästa av WordPress det bästa jag tycker om WordPress! Även om det ser bra ut på ytan kan det ibland vara utmanande att välja rätt plugin.

Oroa dig inte! Syftet med denna artikel är att hjälpa dig med just det! Vi kommer att jämföra två e-postmarknadsföringslösningar för WordPress – Mailchimp och MailPoet.

I slutet av detta inlägg har du lärt dig för- och nackdelarna med både tjänsterna och förhoppningsvis kunna välja rätt e-postmarknadsföringslösning för att växa ditt företag. Låt oss börja!

MailPoet vs Mailchimp

MailChimp, som alla vet är en branschledande e-postmarknadsföringsplattform. Tillbaka 2001, vad startade som ett sidoprojekt för att skicka bättre nyhetsbrev har idag förvandlats till en allt-i-ett-marknadsföringsplattform för växande företag, med miljoner kunder över hela världen. Idag erbjuder Mailchimp så mycket mer än bara e-postmarknadsföring – inklusive målsidor, sociala medier, Facebook- och Google-annonser, ommarknadsföring av annonser, automatisering av marknadsföring och mer.

MailPoet, å andra sidan är en enkel ännu kraftfull e-postmarknadsföringsplugin, byggd med WordPress i åtanke. Med andra ord är MailPoet en WordPress-centrerad e-postmarknadsföringsplugin.

MailPoet gör en sak, och det gör det mycket bra. Det skickar bra e-postmeddelanden, direkt från WordPress. Med andra 300 000 användare över hela världen finns det exakt två saker som ger MailPoet en konkurrensfördel:

 • Allt inne i WordPress: Du kan designa och skicka nyhetsbrev utan att behöva lämna WordPress-instrumentpanelen.
 • Minimal inlärningskurva: MailPoet är superlätt att installera – så mycket att du kan skicka din första e-postkampanj inom 15 minuter.

För att hålla sakerna enkla kommer vi bara att diskutera funktionerna som är helt relaterade till e-postmarknadsföring. Vi har delat jämförelseprocessen i flera mätvärden och har också valt en vinnare för varje.

Men när du väljer din e-postmarknadsföringsplugin, bör du tilldela en högre vikt till de statistik som är viktigare för dig. Till exempel, om användarvänlighet är av yttersta vikt för dig, bör du tilldela 50-60% vikt till metoden “användarvänlighet” och dela resten bland andra.

Okej då, låt oss komma igång med statistiken, ska vi?

1. Marknadsföring via e-post inom WordPress

Typer av e-postmarknadsföringskampanjer i MailPoet

Typer av e-postmarknadsföringskampanjer i MailPoet

MailPoet är en av de få e-postmarknadsföringsplugin på marknaden som låter dig designa, bygga och skicka, både manuella och automatiserade e-postkampanjer, direkt från din WordPress-instrumentpanel..

Till skillnad från Mailchimp kräver inte MailPoet registrering eller kontoaktivering. Du installerar / konfigurerar helt enkelt plugin, utformar din e-post och trycker på skicka. Ditt nyhetsbrev är på väg till dina prenumeranter.

Enkelt sagt, med MailPoet kan du köra din hel e-postmarknadsföring utan att behöva lämna din WordPress-instrumentpanel. Även om MailChimp kan erbjuda ytterligare funktioner (för dem som är villiga att investera i dem) är MailPoet den här vinnaren med den här vinnaren.

Vinnare: MailPoet

2. Inlärningskurva

Mailchimp till WordPress-konfigurationsalternativ

Mailchimp och WordPress ‘konfigurationsalternativ

Jag måste erkänna – Mailchimp har lite av en inlärningskurva när det gäller att skicka nyhetsbrev. Missförstå mig inte – det har ett lysande användargränssnitt och ett ton av fantastiska funktioner. Innan du ens kan skicka ett nyhetsbrev i Mailchimp måste du dock göra en hel del konfiguration (om än en gång) – till exempel domänverifiering, koppla din API-nyckel till Mailchimp WordPress-plugin och ett par andra steg ( om så krävs).

Även om denna process kan vara spännande för marknadsföringsproffs, kan det vara lite skrämmande för människor som letar efter en enkel marknadsföringslösning via e-post. Och det är där MailPoet trivs.

MailPoets installationsprocess är lika enkel som att installera ett WordPress-plugin. Du behöver bara välja din e-postleveranspartner (mer om det senare), och du är bra att gå. Du kan börja utforma kampanjer direkt efter! Det finns inget behov av att bekanta dig med ett nytt gränssnitt. Kampanjbyggaren är intuitiv och enkel (tack vare dra och släpp-funktionalitet).

När det gäller lite komplicerade kampanjer – till exempel automatiserade e-postmeddelanden – kommer du att se att det är mycket enklare att skapa sådana kampanjer i MailPoet!

Vinnare: MailPoet

3. Rapportering: E-poststatistik och analys

illustration av brevpostrapporteringspanelen

Illustration av Mailchimp Reporting instrumentbräda

MailPoet erbjuder grundläggande e-poststatistik som open rate och klickfrekvens i deras gratisversion. För avancerade leveransrapporter och detaljerade öppna / klickfrekvenser behöver du en betald version av plugin-programmet. Roligt faktum: MailPoet erbjuder en Premium för gratis plan om du har 1 000 prenumeranter eller mindre. (Mer om detta senare).

Mailchimps analys är dock på en helt annan nivå. Den kostnadsfria versionen ger dig avancerade leveransinsikter, öppna / klickfrekvenser, jämförelse med branschmedelvärden, topplänkar, topplägen och mycket mer. Självfallet vinner Mailchimp denna metrisk av en månskott!

Vinnare: MailChimp

4. E-postkampanjer: Skicka e-postmeddelanden

MailPoet Email Builder

MailPoet e-postbyggare

Både Mailchimp och MailPoet har fantastiska drag-and-drop e-postbyggare. MailPoet erbjuder över 50 förbyggda e-postmallar i gratisversionen, medan de flesta av Mailchimp’s mallar finns tillgängliga i den betalda planen.

Mailchimps e-postbyggare erbjuder några fina förbättringar som möjligheten att infoga GIF: er, Instagram-inlägg och mer. (De har omdirigerat sin e-postbyggare till “Content Studio”).

Förutom nyhetsbrev kan du ställa in dropp e-postkampanjer i Mailchimp och i MailPoet.

Hittills är det ett band mellan de två e-postleverantörerna (ESP). Men när det gäller skicka e-postmeddelanden, MailPoet trumfer över Mailchimp. Låt mig förklara varför.

Men när det gäller skicka e-postmeddelanden, MailPoet trumfer över Mailchimp.

Mailchimp skickar e-postmeddelanden efter att analysera din WordPress-webbplats RSS-flöde. Som standard skickar WordPress hela inläggets innehåll i RSS-flödet. (Du kan också välja att bara skicka inläggssammanfattningen istället för hela innehållet).

Denna begränsning hindrar Mailchimp från att verkligen anpassa e-postmeddelanden efter inlägg. Det kan bara plocka upp enskilda inlägg (dvs. poster) i RSS-flödet och placera dem i e-postmeddelandet.

Å andra sidan, MailPoets robusta integration med WordPress gör det möjligt att dra postinformation direkt från WordPress-databasen. Detta gör att MailPoet kan erbjuda massor av anpassningsalternativ i dess Automatisk senaste innehåll modul (finns i e-postbyggaren). Dessa alternativ inkluderar inläggets titel, utdrag, innehållet i hela inlägget, författarinfo, visad bild, kategori / taggar och mer.

Som ett resultat kan du skapa mycket mer anpassade e-postmeddelanden med MailPoet, jämfört med Mailchimp.

Anpassningsalternativ i MailPoets e-postbyggare

Anpassningsalternativ i MailPoets e-postbyggare “Automatisk senaste innehåll” -modulen

Dessutom, skapa e-postmeddelanden i MailPoet är ganska enkelt och tar mindre än 15 minuter. Men med Mailchimp kräver även lite anpassning att du förstår och använder RSS-sammanslagningstaggar, vilket kan vara lite för komplicerat för många människor.

Vinnare: Tie (nyhetsbrev och droppkampanjer), MailPoet (skicka e-postmeddelanden).

5. Alternativ för e-postleverans

E-postleveransalternativ i MailPoet

E-postleveransalternativ i MailPoet

MailPoet erbjuder tre distinkta alternativ för e-postleverans:

 1. E-postleverans via din webbhotell: Medan denna metod effektivt minskar dina e-postmarknadsföringskostnader till noll, rekommenderar jag inte det, eftersom det har dåliga e-postleveransnivåer. Dessutom, om du överskrider värdens e-postsändningsgräns, är du mottaglig för meddelanden om överanvändning av resurser och kanske till och med kontoavstängning eller uppsägning.
 2. E-postleverans via tredje parts tjänster: MailPoet stöder tredjepartsleveranser via e-post som Amazon SES eller Sendgrid för att skicka e-post.
 3. E-postleverans via MailPoets e-postsändningstjänst: MailPoet erbjuder också sitt mycket egen e-postsändningstjänst som är optimerad för e-postleverans och kan skicka upp till 50 000 e-postmeddelande / timme. Du kan njuta av den här tjänsten i den kostnadsfria planen för att skicka obegränsade e-postmeddelanden för upp till 1 000 prenumeranter.

Mailchimp erbjuder e-postleveranser i världsklass när e-postmeddelanden skickas via den branschledande nätverksinfrastrukturen.

6. Gratis planvisning: prenumeranter och e-postgränser

MailPoet Forever Free Plan för upp till 1000 prenumeranter

MailPoets Forever Free Plan för upp till 1 000 prenumeranter

Mailchimp erbjuder en gratis plan som har en gräns på 2 000 prenumeranter, med en maximal e-postsändningskapacitet på 12 000 e-post per månad.

MailPoet erbjuder sin premiumversion gratis upp till 1 000 prenumeranter. Detta innebär att du kan njuta av alla premiumfunktioner som MailPoet har att erbjuda – till exempel borttagning av MailPoet-branding, avancerad analys och WooCommerce-e-postmeddelanden – allt gratis!

Det finns två takeaways i detta avsnitt:

 1. MailPoet erbjuder obegränsade e-postmeddelanden / månad till 1 000 prenumeranter; Mailchimp begränsar det till 12 000 e-postmeddelanden per månad för upp till 2 000 prenumeranter.
 2. För det andra är MailPoet förmodligen den enda plugin på marknaden som ger dig hela premiumfunktionerna i sin gratis plan, begränsad till 1 000 prenumeranter.

Vinnare: MailPoet eller MailChimp (beroende på användarens krav)

7. Jämförelse av betalda planer

Mailchimp premiumplanalternativ 2019

Mailchimps premiumplaner – 2019

Mailchimp erbjuder en abonnentbaserade och en prissättningsmodell som betalar som du går. De abonnentbaserade planerna erbjuder olika grader av funktioner från och med:

 • $ 9,99 / månad för 500 prenumeranter (Essentials Plan)
 • $ 14.99 / mo för 500 prenumeranter (Standard Plan) och
 • Går hela vägen upp till $ 299 / mo för 10.000 prenumeranter (Premium Plan)

MailPoet erbjuder två premiumplaner:

 1. Den första är ett tillägg för $ 149 / år som erbjuder alla premium nyhetsbrev funktioner, utan e-postsändningstjänsten. Det här är bra för personer med ett stort antal e-postprenumeranter som vill optimera sina e-postmarknadsföringskostnader.
 2. Den andra planen innehåller premiumfunktioner plus MailPoets e-postsändningstjänst. Det börjar på $ 15 / månad för 1 250 prenumeranter. Kom ihåg att de första 1 000 abonnenterna är helt gratis (inklusive alla premiumfunktioner!) Efter 1 000 abonnenter är priset detsamma som Mailchimps Essentials Plan.

A / B-test: Det är viktigt att påpeka att MailPoet inte erbjuder A / B-test i någon plan, i motsats till Mailchimps Essentials Plan.

Automatiseringsmeddelanden: MailPoet erbjuder automatiserade e-postmeddelanden (som välkomstmeddelanden och droppkampanjer) som standard i sin 1000-abonnentfria plan och alla premiumplaner. Mailchimp erbjuder automatiseringsmeddelanden i deras Standardplan, från $ 14.99 / månad för 500 prenumeranter.

8. WooCommerce-integration

WooCommerce-funktioner i MailPoet

WooCommerce-funktioner i MailPoet

Mailchimp stöder e-postintegration med WooCommerce via deras officiella plugin – Mailchimp för WooCommerce. Även med 500 000+ aktiva användare är plugin dåligt betygsatt till 2,3 stjärnor av 5. Detta indikerar tillförlitlighetsproblem, vilket också framgår av plugins support-sida – som är fylld med negativa recensioner, buggar och supportförfrågningar.

Jag pratade med Kim (medgrundare av MailPoet) och han berättade för mig att ungefär en fjärdedel av MailPoets användare har WooCommerce installerat. Dessa användare har begärt massor av (mycket användbara) funktioner från teamet, och de är det arbetar för att lägga till dem i MailPoet. Några av dessa “kommer snart” -funktioner inkluderar:

 • Automated transaktionella e-postmeddelanden vid anmälan och utcheckning och första köp.
 • Automated produktrekommendations e-postmeddelanden till exempel “Köpta i den här kategorin” och “Köpta den här produkten” och övergivna vagnsmeddelanden.
 • Kundsegmentering baserat på tidigare köpbeteende.
 • Kundlista och intäkter per e-post.

Även om dessa är lovande funktioner från MailPoet, kommer framgången endast att bestämmas av kundens adoption när de blir tillgängliga.

Vinnare: Mailchimp (för nu) och MailPoet när WooCommerce-kompatibilitet släpps.

Avslutar

Jag vill avsluta den här artikeln genom att diskutera den perfekta användaren för varje plugin.

Mailchimp är för personer som behöver en holistisk marknadsföringsplattform som gör dem mycket mer än bara e-postmarknadsföring. Saker som sociala medier, betalda annonser, ominriktning av annonser, hantering av intäkter osv. Om du ser dig själv använda dessa marknadsföringskanaler inom en snar framtid – och skulle inte ha något emot att betala lite extra för att ha dem alla i en centraliserad (Mailchimp) instrumentpanel; sedan väljer du Mailchimp!

MailPoet är för personer som vill ha en enkel marknadsföringslösning via e-post att de kan fungera i WordPress-instrumentpanelen. Om du vill optimera dina e-postmarknadsföringskostnader och ha allt under ett tak, är MailPoet något för dig!

I slutändan är e-postmarknadsföring ett sätt att växa ditt företag. Du bör välja det verktyg som passar dina krav och hjälper dig att krossa dina statistik.

Vilken ESP använder du? Jag ser fram emot dina kommentarer och förslag! Som alltid, om du behöver hjälp kan du gärna lämna en kommentar, eller DM mig på Twitter på @souravify. Skål!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me