MotoPress Page Builder: Granska väsentliga uppdateringar

MotoPress Page Builder: Granska väsentliga uppdateringar

MotoPress Content Editor är en av de populäraste WordPress-sidbyggarna för multifunktionella webbplatsnischer. Det är en plugin med mycket att erbjuda, särskilt för användare utan teknisk expertis: dra-och-släpp-innehållselement, många fördefinierade layouter och enkelt sträckta layoutblock, allt efterfrågade innehållselement och mycket mer praktiska alternativ. Det är högt rankat bland användare och utvecklare som ett verktyg för att bygga en nyckelfärdig webbplats.

Under de senaste 2 månaderna har många betydande plugin-uppdateringar ägt rum, vilket påverkade ökningen av användningarna under en kort tidsperiod. Uppdateringarna pekar på förväntningarna hos moderna webbplatsanvändare: de flesta vill ha snabbare och funktionellt rikare verktyg på ett ställe utan att behöva installera och hantera fler ytterligare plugins. Därför var huvudmålet att göra redaktören mer kraftfull, snabbare och lättmanövrerad.

Nya & förbättrade MotoPress-funktioner

Låt oss gå till detaljerna och se vilka nya funktioner som ökade redaktörens konkurrenskraft bland andra WordPress-sidbyggare över hela webben.

Förbättrad starttid för plugin

Anpassningsarbetet startar enklare eftersom plugin-programmet nu startas två gånger snabbare. Timing är allt i varje verksamhet, så ett sådant hopp till lättvikt var naturligt.

Frontend-redigering

En gång en efterlängtad destination och nu tipppunkten i redaktörens förändringslogg. En standardbyggnad med “i vakuum” -sidor ersattes med frontend WYSIWYG-redigering. Istället för den vanliga admin backend kan webbplatsadministratören se den faktiska webbplatsen på frontend och redigeringsverktygssatsen från vänster. Alla verktyg är dolda som standard för att hålla redigeringsområdet rörigt. När du vill lägga till något nytt innehållselement klickar du på + Lägg till röd knapp överst, väljer önskad funktionalitet i listan och drar det helt enkelt till sidan. Det slutliga resultatet av dina uppdateringar är synliga precis som på förhandsgranskningssidan.

Frontent Editor MotoPress

Ny stilchef

När det gäller att anpassa stilarna via CSS känner de flesta icke-tekniska användare frustration. Den uppdaterade byggaren öppnar upp fler möjligheter att arbeta med sidlayoutdesign utan att gå till CSS, men kryssa för de nödvändiga alternativen istället inom en uppgraderad Style manager. Om du vill börja skapa och använda stilarna klickar du bara på alla tillagda innehållselement> gå till Styles> Tryck på Edit Element Style.

Ny stilchef

Med hjälp av den här hanteraren får du full frihet att ändra följande parametrar för innehållselementet:

  • Bakgrundsfärg
  • Text färg
  • Bakgrundstyp (bild, gradient, ingen)
  • Tätningar
  • marginaler
  • Kantstilar (standard, fast, prickad, streckad, dubbel, spår, ås, insats, start)
  • Gränsparametrar, radie och färger.

Style Manager-alternativ MotoPress

Ett bra steg framåt, pluginet levererades med möjligheten att spara och återanvända dina anpassade stilar. Detta alternativ eliminerar starkt eventuella repetitionsarbeten. Om du vill tillämpa samma stilar på något annat innehållselement, glöm inte att spara det: när du har installerat de nya stilarna klickar du på Använd> välj Spara som. Varje uppsättning stilar sparas som en ny förinställning som lagras under elementstilar och förinställningar på fliken Stilar.

Spara alternativ för anpassade stilar

Testar över enheter inom adminområdet

Det fanns en sammanhängande logik bakom denna uppdatering eftersom mobiltrafiknivån ständigt ökar och det är mycket viktigt att snabbt testa om alla enheter garanterar en tillfredsställande användarupplevelse. Online-förhandsvisning på olika enheter inom admin-backend implementerades i MotoPress Editor helt enkelt för att det blev ett måste-ha-alternativ. Inbyggd emuleringsmiljö (emulator gör att ditt datorsystem kan bete sig som ett annat) i redigeringsverktygen kör en förhandsgranskning med en klick på webbplatsen på stationära datorer, mobiltelefoner och surfplattor. För att känna användbarheten hos emulatorer online klickar du på knappen Responsive Preview överst i fönstret och väljer den enhet som behövs för att förhandsgranska din webbplats. Kontrollera exemplet med en tablettförhandsvisning:

Förhandsvisning av surfplatta

Eller mobiltelefon:

Förhandsvisning av mobiltelefon

Full bredd och full höjd på raden tillgänglig

Helskärmslösning (av bild, video, text, tabell, etc.) är en av de nuvarande trenderna för webbdesign högt rankade av designers och älskade av kunder. Förutom att glädja ögat, används fullskärmsläge för ett innehållselement för att markera vilken del av webbplatsen som helst, för att presentera bilder / videor i närbilddetaljer, för att kontrastera delar av designelement för att öka läsbarheten (större mot mindre ) eller balansera dem, och så vidare. Med det här nya alternativet kan du sträcka raden i innehållsblocket du redigerar till kanterna på visningsskärmen.

För att tillämpa en full bredd eller full höjd på raden, klicka på radikonen i önskat innehållsblock> gå till fliken Radinställningar från höger> kryssa för ‘Full’ i ‘Container Width’ och / eller kryssa ‘Fyll höjden av fönstret. Innehållsblocket kommer att justeras till olika webbläsare och enheter för korrekt visning.

Rad Full bredd och full höjd

Kontroll över frekvensen för att öppna en Splash Screen-widget

Förmodligen mindre uppdatering, men kan bli mycket praktiskt för de webbplatser som använder en stänk-sida för att köra en applikation, programvara eller enkel handlingssida. Om du ställer in det här alternativet kan du styra hur ofta widgeten för stänksexten ska visas på webbplatsen så att det inte är irriterande eller störande för webbplatsgästerna. För att ställa in frekvensen, gå till innehållsredigeringsverktygssatsen, välj Splash-skärmwidget och släpp den till sidan> navigera till dess inställningar från höger och bläddra ner till alternativet ‘Visa’: ställ in om den ska visas alltid eller en gång.

Stänkskärmswidget

Slutsats

Du kan prova alla nya alternativ i handling även GRATIS eftersom innehållsredigeraren också har en freemium version. MotoPress, Content Editor, den huvudsakliga pluginprocessen pågår kontinuerligt med regelbundna korrigeringar och förbättringar. Teamets tekniker försöker hålla ett öga på kraven från den snabbt växande WordPress-communityn och ständigt ändra produkten till det bättre, så att nya uppdateringar inte får dig att vänta.

Låt oss veta om du har några frågor om detta fantastiska plugin för innehållsbyggare. Eller om du redan använder MotoPress skulle vi gärna höra vad du tycker om plugin i kommentarerna nedan.