ProfileGrid Review: Det enkla sättet att skapa användarprofiler

ProfileGrid Review: Det enkla sättet att skapa användarprofiler

Drömmer du om att bygga ett otroligt socialt nätverk på WordPress? Om så är fallet, kommer du att älska dagens recension av ProfileGrid, en fantastisk användarprofil och community-plugin.

Det är tydligt att det är lika svårt att skapa en formidabel community-webbplats på WordPress som att ta en skugga, och jag känner ärligt för dig. Men oroa dig inte mer som ProfileGrid tar utmaningen med att bygga den webbplats du vill ha.

Tack vare en omfattande lista över fantastiska funktioner förändrar ProfilGrid hur du tänker på WordPress community-webbplatser. Plugin förstör helt det gamla sättet att skapa sociala webbplatser. För att kompensera det får du en modern ram för att skapa smarta webbplatser som vaggar din värld.

I denna recension framhäver jag varför ProfilGrid blåser konkurrensen helt ur vattnet. Men du känner mig; Jag stannar inte där. Jag installerar plugin-programmet och visar hur det hela fungerar, så att du kan börja bygga ditt drömsamhälle direkt.

Hur låter det? Om du gillar det du läser, låt oss väga ankaret och segla eftersom det finns massor att täcka.

ProfileGrid Review: Forma WordPress användarprofiler och gemenskaper som en proffs

profilgrid användarprofiler wordpress plugin

Oavsett om du är en nybörjare eller en kraftfull WordPress-användare, hjälper ProfileGrid dig att bygga exceptionella community-webbplatser på några minuter. Istället för att slösa bort dagar på att konfigurera ditt sociala nätverk, kommer du vara igång så snart du installerar plugin-programmet.

Japp, ProfilGrid fungerar rakt ut ur lådan. Och den bästa delen? Core plugin är helt gratis och öppen källkod på WordPress.org. Det betyder att du kan starta festen direkt från din WordPress admin-instrumentpanel. Gratisversionen erbjuder dig ett generöst antal funktioner, men du kan alltid köpa premiumtillägg när behovet uppstår.

I första hand hjälper ProfileGrid dig att skapa vackra och anpassningsbara användarprofiler på din WordPress-webbplats. Men denna skönhet levereras med ytterligare community / sociala nätverk alternativ som möjligen kan konkurrera som BuddyPress.

ProfilGrid får dig att känna dig som en teknisk ninja; en designguide av sortering. Med andra ord kan plugin-programmet bygga community-webbplatser ur denna galax utan att skriva en kodrad.

För att aktivera sociala nätverksfunktioner behöver du helt enkelt växla knappar och ditt arbete är gjort. Folk som tittar på din sociala webbplats undrar “Hur i helvete gjorde de det?”

Och det blir bättre: Dina användare vet aldrig att du använder WordPress, även om och när de loggar in.

Varför är det så? ProfilGrid kommer med enastående front-end och back-end-funktionalitet.

Den förstnämnda gör att du kan erbjuda en otrolig användarupplevelse samtidigt som du håller användare borta från ditt WordPress admin-område. Det senare gör att du hanterar din community-webbplats till en lek utan att svika dig med otäcka alternativ.

ProfileGrid är helt kompatibel med bbPress och WooCommerce, vilket gör att du kan förbättra dina forum och e-handelsbutiker utan att bryta svett.

ProfilGrid funktioner

profilgrid funktioner

Jag kvittrar alltid om att ett plugin bara är lika bra som de funktioner som det erbjuder, och ProfileGrid besvikar inte en bit. Plugin-paketet har en stansning och erbjuder dig alla funktioner du behöver för att skapa enastående användarprofiler och gemenskaper.

Medan vi täcker de flesta av funktionerna när vi installerar plugin, tänkte jag att det skulle vara trevligt att lista vad ProfilGrid har att erbjuda om vi skulle missa något senare. På så sätt kommer du att ha en heltäckande uppfattning om vad du kan förvänta dig av en plugin för användarprofil som ingen annan.

Funktioner på en överblick

ProfilGrid WordPress-plugin kommandonar en unik uppsättning funktioner som:

 • Flera typer av användarprofiler
 • Användargrupper med separata registreringsformulär
 • Gruppchefer och moderatorer
 • Medlemsgränser för grupper
 • Användarprofilfiltrering
 • Offentliga eller privata grupper
 • Medlemmar kan skicka vänförfrågan
 • Privat livechatt precis som Facebook
 • Användaraviseringar
 • meddelanden
 • Användare kan gå med i flera grupper
 • Anpassade fält för att berika användarprofiler
 • kortkoder
 • En fantastisk och användarvänlig admin-instrumentbräda
 • Massor av globala inställningar
 • Förberedda standardsidor: Konto, inloggning, registrering, återställning av lösenord och så vidare
 • Anpassningsbara e-postmallar
 • Anpassningsbar profil och omslagsfoton
 • Kraftfull begränsning av innehållsfunktioner
 • Front-end-bloggar – Användare kan skapa bloggar utan tillgång till din WordPress admin-instrumentbräda
 • Vänta, blir listan för lång?
 • Anpassad omdirigering efter användarregistrering, inloggning och utloggning
 • Säkerhetsfunktioner som reCAPTCHA
 • Gratis PayPal-betalningsintegration
 • SEO-vänlig kod
 • Okej, låt oss stanna vid det så kommer hela inlägget att vara en lång lista med funktioner ��

Poängen är att ProfilGrid har fler funktioner än du någonsin kommer att behöva. Och detta är bara gratisversionen; du bör se den omfattande listan över premiumtillägg.

Det stämmer, du kommer förmodligen inte att använda alla tillgängliga funktioner, men du vet vad de säger; bättre har det och inte behöver det än behöver det och … du vet hur det går. Plugin erbjuder dig ett komplett system för att skapa ett socialt nätverk / medlemskap / community-webbplats som du och dina användare älskar.

Svett inte det om mycket av ovanstående funktionslista inte är vettigt för dig. Efter installationen får du bättre förståelse för hur du kan använda det lyckosamma verktyget som är ProfilGrid.

Hur man installerar ProfileGrid

Med intro och funktioner ur vägen, låt oss installera ProfileGrid. Plugin är tillgängligt på WordPress.org, vilket innebär att du inte behöver lämna din WordPress admin-instrumentpanel. Här är vad du ska göra.

Navigera till på din WordPress-adminmeny Plugins> Lägg till nytt som vi markerar nedan.

installera ett nytt wordpress-plugin

På nästa skärm anger du “ProfilGrid” i sökrutan och klickar på Installera nu som visas nedan.

hur man installerar profilgrid WordPress-plugin

Därefter aktiverar du plugin genom att klicka på knappen vi markerar i screengrab nedan.

hur man aktiverar profilgrid-plugin

Så snart du aktiverar ProfileGrid skapar plugin-programmet standardsidor automatiskt, som du kan visa genom att navigera till Sidor> Alla sidor som visas på bilden nedan.

åtkomst till alla sidor i wordpress admin dashboard

Du bör se alla ProfilGrid-sidor som visas nedan.

profilegrid standardsidor

Det finns totalt nio sidor, nämligen:

 • Alla grupper, som listar alla dina grupper
 • Standardanvändargrupp, som är standardgruppen för alla användare. Observera att du kan skapa ytterligare grupper när du vill
 • Glömt lösenord där användare kan återställa förlorade lösenord
 • Logga in så att användare kan logga in från front-end
 • Min profil, som är användarens profilsida på din communitywebbplats
 • Registrering, som gör det möjligt för användare att registrera sig på din webbplats från front-end
 • Sök användare så att användare lätt kan hitta varandra på din webbplats
 • Skicka in nytt blogginlägg, vilket gör det möjligt för användare att skapa blogginlägg i front-end
 • Användarbloggar – sidan som visar användarbloggar på din webbplats

Sidorna har redan publicerats, och allt du behöver göra är att lägga till dem i dina navigationsmenyer som du anser vara lämpliga. Nedan är till exempel hur registreringssidan ser ut på min testsajt, som använder Total WordPress-temat.

Notera: Jag har inte redigerat en enda sak; detta är standardsidorna med standardinställningar.

Registreringssida

profilgrid registreringssida

Här kan användare enkelt registrera sig på din community-webbplats. Ovanstående registreringsformulär är fullt funktionellt; du behöver inte göra någonting för att börja acceptera användarregistreringar.

Du kan omdirigera användare till alla anpassade sidor i profilinställningar för ProfilGrid, som vi kommer att lära oss senare i inlägget.

Login sida

profilgrid inloggningssida

Användare kan enkelt logga in på din communitywebbplats med hjälp av ovanstående förstasida. WordPress-inloggningssidan är dold för användare.

Profilsida

profilgrid profilsida

När en användare har loggat in på din webbplats omdirigeras de till profilsidan som standard, även om du kan ställa in en annan sida i ProfilGrid Allmänna inställningar. Vidare kan du enkelt anpassa standardprofilsidan som visas ovan.

Men som det ser ut kan du tydligt se att det har ett par AJAX-drivna flikar. Som sådan behöver du inte vänta på att sidan laddas för att se olika flikar, som inkluderar Om, Grupper, Bloggar, Meddelanden, Meddelanden, Vänner och Inställningar.

ProfilGrid kommer också med ett alternativ att ändra profilen och täcka foton i fråga om klick. Dessutom kan du som standard alla profilfoton till Gravatar avatarer i ProfilGrid Allmänna inställningar.

Glömt lösenordssida

profilegrid har glömt lösenordssidan

Om en användare glömmer sitt lösenord kan de enkelt återställa det via sidan med glömt lösenord som visas på bilden ovan. Allt användaren behöver göra är att ange sin e-postadress eller användarnamn och slå på Återställ lösenord knapp.

Standard Användargruppssida

profilegrid-default-user-grupp

Varje användare som registrerar sig på din webbplats tilldelas automatiskt den grupp du ställer in som standard. Oroa dig inte, administratörer kan enkelt ta bort eller ändra grupper.

Som du kan se i bilden ovan listar sidan också alla gruppmedlemmar. Det finns också en knapp för att gå med i gruppen.

Skicka in en ny bloggsida

profilegrid skicka in en ny blogginläggssida

Vill du erbjuda användare chansen att skicka in blogginlägg via front-end? I så fall tillhandahåller ProfileGrid bara den funktion du behöver.

Via sidan Skicka ett nytt blogginlägg, inloggad användare kan skicka in media med rich media-blogg till din webbplats utan att komma åt din WordPress admin-instrumentpanel.

Användaren kan bifoga bilder, lägga till taggar och enkelt ställa in integritetsskydd. Dessutom lagras bloggar från användare på en annan plats bort från dina WordPress-inlägg.

Nu när du förstår vad några av standardsidorna gör (och hur de ser ut), låt oss täcka några av ProfilGrid admin-inställningar så att vi kan kalla det en dag. När allt kommer omkring detta blir ett långt inlägg redan.

ProfilGrid Admin-inställningar

profilgrid admin inställningar

Profilinställningssektionen för ProfilGrid är där du får alla söta funktioner för att vända din community-webbplats, vilket sätt du än önskar. När du aktiverar plugin får du en ProfileGrid på din WordPress-adminmeny som visas på bilden ovan.

Låt oss börja med ProfilGrid globala inställningar.

ProfilGrid Globala inställningar

profilegrid globala inställningar

ProfilGrid globala inställningar hjälper dig att hantera din community-webbplats utan att skriva kod. Du kan komma åt de globala inställningarna genom att navigera till ProfilGrid> Globala inställningar som visas på bilden nedan.

profilegrid globala inställningsmeny

Den globala inställningsskärmen har ett par avsnitt, nämligen:

 • Allmän
 • säkerhet
 • Användarkonton
 • E-postmeddelanden
 • Verktyg
 • Användarbloggar
 • Privat meddelanden
 • Vänner System
 • uppladdningar
 • SEO
 • Innehållsbegränsningar
 • Registreringsformulär
 • Profilmeddelanden
 • betalningar
 • Extensions

Jag ska gå igenom varje avsnitt kort. Låt oss börja med avsnittet Allmänt.

Allmän

profilgrid allmänna inställningar

För att komma åt det allmänna avsnittet under globala inställningar, navigera till ProfilGrid> Globala inställningar och klicka på Allmän som visas på bilden ovan.

Om du gör det leder du till skärmen med allmänna inställningar som visas på bilden nedan.

profilegrid allmänna inställningssida

Oj! Ovanstående skärm innehåller många fina inställningar. Utöver detta ger utvecklaren tydliga instruktioner vilket innebär att du kan göra ändringar utan att hålla i hjärnan. Du kan aktivera / ändra ett par funktioner inklusive:

 • Mall – Du kan skapa och definiera dina egna mallar, vilket innebär att du i stor utsträckning kan anpassa hur ditt community / medlemskap / sociala webbplats ser ut
 • Tema – Du kan välja ett ljust eller mörkt tema. De flesta kommer att gå för det ljusa temat, men utvecklaren rekommenderar det mörka temat om ditt WordPress-tema har en svart eller mörk bakgrund
 • Omdirigera automatiskt författarsida till deras profil – Om du aktiverar den här funktionen omdirigeras besökare som kommer till författarsidan automatiskt till författarens profilsida.
 • Aktivera Gravatar – Är detta inte uppenbart?
 • Tillåt Dashboard-inloggningssida åtkomst till gäster – Stäng av den här funktionen för att omdirigera gäster till ProfilGrid-inloggningssida. Om du slår på den, kommer gästerna att använda den vanliga WordPress inloggningssidan
 • Tillåt Dashboard-registeråtkomst till gäster – Stäng av den här funktionen för att omdirigera gästen till ProfilGrid-registersidan. Om du slår på den kommer gästerna att använda standardsidan för WordPress-register

Och det finns ännu mer …

 • Dölj WordPress Toolbar – Du kan enkelt dölja WordPress admin verktygsfält för inloggade användare. Du kan hålla den synlig för administratören om du så önskar
 • Ställ in gräns för återställning av lösenord – Du kan definiera antalet gånger en användare kan återställa sitt lösenord
 • Tillåt flera bilagor – Du kan låta dina användare bifoga flera filer
 • Standard WP-registreringssida – Här kan du ställa in din standardsida för användarregistrering. Du vill ställa in detta på ProfilGrid-registreringssidan
 • Efter inloggning Omdirigera användare till – Är det inte uppenbart?
 • Efter utloggning Omdirigera användare till – Det är också uppenbart … duh
 • Resten av inställningarna innebär att du ställer in standardsidorna för alla grupper, registrering, profil, inloggning, lösenordåterställning, grupp och användarblogginlämning.

När du har definierat dina inställningar bläddrar du till botten av sidan och trycker på Spara som visas nedan.

spara profilgrid allmänna inställningar

Låt oss gå vidare till nästa del av ProfilGrid globala inställningar: säkerhet.

säkerhet

profilegrid säkerhetsinställningar

Navigera till ProfilGrid> Globala inställningar och klicka på säkerhet som visas på bilden ovan. Om du gör det leder du till säkerhetssidan som vi markerar nedan.

profilgrids säkerhetsinställningssida

Säkerhetssidan låter dig stärka din webbplats säkerhet. Undrar vad som finns i butiken, d.v.s. om bilden ovan inte gav bort allt? Tja, du kan aktivera reCAPTCHA, logga ut användare automatiskt efter en period av inaktivitet, vitlista / svartlista IP-adresser, samt blockera e-postadress och profanity.

När du har definierat dina inställningar, glöm inte att klicka på Spara -knappen längst ner på sidan. Därefter har vi användarkonton.

Användarkonton

profilgrid användarkontoinställningar

Klicka på Användarkonton fliken som visas ovan för att komma åt inställningsskärmen för användarkonton som visas på bilden nedan.

profilinställningssida för användarkonto

På ovanstående sida har du full kontroll över godkännanden för användarregistrering, profil & omslagsfoton, e-postmeddelanden om kontoaktivering, radering av profiler, profilens integritet och e-poständringar bland annat.

E-postmeddelanden

profilegrid e-postmeddelanden

Nästa har vi e-postmeddelanden. Fan, jag känner att vi verkligen dödar denna recension. Jag hoppas säkert att du har kul. Klicka på E-postmeddelanden fliken ovan leder dig till följande sida.

profilmeddelande meddelandesida

På sidan ovan kan du göra flera saker som:

 • Skicka användarregistreringar till webbplatsadministratören
 • Meddela administratören om ett konto behöver granskas
 • Anpassa e-postmeddelanden för konton som behöver granskas
 • Låt administratören veta när en användare tar bort ett konto
 • Aktivera SMTP så att du kan skicka e-postmeddelanden från en extern e-postleverantör istället för dina servrar

Verktyg

profilgridverktyg

Under ProfilGrid-verktyg kan du importera och exportera användare. Dessutom kan du spara din nuvarande ProfilGrid-konfiguration eller ladda upp en inställningsfil för plugin.

Användarbloggar

profilgrid användarblogginställningar

Under Användarbloggar fliken, hittar du Blogginställningar sidan som visas ovan. På den här sidan kan du aktivera användarbloggar och aktivera / ändra ett antal blogginställningar.

Till exempel kan du ställa in standardstatus för blogginlägg, samt aktivera visad bild, taggar, Tinymce-redigerare och innehållsskydd. Dessutom kan du meddela:

 • admin när en användare skickar in ett nytt inlägg
 • användare när administratören publicerar inlägget

Hur suave?

Privat meddelanden

profilegrid privata meddelanden

Under Privat meddelanden, du kan aktivera den privata meddelandefunktionen som visas på bilden ovan. Dessutom kan du aktivera aviseringar för olästa meddelanden.

Vänner System

profilegrid vänner system

Under Vänner System, du kan tillåta eller förbjuda vänner på din WordPress community-webbplats. Vidare kan du låta medlemmar skicka efterföljande vänförfrågningar till en person som avvisade tidigare begäran.

uppladdningar

profilegrid uppladdningsinställningar

Bilder är en viktig del av varje webbplats, mer en social webbplats. Samtidigt kan du inte tillåta användare att ladda upp bilder i vilken storlek som helst som kan påverka dina sidhastigheter negativt. Utvecklaren bakom ProfilGrid förstår detta faktum ganska bra.

På uppladdningar skärmen som visas ovan kan du ange maximal filstorlek för profil och omslagsfoton. Dessutom kan du definiera bildkvaliteten på en skala från 1 till 100, där 1 är den lägsta kvaliteten (men snabbare prestanda) och 100 som den högsta kvaliteten (med reducerad prestanda). Om du väljer bra WordPress-värd borde detta inte vara ett problem.

Dessutom kan du ställa in minsta bredd på profil och täcka bilder för att ge en enhetlig upplevelse på din webbplats.

SEO

profilegrid seo-inställningar

Du kan inte ignorera värdet av SEO för WordPress så långt det går att driva organisk trafik till din sociala webbplats. För att ställa in SEO-sidtitlar och metabeskrivning erbjuder ProfileGrid dig SEO-inställningssidan som visas på bilden ovan. Du kan använda ProfilGrid-platshållare t.ex. {{display_name}} och {{site_name}} för att berika dina användarprofiler SEO-klokt.

Innehållsbegränsningar

I ProfilGrid globala inställningar finns det inget att göra när det gäller att begränsa innehåll.

Vad ska man göra?

Med ProfileGrid kan du begränsa innehåll per sida eller per post. När du skapar en sida eller ett inlägg bläddrar du ner till ProfileGrid Alternativbox och välj dina innehållsbegränsningsregler som visas på bilden nedan.

profilinnehållsbegränsningar

Du har ett par regler för innehållsbegränsning. Du kan ha innehåll som är tillgängligt för:

 • Alla
 • Inloggade användare
 • Medlemmar i författarens grupper
 • En användares vänner
 • Bara du

Vidare kan du göra innehåll tillgängligt för vissa grupper, vilket är bra om du vill betjäna premiuminnehåll till till exempel betalande medlemmar.

Profilmeddelanden

profilmeddelanden

Visste du att du kan aktivera? leva profilaviseringar i ProfileGrid? Tja, om du inte hade någon aning, erbjuder plugin dig det här alternativet, vilket innebär att du kan ha liveprofilmeddelanden precis som Facebook!

betalningar

profilegrid betalning gateway integration

Du kanske tror att du behöver kodningskompetens på gudivå för att börja ta emot betalningar via ProfileGrid. Inget kunde vara längre från sanningen. Tack vare ovanstående lättanvända Betalningsinställningar sidan kan du snabbt ställa in PayPal på din communitywebbplats.

För ytterligare betalningsportar behöver du ProfilGrid premiumtillägg.

ProfilGrid Free & Premium-tillägg

profilgridfria och premiumtillägg

Längst ner på sidan ProfilGrid Global Settings hittar du en flik (se bilden ovan) som leder dig till en lång sida med gratis och premiumtillägg som visas nedan.

profilgrid-tillägg

Alternativt kan du komma åt sidan ovan genom att navigera till ProfilGrid> Tillägg.

Observera att ovanstående tilläggssida laddas i din WordPress-administratör. Men ärligt talat är detta bara ett litet urval av tillgängliga tillägg.

Med ProfilGrid globala inställningar ur vägen, låt oss täcka de andra tillgängliga funktionerna.

Andra ProfilGrid-inställningar

Gruppchef

profilgridgruppschef

Om du tror att du har sett allt är du i en stor överraskning. Navigera till ProfilGrid> ProfilGrid (se bilden ovan) för att starta Gruppchef skärmen sett nedan.

profilgridgruppschef

På skärmen ovan kan du skapa nya grupper eller redigera befintliga grupper i stor utsträckning. Klicka på inställningar länk för att redigera den aktuella gruppen (i vårt fall är det det Standard användargrupp). Klicka på Fields länk för att lägga till eller redigera anpassade fält på registreringsformuläret som leder användare till den specifika gruppen.

Användarprofiler

profilgrid användarprofiler

Du undrar kanske hur du kan se användare på din webbplats. Det är lika enkelt som A, B, C. Navigera till ProfilGrid> Användarprofiler för att starta skärmen som visas på bilden ovan. På sidan kan du göra ganska mycket.

Du kan lägga till nya användare, visa användarinformation, aktivera / inaktivera användare, ta bort användare och tilldela användare till grupper. Allt är bra för dig. Att hantera dina användare är en lek med ProfileGrid och jag täcker ingenting.

Gruppmedlemmarförfrågningar

profilgridmedlemförfrågningar

När medlemmar börjar gå med i grupper behöver du ett enkelt sätt att godkänna medlemsförfrågningarna. ProfilGrid har det området väl täckt också. Naviger bara till ProfilGrid> Begäran.

E-postmallar

profilegrid e-postmallar

E-postmarknadsföring är ett otroligt sätt att nå ut till dina användare och växa din community-webbplats.

ProfilGrid erbjuder dig ett centralt nav för att skapa / redigera e-postmallar för alla steg, oavsett om användaren går med i en grupp, aktiverar ett konto, återställer lösenord etc. Navigera bara till ProfilGrid> E-postmallar och lås upp ditt genial e-postmarknadsföring.

kortkoder

profilgrid kortkoder

Utan ProfileGrid-kortkoder skulle du ha en svår dag att försöka bygga varje sida på din communitywebbplats. Om du till exempel inte hade [PM_Registration ID = ”x”] -koden måste du bygga registreringssidor från grunden, vilket kan stjäla en enorm bit av din tid.

Allt du behöver göra är att kopiera in en kortkod på en ny sida och ditt arbete är gjort. Om du vill visa tillgängliga ProfilGrid-kortkoder navigerar du till ProfilGrid> Kortkoder.

Phew! Vilken lång lista av imponerande funktioner?


ProfileGrid är en fantastisk användarprofil och community-plugin för WordPress. Du kan använda plugin-programmet för att lägga till sociala nätverksfunktioner på din WordPress-webbplats, förbättra användarprofiler och berika WooCommerce-användarprofiler.

Dessutom är det enkelt att installera och konfigurera. Och tack vare förlängningar har du inga gränser för vad du kan uppnå under en relativt kort period.

Låt oss veta vad du tycker. När allt kommer omkring är det gratis innebär att du kan testa den riskfri. Vad tror du? Är ProfilGrid din kopp te?

Låt oss veta dina tankar i kommentaravsnittet nedan. Lycklig skapande!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me